PC Building Simulator

Hot
Γιάννης Μοσχονάς

Γιάννης Μοσχονάς  

I'm applying for a license to thrill, going out on the edge, moving in for the kill!
 
0.0 ()
1
PC Building Simulator

PC Building Simulator

Φτιάχνουμε και αναβαθμίζουμε PC...για πλάκα.

 

Όλοι εμείς οι παθιασμένοι θιασώτες του PC gaming, έχουμε επισκεφθεί αρκετές φορές τα ανήλιαγα εργαστήρια της τεχνικής υποστήριξης μικρών και μεγάλων εταιρειών, επιχειρώντας να θεραπεύσουμε το μηχάνημά μας από ξαφνικές “ασθένειες”.

Κάθε φορά που το πράττουμε, το περιβάλλον εργασίας των “γιατρών του PC ” μας φαίνεται το ίδιο καταθλιπτικό, αποπνικτικό και η δραστηριότητα εντός του μοιάζει με τρομακτική αγγαρεία. Το PC Building Simulator καταφθάνει φέτος για να μας αλλάξει την αντίληψη.

Ανασταίνοντας μια χρεοκοπημένη επιχείρηση
Το πνευματικό τέκνο άγνωστων γονέων (Claudiu Kiss, The Irregular Corporation) μας αναθέτει ένα εργαστήρι επισκευής και κατασκευής PC. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μας την ανέθεσε αφού κατόρθωσε να την φαλιρίσει και καλούμαστε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Για να ξεπληρώσουμε τα χρέη που άφησε και να αρχίσουμε να βγάζουμε κέρδος, αναλαμβάνουμε ένα σωρό πελάτες που επικοινωνούν μαζί μας μέσω email. Το παιχνίδι παίζεται σε προοπτική πρώτου προσώπου, η οποία τελειοποιεί την εξομοίωση. Δρούμε ακριβώς όπως ένας τεχνικός υπολογιστών, χώνοντας το βλέμμα και τα δάχτυλά μας (δηλαδή τον κέρσορα) στα έγκατα της πολύπλοκης δομής ενός PC.

pc building simulator 1

Η κάμερα κινείται με τα WASD, ζουμάρει και περιστρέφεται με το mouse ώστε να μην υπάρχει ούτε μια γωνία απρόσιτη στον υπολογιστή που επεξεργαζόμαστε. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα κουτιά των υπολογιστών δεν “γεννήθηκαν” όλα ίδια. Επισκευάσαμε κουτιά όπου αρκούσε να αφαιρέσουμε το ένα τμήμα της θήκης τους για να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα εξαρτήματά τους. Μας ήρθαν όμως και κουτιά όπου τα περισσότερα περιφερειακά ήταν εγκλωβισμένα σε συρτάρια και θήκες, περιτριγυρισμένα από 200 βίδες που έπρεπε να αφαιρέσουμε μια προς μια.

Όλο το PC Building Simulator εξελίσσεται στα στενά πλαίσια ενός δωματίου. Η μεγαλύτερη διαδρομή που διανύουμε είναι από τον πάγκο όπου αποθέτουμε τα μηχανήματα για φτιάξιμο μέχρι την είσοδο όπου τα αφήνουμε. Στην είσοδο παραλαμβάνουμε τα εμπορεύματα που έχουμε παραγγείλει και τα PC προς επιδιόρθωση. Το gameplay χωρίζεται σε διαχείριση πόρων και ψαχούλεμα των PC. Το πρώτο μέρος θέλει μεγάλη προσοχή διότι τα έξοδα συντήρησης του εργαστηρίου μας είναι απροσδόκητα πολλά. Πληρώνουμε νοίκι και ηλεκτρικό κάθε μήνα αλλά και όλα τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούμε για αναβάθμιση των συστημάτων από την τσέπη μας. Μόλις είδαμε το ταμείον να είναι μείον, εκτιμήσαμε την “καλοσύνη” της τράπεζας να μας παραχωρήσει ένα τριάρι χιλιάρικα δολάρια σαν πιστωτικό όριο, φυσικά το ξεπεράσαμε και ο λογαριασμός μας “πάγωσε”.

Τότε ήρθε η πραγματικότητα να μας χτυπήσει κατακέφαλα καθώς δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε εξαρτήματα για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες. Το φάσμα της χρεωκοπίας μας έκανε τσιγκούνηδες και επιλεκτικούς. Πάψαμε να λέμε ναι σε όλες τις παραγγελίες και επικεντρωθήκαμε σε εκείνες που δεν συνοδεύονται από σοβαρά έξοδα από την μεριά μας. Σίγουρα, η αμοιβή για την όποια δουλειά αναλάβουμε καλύπτει τα έξοδα μας όταν την πάρουμε, αλλά κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι θα την ολοκληρώσουμε. Αν ένας πελάτης μας ζητήσει να αναβαθμίσουμε το μηχάνημα του για να σηκώνει το Grand Theft Auto και τα εξαρτήματα που χρειάζονται δεν είναι είναι διαθέσιμα στην αγορά, τζίφος.

Με σωστή διαχείριση των παραγγελιών, με συνεχή ενημέρωση για τα προϊόντα του shop και το βλέμμα καρφωμένο στο ταμείο μας, η επιχείρηση θα αυγατίσει και τα levels μας θα ανέβουν ραγδαία. Ακριβώς δίπλα στην ένδειξη των χρημάτων μας, αναπαύεται η μπάρα των levels. Ανεβαίνει με την ολοκλήρωση των παραγγελιών και μας προσφέρει δύο επιπλέον πάγκους για να βάζουμε τα μηχανήματα και ένα έπιπλο για να αποθηκεύουμε περιφερειακά και υπολογιστές. Στο preview δεν πιάσαμε κάποιο level cap έτσι μείναμε με την απορία για το αν θα υπάρξουν περισσότερα bonuses στην ολοκληρωμένη έκδοση.

pc building simulator 2

Ο αόρατος άνθρωπος σε ρόλο τεχνικού
Η υπόσταση του avatar μας στην διαδικασία της επισκευής – αναβάθμισης των PC είναι ένας αιωρούμενος, άυλος κέρσορας. Αν στην θέση του βλέπαμε ανθρώπινα μέλη ή εργαλεία να εκτελούν τις εργασίες, μπορεί να ήταν ρεαλιστικότερο το θέαμα αλλά δεν θα ήταν τόσο λειτουργικό. Η αρχιτεκτονική ενός PC είναι από μόνη της δαιδαλώδης και χωρίς να προσθέτουμε οπτικά εμπόδια. Ο κέρσορας ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες που θέλουμε. Ξεβιδώνει βίδες, συνδέει καλώδια, προσθαφαιρεί εξαρτήματα, καθαρίζει την σκόνη, πατάει κουμπιά, τύφλα να έχει ο ελβετικός σουγιάς δηλαδή. Το left mouse button δουλεύει υπερωρίες και η απόλαυση που αποκομίσαμε είναι ανάλογη ενός Clicker.

Τα αποσπώμενα τμήματα του PC γίνονται ορατά αλλάζοντας χρώμα μόλις ο κέρσορας περνά από πάνω τους. Βλέπουμε αναλυτικά την ονομασία τους και τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά. Αν δεν περάσουμε το tutorial, θα δυσκολευτούμε αρκετά εκτός και αν διαθέτουμε πρακτική πείρα στην συναρμολόγηση PC. Γουστάραμε να πιέζουμε συνεχόμενα το left mouse button βιδώνοντας και ξεβιδώνοντας κουτιά και εξαρτήματα. Μας ικανοποίησε απόλυτα η ευκινησία της κάμερας που περιστρεφόταν εύκολα γύρω, μέσα και κάτω από το κουτί. Τα τέσσερα εικονίδια στο κάτω μέρος της οθόνης απλοποίησαν σημαντικά όλες τις δραστηριότητές μας.

pc building simulator 3

Θέλουμε να προσθαφαιρέσουμε εξαρτήματα στο κουτί; Ο κέρσορας θα μετακινηθεί μεταξύ των install και remove εικονιδίων. Το install δίνει πρόσβαση στο inventory όπου όλα τα εξαρτήματα στην διάθεσή μας κατανέμονται σε ευνόητες ενότητες. Ευτυχώς μπορούμε να πουλήσουμε τα παλιά εξαρτήματα και να ενισχύσουμε το ταμείο μας, προτού εγκαταστήσουμε τα καινούργια. Η σύνδεση των καλωδίων είναι τόσο εύκολη και διασκεδαστική όσο το ξεβίδωμα. Τα USB sticks προσφέρουν τις “θαυματουργές” τους υπηρεσίες στην διεκπεραίωση των παραγγελιών. Εγκαταστήσαμε γνώριμα προγράμματα όπως το διαγνωστικό 3D Mark και διασκεδάσαμε με την λειτουργία και τα αποτελέσματά τους. Η μεγαλύτερη πρόκληση στο παιχνίδι, αυτή που δοκιμάζει όλες μας τις γνώσεις, είναι το χτίσιμο ενός μηχανήματος από το μηδέν.

Το πελατολόγιο του τρόμου
Η εξυπηρέτηση πελατών είναι δύσκολη υπόθεση αλλά στο PC Building Simulator είναι ποτισμένη με πάρα πολύ χιούμορ. Διαβάζαμε τα emails των πελατών και κλαίγαμε από τα γέλια. Σνομπ συγγραφείς περιέγραφαν με κάθε λεπτομέρεια την απέχθεια τους για την σύγχρονη τεχνολογία. Φανατικοί οπαδοί trash ταινιών ξεδίπλωναν τις δυσκολίες που συναντούσαν στο να μεταλαμπαδεύσουν τις άχρηστες γνώσεις τους στο κοινό. Πελάτες κλαψούριζαν σε ένα email για την άσχημη δουλειά που κάναμε στον υπολογιστή τους και στο επόμενο μας ζητούσαν συγνώμη διότι η βλάβη προήλθε από τους ίδιους. Η ευρύτατη ποικιλία πελατών και αστείων καταστάσεων καθιστά φοβερά διασκεδαστικό το διάβασμα των emails.

pc building simulator 4

Στον οπτικό τομέα, το PC Building Simulator είναι μινιμαλιστικό γιατί έτσι επιτάσσει το θέμα του. Τα λιγοστά πολύγωνα απεικονίζουν ένα τυπικό εργαστήρι επισκευής υπολογιστών με τραπέζια, λάμπες, φυτά, ξύλινα πατώματα, πίνακες και σκόρπια υλικά. Η αισθητική μας απόλαυση πηγάζει από τα περίτεχνα σχέδια των κουτιών που επισκευάζουμε και την ακριβή απεικόνιση των εξαρτημάτων. Μας άρεσε αρχικά το τεστ γραφικών του 3D Mark αλλά μετά από λίγο το βαρεθήκαμε διότι επαναλαμβάνει αδιάκοπα τις ίδιες εικόνες και animations.

Από εκεί και πέρα, τον λόγο έχουν τα συναρπαστικά στατιστικά των εξαρτημάτων, τα οποία μας βοήθησαν να αποκτήσουμε πολύτιμες γνώσεις που θα βοηθήσουν στην επόμενη αναβάθμιση του υπολογιστή μας. Επειδή δεν είναι εύκολο να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα μουσικά γούστα ενός τεχνικού υπολογιστών, το playlist του παιχνιδιού περιλαμβάνει λίγο απ’ όλα, σαν... σουβλάκι. Ροκιές, χορευτική μουσική και slow κομμάτια, όλα instrumental, συνοδεύουν τις ρυθμικές κινήσεις του κέρσορα μας.

pc building simulator 5

Η κατασκευή επικών PC είναι το τελικό μας όνειρο
Παίξαμε αρκετές ώρες το PC Building Simulator και τώρα είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σε όλες τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, να επιδιορθώσουμε, να αναβαθμίσουμε και να στήσουμε οποιοδήποτε σύστημα, ναι; Όχι ακριβώς, το επάγγελμα του τεχνικού υπολογιστών εξακολουθεί να θέλει ευρύτητα τεχνικών γνώσεων, άρα σπουδές και μπόλικη εξάσκηση. Το PC Building Simulator μας βοήθησε να κατανοήσουμε την συνδεσμολογία και τις σχέσεις ανάμεσα στα εξαρτήματα ενός υπολογιστή.

Με τις γνώσεις που αποκτήσαμε μπορούμε να προσθαφαιρέσουμε τα περισσότερα κομμάτια του hardware χωρίς να τινάξουμε στον αέρα το μηχάνημά μας. Η εκπαιδευτική διάσταση του παιχνιδιού έρχεται σε δεύτερη μοίρα μετά την διασκέδαση. Εθιστήκαμε στο σκάλισμα των μηχανημάτων, στην ανάγνωση των emails, στον δημιουργικό σχεδιασμό υπολογιστών με κορυφαίες επιδόσεις. Οι πρώτες μας εντυπώσεις κατέδειξαν ότι, ενώ δεν πρόκειται για αριστούργημα, καταναλώνει με διασκεδαστικό τρόπο αρκετές ώρες του ελεύθερου χρόνου μας.

Διαβάστε ακόμη τις αρχικές μας πληροφορίες για το PC Building Simulator και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification