Sky: Children of the Light

Hot
Από την αμμουδιά του Journey, στα ουράνια βασίλεια του Sky.

Από την αμμουδιά του Journey, στα ουράνια βασίλεια του Sky.

Από την αμμουδιά του Journey, στα ουράνια βασίλεια του Sky.

Το 2012 μια μικρή εταιρεία “ταρακούνησε τα νερά” στην βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών δημιουργώντας ένα παιχνίδι που έντεκα χρόνια μετά θεωρείται “instant classic”. Η εταιρεία αυτή είναι η thatgamecompany και το έργο τους, το Journey (2012) το οποίο όχι μόνο άνοιξε τον δρόμο για άλλους indie developers” ενθαρρύνοντας τους να δημιουργήσουν παιχνίδια μικρότερου budget, αλλά επηρέασε επίσης σε μεγάλο βαθμό άλλα παιχνίδια όπως τα Abzu και Little Nighmares, αναδεικνύοντας το σε ένα παιχνίδι που ασκεί επιρροή. Ο πρόεδρος και “creative director” Jenova Chen, έχει ξεκαθαρίσει πως ενώ δεν είναι κατά της ιδέας να φτιάξουν ένα μεγάλο action παιχνίδι, θα προτιμούσε να αφοσιωθεί στην δημιουργία παιχνιδιών που παίζουν με τα συναισθήματα των παικτών. Αυτή είναι η φιλοσοφία με την οποία δουλεύουν όταν δημιουργούν τα παιχνίδια τους.

Μετά την επιτυχία του Journey, ο Jenova Chen σε συνέντευξη του, είπε πως ήθελε το επόμενο τους παιχνίδι να “φτάσει στα χέρια” όλων όσων θέλουν να το παίξουν και για αυτό το λόγο το Sky: children of the Light πρωτοκυκλοφόρησε στις συσκευές iOS και Android. Ένα χρόνο μετά, το παιχνίδι κυκλοφόρησε στην κονσόλα της Nintendo, το Nintendo Switch. Το νέο έργο της thatgamecompany δεν απογοήτευσε, καθώς προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε όλους όσους το έχουν κατεβάσει, και το. To παιχνίδι έλαβε διάφορες υποψηφιότητες και βραβεία σε πολλές τελετές βραβείων κατά την πάροδο των χρόνων από την δημιουργία του. Το Δεκέμβριο του 2022, η εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία του παιχνιδιού στην κονσόλα της Sony, το PlayStation καθώς και το γεγονός πως θα υπήρχε μια διαδικτυακή συναυλία με την γνωστή τραγουδίστρια Aurora.

sky children of light 1

Ένα βασίλειο βυθισμένο στο σκοτάδι, σας περιμένει να επαναφέρετε το φως
Το νέο έργο της thatgamecompany διαδραματίζεται σε ένα βασίλειο πάνω από τα σύννεφα το οποίο ήταν λουσμένο στο φως, και όλοι ήταν ευτυχισμένοι. Όλα ήταν καλά έως ότου κάποια μέρα ήρθε το σκοτάδι και τα αστέρια άρχισαν να εγκαταλείπουν τους αστερισμούς τους και να πέφτουν στα σύννεφα όπου ξεκινούν μια νέα ζωή. Ένα θεϊκό ον, σας ξυπνά και σας στέλνει κάτω στα σύννεφα με σκοπό να βρείτε όλα τα πεφταστέρια και να τα επιστρέψετε πίσω στους παλιούς τους αστερισμούς. Μερικά είναι απλά χαμένα ενώ άλλα έχουν χάσει το φως τους και θα χρειαστούν την βοήθειά σας. Με αυτό τον σκοπό ξεκινάτε την νέα σας αποστολή.

Το απλό gameplay επιτρέπει σε όλους να το απολαύσουν
Βασισμένο στις αρχές της thatgamecompany, το έργο αυτό έχει ελάχιστους μηχανισμούς και είναι προσβάσιμο σε όλους. Όπως έχει προαναφερθεί το παιχνίδι αυτό πρωτοκυκλοφόρησε στις κινητές συσκευές Android και iOS με αποτέλεσμα να έχει απλούς μηχανισμούς.

Κατά την έναρξη της περιπέτειάς σας, βρίσκεστε σε ένα μικρό νησί το οποίο λειτουργεί ως το hub world. Στη περιοχή αυτή μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του παιδιού σας, να δείτε αν υπάρχει κανένα season event αυτή την στιγμή, να δεχτείτε της σημερινές αποστολές σας και να επισκεφτείτε το κατάστημα το οποίο δεν θα είναι διαθέσιμο κατά την έναρξη. Τέλος, μπροστά στο σημείο στο οποίο ξεκινάτε, θα υπάρχουν εφτά πύλες οι οποίες εκπροσωπούν τις εφτά περιοχές στις οποίες διαδραματίζεται η ιστορία. Κάθε πύλη θα γίνεται διαθέσιμη αφού τερματίσετε την υπεύθυνη περιοχή. Περνώντας μέσα από την πύλη, θα εμφανιστείτε στο πρώτο σημείο της περιοχής που διαλέξατε.

Κάθε περιοχή στο παιχνίδι είναι ένα μεγάλο sandbox το οποίο ενώνεται με άλλες πολλές σε διάφορες κατευθύνσεις. Ο σκοπός σας σε κάθε περιοχή είναι να βρείτε τα αστέρια, να ακολουθήσετε την ιστορία τους και να τα ελευθερώσετε. Η διαδικασία αυτή αποτελείται από τρία στάδια: τον εντοπισμό των NPCs οι οποίοι ή θα είναι κρυμμένοι ή θα είναι τοποθετημένοι στα φανερά και θα φωσφορίζουν σε γαλάζιο και μπλε χρώμα. Αφού τους εντοπίσετε, όταν αλληλεπιδράσετε μαζί τους, θα ξεκινήσουν να σας δείχνουν εικόνες που διαδραματίζουν την ζωή τους και εσείς απλώς τους ακολουθείτε μέχρι να φτάσετε σε μια παράξενη πέτρα. Η πέτρα αυτή δεν είναι μια τυχαία πέτρα, αλλά είναι ο χαρακτήρας ο οποίος ακολουθούσατε ως εδώ που έχει πλέον πετρώσει. Στο τελευταίο στάδιο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το φως από το κεράκι σας για να σπάσετε την πέτρα και να ελευθερώσετε τον NPC ο οποίος αφού σας ευχαριστήσει, θα σας δώσει ένα emote και θα φύγει για να σας περιμένει στο τέλος της περιοχής.


sky children of light 1
Πέραν των κύριων αστεριών που πρέπει να βοηθήσετε, κάθε περιοχή έχει μικρά παιδάκια τα οποία έχουν μια χρυσόλευκη λάμψη. Παρόμοια με τα κύρια αστέρια, τα μικρά αυτά παιδιά είναι τοποθετημένα σε διάφορες περιοχές φανερές και κρυμμένες. Όταν τα εντοπίσετε πρέπει να τα πλησιάσετε και να αλληλεπιδράσετε μαζί τους. Αφού το κάνετε αυτό τα παιδάκια θα εξαφανιστούν και θα σας δώσουν ένα πόντο δύναμης “Winged Light” τον οποίο χρειάζεστε για να δυναμώσετε την κάπα σας που σας επιτρέπει να πετάτε σε ψηλότερες περιοχές και περισσότερη ώρα. Υπάρχουν τουλάχιστον 113 παιδιά σκορπισμένα σε ολόκληρο το βασίλειο. Η τελευταία μορφή αστερισμών που θα εντοπίσετε, είναι τα μωβ αστέρια τα οποία λειτουργούν παρόμοια με τα κύρια αστέρια με ελάχιστες διαφορές όπως το γεγονός πως αντιπροσωπεύουν side quest / seasonal quest και δεν σας δίνουν πάντα emote κατά την ολοκλήρωσή τους.

Τέλος, κάθε περιοχή έχει κόκκινα κεράκια, άγρια βλάστηση και χάρτες τους οποίους θα πρέπει να βρείτε και να τους δώσετε λίγο από το φως σας για να ενεργοποιηθούν. Οι χάρτες σε αντίθεση με κάθε παιχνίδι, δεν σας δίνουν mini-map αλλά σας ξεκλειδώνουν την περιοχή στο “world map” για να γνωρίζετε ποιες είναι οι γειτονικές περιοχές. Η άγρια βλάστηση που απεικονίζετε σαν μαύρα φυτά και τα κόκκινα κεράκια θα σας δώσουν φως/ light piece το οποίο είναι ένα είδος in game currency. Σε σπάνιες περιπτώσεις θα εντοπίσετε άσπρα κεράκια τα οποία ενεργοποιούν μηχανισμούς στην περιοχή όπως να ανοίξουν πύλες και να φανερώσουν στοιχεία. Μερικές φορές θα πρέπει να είσαστε με συνοδεία καθώς υπάρχουν χειρισμοί που θέλουν δυο παίκτες να δουλεύουν ταυτόχρονα. Σε περιοχές όπου το φως του παιδιού σας είναι αδύνατο, η φλόγα από τα κεράκια θα σας επαναφέρει τη δύναμή σας.

Μια καινούργια μοναδική εμπειρία όπου μπορείτε να γνωρίσετε νέους φίλους και να ανακαλύψετε επτά διαφορετικές περιοχές.

Κατά την άφιξή σας στον κόσμο του Sky το “παιδί” σας δεν μπορεί να κάνει πολλά, παρά να περπατήσει και να τρέξει. Κάθε φορά που βοηθάτε ένα άλλο παιδάκι σας δίνει “Winged Light” power up το οποίο δυναμώνει την κάπα σας. Όταν δυναμώσει η κάπα σας μπορείτε να πετάξετε ψηλά στον κόσμο, και να γυρίσετε την περιοχή πιο ευχάριστα και πιο γρήγορα. Όσο πετάτε, η λάμψη της κάπας σας σκουραίνει μέχρι να καλυφτεί ολόκληρη. Στην οθόνη απεικονίζεται η ενέργειά σας έτσι ώστε να γνωρίζετε το όριό σας. Όταν κουραστείτε, το παιδί σας σιγά σιγά θα κατεβεί στο έδαφος και η κάπα σας θα δυναμώνει σιγά σιγά. Αν είσαστε κοντά σε κεράκια ή άλλους παίκτες, η δύναμη σας θα επανέλθει πολύ πιο γρήγορα. Πέρα από την κίνηση, ο παίκτης σας μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να μιλήσει βγάζοντας ένα παράξενο ήχο όπως στο Journey (2012) και στο Abzu (2016). Ο ήχος αυτός σας επιτρέπει να “επικοινωνήσετε” με τον κόσμο ή και με άλλους παίκτες.

sky children of light 1

 Στον κόσμο του Journey οι παίκτες μπορούσαν να συναντήσουν άλλους παίκτες τυχαία και να συνεχίσουν μαζί το ταξίδι τους. Η “Co-op”αυτή εμπειρία ήταν μοναδική και κάτι που οι δημιουργοί ήθελαν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν. Η εταιρεία συχνά αποκαλεί το Sky “social adventure” καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού είναι να γνωρίσετε άλλους παίκτες και να ταξιδέψετε μαζί στον κόσμο που δημιούργησαν. Σε κάθε περιοχή θα βρείτε σκοτεινά ανθρωπάκια χωρίς χαρακτηριστικά. Αυτά είναι άλλα παιδιά που εκπροσωπεύουν άλλους παίκτες. Όταν μοιραστείτε τη φλόγα από το κεράκι σας, το παιδάκι θα πάρει τη μορφή (θα φανερωθούν τα ρούχα, χρώματα και customizations) του παίκτη. Αφού μοιραστείτε το φως σας, μπορείτε να προχωρήσετε τη φιλία σας στα επόμενο στάδιο.

Χρησιμοποιώντας το light piece currency, μπορείτε να ξοδέψετε πόντους και να δημιουργήσετε διαφορετικούς δεσμούς. Για παράδειγμα, το πρώτο στάδιο είναι η δημιουργία φιλίας και αποθήκευση παίκτη στο friend list σας. Το δεύτερο στάδιο σας επιτρέπει να κρατάτε χέρια, το τρίτο να αγκαλιαστείτε κτλ. Οι μικρές αυτές συναλλαγές δεν είναι απαραίτητες καθώς δεν αλλάζουν το gameplay όμως μια ανεπτυγμένη φιλία σας επιτρέπει να μιλήσετε μέσω in-game chat. Μέσω του in-game chat μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε και οι μόνοι που θα έχουν πρόσβαση στον μήνυμά σας είναι όλοι οι φίλοι σας που έχετε ξεκλειδώσει το chat. Με όσους δεν είστε φίλοι ή φίλοι με αρκετά ανεπτυγμένη φιλία, το κείμενό σας, θα αντικαταστήσει κάθε χαρακτήρα με τελείες.

sky children of light 1

Το παιχνίδι γνωρίζει πως υπάρχουν παίκτες που δεν θέλουν να ξοδέψουν το light piece τους με αγνώστους που μπορεί να μην ξαναμιλήσουν και για αυτό έχουν τοποθετήσει πολλές περιοχές όπου οι παίκτες μπορούν να καθίσουν σε παγκάκια, καρέκλες ή και τραπεζαρίες όπου μπορούν να ξοδέψουν ένα light piece και να επικοινωνήσουν μέσω chat με όποιον άλλο ή άλλους που βρίσκονται στις άδειες θέσεις. Το μόνο πρόβλημα αυτής της μεθόδου είναι πως αυτός ο ένας πόντος (που ο καθένας μπορεί να θυσιάσει) ανάβει ένα χοντρό κερί που είναι συνήθως τοποθετημένο στο κέντρο το οποίο όταν σβήσει το chat room απενεργοποιείται μέχρι κάποιος άλλος να το ανάψει ξανά.

Για την εταιρεία ήταν σημαντικό να μπορούν οι παίκτες να κοινωνικοποιηθούν και να δουλέψουν μαζί. Υπάρχουν πολλές περιοχές που αποτελούν side content οι οποίες σας δίνουν πρόσβαση μόνο αν είστε με παρέα. Οι περισσότερες περιοχές απαιτούν την συνεργασία δύο παικτών όμως υπάρχουν και σπάνιες περιπτώσεις όπου μπορεί να χρειαστείτε τουλάχιστον δέκα. Δεν είναι απαραίτητο να είστε φίλοι με τα άλλα παιδιά για αν ανοίξετε την περιοχή καθώς αν συναντήσετε έναν τυχαίο παίκτη μπορεί να σας ζητήσει να ανοίξετε την πύλη ή να περιμένει εκεί για κάποιο περαστικό να βοηθήσει. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κανένας παίκτης κοντά σας μπορείτε να στείλετε σήμα SOS για να σας βοηθήσει κάποιος τυχαίος. Οι περιοχές αυτές συνήθως κρύβουν ωραία παιχνίδια (ποδόσφαιρο, ψάρεμα, racing κ.α), easter eggs ή και references όπως ένα κτήριο που εκπροσωπεί τα γραφεία της thatgamecompany.

sky children of light 1

Όσο βοηθάτε τους NPC, μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνισή σας
Κάθε παίκτης μπορεί να δώσει μια διαφορετική αμφίεση στο χαρακτήρα του. Στο hub-world καθώς και στις αρχές των περιοχών μπορείτε να επισκεφτείτε την ντουλάπα σας όπου μπορείτε να αλλάξετε το κούρεμά σας, την κάπα σας, το παντελόνι σας, να φορέσετε μάσκα ή κολιέ και τέλος μπορείτε να έχετε ένα αντικείμενο στην πλάτη σας. Πέρα από την ενδυμασία, μπορείτε να αλλάξετε την πόζα (stance) την οποία θα έχει ο ήρωας σας όταν παραμένει ακίνητος πχ. χέρια στην τσέπη, σταυρωμένα κ.α. Στη συνέχεια, μπορείτε να δώσετε και διαφορετική φωνή (call) για το όταν ενεργοποιείτε την φωνή σας. Υπάρχουν διάφορες επιλογές όπως του παιδιού (αυτή με την οποία ξεκινάτε), του ψαριού, του πουλιού κ.α. Όλα αυτά τα διακοσμητικά καθώς και τα emotes σας γίνονται προσβάσιμα μέσω τον Spirits που βοηθήσατε. Στο τέλος κάθε περιοχής ή στην αρχή αφού έχετε είδη ολοκληρώσει την περιοχή τουλάχιστον μια φορά, θα βρείτε τα spirits που βοηθήσατε τα οποία όταν μιλήσετε θα σας δώσουν ένα μενού για να αγοράσετε ρούχα κ.α. Η ενδυμασία του spirit είναι αυτή που θα είναι διαθέσιμη για να αγοράσετε.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι τα emotes τα οποία δίνουν μια διαφορετική εμπειρία. Τα emotes δεν προσφέρουν κάτι καινούργιο στο gameplay παρά διάφορα animation που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας ή με παρέα. Υπάρχουν διάφορα animation όπως είδη μουσικής, όπου μπορείτε να κάνετε beat-boxing να χορέψετε hiphop κ.α. Υπάρχουν επίσης ομαδικά emotes τα οποία ενεργοποιούνται μεταξύ δύο φίλων όπως ομαδικό χορό, piggyback rides, ομαδική χειραψία κ.α. Τέλος, υπάρχουν μερικά τα οποία αποτελούν mini-games όπως το Hide’N’Seek (κρυφτό) το οποίο μαυρίζει την οθόνη του παίκτη που το ενεργοποίησε και επιτρέπει σε οποιοδήποτε να κρυφτεί αφού κάνει join-in. Μετά την πάροδο του χρόνου ο παίκτης έχει ένα μικρό χρονικό περιθώριο να βρει τους παίκτες εντός της περιοχής.

sky children of light 1

 Το πρώτο “live service game” της thatgamecompany
Πέρα από το γεγονός πως το Sky: Children of Light είναι η πρώτη απόπειρα της εταιρείας για μια εμπειρία mulitplayer, είναι επίσης το πρώτο τους παιχνίδι live service. Live service games αποκαλούνται τα παιχνίδια που προορίζονται να παίζονται για χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, όπου οι δημιουργοί μέσω updates προσθέτουν νέο περιεχόμενο με γοργό ρυθμό με σκοπό να κρατήσουν τους παίκτες προσκολλημένους στο παιχνίδι τους και να “δώσουν” λόγο σε άλλους να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Το νέο αυτό έργο συμπεριλαμβάνει “seasonal content” και “season pass/events”. “Seasonal content” είναι το περιεχόμενο το οποίο αντανακλά στις εποχιακές γιορτές όπως Χριστούγεννα, Chinese New Year, Sakura Blossom κτλ. Από την άλλη seasonal content είναι μια περίοδος όπου νέο περιεχόμενο προστίθέται στο παιχνίδι με έξτρα ιστορία, side content και διακοσμητικά. Το seasonal content συνήθως συνοδεύεται από το season pass που ξεκλειδώνει έξτρα ρούχα, διακοσμητικά, emotes και λοιπά σε όποιον το αγοράσει.

Κατά την διάρκεια αυτών των εποχιακών event, διάφορες περιοχές διακοσμούνται για να ταιριάξουν στην γιορτή. Σε μερικές περιπτώσεις οι δημιουργοί θα προσθέσουν δέντρα ή κάτι παρόμοιο σε διάφορες περιοχές του χάρτη για να ταιριάξουν με την ατμόσφαιρα. Σε πιο μεγάλες γιορτές, όπως το Chinese New Year πρόσθεσαν πυροτεχνήματα, ιπτάμενους δράκους, παραδοσιακές μουσικές κ.α. Τα event αυτά είναι διαθέσιμα μόνο κατά την περίοδο των αντίστοιχων γιορτών. Από την άλλη, το seasonal content διαρκεί περίπου εννιά με έντεκα εβδομάδες. Κατά την περίοδο αυτή νέα spirits εμφανίζονται με τις δικές τους αποστολές και τα δικά τους cosmetics τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε. Το Δεκέμβρη του 2022, η εταιρεία συνεργάστηκε με την γνωστή τραγουδίστρια Aurora (Into the unknown (frozen 2)) δημιουργώντας μια μοναδική in-game εμπειρία στην οποία η τραγουδίστρια θα έπαιρνε την θέση της στο κέντρο της πίστας ενώ όλοι οι παίκτες θα κάθονταν στις κερκίδες. Κατά την διάρκεια της συναυλίας διάφορα πράγματα συνέβαιναν που συνδύαζαν το gameplay με το τραγούδι που επέτρεπαν στην εταιρεία αλλά και στην Aurora να ταξιδέψουν τους παίκτες σε ένα μαγικό μουσικό ταξίδι.

sky children of light 1

Ο ορισμός του “hit or miss”
Το παιχνίδι αυτό δεν είναι για τον καθένα. Όπως έχει προαναφερθεί ο κεντρικός πυρήνας του παιχνιδιού είναι το ταξίδι του χαρακτήρα σας μέσω τον επτά βασιλείων με σκοπό να αναρτήσει τους αστερισμούς. Δεν παρέχει πολλές στιγμές με δράση όπως το Journey, όμως υπάρχουν ελάχιστες περιοχές όπου το παιχνίδι περιλαμβάνει stealth sections. Μαύροι “δράκοι” πετάνε ψηλά στον ουρανό και θα πρέπει να περάσετε την περιοχή χωρίς να σας εντοπίσουν. Υπάρχουν κόκκινες ενδείξεις τις οποίες θα πρέπει να αποφύγετε. Αν ο δράκος σας χτυπήσει, θα χάσετε μερικά winged light από την κάπα σας τα οποία θα σκορπιστούν για λίγα δευτερόλεπτα στην περιοχή. Μπορείτε να τα ξανά μαζέψετε όμως ο κίνδυνος να σας ξανά επιτεθούν παραμένει. Οι δράκοι και η βροχή αποτελούν τους κύριους κινδύνους στο ταξίδι σας.

Το party system του παιχνιδιού είναι λίγο παράξενο. Για να βρείτε τον φίλο σας, θα πρέπει να μπείτε στο hub-world, να καθίσετε στο κέντρο και να κάνετε summon το πνεύμα του φίλου σας. Αν είναι online, μπορείτε να κάνετε join this player, το οποίο θα σας μεταφέρει στην αρχή της περιοχής στην οποία βρίσκεται ο φίλος σας και θα πρέπει εσείς να τον βρείτε. Αφού τον εντοπίσετε, μπορεί να είστε μαζί για την περισσότερη ώρα, όμως αφού περάσετε ένα loading zone (ή σπάνια ένα cutscene), το παιχνίδι να σας χωρίσει και να πρέπει να βρεθείτε ξανά είτε μέσω του hub-world είτε μέσω αναμονής εντός της περιοχής για να σας ξανακάνει join από μόνο του.


Η ομορφιά της απλότητας
Το νέο έργο της εταιρείας, έχει μια απλή εμφάνιση, καθώς η αυθεντική του πλατφόρμα ήταν οι φορητές συσκευές κινητών. Η κάθε περιοχή ξεχωρίζει από την άλλη δίνοντας την αίσθηση της αλλαγής περιβάλλοντος αλλά και ατμόσφαιρας. Κατά την δημιουργία του παιχνιδιού, ο Yuchiro Tanabe (Lead Artist) ζωγράφισε διάφορες περιοχές με βάση τα αισθήματα που το ανάφερε η ομάδα. Όταν τους άρεσε ένα σχέδιο, το επόμενο στάδιο ήταν το ψηφιακό σχέδιο. Όταν όλη η περιοχή ήταν έτοιμη, το τελευταίο στάδιο ήταν η επιλογή χρωμάτων που θα έδινε την "ταυτότητα" της περιοχής. Η εταιρεία παραμένει πιστή στην Phyre-Engine καθώς για ακόμη μια φορά την χρησιμοποίησαν δημιουργώντας το Sky.

Από την άλλη, η ομάδα έδωσε αρκετή έμφαση στον ηχητικό τομέα καθώς σε όλες της συνεντεύξεις πριν και μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού ο πρόεδρος της εταιρείας Jenova Chen υποστηρίζει πως ένας μεγάλος παράγοντας του παιχνιδιού είναι η μουσική και τα τραγούδια. Το γεγονός αυτό υποστηρίζει και το φαινόμενο πως κατά την έναρξη του παιχνιδιού θα λάβετε την ειδοποίηση:<<Sound is more than half the experience>> για να παίξετε το παιχνίδι με ήχο.

sky children of light 1

Ένα διαφορετικό είδος περιπέτειας
Εν κατακλείδι, το Sky children of the light είναι ένας συνδυασμός Journey meets Club Penguin. Σαν κύριο στόχο, το παιχνίδι είναι παρόμοιο με το Journey αφού υπάρχουν πάρα πολλές ομοιότητες στη φιλοσοφία του παιχνιδιού. Από την άλλη, ένα μεγάλο κομμάτι του sky, είναι η κοινωνικοποίηση και το community. Αν δεν είστε ο τύπος gamer που θέλει να γίνει μέλος του community και σας ενδιαφέρει μόνο ο τερματισμός του, τότε πολύ απλά το παιχνίδι θα σας απογοητεύσει καθώς δεν διαρκεί πολύ και δεν κάνει το κάτι διαφορετικό. Από την άλλη αν προχωρήσετε το παιχνίδι με το πάσο σας, υπάρχουν διάφορες περιοχές με ωραίο level design και άλλες περιοχές με διαφορετικές δραστηριότητες για να απολαύσετε μόνοι σας ή με παρέα. Τα απλά γραφικά, μαζί με τα απλά controls και την βοήθεια του ήχου προσφέρουν μια απλή ευχάριστη εμπειρία. Εδώ και τρία χρόνια, οι δημιουργοί στηρίζουν το παιχνίδι με νέες περιοχές, νέα διακοσμητικά, νέες αποστολές και νέα seasonal events. Το γεγονός πως το παιχνίδι τώρα κυκλοφόρησε στο PlayStation σημαίνει πως η εταιρεία έχει σκοπό να συνεχίσει την υποστήριξή της.

Θετικά:
- Απλό gameplay
- Μεγάλο περιεχόμενο
- Εύκολα προσβάσιμο
- Θετικό community
- Συχνά live event
- Χαλαρή μουσική

Αρνητικά:
- Μπορεί πολύ εύκολα να σας ρίξει το ενδιαφέρον
- Παράξενο party system
- Micro-transactions

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8
Gameplay: 6
Σενάριο: 7
Αντοχή: 6
Γενικό: 7

Μια διαφορετική εμπειρία που μοιράζεται καλύτερα με φίλους.

Νικόλας Χρυσοστόμου

NEWS   VIEW ALL

Sky: Children Of The Light

[Αρχική Δημοσίευση: 10/6/19] Κατά την διάρκεια της Ε3 2019 είδαμε ένα καινούριο τρέιλερ για το Sky: Children Of The Light. Στο Sky: Children Of The Light θα μπορείτε να φτιάξετε μουσική με άλλους π...
Posted (18 May 2023)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7
7 User Score
(2 votes )
User Reviews 0
Genre: Action Adventure, Social adventure, Art game
Developer: Thatgamecompany
Publisher: Thatgamecompany
Διάθεση: Thatgamecompany
Players: 8 (ανά περιοχή), απεριόριστοι (στο σύνολο)
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: iOS: 18/7/2019, Android: 7/4/2020, Switch: 29/6/2021, PS5: 6/12/2022
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification