• Ειδήσεις
  • Software
  • Αμερικανίδα γερουσιαστής είπε στον Gabe Newell ότι η Valve θα πρέπει να κόψει ακροδεξιά και μισογυνιστικά μηνύματα στο Steam

Αμερικανίδα γερουσιαστής είπε στον Gabe Newell ότι η Valve θα πρέπει να κόψει ακροδεξιά και μισογυνιστικά μηνύματα στο Steam

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Αμερικανίδα γερουσιαστής είπε στον Gabe Newell ότι η Valve θα πρέπει να κόψει ακροδεξιά και μισογυνιστικά μηνύματα στο Steam

Αμερικανίδα γερουσιαστής είπε στον Gabe Newell ότι η Valve θα πρέπει να κόψει ακροδεξιά και μισογυνιστικά μηνύματα στο Steam

Toν κατηγορεί και για φιλοξενία ναζιστικών μηνυμάτων.

Η Αμερικανίδα γερουσιαστής Maggie Hassan κατηγόρησε τον Gabe Newell, CEO της Valve, για μηνύματα που υπάρχουν στο Steam και που έχουν "χαρακτήρα ακροδεξιό, ναζιστικό, αναφέρονται σε υπεροχή των λευκών, μισογυνισμό και άλλα περιεχόμενα μίσους".

Η επιστολή αναφέρει: «Ως η πιο δημοφιλής και μεγαλύτερη πλατφόρμα ψηφιακής διανομής PC games, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών λειτουργιών online community και επικοινωνίας, το Steam έχει τεράστια εγχώρια και παγκόσμια εμβέλεια και χρησιμοποιείται από παίκτες των games όλων των ηλικιών. Είναι ανησυχητικό ότι το Steam έχει μια σημαντική παρουσία χρηστών που εμφανίζουν και ενστερνίζονται νεοναζιστικά, εξτρεμιστικά σύμβολα, φράσεις για φυλετική υπεροχή, μισογυνισμό και άλλα αισθήματα μίσους. Η Valve θα πρέπει να λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη επιβλαβούς περιεχομένου, ειδικά δεδομένης της σχέσης μεταξύ σχολιαστών στο διαδίκτυο και βίας στην πραγματικότητα. Το εξτρεμιστικό περιεχόμενο στο Steam, το οποίο εντοπίζεται μετά από πρόχειρες αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών με χρήση όρων και εικόνων που συνήθως συνδέονται με νεοναζιστικές, εξτρεμιστικές και ρατσιστικές ιδεολογίες υπεροχής, είναι διάχυτο.»

Η Hassan ανέφερε στην επιστολή της την «απλή και ξεκάθαρη» χρήση του όρου «88» —μια γνωστή νεοναζιστική αναφορά στον HH, ή τον Heil Hitler— σε λογαριασμούς χρηστών και ομάδες κοινότητας στην επιστολή της, καθώς και την κοινή παρουσία συμβόλων, εικόνες και γλώσσα που σχετίζεται με το Τρίτο Ράιχ. Η επικράτηση αυτού του περιεχομένου είναι "εξαιρετικά ανησυχητική", έγραψε η Hassan, "ειδικά δεδομένης της δημοτικότητας που απολαμβάνει η Valve έναντι των ανταγωνιστών της στο οικοσύστημα ψηφιακής διανομής βιντεοπαιχνιδιών".

Η ασυγκράτητη παρουσία «μισητών και επιβλαβών ιδεολογιών» εμποδίζει πολλούς από τους χρήστες του να συμμετέχουν στις κοινότητές του, από φόβο παρενόχλησης, κακοποίησης ή απειλών, είπε η Χασάν. Ακόμη χειρότερα, το να επιτρέψουμε σε αυτές τις ιδέες να ανθίσουν χωρίς αντίθεση ανοίγει την πόρτα στην «πολύ πραγματική απειλή βίας σε φυσικούς χώρους εκτός σύνδεσης».

«Μια πρόσφατη έκθεση της Anti-Defamation League διαπίστωσε ότι «σχεδόν ένας στους δέκα παίκτες ηλικίας 13 έως 17 ετών είχε εκτεθεί σε ιδεολογία και θέματα της λευκής υπεροχής σε online multiplayer games. Με τις εξτρεμιστικές ιδεολογίες και την αντισημιτική βία να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, εναπόκειται στις εταιρείες να παρακολουθούν το περιεχόμενο που εισάγουν οι χρήστες στα προϊόντα τους».

Έχοντας εκθέσει την περίπτωσή της, η Hassan έθεσε την ερώτηση στη Valve: «Το περιεχόμενο που ανέφερε στην επιστολή της παραβιάζει τη συμφωνία συνδρομητή του Steam και αν ναι, τι ακριβώς κάνει η Valve για να το βρει και να το σταματήσει; Η αντίθεση στη διάδοση εξτρεμιστικών και ρατσιστικών δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο θα πρέπει να είναι κάτι που όλοι μπορούν να συμφωνήσουν ότι είναι σημαντικό και η διασφάλιση ότι οι διαδικτυακοί χώροι αναψυχής είναι ασφαλείς και φιλόξενοι για όλους θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους κατασκευαστές και τους διανομείς βιντεοπαιχνιδιών"». Η Γερουσιαστής ζήτησε από τη Valve να απαντήσει στα ερωτήματά της έως τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Το 2018 το Steam είχε λάβει παρόμοιες κατηγορίες. Η Valve δεν είναι η μόνη εταιρεία παιχνιδιών που αντιμετωπίζει έναν ακόμη γύρο σκληρών ερωτήσεων από πολιτικούς των ΗΠΑ σχετικά με εξτρεμιστικό περιεχόμενο. Μια έκθεση του Axi λέει ότι επτά Δημοκρατικά μέλη του Κογκρέσου έχουν υπογράψει μια παρόμοια επιστολή που αποστέλλεται στις Activision Blizzard, Electronic Arts, Epic, Innersloth, Microsoft, PUBG Corp, Riot Games, Roblox, Sony, Square, Take- Οι Two Interactive, Tencent, Ubisoft και Valve για να ρωτήσουν σχετικά με τις διαδικασίες τους για τον χειρισμό του εξτρεμισμού και της παρενόχλησης σε online games και «να ζητήσουν να ληφθούν υπόψη τα μέτρα ασφαλείας που σχετίζονται με την καταπολέμηση της παρενόχλησης και τον εξτρεμισμό». Οι συντάκτες αυτής της επιστολής ζήτησαν απάντηση έως τις 9 Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα αυτοκίνητα Tesla που θα έχουν σύντομα Steam και συζητήστε για την πλατφόρμα της Valve στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification