• Ειδήσεις
  • Software
  • Η Microsoft σας κλειδώνει εκτός PC με το νέο security update των Windows 11 και 10

Η Microsoft σας κλειδώνει εκτός PC με το νέο security update των Windows 11 και 10

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Microsoft σας κλειδώνει εκτός PC με το νέο security update των Windows 11 και 10

Η Microsoft σας κλειδώνει εκτός PC με το νέο security update των Windows 11 και 10

Καλύτερα να μην το κατεβάσετε.

Καλό θα είναι να μην κατεβάσετε το νέο security update της Microsoft, διότι σύμφωνα με το The Register, χρήστες που το κατέβασαν αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους κλειδώματος του PC τους μετά από restart! Καλά πήγε αυτό για την Microsoft.

Το τελευταίο security update για Windows 11 (αλλά και τα Windows 10) και το Secure Boot DBX κυκλοφόρησε σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες στις 9 Αυγούστου και έκτοτε δημιουργεί στους χρήστες κάθε είδους προβλήματα. Δεν διαφέρει από το νέο update των Windows 11 . Με την ονομασία KB5012170, το update συνοδεύεται από επιδιορθώσεις για exploits που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την εκτέλεση μη εξουσιοδοτημένου κώδικα στην εκκίνηση του PC σας. Θεωρείται χρήσιμο update, ειδικά όταν χρησιμοποιείται το Unified Extensible Firmware Interface.

Όταν το update ολοκληρωθεί σας παραπέμπει υποχρεωτικά σε restart και με αυτό έχετε αρκετές πιθανότητες να κλειδωθείτε εκτός. Σε ορισμένους χρήστες μάλιστα ζητείται ένα Bitlocker key. Η Microsoft έχει μία σελίδα για support στην οποία μπορείτε να βρείτε το Bitlocker key. Ωστόσο, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν πολλοί χρήστες που δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο key για οποιονδήποτε λόγο.

Μία εταιρεία δήλωσε στο The Register ότι από τα 400 PC της (που χρησιμοποιούσαν Windows 11), το 2% κλειδώθηκε έξω. Το ποσοστό είναι μικρό...αλλά ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί. Κατά τα άλλα, η Microsoft δουλεύει για να βρει λύση, τόσο διορθώνοντας το update, όσο και παρέχοντας λύση σε αυτούς που έχουν κλειδωθεί εκτός Windows 11 και θα πρέπει να ακολουθήσουν ολόκληρη διαδικασία.

Δείτε πόσο % των χρηστών χρησιμοποιεί Windows 11 και συζητήστε για αυτά στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification