• Previews
  • Call of Duty: Modern Warfare II preview

Call of Duty: Modern Warfare II preview

Hot
Ερμής Δερβίσης
Call of Duty: Modern Warfare II preview

Call of Duty: Modern Warfare II preview

Μία από τα ίδια συν third-person κάμερα.

Μετά το για πολλούς απογοητευτικό Call of Duty: Vanguard, η αναμονή μας ήταν μεγάλη για το Modern Warfare II, το οποίο θα αποτελέσει sequel του εξαιρετικού reboot της σειράς Modern Warfare του 2019. Στην beta έκδοση στην οποία είχαν πρόσβαση αρχικά οι παίκτες από PlayStation κονσόλες, πήραμε μία μικρή αλλά ικανοποιητική γεύση από τον νέο τίτλο της σειράς Call of Duty.

Το κλασσικό και αγαπημένο Team Deathmatch επιστρέφει όπως το γνωρίζουμε. Τα matches που μπορούσαμε να παίξουμε ήταν μόνο με 6x6 παίκτες, με όριο τα 75 kills, ενώ οι διαθέσιμες πίστες ήταν μόλις τέσσερις. Η Farm 18, που είναι όπως λέει και το όνομά της μία φάρμα, είναι ίσως η πιο αδιάφορη από την τετράδα με περιορισμένο σχεδιασμό και αρκετά μουντή ατμόσφαιρα. Η Valderas Museum είναι ένα μοντέρνο μουσείο επάνω σε ένα λόφο με αρκετά καλύτερο σχεδιασμό, αρκετά σημεία με έντονες μάχες. Αρνητικό είναι ίσως ότι η συγκεκριμένη έχει αρκετά μέρη που θα βρίσκεστε εκτεθειμένοι για ώρα, τουλάχιστον μέχρι να την μάθετε.

call of duty modern warfare ii beta 1

Η μεγαλύτερη πίστα και ίσως η πιο εντυπωσιακή είναι το Breenberg Hotel, ένα τεράστιο πεντάστερο ξενοδοχείο. Η συγκεκριμένη πολλές κρυψώνες, διάφορα δωμάτια και χώρους και είναι και αυτή που ψάχναμε για περισσότερη ώρα τους εχθρούς μας. Η μικρότερη από όλες είναι η Mercado Las Almas, μία αγορά στη Λατινική Αμερική. Η Mercado Las Almas είναι αυτή που μας άρεσε περισσότερο, διότι λόγω του μικρού μεγέθους της ξεκινούσαμε ή επιστρέφαμε μέσα σε δευτερόλεπτα στη μάχη και επιπλέον την μάθαμε απέξω πολύ σύντομα. Και οι τέσσερις πίστες δεν θα αφήσουν ιδιαίτερα παράπονα και δείχνουν να είναι αρκετά πιο μελετημένες από παλαιότερες. Πέρα από τα Team Deathmatch επιστρέφει και το Domination, στο οποίο υπάρχουν τρία συγκεκριμένα σημεία σε κάθε πίστα τα οποία πρέπει να καταλαμβάνουμε από την αντίπαλη ομάδα για να μαζεύουμε πόντους και η ομάδα με τις περισσότερες καταλήψεις κερδίζει το match (όριο 200 πόντοι).

Τα νέα modes ονομάζονται Prisoner Rescue και Knock Out, τα οποία έχουν την ιδιαιτερότητα ότι δεν υπάρχουν respawns και αν πέσετε θα πρέπει να έρθει κάποιος συμπαίκτης σας να σας κάνει revive. Στο Prisoner Rescue η μία ομάδα έχει πιάσει μία ομάδα ομήρων και η άλλη προσπαθεί να τους ελευθερώσει. Ανάλογα την ομάδα στην οποία βρίσκεστε θα πρέπει είτε να βρείτε τους ομήρους, να τους ελευθερώσετε και να τους κρατήσετε ζωντανούς, είτε να εμποδίσετε την άλλη ομάδα να το κάνει. Αν για παράδειγμα πεθάνει όλη η ομάδα σας χωρίς να έχετε ελευθερώσει τους ομήρους τότε κερδίζουν οι αντίπαλοι. Το πιο εύκολο είναι όταν βρίσκεστε στην ομάδα που έχει πιάσει τους ομήρους καθώς απλά περιμένετε τους αντιπάλους να έρθουν σε εσάς.

Στο Knock Out οι δύο ομάδες παλεύουν για την κατοχή ενός πακέτου και οποία το έχει όταν τελειώσει ο χρόνος, κερδίζει. Το πακέτο αναμενόμενα αλλάζει πολλά χέρια μέχρι το τέλος, όμως όποιος παίκτης το κρατάει είναι εμφανώς ορατός με ένα στόχο και μπορεί πολύ εύκολα να εντοπιστεί από τους αντιπάλους. Εδώ χρειάζεται να αναπτύξετε στρατηγικές αλλά και να έχετε ιδιαίτερη προσοχή ειδικά αν κρατάτε εσείς ή κάποιος συμπαίκτης το πακέτο. Το συγκεκριμένο mode είναι ίσως το πιο διασκεδαστικό από τα καινούργια καθώς η έννοια σας δεν είναι μόνο να παίρνετε kills αλλά ψάχνετε το πακέτο, να το υπερασπίζεστε αν το πάρετε αλλά και να προσπαθείτε να το διατηρήσετε στα χέρια της ομάδας σας.

call of duty modern warfare ii beta 2

Επίσης παίξαμε και το Third-person mode, το οποίο εν τέλει είναι μάλλον αχρείαστο. Στον χειρισμό δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές, όμως όποτε σημαδεύετε, η κάμερα γυρίζει σε First-person και η αλλαγή κοστίζει κάποια πολύ σημαντικά κλάσματα του δευτερολέπτου όταν θέλετε να πυροβολήσετε έναν εχθρό. Το πιο αναμενόμενο παράπονο με την beta είναι ότι είχαμε ελάχιστες επιλογές στα όπλα, με τα περισσότερα να είναι κλειδωμένα, λίγες αρχικά επιλογές στους operators και όριο το Rank 15 (στο πρώτο Σαββατοκύριακο). Τέλος θα θέλαμε να γινόντουσαν λίγο πιο αποτελεσματικά οι τυχαίες επιλογές των πιστών διότι αρκετές φορές καταλήξαμε να παίζουμε στην ίδια πίστα για πολλά συνεχόμενα matches.

Τεχνικά το Modern Warfare II είναι όσο όμορφο αναμένεται με δεδομένο ότι θα κυκλοφορήσει και σε PS4 και Xbox One. Τα γραφικά είναι αρκετά λεπτομερή σε όλες τις πίστες, κάθε περιβάλλον είναι αρκετά προσεγμένο και οι καταστροφές από βόμβες ή σφαίρες είναι εντυπωσιακές. Επιπλέον το παιχνίδι τρέχει απροβλημάτιστα στα 60fps χωρίς frame drops ή άλλα θέματα. Εξαιρέσεις είναι ορισμένα σημεία όπου κάποια assets αργούν να φορτώσουν και κάποια μοντέλα χαρακτήρων που μένουν ακίνητα για αρκετή ώρα αφού έχει πεθάνει ο παίκτης. Τέλος υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις όπου το παιχνίδι μας πέταξε χωρίς συγκεκριμένο λόγο, όμως έγινε σπάνια και δεν ενόχλησε ιδιαίτερα (με δεδομένο ότι μιλάμε για μία beta έκδοση).

call of duty modern warfare ii beta 3

Το Call of Duty: Modern Warfare II παραμένει ένα αρκετά διασκεδαστικό FPS αλλά ταυτόχρονα και πολύ γνώριμο για κάποιον αν έχει παίξει έστω και μία προηγούμενη έκδοση της σειράς. Τα νέα modes ίσα που καταφέρνουν να σπάσουν την μονοτονία αλλά όλα τα έχουμε ξαναδεί σε παρόμοιες σειρές, καιρό πριν. Πλέον αναμένουμε την συνέχεια της beta αλλά και το Campaign, το οποίο αναμένεται το ίδιο εντυπωσιακό με τον τίτλο του 2019.

Το Call of Duty: Modern Warfare II θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου για PC, PS5, Xbox Series X, PS4 και Xbox One.

Διαβάστε επίσης για την απεικόνιση μαριχουάνας στο Call of Duty: Modern Warfare ΙΙ και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 AntonKos (Level 17) 20/09/2022 13:22
Για να είμαι ειλικρινής δεν τρελάθηκα από την beta. Η κάμερα τρίτου προσώπου πάντως έχει φάση αλλά το zoom απευθείας στο σκόπευτρο...είν αι κάπως. Θα μπορούσαν να εχουν mode όπου θα επιτρέπουν να αλλάζει κάποιος ανάμεσα σε κάμερα πρώτου και τρίτου προσώπου ενώ κινείται.
#2 Frazzle (Level 20) 21/09/2022 09:50
Ελπίζω να είναι καλό το campaign τουλάχιστον.
Notification