Marvel's Guardians of the Galaxy

Hot
Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Η Marvel, έχοντας πλέον κατακτήσει τον κινηματογράφο, άρχισε τα τελευταία χρόνια να εισέρχεται δυναμικά στην τηλεόραση και στα video games. Η μεγαλύτερη επιτυχία της έγινε το 2018 με το Marvel’s Spider-Man της Insomniac Games και της Sony. Από εκεί και πέρα αρκετές εταιρείες ανάπτυξης άρχισαν να ασχολούνται με χαρακτήρες της Marvel με πρώτη μεγάλη κυκλοφορία από τότε να είναι το Marvel’s Avengers της Square Enix. Παρά τις πολλές προοπτικές του, το Avengers απέτυχε εμπορικά λόγω των τεχνικών προβλημάτων του, του αδιάφορου από ένα σημείο και μετά gameplay του και επειδή ήταν γεμάτο microtransactions.

Όταν λοιπόν η Square Enix ανακοίνωσε το Marvel’s Guardians of the Galaxy στη Ε3 2021, το hype για τον συγκεκριμένο τίτλο ήταν αναμενόμενα ανύπαρκτο διότι όχι μονό υπήρχε ο φόβος ότι θα έχει την ίδια μοίρα με το Avengers, αλλά αφορούσε και μία αρκετά λιγότερο δημοφιλή ομάδα ηρώων. Ο συγκεκριμένος τίτλος κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021 από την Eidos Montreal και όπως αποδείχθηκε όχι μόνο ήταν πολύ ποιοτικότερος από το Avengers, αλλά και μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της Square Enix τα τελευταία χρόνια.

marvels guardians of the galaxy 1

Δεν ακούμε τους εχθρούς από τις φωνές
Η ιστορία ακολουθεί την ομώνυμη ομάδα στον πρώτο χρόνο συνεργασίας τους, όπου ακόμα κάνουν μικροδουλειές για γρήγορα χρήματα. Η πιο πρόσφατη δουλειά τους είναι να πιάσουν ένα πλάσμα και να το παραδώσουν σε έναν συλλέκτη τεράτων. Από μία απλή δουλειά όμως καταλήγουν να βρίσκονται ένα βήμα πριν από ένα καταστροφικό γεγονός και η μοίρα του γαλαξία να βρίσκεται στα χέρια τους. Όντας συνεργάτες μόλις λίγους μήνες, οι σχέσεις τους δεν είναι οι καλύτερες και η εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη της ομάδας είναι μικρή ως μηδαμινή.

Το αποτέλεσμα είναι πέφτουν συνεχώς μπηχτές, να υπάρχουν διαφωνίες και γενικώς να γίνεται ένας χαμός όταν μιλούν όλοι μαζί, φυσικά όλα σε κωμικό βαθμό. Δηλαδή πέρα από το να σώσουν τον γαλαξία, οι Guardians θα πρέπει να καταφέρουν να λύσουν τις διαφωνίες τους και να βρουν τον τρόπο να δουλεύουν αρμονικά μαζί. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας θα πρέπει να κάνετε και κάποιες επιλογές στους διαλόγους οι οποίες έχουν προσωρινές επιπτώσεις, αλλά δεν στο τέλος δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Η βασική ιστορία δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, αλλά το σενάριο είναι καλογραμμένο, είναι γεμάτο χιούμορ και πετυχημένες λεπτομέρειες σε κάθε σκηνικό και δείχνει να καταλαβαίνει απόλυτα τους συγκεκριμένους χαρακτήρες. Σαν σύνολο μας άφησε ικανοποιημένους ενώ μας πήρε γύρω στις 17 ώρες να το ολοκληρώσουμε.

Το απόλυτο χάος σε κάθε μάχη
Το Guardians of the Galaxy είναι ένα αμιγώς Single player game με γραμμική αφήγηση και δεν είναι Open world. Φυσικά μπορείτε να εξερευνήσετε για να βρείτε collectables κλπ, αλλά το βασικό μονοπάτι είναι ένα. Μοναδικός playable χαρακτήρας είναι ο Star-Lord και διαθέτει ένα ζευγάρι blasters που λειτουργούν ως τα βασικά σας όπλα. Οι σφαίρες τους είναι ατελείωτες αλλά έχουν σύστημα cooldown, δηλαδή μετά από κάποιο αριθμό βολών θα πρέπει να περιμένετε να κρυώσουν μέχρι να ξαναρίξετε. Σταδιακά ξεκλειδώνετε και 4 επιθέσεις στοιχείων: πάγου, ηλεκτρισμού, αέρα και φωτιάς, οι οποίες χρησιμεύουν πέρα από τις μάχες και για να περάσετε ορισμένα σημεία στις πίστες, ολοκληρώνοντας απλούστατα puzzles.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας δεν είναι απλώς NPCs που σας συνοδεύουν, αλλά μπορείτε να τους δίνετε εντολές για να κάνουν επιθέσεις (όπως ο Atreus στο God of War). Κάθε ένας έχει το δικό του κουμπί και συνολικά διαθέτουν από 4 διαφορετικές επιθέσεις. Ο Drax ακινητοποιεί εύκολα εχθρούς και τους κάνει δυνατά χτυπήματα. Η Gamora πετσοκόβει με το σπαθί της. Ο Rocket πετάει βόμβες διάφορων ειδών και ο Groot μπορεί να δένει εχθρούς με τις ρίζες του, να βγάζει κλαδιά που εκτοξεύουν τους εχθρούς από το έδαφος και να κάνει heal όλη την ομάδα. Μόλις ένα μέλος της ομάδας σας κάνει οποιαδήποτε από τις επιθέσεις του θα πρέπει να περιμένετε να γίνει το cooldown για να κάνει κάποια άλλη. Εξαίρεση είναι τα ειδικά skills του καθενός, τα οποία αποκτούν κατά τη διάρκεια της ιστορίας.

marvels guardians of the galaxy 2

Αν κάποιος Guardian δεχτεί αρκετό damage θα πρέπει να του κάνετε heal, διαφορετικά μένει ακινητοποιημένος και δεν μπορεί να κάνει επιθέσεις αν του το ζητήσετε. Έτσι λοιπόν πέρα από τις σφαίρες σας θα πρέπει να εκμεταλλεύεστε και τις επιθέσεις της ομάδας σας και να τις συνδυάζετε για να αντιμετωπίζετε τους εχθρούς. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι μάχες είναι πολύ ευχάριστες και διασκεδαστικές, αλλά χαοτικές με τόσα πράγματα που συμβαίνουν ταυτόχρονα, ειδικά όταν αντιμετωπίζετε πολλούς εχθρούς. Μετά από κάθε μάχη παίρνετε πόντους xp τους οποίους χρησιμοποιείτε για να ξεκλειδώσετε skills για όλη την ομάδα.

Οι βασικοί εχθροί δεν θα σας δυσκολέψουν ιδιαίτερα καθώς δεν έχουν συγκεκριμένες αντοχές σε κάποια επίθεση στοιχείου ή στις κανονικές σας. Όσο προχωράτε γίνονται όλο και πιο ανθεκτικοί στις επιθέσεις αλλά και πιο επιθετικοί. Δίπλα στα healthbars τους φαίνεται και σε ποιο από τα στοιχεία είναι πιο ευάλωτοι και διαθέτουν και staggerbars, τα οποία όταν γεμίσουν σας δίνουν την επιλογή να τους σκοτώσετε με μία αποτελειωτική κίνηση. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας υπάρχουν και μερικά bosses, το καθένα έχει τη δική του ξεχωριστή μάχη, αλλά δεν θα αναφέρουμε περισσότερα λόγω spoilers.

marvels guardians of the galaxy 3

Στον τομέα των γραφικών το Guardians of the Galaxy δεν μας άφησε ιδιαίτερα παράπονα. Οι πλανήτες που θα επισκεφτείτε έχουν μεγάλη ποικιλία και σε όλα τα περιβάλλοντα φαίνεται ότι έχει γίνει αρκετή δουλεία, καθώς είναι γεμάτα λεπτομέρειες και ζωηρά χρώματα. Κάθε τοποθεσία δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για διαφορετικό πλανήτη με διαφορετικό τρόπο ζωής, κλίμα κλπ. Αποκορύφωμα είναι ίσως το ίδιο το σκάφος της ομάδας καθώς κάθε δωμάτιο είναι σχεδιασμένο να αντιπροσωπεύει τέλεια τον κάθε χαρακτήρα. Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι επίσης εξαιρετικός. Κάθε μέλος της ομάδας έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεχωρίζουν από τις ταινίες αλλά ταυτόχρονα να είναι απόλυτα αναγνωρίσιμοι. Επιπλέον είναι αρκετά λεπτομερείς και μπορούμε να διακρίνουμε, από το κάθε κλαδάκι επάνω στον Groot, την κάθε τρίχα της γούνας του Rocket, μέχρι και την φθορά στα ρούχα του Star-Lord.

marvels guardians of the galaxy 4

Στα animations έχει επίσης γίνει αρκετά καλή δουλειά, ειδικά στου Star-Lord, ο οποίος συμπεριφέρεται πολύ ρεαλιστικά. Στις μάχες, όντας τόσο χαοτικές, αναμενόμενα θα δούμε κάποιο χαρακτήρα να κινείται κάπως περίεργα, αλλά δεν είναι κάτι που θα σας τραβήξει την προσοχή. Το Guardians of the Galaxy διαθέτει το κλασσικό 4K / 30fps mode, το 1080p / 60fps, ενώ λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του προστέθηκε και το ray tracing mode. Περισσότερο παίξαμε στα 60 fps αλλά και στα τρία modes το παιχνίδι δείχνει πολύ όμορφο.

Chris ποιος;
Στον ηχητικό τομέα έχουμε αναμενόμενα ένα soundtrack με γνωστά τραγούδια των 80s’,τα οποία ακούγονται σε πολλές περιστάσεις και είναι απόλυτα ταιριαστά. Τα ηχητικά εφέ των επιθέσεων, των εκρήξεων κλπ είναι αρκετά προσεγμένα, αλλά αναμενόμενα αρχίζουν και επαναλαμβάνονται από ένα σημείο και μετά. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές και, παρότι σχετικά άγνωστα ονόματα, μας έκαναν να ξεχάσουμε ότι τους ίδιους χαρακτήρες υποδύονται χολιγουντιανοί stars όπως ο Chris Pratt και ο Bradley Cooper στις ταινίες. Αρνητικό είναι ότι κάποιοι διάλογοι εντός του gameplay επαναλαμβάνονται σε ενοχλητικό βαθμό.

marvels guardians of the galaxy 5

Τι άλλο να ζητήσει ένας Marvel fan;
Το Marvel’s Guardians of the Galaxy είναι προσεγμένο, όμορφο, διασκεδαστικό και θα ικανοποιήσει τους περισσότερους fans των Single player games. Είναι από τα games που χαιρόμαστε να βλέπουμε να κυκλοφορούν ακόμα καθώς δεν περιέχει microtransactions, DLCs και αναγκαστικό Multiplayer κομμάτι. Σίγουρα του αξίζει ένα sequel αλλά τον αν θα ασχοληθεί η Square Enix ή αν η Eidos Montreal θα το αναπτύξει υπό την αιγίδα της Embracer Group παραμένει άγνωστο. Το Guardians of the Galaxy το προτείνουμε σε όλους όσους ψάχνουν απλά ένα διασκεδαστικό video game και εφόσον πλέον διατίθεται και στο Game Pass και στο νέο PS Plus, αξίζει οπωσδήποτε μία δοκιμή.

Θετικά:
- Καλογραμμένο σενάριο γεμάτο χιούμορ
- Διασκεδαστικές και χαοτικές μάχες με πολλές επιλογές για επιθέσεις
- Όμορφα γραφικά και ποικιλία στους κόσμους
- Πολύ καλές ερμηνείες που μας έκαναν να ξεχάσουμε τις ταινίες
- Αμιγώς single player, χωρίς DLCs και microtransactions

Αρνητικά:
- Ελάχιστο replayability
- Κάποιοι διάλογοι επαναλαμβάνονται πολλές φορές
- Οι επιλογές μας δεν έχουν ιδιαίτερο αντίκτυπο στην ιστορία

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8
Σενάριο: 8
Αντοχή 7.5
Γενικά: 8

Από τις καλύτερες πρόσφατες κυκλοφορίες της Square Enix.

Ερμής Δερβίσης

NEWS   VIEW ALL

Marvel's Guardians of the Galaxy: Οι απαιτήσεις στα PC

[Αρχική Δημοσίευση: 20/10/21] Οι απαιτήσεις για το Marvel's Guardians of the Galaxy δημοσιεύθηκαν στη σελίδα του στο Steam και ορισμένες δεν είναι τόσο απαιτητικές αν ακεφτούμε ότι θα διαθέτει βελτι...
Posted (20 Oct 2021)

Marvel's Guardians of the Galaxy

[Αρχική Δημοσίευση: 13/6/21] Η Square Enix αφιέρωσε τα πρώτα 20 λεπτά της E3 2021 press conference της στο να παρουσιάσει εκτενώς το Marvel's Guardians of the Galaxy. Το νέο Action-Adventure αναπτύ...
Posted (13 Oct 2021)

Marvel's Guardians of the Galaxy gameplay videos

Η Square Enix και η Marvel έδωσαν στη δημοσιότητα δύο νέα gameplay videos του επερχόμενου Marvel’s Guardians of the Galaxy. Στα δύο βίντεο ο game director Patrick Fortier εξηγεί πως μπορείτε, ελέγχον...
Posted (24 Sep 2021)

Tο Guardians of the Galaxy θα είναι single-player, δε θα έχει microtransactions ούτε DLCs

Το νέο παιχνίδι των Eidos Montreal και Square Enix έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη φετινή Ε3. Έκτοτε, περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όσο πλησιάζει η ημερομ...
Posted (23 Jun 2021)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8
7.1 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure
Developer: Eidos Montreal
Publisher: Square Enix
Διάθεση: AstronGameClub.gr (210-2403078)
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 26/10/2022
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification