MultiVersus

Hot
Βασιλική Ασπρή

Όταν τα σύμπαντα της Warner Bros. διασταυρώνονται.

Όταν τα σύμπαντα της Warner Bros. διασταυρώνονται.

Όταν τα σύμπαντα της Warner Bros. διασταυρώνονται.

Πάνε πολλά χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του θρυλικού crossover Platform Fighting της Nintendo, Super Smash Bros. Παρόλο που το σύμπαν αυτό στο οποίο έρχονταν αντιμέτωποι ο Super Mario και ο Pikachu είναι, σε μεγάλο βαθμό, ασύγκριτο, υπάρχει ακόμη μια εταιρεία που μπορεί να ανταγωνιστεί την Nintendo για ένα crossover σύμπαν: η Warner Bros. Entertainment. Παρόλο που η συγκεκριμένη εταιρεία μας έχει συνηθίσει σε αποκλειστικούς τίτλους με δημοφιλή ονόματα από τα αμέτρητα franchises της, όπως τον Batman ή τον Harry Potter, είναι η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί ξεχωριστοί χαρακτήρες από διαφορετικά σύμπαντα της γνωστής εταιρείας συναντιούνται σε έναν κόσμο.

Στο MultiVersus, τον καινούριο τίτλο από την Warner Bros., θα συναντήσετε πληθώρα χαρακτήρων από τα κόμικς της DC, την πλατφόρμα HBO, την Turner Entertainment, αλλά και διάφορα σύμπαντα. Ίσως κιόλας εκπλαγείτε από κάποιους, αφού η Arya Stark από το Game of Thrones και ο LeBron James δεν είναι χαρακτήρες στενά συνδεδεμένοι με το όνομα της Warner Bros. Οκ, ο Lebron James είχε σίγουρα την τιμητική του στο Space Jam: New Legacy.

Εναρκτήριο λάκτισμα
Το MultiVersus είναι ένα free-to-play crossover Platform Fighting από την εταιρεία ανάπτυξης Player First Games και όχι από την ΝetherRealm με την οποία η Warner Bros. συνεργάστηκε στο παρελθόν για την δημιουργία του Mortal Kombat και του Injustice. Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία με την συγκεκριμένη εταιρεία ανάπτυξης και αυτό μάλλον γιατί η Player First Games είναι μόλις τριών ετών και το MultiVersus αποτελεί το πρώτο της εγχείρημα. Φαίνεται ότι η Warner Bros. εμπιστεύτηκε το indie αυτό στούντιο ανάπτυξης διότι η ομάδα αποτελείται από βετεράνους της gaming βιομηχανίας, όπως ο CEO Tony Huynh o οποίος εργάστηκε πάνω στα God of War και League of Legends.

MultiVersus review 9

Η ανακοίνωση του MultiVersus ήταν επεισοδιακή, αφού φήμες και εικόνες του διέρρευσαν στο Internet σχεδόν τρία ολόκληρα χρόνια πριν την κυκλοφορία του τίτλου τον Ιούλιο του 2022, με μία ανάρτηση – που αλλού – στο Reddit. Μάλιστα, η Warner Bros. χρειάστηκε να καταφύγει σε νομικές ενέργειες για να κατεβάσει εικόνες από gameplay που διέρρευσαν το 2021, κάτι που βέβαια φούντωσε περισσότερο τις υποψίες για την ύπαρξη του παιχνιδιού. Μετά την early access στις 19 Ιουλίου του 2022 και μια παρουσίαση στην San Diego Comic-Con όπου ανακοινώθηκαν περισσότεροι χαρακτήρες, το MultiVersus κυκλοφόρησε σε open beta στις 26 Ιουλίου. Η κυκλοφορία του στο Steam ήταν μακράν η πιο επιτυχημένη για ένα τίτλο της Warner Bros. καθώς και η μεγαλύτερη κυκλοφορία ενός Platform Fighting στην εν λόγω πλατφόρμα.

Η δημοφιλία του τίτλου φαίνεται και από τον αριθμό χρηστών, ο οποίος αυξάνεται ραγδαία: 10 εκατομμύρια παίκτες ήταν ενεργοί τον Αύγουστο του 2022, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο ο αριθμός αυτός είχε διπλασιαστεί, αγγίζοντας τα 20 εκατομμύρια. Παρόλο που το κύριο παιχνίδι είναι δωρεάν, στο Steam, στο Epic Games Store αλλά και στα Xbox και PlayStation stores μπορείτε να βρείτε το περιορισμένης διάρκειας Founder’s Pack σε Standard, Deluxe και Premium εκδοχές, το οποίο περιέχει διάφορα cosmetics, νομίσματα για αγορές in-game και άλλα. Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε το MultiVersus, τίτλος ο οποίος παραπέμπει στο ότι τα σύμπαντα των χαρακτήρων έχουν ενωθεί σε ένα… και απ’ ότι φαίνεται, δεν τα πάνε καθόλου καλά!Στους δυο τρίτος δεν χωρεί

Από modes το free-to-play της Warner Bros. δεν απογοητεύει. Το κύριο mode, όπως παραδέχεται και ο game director Tony Hyunh, είναι το 2v2 εφόσον συνάδει και με τον στόχο της συνεργατικότητας στον οποίο βασίζεται το παιχνίδι. Ωστόσο, οι παίκτες που επιθυμούν να παίζουν σόλο μπορούν κάλλιστα να επιλέξουν το 1v1 mode ή το 4-player free-for-all, που τοποθετεί 4 παίκτες εναντίον ο ένας του άλλου για περισσότερη πρόκληση. Για ζέσταμα ή εκμάθηση υπάρχει το co-op vs. A.I, lobbies με τις ρυθμίσεις που επιθυμείτε, καθώς και το Lab, στο οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορους χαρακτήρες και να εξασκήσετε τις κινήσεις τους και πιθανούς συνδυασμούς για τις πραγματικές μάχες. Για όσους νιώθουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, στο επίπεδο 15 ξεκλειδώνονται οι ranked μάχες, όπου τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ. Είναι ίσως λίγο νωρίς για την συζήτηση γύρω από e-sports στο συγκεκριμένο Fighting, όμως ήδη έχουν γίνει κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, με το MultiVersus Fall Showdown του 2022 να λαμβάνει χώρα σε Αμερική και Ευρώπη με χρηματικά έπαθλα.

Σημαντικό επίσης είναι ότι το παιχνίδι υποστηρίζει cross-play, επιτρέποντάς σας να αναμετρηθείτε με φίλους σας που χρησιμοποιούν διαφορετική κονσόλα. Αυτό που μπορεί να απογοητεύει λίγο είναι οι διαθέσιμοι χάρτες. Ενώ μπορείτε να αναμετρηθείτε σε κάποια διάσημα μέρη από το σύμπαν της Warner Bros. όπως το Batcave και την στοιχειωμένη έπαυλη από το Scooby Doo, οι χάρτες δεν έχουν την απαραίτητη λεπτομέρεια για να είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι. Η Player First Games δικαιολογείται όμως εφόσον το MultiVersus βρίσκεται ακόμη σε open beta έκδοση, οπότε αναμένεται ότι θα ανανεωθούν οι χάρτες ή ακόμη να προστεθούν περισσότεροι.

MultiVersus review 4

Δύο modes που κάνουν τον συγκεκριμένο τίτλο της Warner Bros. άκρως απολαυστικό είναι το Arcade mode και το Silly Queue mode. Το Arcade είναι, κατά κύριο λόγο, ένα PVE mode το οποίο σας τοποθετεί εναντίον ΑΙ, οι οποίοι όμως γίνονται όλο και πιο δύσκολοι καθώς περνάτε στάδια. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ τριών επιπέδων: easy, medium, hard – όσο πιο δύσκολο επίπεδο διαλέξετε, τόσο πιο λίγες ζωές και πιο πολλά στάδια θα έχει μια μάχη. Για παράδειγμα, στο δυσκολότερο επίπεδο, πρέπει να νικήσετε επιτυχώς οκτώ στάδια με μόνο μια ζωή!

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το AI είναι αρκετά επιθετικό – σε σημείο που απέφευγε το ringout με ευφυή ελιγμό και περίπλοκες μανούβρες – υπάρχει υψηλή πρόκληση σε αυτό το mode. Θα επωφεληθείτε όμως με αυξημένα και βελτιωμένα rewards, καθώς και με την ευκαιρία να εξασκήσετε τις επιθέσεις του αγαπημένου σας παίκτη ή και της ομάδας σας, εάν μπείτε duo. Το δε Silly Queue είναι ακριβώς ότι λέει και η ονομασία του. Πρόκειται για διασκέδαση με… παλαβούς κανόνες. Άλλοτε θα πέφτει το έδαφος κάτω από τα πόδια σας, άλλοτε θα μεγαλώνετε εσείς ή οι αντίπαλοί σας δραματικά σε μέγεθος. Το ανάλαφρο αυτό mode προστέθηκε σαν ανακούφιση από την σοβαρότητα και ανταγωνιστικότητα των κανονικών modes. Το μέλλον για τα δύο αυτά modes προβλέπεται ακόμη πιο τρελό, εφόσον η Warner Bros. ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσθέσει πιο αλλόκοτες παραλλαγές στο gameplay καθώς ο κόσμος του MultiVersus μεγαλώνει και αλλάζει.

Το AI σε αυτό το Platform Fighting δεν είναι τυχαίο. Τα bots είναι αρκετά εξελιγμένα και ανταποκρίνονται στις επιθέσεις με επιθετική στρατηγική. Ωστόσο, η νίκη εναντίον ακόμη και των πιο επιθετικών AI δεν είναι ακατόρθωτη. Με λίγη πείρα και χαμηλό level, παίζοντας ένα χαρακτήρα για πρώτη φορά, η νίκη εναντίον του δυσκολότερου ΑΙ επήλθε με ελάχιστα προβλήματα και… εντάξει, ίσως λίγο τυχαία. Το δυσκολότερο κομμάτι στο συγκεκριμένο παιχνίδι παραμένει η πλήρης και ολική γνώση των κινήσεων ενός χαρακτήρα και η αποφυγή button mashing. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εναντίον του ΑΙ, εφόσον χρησιμοποιούν ολόσωστα τις κινήσεις και τα ultimate τους, χωρίς λύπηση. Είναι ικανά ακόμη και να κάνουν dodge ώστε να αποφύγουν την δική σας επίθεση, κάτι που οι πραγματικοί παίκτες συχνά ξεχνούν να κάνουν. Γενικά, φαίνεται σαν να υπάρχει μηδαμινή πιθανότητα για λάθος επίθεση από μέρους του ΑΙ, κάτι που καθιστά την μάχη εναντίον τους ζόρικη μα και εκπαιδευτική συνάμα. Στο custom mode υπάρχει δυνατότητα επιλογής ομάδας ενός ή δύο ατόμων και μάλιστα μπορείτε να διαλέξετε ένα συνδυασμό παικτών-bots, ακόμα και στην ίδια ομάδα. Για τα bots, υπάρχουν τα επίπεδα δυσκολίας: very easy, easy, medium και hard. Σε συνδυασμό με άλλα customizations που μπορείτε να διαλέξετε στο custom mode, για παράδειγμα διάρκεια μάχης και αριθμό ringout, η εξατομίκευση που προσφέρεται στο παιχνίδι ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς παίκτες.

Το ranked mode ήταν λίγο δοκιμαστικό στη Season 1, όμως η Warner Bros. ανακοίνωσε ότι το mode θα υπάρχει και στη Season 2. Σε αυτό το ανταγωνιστικό mode του Multiversus να αναμένετε ότι θα υπάρχουν συνολικά επτά ranks για να ανεβείτε: Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Master και Grand Master. Μάλιστα, το καθένα θα χωρίζεται περαιτέρω σε πέντε divisions, έτσι ώστε ο αγώνας για το τελικό rank να καθίσταται πιο προκλητικός, αλλά και πιο δίκαιος εφόσον θα αντιμετωπίζετε παίκτες του ίδιου επιπέδου με το δικό σας. Η κατάταξή σας και η βαθμολογία μετά από κάθε αγώνα γίνεται με βάση τους πόντους ζημιάς που κάνετε στον αντίπαλο, αλλά και από το πόσες νίκες ή ήττες έχετε. Δεν είναι ακόμη εντελώς ξεκάθαρο αυτό το σημείο, όμως ένα είναι σίγουρο: η δυσκολία των ranked αναμετρήσεων ανεβαίνει εκθετικά καθώς σκαρφαλώνετε ranks, το ίδιο όμως και η ευχαρίστηση που νιώθετε μετά από νίκη. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι ένας παίκτης μπορεί να κατακτήσει και teams rank, εάν προτιμά να παίζει ανταγωνιστικά σε ομάδα, αλλά και solo rank για προσωπική επιτυχία. Σε ένα παιχνίδι με βαρύτητα στην ομαδικότητα και συνεργατικότητα, είναι ευπρόσδεκτο που υπάρχει επιλογή για ranks, τόσο για 1v1, όσο και για 2v2. Όπως με όλα τα features του MultiVersus, ίσως υπάρξουν μικροαλλαγές στο μέλλον καθώς το παιχνίδι φεύγει από την early access. Ωστόσο, πέρα από το προσωπικό αίσθημα επιτυχίας που θα νιώσετε και τις ανταμοιβές που θα ξεκλειδώσετε, μπορεί εν τέλει να νιώσετε ότι κάτι λείπει από την όλη εμπειρία. Τα κίνητρα για ψηλό rank δεν είναι πολλά, εκτός αν έχετε βλέψεις για να γίνετε Pro παίκτης MultiVersus.

Το πολυσύμπαν της Warner Bros. δηλώνει παρών
Το σήμα κατατεθέν του συγκεκριμένου platform fighter είναι αναμφίβολα το ρόστερ χαρακτήρων που διαθέτει. Με τόσα διάσημα ονόματα και φιγούρες στο ζωνάρι της, η Warner Bros. καταφέρνει να απογειώσει τον συγκεκριμένο τίτλο. Η συλλογή από χαρακτήρες ανέρχεται στους 22 προς το παρόν: 21 προέρχονται από τις θυγατρικές της Warner Bros. και ένας, ο Reindog είναι πρωτότυπος και σχεδιασμένος από την Player First Games. Ωστόσο, η συλλογή αυτή έχει εμπλουτιστεί στο μέγιστο δυνατό έτσι ώστε ο σχετικά μικρός αριθμός των διαθέσιμων χαρακτήρων να μην καθιστά πρόβλημα. Πρώτα, θα πρέπει να ξεκλειδώσετε τους χαρακτήρες με την αξία σας. Μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερους χαρακτήρες με χρυσό, το οποίο αποκτάτε παίζοντας. Σας δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσετε χαρακτήρες πριν τους αγοράσετε μέσω του συστήματος free rotation που προσφέρει το Multiversus και που σας αφήνει να δοκιμάζετε τέσσερις παίκτες από το ρόστερ κάθε δύο εβδομάδες, ανεξαρτήτως με το αν τους έχετε ξεκλειδώσει ή όχι. Υπάρχουν πέντε κατηγορίες μαχητών: Δολοφόνος, Bruiser, Μάγος, Support και Τανκ. Εφόσον το 2ν2 είναι το κύριο mode, οι επιλογές των μαχητών σε ένα duo θα είναι καταλυτικές για την εξασφάλιση νίκης, και θα πρέπει μια ομάδα να διαλέξει χαρακτήρες που συνεργάζονται καλά μεταξύ τους.

Πέρα από αυτό, υπάρχει η δυνατότητα να αυξήσετε το επίπεδο των χαρακτήρων με το να μπαίνετε σε μάχες συχνά και να αποκτάτε εμπειρία μαζί με αυτούς. Αυτό καθίσταται εύκολο και λόγω της μικρής διάρκειας των αναμετρήσεων που συχνά κυμαίνονται στα δέκα λεπτά. Εάν βαρεθείτε την εμφάνιση κάποιου χαρακτήρα, ο τίτλος της Warner Bros. σας επιτρέπει να την αλλάζετε με skins που μπορείτε να ξεκλειδώσετε είτε μέσα από τις αποστολές του Battle Pass, είτε αγοράζοντάς τα με Gleamium. Εδώ υπάρχουν πολύ διασκεδαστικές και πρωτότυπες επιλογές, όπως η Velma ως μάγισσα και ο Tom και Jerry σαν πειρατές ή βρικόλακες. Παρότι δεν προσφέρουν κάποιο πλεονέκτημα στην μάχη, τα skins αυτά είναι όμορφα διακοσμητικά που εντείνουν την διασκέδαση. 

Στο καρτουνίστικο αυτό σύμπαν υπάρχουν διαφόρων ειδών συναλλαγές και δύο ειδών νομίσματα: το Gold και το Gleamium. Το πρώτο είναι το κύριο νόμισμα το οποίο κερδίζετε μέσα από μάχες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά χαρακτήρων και άλλων cosmetics. Ένας χαρακτήρας μπορεί να κοστίζει από 1,500 μέχρι και 3,000 Gold ανάλογα με την δυσκολία και την αποκλειστικότητά του. Η Harley Quinn, για παράδειγμα, έχει δυσκολία επιπέδου ‘expert’, κοστίζοντας γύρω στα 2,000 Gold να ξεκλειδωθεί, ενώ ο Τaz που θεωρείται fighter χαμηλότερου επιπέδου στοιχίζει 1,500 Gold. To Gleamium, από την άλλη, αποκτάται με πραγματικά χρήματα και μπορεί να σας εξασφαλίσει, μεταξύ άλλων, skins για παίκτες, χλευάσματα και emotes για τους χαρακτήρες. Η τιμή για 1,000 Gleamiums είναι €9.99, ενώ η ακριβότερη επιλογή είναι τα 6,000 Gleamiums στα €49.99. Κάπου εδώ πρέπει να αναφερθεί και το Battle Pass, το οποίο υπάρχει και σε δωρεάν και premium μορφή και το οποίο σας δίνει ανταμοιβές εάν ολοκληρώνετε καθημερινές αποστολές. Το premium Battle Pass στοιχίζει 950 Gleamium και μέσω αυτού μπορείτε να λάβετε premium ανταμοιβές. Χωρίς το Battle Pass πάλι θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε κάποιες ανταμοιβές, όμως αυτές δεν θα είναι τόσο σπάνιες ή θρυλικές όσο οι premium. Παρ’ όλα αυτά, ο τίτλος της Warner Bros. παραμένει free-to-play κατά κύριο λόγο, και δεν χρειάζεται να ξοδέψει κάποιος λεφτά για να απολαύσει το MultiVersus. 

Οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες καρτούν έχουν συναντηθεί και έχουν σταυρώσει ξίφη!

Xειρισμός για… δυνατή μνήμη
Ο στόχος σας είναι αυτονόητος: να νικήσετε τον αντίπαλό σας και να παραμείνετε όρθιος μέχρι το τέλος. Στον τίτλο της Warner Bros. αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται μόλις βγάλετε τους υπόλοιπους χαρακτήρες εκτός αρένας χρησιμοποιώντας στρατηγικούς συνδυασμούς κινήσεων – όπως και στο Super Smash Bros. Εάν μέχρι τώρα τα καρτουνίστικα στοιχεία του Platform Fighting της Warner Bros. φαντάζουν ‘παιδικά’, η εντύπωση αυτή καταρρέει μπροστά στην δυσκολία του χειρισμού. Οι συνδυασμοί κινήσεων είναι αμέτρητοι και η ακριβής και εσκεμμένη χρήση τους απαιτεί δυνατή μνήμη και σοβαρά gaming skills. Συγκεκριμένα, ο κάθε χαρακτήρας έχει 4 κινήσεις στο έδαφος και 4 κινήσεις στον αέρα, οι οποίες ελέγχονται από τα κουμπιά J και K αντίστοιχα και τα προκαθορισμένα κουμπιά κατεύθυνσης W, A, S, D. Για παράδειγμα, αν πατήσετε W και J ο χαρακτήρας θα εκτελέσει διαφορετική κίνηση από το W και Κ, και η καθεμία θα είναι προσαρμοσμένη για το έδαφος και για τον αέρα αντίστοιχα. Μερικές από αυτές μπορούν μάλιστα να ‘φορτιστούν’ εάν πατηθούν παρατεταμένα, για να είναι πιο αποτελεσματικές, ενώ μερικές κάνουν περισσότερη ζημιά όταν ο χαρακτήρας βρίσκεται σε Rage mode. Πέρα από αυτό, υπάρχει 1 passive κίνηση για τον κάθε χαρακτήρα, πολλαπλοί τρόποι να αποφύγει τις επιθέσεις του αντιπάλου και τουλάχιστον τρεις τρόποι να πηδήξει και να επιτεθεί στον αέρα.

MultiVersus review 3

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μπορείτε να εφοδιάσετε τον χαρακτήρα της επιλογής σας με 4 perks, τα οποία είναι σαν προνόμια που τροποποιούν και ενδυναμώνουν τις επιθέσεις. Τα perks τα ξεκλειδώνετε αρχικά με το να αυξάνετε το επίπεδο του χαρακτήρα σας μέσα από αναμετρήσεις, με μέγιστο το επίπεδο 15. Αργότερα, τα perks που απομένουν μπορούν να αγορασθούν με χρυσό από το μενού χαρακτήρων και έτσι να τελειοποιήσετε τις επιθέσεις ενός αγαπημένου σας χαρακτήρα. Εάν αμφότεροι οι παίκτες της ίδιας ομάδας εξοπλίσουν τα ίδια προνόμια τότε η αποτελεσματικότητά τους θα αυξηθεί, οπότε η συνεργατικότητα και η στρατηγική εδώ είναι αρετές που απαιτούνται από μια ομάδα.

Ευτυχώς υπάρχει δυνατότητα χειρισμού και με πληκτρολόγιο-ποντίκι αλλά και με χειριστήριο, οπότε μπορείτε να διαλέξετε όποιο σας είναι πιο οικείο. Πάντως η εμπειρία του πληκτρολογίου δεν είναι η συνηθισμένη, με το ένα χέρι στο πληκτρολόγιο και το άλλο στο ποντίκι. Εδώ, και τα δύο χέρια σας θα πρέπει να βρίσκονται στο πληκτρολόγιο, μια τοποθέτηση που ομολογουμένως χρειάζεται λίγο χρόνο για να συνηθιστεί. Αν πάλι σκέφτεστε ότι μπορείτε κουτσά-στραβά να νικάτε τις μάχες με το να κάνετε spam τις επιθέσεις, σκεφτείτε ξανά: το MultiVersus τιμωρεί όποιον χρησιμοποιήσει επανειλημμένα την ίδια επίθεση με μειωμένη ζημιά – οπότε εάν θέλετε οι επιθέσεις σας να είναι αποτελεσματικές, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με το τι ακριβώς κάνει η κάθε κίνηση του χαρακτήρα σας. Αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς σημαίνει ότι ένας νέος παίκτης θα πρέπει να αφιερώσει χρόνο στο Lab κάνοντας εξάσκηση. Αναγνωρίζοντας την δύσκολη καμπύλη εκμάθησης, το MultiVersus προσφέρει 12 βίντεο tutorial που έχουν ως αντικείμενο τα πιο σημαντικά στοιχεία για τις μάχες, όπως αποφυγή, άλματα, επιθέσεις και την χρήση των perks. Τα βίντεο αυτά είναι πολύ αποτελεσματικά και βοηθητικά για έναν νέο παίκτη εφόσον είναι διαδραστικά και επιτρέπουν στον ‘μαθητευόμενο’ παίκτη να εξασκήσει τις κινήσεις μέχρι να του γίνουν δεύτερη φύση.Κινούμενα σχέδια ή παιχνίδι;
Στον τομέα των γραφικών, το MultiVersus παραδίδει ακριβώς αυτό που περιμένουμε από μια εταιρεία σαν την Warner Bros.: καρτουνίστικα σχέδια, ζωηρά χρώματα και απλό αλλά προσεγμένο σχεδιασμό χαρακτήρων. Οι χάρτες και το περιβάλλον θα μπορούσαν να είναι πιο προσεγμένα, όμως ο συνδυασμός των χρωμάτων με τα φαντασμαγορικά εφέ που συνοδεύουν τις κινήσεις των χαρακτήρων, θυμίζουν τις σειρές κινουμένων σχεδίων στις τηλεοράσεις μας.

Μάλιστα, για μια ομαλή και ανεμπόδιστη εμπειρία παιχνιδιού η Warner Bros. έχει δημιουργήσει αποκλειστικά servers για το MultiVersus έτσι ώστε οι παίκτες να μην βιώνουν οποιοδήποτε lag ή διακοπή στις μάχες τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πολύ ευχάριστη εμπειρία και πλήρη απόλαυση των αναμετρήσεων. Σε υπολογιστή με AMD Ryzen 7 3700X 8-Core Processor, 3060 Ti, τα FPS σε ανάλυση 1920 x 1080 έφταναν τα 60 frames, που ήταν ό,τι πρέπει για τις τρελές σκηνές που εκτυλίσσονταν στις μάχες.

MultiVersus review 7

Μαγευτική μουσική
Ακόμη ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στο free-to-play της Warner Bros. είναι το πλήρες voice acting στο παιχνίδι. Οι ηθοποιοί που χαρίζουν την φωνή τους στους χαρακτήρες στο σύμπαν αυτό είναι σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι που τους έδωσαν ζωή και στην τηλεόραση. Ο John DiMaggio επιστρέφει ως Jake the Dog, η Maisie Williams είναι η Arya Stark και ο Matthew Lillard δίνει φωνή στον Shaggy. Για τους χαρακτήρες από την σειρά Rick and Morty οι ατάκες έχουν παρθεί από τα επεισόδια, κάνοντας την εμπειρία πλήρως απορροφητική. Ιδιαίτερα συγκινητικό είναι το γεγονός ότι η φωνή του Batman έχει δοθεί από τον Kevin Conroy σε μια τελευταία ερμηνεία του πριν τον θάνατο του ηθοποιού στις 10 Νοεμβρίου. Σε θέμα μουσικής, προσοχή έχει δοθεί στην σύνθεση μιας μαγευτικής μελωδίας που θα μπορούσε άνετα να συνοδεύει μια Χολιγουντιανή ταινία. Η μουσική είναι τόσο ονειρική που μπορεί να είναι και ο λόγος που θα διστάσετε να κλείσετε το παιχνίδι. Μάλιστα, για το Fighting αυτό έχουν γίνει αρκετές διασκευές original κομματιών από τα κινούμενα σχέδια. Για παράδειγμα, στον χάρτη Sky Palace θα ακούσετε μια πανέμορφη μελωδία από το σύμπαν του Steven Universe. Τα ηχητικά εφέ επίσης ολοκληρώνουν το ηχητικό προφίλ θεσπέσια, αφού οι εξοντώσεις και τα χτυπήματα συνοδεύονται από δικούς τους ξεχωριστούς ήχους, ενώ ο εκφωνητής που ανακοινώνει τα knockouts δίδει στην μάχη μια πραγματική δόση από ring fight.

Ένα υποσχόμενο μέλλον
Αν και προς το παρόν κάποιες πτυχές του μπορεί να φαντάζουν απλοϊκές, τo MultiVersus παραμένει ένα υποσχόμενο παιχνίδι. Με την τεράστια γκάμα από χαρακτήρες και την βαρύτητα που στην συνεργατικότητα και στρατηγική, το MultiVersus προσφέρει διασκέδαση μέσα από βραχύβιες αλλά εθιστικές μάχες. Παρόλο που από την κυκλοφορία του συνεχώς προσομοιάζεται με το Super Smash Bros. της Nintendo, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το ΜultiVersus θα χαράξει το δικό του μοναδικό μονοπάτι στην ήδη υπάρχουσα συλλογή των crossover Platform Fighting games.

Θετικά:
- Άρτιος τεχνικός τομέας
- Πληθώρα κινήσεων και επιθέσεων
- Free-to-play
- Eξαιρετικό voice acting
- Αποκλειστικά servers για ομαλή εμπειρία

Αρνητικά:
- Ο χειρισμός μπορεί ενίοτε να σας μπερδέψει
- Σχετικά μικρό ρόστερ χαρακτήρων
- Open beta έκδοση με λιγότερα features

 
Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5 
Ήχος: 8
Gameplay: 7.5
Σενάριο: 7 
Αντοχή: 8 
Γενικά: 7.6 

Οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες από το πολυσύμπαν της Warner Bros. θα μας χαρίσουν πολλές ώρες διασκέδασης σε συναρπαστικές αναμετρήσεις.

Βασιλική Ασπρή

NEWS   VIEW ALL

Το MultiVersus έχει φτάσει τους 20 εκατομμύρια παίκτες

[Αρχική δημοσίευση: 2/8/22] Το MultiVersus έχει φτάσει τους 5 εκατομμύρια παίκτες και ακόμα βρίσκεται σε beta έκδοση, η οποία ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου. Στο Steam βρίσκεται σχεδόν κάθε μέρα ανάμεσα ...
Posted (22 Aug 2022)

Το πιο δημοφιλές mod του Multiversus κάνει την Wonder Woman πιο πληθωρική

Το mod του TheEnderDwonk για το δημοφιλές free-to-play fighting κάνει την Wonder Woman πιο μεγαλόσωμη. Σύμφωνα με τον δημιουργό του: "Μία πραγματική αμαζόνα! Ένα mod που κάνει την Wonder Woman να φα...
Posted (09 Aug 2022)

MultiVersus από την Warner Bros. Games

[Αρχική δημοσίευση: 25/10/21] Σύμφωνα με φήμες η Warner Bros ετοιμάζει ένα crossover Fighting game, το οποίο θα περιέχει διάφορους χαρακτήρες από τις σειρές της. Την φήμη επιβεβαίωσε ο δημοσιογράφος ...
Posted (21 Jul 2022)

Η Warner Bros. φέρνει το MultiVersus στο EVO κι έτσι "αντικαθιστά" το Super Smash Bros.

Η Warner Bros θα διαθέσει το Fighting game MultiVersus στο τουρνουά EVO. Στο παρελθόν, η Nintendo απέσυρε το Super Smash Bros. από το EVO, μια διοργάνωση που ανήκει στη Sony. Έτσι, η Warner αποφάσισε...
Posted (21 May 2022)

MultiVersus gameplay video

Η Warner Bros. Games παρουσίασε το πρώτο εκτενές gameplay video του MultiVersus. Όπως σας είχαμε προϊδεάσει, το εν λόγω Fighting έχει πολλές ομοιότητες με το Super Smash Bros. Για την ακρίβεια θα μ...
Posted (12 May 2022)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.6
7.83 User Score
(6 votes )
User Reviews 0
Genre: Platform Fighter
Developer: Player First Games
Publisher: Warner Bros. Interactive Entertainment
Διάθεση: Warner Bros. Entertainment
Players: 1-4
Requirements: 4GB RAM, NVIDIA GTX 550 Ti, Intel Core i5-2300 ή AMD FX-8350, Χώρος στο σκληρό δίσκο 6 GB, Λειτουργικό Σύστημα Windows 10 ή νεότερο
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 26/7/2022
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

1
Baldur's Gate 3   (8.93)
2
Starfield   (8.63)
3
Alan Wake II   (8.6)
6
Tekken 8   (8.36)
7
A Fold Apart   (8.33)
8
10

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification