Football Manager 2020 preview

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Football Manager 2020 preview

Football Manager 2020 preview

Καθίσαμε στον πάγκο, στην beta έκδοση.

 

Το κορυφαίο παιχνίδι των προπονητών της εξέδρας επιστρέφει. Είχαμε την τύχη να παίξουμε την beta έκδοση του FM 2020 και σας μεταφέρουμε για άλλη μια χρονιά τις εντυπώσεις μας.

fm 2020 pre 1

Customizations
Με μια πρώτη ματιά αυτό που έχει αλλάξει στο character creation του προπονητή είναι η πιο πιστή αναπαράσταση προσώπου στο import της φωτογραφίας σας και οι νέες επιλογές στην εμφάνισή σας. Πλέον, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε περισσότερες αλλαγές εμφάνισης (ακόμα και αφού ανεβάσετε φωτογραφία), αλλά και ένδυσης, με περισσότερες παραλλαγές να γίνονται διαθέσιμες. Για πρώτη φορά μπορείτε επίσης να αλλάξετε χρώμα για ότι φοράτε μέσα από μια κλίμακα RGB.

Ο πάγκος παίρνει φωτιά
Εκ πρώτης όψεως αυτό που ξεχωρίζει στο FM 2020 είναι ορισμένα μικρά αλλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που αλλάζουν άρδην το gameplay. Το περιβάλλον έχει αλλάξει σχεδιασμό προς το καλύτερο, με φωτογραφία meeting room, περισσότερο feedback από ΜΜΕ και fans στο Twitter και πιο ευπαρουσίαστα μενού. Για αρχή θα ξεχωρίσετε σίγουρα τον ορισμό όχι μόνο βραχυπρόθεσμων αλλά και μακρυπρόθεσμων στόχων σε συνεργασία με την διοίκηση.

Ένα νέο χαρακτηριστικό που προστέθηκε φέτος είναι το Code of conduct, με το οποίο συμφωνείτε έναν κώδικα συμπεριφοράς μαζί με τους ποδοσφαιριστές σας που θα τηρείται. Συνήθως ο αρχηγός σας προτείνει ο ίδιος έναν κώδικα συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα τι θα συμφωνήσετε να επιβάλετε ως πρόστιμο αν ένας παίκτης χάσει μια προπόνηση, αποβληθεί από ένα ματς ή δεύτερο μέσα σε μια σεζόν κ.ο.κ. Μπορείτε λοιπόν να διαπραγματευτείτε τον κώδικα συμπεριφοράς, να ζητήσετε την γνώμη του βοηθού σας ή να τον αποδεχτείτε.

fm 2020 pre 1

Τα meetings με τους παίκτες σας γίνονται αρχικά σε καλό κλίμα και αργότερα αυτό ίσως αλλάξει, ανάλογα με τα αποτελέσματα, τις μεταγραφές που κάνετε κτλ. Στους αγώνες και ειδικά στα φιλικά και σε ματς με μικρές ομάδες, κάποιοι παίκτες κλασικά μπορεί να τεμπελιάσουν, ωστόσο πλέον τα shouts έχουν φέτος μεγαλύτερη επιρροή.

Το Development Centre, ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό, σας δείχνει την πρόοδο των παικτών σας κι έτσι μπορείτε να προβλέψετε καλύτερα πως θα εξελιχθεί ο κάθε παίκτης. Φέτος γίνεται ακόμη πιο λεπτομερής ανάλυση του πως αποδίδει ο καθένας στην προπόνηση, με το Ability και το Potential να εξαρτώνται φυσικά από την άποψη του εκάστοτε μέλους του Staff σας, αλλά κυρίως της απόδοσης του παίκτη.

Το καλύτερο μεταγραφικό σύστημα ever
Εδώ και πολλές εκδόσεις του Football Manager παραπονιόμαστε ότι οι παίκτες μας δεν πωλούνται με τίποτα και ότι καμία ομάδα δεν τους θέλει, ακόμα κι αν τους χαρίσουμε με 0 ευρώ. Φέτος επιτέλους αυτή η κατάσταση διορθώθηκε. Μπορείτε όχι μόνο να πουλήσετε τους παίκτες σας στην τιμή τους (και λίγο παραπάνω) αλλά και να λάβετε όντως προτάσεις μεταγραφής και όχι δανεισμού. Σε περιπτώσεις βέβαια όπου πρέπει να ξεφορτωθείτε παλτά, εκεί θα έχετε είτε προτάσεις από μόλις 1-2 συλλόγους για ελάχιστα χρήματα (π.χ. τα μισά), είτε προτάσεις δανεισμού που θα προσπαθείτε να διαπραγματευτείτε. Οι σύλλογοι είναι πιο εύκολα ανοιχτοί στις διαπραγματεύσεις, ειδικά αν έχετε λογικές απαιτήσεις.

Στις ανανεώσεις συμβολαίων και σε πιθανή πώληση παικτών, σας εμφανίζεται κι ένα χρήσιμο σχόλιο. Για παράδειγμα αν πάτε να πουλήσετε έναν παίκτη τότε ειδοποιείστε π.χ. ότι ο παίκτης, συμφωνεί, διαφωνεί ή είναι αδιάφορος για την επιλογή σας. Αν ο παίκτης μόλις έχει έρθει στο σύλλογο πάλι θα λάβετε ειδοποίηση και ευτυχώς και εδώ θα μπορείτε να τον πουλήσετε πιο εύκολα από άλλες σεζόν. Επίσης, ο βοηθός σας σχολιάζει πάντοτε όλες τις πιθανές ανανεώσεις συμβολαίου για το αν πρέπει να γίνουν ή όχι.

Στο θέμα προσφοράς συμβολαίου, ακόμα και οι δύστροποι παίκτες και οι εξίσου δύστροποι ατζέντηδές τους, είναι πλέον πιο ανοιχτοί στο να ακούσουν προσφορά συμβολαίου από εσάς ακόμα κι αν δεν τους καλύπτετε όσα ζητούν. Μπορεί για παράδειγμα να τους δώσετε το 70% του μισθού που ζητούν γιατί η διοίκησή σας δεν σας επιτρέπει περισσότερα. Αν κλειδώσετε την εν λόγω επιλογή και προσφέρετε bonus για κάθε εμφάνιση και βέβαια το κλασικό ποσό του ατζέντη (το λεγόμενο “λάδωμα”) τότε θα τους φέρετε, έστω και δύσκολα. Αυτό που πρέπει ωστόσο να διορθωθεί είναι η επιλογή του όταν είστε στο όριο του μπάτζετ και θέλετε πολύ έναν παίκτη, αν στην προσφορά συμβολαίου δεν σας επιτρέπονται περισσότερα χρήματα τότε να μπορείτε να γυρίσετε πίσω και να αλλάξετε το Squad Status του παίκτη σε πιο σημαντικό ρόλο, ώστε να έχετε μεγαλύτερο περιθώριο χρημάτων. Δεν ξέρουμε αν αυτό έγινε επίτηδες ή κατά λάθος, πάντως θα άξιζε να διορθωθεί στην τελική έκδοση. Επίσης, υπάρχει καλύτερος έλεγχος απόδοσης των δανεικών παικτών. Μία επίσης νέα επιλογή είναι και το πόσο χρόνο θα παίζει ο παίκτης στην ομάδα σας, κάτι που θα τον βοηθήσει να πάρει και την ανάλογη απόφαση.

fm 2020 pre 1


Το συναισθηματικό δέσιμο ορισμένων παικτών διατηρείται και φέτος. Πούλησα τον Δώνη στη μισή τιμή 375.000 ευρώ. Ο Κουρμπέλης ήταν στεναχωρημένος με το morale τέρμα κάτω. Μου λέει ο βοηθός "Μήπως να πας να του μιλήσεις;" Του μίλησα και μου ειπε "Δεν ήθελα να φύγει ο Δώνης από τον σύλλογο", για να του πω "Με συγχωρείς αλλά έφυγε για οικονομικούς λόγους και θα αντικατασταθεί από κάποιον καλύτερο". Οπότε μου λέει "Ηταν ηγετικός χαρακτήρας στα αποδυτήρια και φίλος".  Ε εκεί τι να του πω, μου ράγισε την καρδιά. Ήμουν στο τσακ να κάνω Load το παιχνίδι για να τον φέρω πίσω αλλά το άφησα εκεί. Ίσως στο μέλλον που τα οικονομικά να είναι καλύτερα, ποιος ξέρει.

Με χαροποιεί πάντως που αρκετοί ελεύθεροι παίκτες είναι πιο θετικοί στο να υπογράψουν στην ομάδα, παρά τα οικονομικά της προβλήματα. Κάπου το reputation (φήμη) του συλλόγου στις μεταγραφές πρέπει να παίζει μεγαλύτερο ρόλο φέτος. Σε παίκτες που παίζουν ήδη αλλού, το να μου ρίξουν άκυρο το καταλαβαίνω. Αλλά στους ελεύθερους ευτυχώς από το να μείνουν στα αζήτητα λογικεύονται πλέον και επιλέγουν να έρθουν σε μια ομάδα.

Η ώρα του ματς
Η δυσκολία του Football Manager διατηρείται ίδια και φέτος. Αναλαμβάνοντας τον Παναθηναϊκό έφερα…0-0 με την ομάδα νέων κάτι αδιανόητο, ακριβώς γιατί οι παίκτες μου βαριόνταν να παίξουν και άφησα τις τακτικές στο έλεός τους χωρίς να επιβάλω τρόπο παιχνιδιού και πειθαρχία και παίζοντας με 4-2-3-1. Θα πρέπει να επιβάλετε λοιπόν το στυλ παιχνιδιού σας και οι γραμμές σας να έχουν μια συνοχή.

Ακολούθως, όταν συνέχισα στα φιλικά προετοιμασίας στην Αυστρία, είδα ότι οι παίκτες μου απέδιδαν καλύτερα κι έπαιρναν πιο σοβαρά τους αγώνες. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που επίσης βοηθάει είναι ότι στις τακτικές, σε κάθε θέση σας προτείνεται μια σειρά παικτών που είναι οι καλύτεροι σε αυτή την θέση, ώστε να αποφύγετε να βάλετε κάποιον που δεν παίζει εκεί από την φύση του. Σχετικά με την αλλαγή θέσης, εφάρμοσα στην προπόνηση αλλαγή θέσης σε παίκτες, όπως για παράδειγμα στον Μπουζούκη (M R) και στον Zahid (M C) χωρίς να διαμαρτυρηθούν όσο σε προηγούμενες εκδόσεις.

fm 2020 pre 1
Στον τομέα των γραφικών και του ήχου δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη. Συναντάμε μόνο κάποιες βελτιώσεις στα animations. Ωστόσο, οι γραφίστες οφείλουν να διορθώσουν την κίνηση των παικτών και στο πως στρίβουν με την μπάλα, ειδικά στο κοντρόλ και την ντρίμπλα. Σε γενικές γραμμές η δουλειά της Sports Interactive είναι ικανοποιητική, χωρίς να υπάρχει κάποιο μεγάλο χαρακτηριστικό που να ξεχωρίζει.

Το Football Manager 2020 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου για PC, Mac, Android και iOS, Μελλοντικά θα το δούμε και σε Switch και Stadia. Μείνετε συντονισμένοι για το review στο GameWorld.gr.

Διαβάστε τις μέχρι τώρα πληροφορίες για το FM 2020 και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification