Το EA Sports FC θα είναι το νέο όνομα του FIFA από το 2023

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Το EA Sports FC θα είναι το νέο όνομα του FIFA από το 2023

Το EA Sports FC θα είναι το νέο όνομα του FIFA από το 2023

Η αλλαγή θα γίνει μετά το παγκόσμιο κύπελλο. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 12/10/21] Η Electronic Arts κατοχύρωσε το EA Sports FC, πιθανόν ως νέο όνομα του FIFA, καθώς -όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες- η Αμερικάνικη εταιρεία μπορεί να μην ανανεώσει τα δικαιώματα του ονόματος "FIFA" για τις επόμενες εκδόσεις.

Η κατοχύρωση του ονόματος EA Sports FC εντοπίστηκε στη Μ. Βρετανία (στο United Kingdom Intellectual Property Office and the European Union Intellectual Property Office) και μένει να δούμε αν θα χρησιμοποιηθεί στη νέα έκδοση, αντί του FIFA 23.

Από την στιγμή που η EA είχε ήδη ανακοινώσει το "ενδεχόμενο ανανέωσης ή όχι του ονόματος FIFA" αντιλαμβάνεστε ότι προφανώς και η δήλωση αυτή σημαίνει ότι "ψαρεύει" τις αντιδράσεις των fans. Έχει άραγε σημασία πως θα λέγεται το FIFA...ή όχι; Για να δούμε.

Το EA Sports Football Club ήταν το όνομα της live υπηρεσίας που υπάρχει από το FIFA 12 το 2011. Έχει άλλη έννοια, αλλά πιθανόν να χρησιμοποιηθεί ως όνομα των επόμενων FIFA.

[UPDATE: 10/5/22 - Το νέο όνομα θα είναι EA Sports FC] Η Electronic Arts ανακοίνωσε και επίσημα ότι από το 2023 και έπειτα σταματάει την συνεργασία της με την FIFA και ότι το ποδοσφαιράκι της θα ονομάζεται πλέον "EA Sports FC". Η συνεργασία συμπληρώνει φέτος 28 χρόνια παρουσίας, μιας και το πρώτο FIFA είχε κυκλοφορήσει το 1994, τότε με 2D γραφικά. Το FIFA 23 και το FIFA 2022 World Cup θα είναι -όπως όλα δείχνουν- τα τελευταία ποδοσφαιράκια της Electronic Arts με το όνομα "FIFA". Από το 2023 και έπειτα, η EA Sports θα αναγκαστεί να αλλάξει εντελώς το όνομα. Η ανακοίνωση αλλαγής ονόματος έρχεται...αρκετά νωρίς.

Όλα αυτά φυσικά ήταν επακόλουθο του ότι ενώ η Electronic Arts πλήρωνε στην Ομοσπονδία FIFA 150 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, πλέον η Ομοσπονδία έφτασε να ζητάει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για κάθε 4 χρόνια (δηλαδή 250 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο), ποσό που θεωρήθηκε για την EA πολύ υψηλό. Η EA τα είχε αυτά τα χρήματα όμως, διότι σκεφτείτε ότι αν βάζαμε ένα μέσο όρο 50 ευρώ καθαρό κέρδος για κάθε παιχνίδι FIFA από την EA (είτε με νέα αγορά, είτε με συνδρομή στο EA Play για κάποιους μήνες), με πολλαπλασιασμό x20, αυτό σημαίνει 1 δις ευρώ το χρόνο (τον ακριβή αριθμό δεν τον γνωρίζουμε). Βέβαια η Electronic Arts βγάζει επιπλέον χρήματα από τις μικροσυναλλαγές, αλλά από την άλλη η διοίκηση έχει και πάρα πολλά έξοδα και το πλεόνασμά της το χρησιμοποιούσε για να συντηρήσει και άλλες εταιρείες ανάπτυξης.

Μετά από όλα αυτά, το EA Sports FC θα αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2023. 

Η EA δήλωσε ότι στόχος της είναι να «παρέχει τη μεγαλύτερη διαδραστική αθλητική εμπειρία στον κόσμο» για την αναπτυσσόμενη κοινότητα σε συνεργασία με περισσότερους από 300 συνεργάτες σε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Το EA Sports FC θα παρέχει στην EA μια πλατφόρμα για «καινοτομία, δημιουργία και ανάπτυξη νέων εμπειριών», δήλωσε η εταιρεία. Επιπλέον, θα ζωντανέψει περισσότερους τομείς του ποδοσφαίρου και θα «εκμεταλλευτεί τη συλλογική δύναμη» περισσότερων από 150 εκατομμυρίων παικτών στους παγκόσμιους ποδοσφαιρικούς αγώνες της εταιρείας για να προσεγγίσει εκατοντάδες εκατομμύρια νέους fans τα επόμενα χρόνια.

«Το όραμά μας για το EA Sports FC είναι να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό ποδοσφαιρικό club στον κόσμο, στο επίκεντρο του να είσαι φίλαθλος του ποδοσφαίρου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EA Andrew Wilson. «Για σχεδόν 30 χρόνια, χτίζουμε τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική κοινότητα στον κόσμο - με εκατοντάδες εκατομμύρια παίκτες, χιλιάδες συνεργάτες αθλητών και εκατοντάδες πρωταθλήματα, ομοσπονδίες και ομάδες. Το EA Sports FC θα είναι ο σύλλογος για τον καθένα από αυτούς και για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους».

Το FIFA 23 θα σας δίνει πρόσβαση σε περισσότερους από 19.000 αθλητές σε 700 ομάδες, σε 100 στάδια και πάνω από 30 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο. Η EA σχεδιάζει να συνεχίσει να επεκτείνει την λίστα πρωταθλημάτων και παικτών, διατηρώντας και επεκτείνοντας το αδειοδοτημένο ποδοσφαιρικό περιεχόμενο, δίνοντας νέες εμπειρίες και αυξάνοντας την πρόσβαση μέσα από περισσότερα format. Η EA υπόσχεται επίσης να οικοδομήσει πάνω σε ένα «θεμέλιο συμμετοχής» και να «καινοτομήσει σε νέους τομείς», όπως έκανε για παράδειγμα με το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Η Derby County ανακοίνωσε πάντως ότι θα είναι μέσα στο EA Sports FC, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την EA.

Για περισσότερα σχετικά με το FIFA μπείτε στο Facebook group μας, FIFA Greece.

Διαβάστε το FIFA 22 review και συζητήστε για το FIFA 23 στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification