Burnout Legends

Hot
REVIEWED ON PSP  

Burnout Legends

Site: www.us.playstation.com/PSP/Games/Burnout_Legends
Πάνε πια τα χρόνια που παίζαμε δισδιάστατα racing στο gameboy απλά για να περάσει η ώρα. Η Electronic Arts κάνει πλέον τα παιχνίδια αγώνων ταχύτητας μία σοβαρή υπόθεση και για τις φορητές κονσόλες. Το Burnout Legends είναι η απόδειξη γι’ αυτό. Πρόκειται για έναν τίτλο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς Burnout, αφού μετά από λίγη ώρα ενασχόλησης μαζί του θα έχετε ήδη ξεχάσει ότι το παίζετε στο…PSP σας.Gameplay
Το Burnout Legends περιλαμβάνει συνολικά 175 ξεχωριστά tracks τα οποία μπορεί να είναι είτε αγώνες ταχύτητας είτε crash events (και τα οποία απαρτίζουν το World Tour). Συγκεκριμένα έχουμε τα περισσότερα γνωστά modes του Burnout να δίνουν δυναμικό παρόν. Στο Road Rage θα πρέπει να εξολοθρεύσετε όλα τα αντίπαλα αυτοκίνητα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στο Burning lap θα πρέπει να κάνετε τους καλύτερους δυνατούς χρόνους. Στο faceoff βάζετε κόντρα-στοίχημα με αντίπαλο για να κερδίσετε το αυτοκίνητό του. Τέλος, στο Pursuit mode γίνεστε…στρουμφάκι (!) κι αναλαμβάνετε να κυνηγήσετε και να εξολοθρεύσετε τύπους που επιδίδονται σε κόντρες.Στο ξεκίνημα του World Tour ξεκινάτε κλασικά από την κατηγορία “Compact” αυτοκινήτων κι όσο προχωράτε στις πίστες τόσο ξεκλειδώνετε τα ανώτερα αυτοκίνητα, ιδιαίτερα μέσω των crash events. Μετά την ολοκλήρωση του κάθε event και ανάλογα με το αποτέλεσμά του θα κερδίσετε και τα αντίστοιχα μετάλλια (χρυσό, ασημένιο ή χάλκινο).

Το gameplay είναι το πιο γρήγορο που έχουμε δει σε παιχνίδι τέτοιου είδους, κάτι που στην μικρή οθόνη του PSP ίσως δυσκολέψει τους νεότερους του είδους. Συγκεκριμένα όταν αναπτύσσετε μεγάλες ταχύτητες τότε χάνετε τελείως την αίσθηση του χώρου γύρω σας. Αυτό μπορεί να γίνει κυρίως με το boost, το οποίο μπορείτε να κερδίσετε με την κλασική μέθοδο επικίνδυνης οδήγησης αλλά και σύγκρουσης στα αυτοκίνητα των αντιπάλων σας μέχρι να τους εξοντώσετε πλήρως. Όσοι αρέσκεστε σε τρακαρίσματα τότε σίγουρα θα εκτιμήσετε ότι από την κλασική έκδοση του Burnout έχουν διατηρηθεί μέχρι και οι crashbreakers, όπου δίνετε εντολή στο αυτοκίνητό σας να ανατιναχθεί και να εξολοθρεύσει ότι κινείται σε κοντινή απόσταση γύρω του. Κι αυτό βέβαια σημαίνει έξτρα ρευστό για εσάς (yeah!)Αξίζει να αναφέρουμε δύο ακόμη στοιχεία για το gameplay. Το ένα αφορά τις συγκρούσεις με τα άλλα αυτοκίνητα, οι οποίες εμφανίζονται και σε αργή κίνηση, όπως άλλωστε έχουμε συνηθίσει και στα υπόλοιπα παιχνίδια burnout. Το άλλο έχει να κάνει με τον σχεδιασμό των levels, τα οποία σε ορισμένα σημεία σας προκαλούν πραγματικό πονοκέφαλο αφού σας πετάνε εκτός στροφής ή σας βγάζουν εκτός πίστας αναγκάζοντάς σας να επαναλάβετε τον αγώνα από την αρχή. Όπως ήταν αναμενόμενο, αρκετές διαδρομές είναι εμπνευσμένες από προηγούμενα παιχνίδια της σειράς Burnout κι αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό ή αρνητικό, ανάλογα με το κατά πόσο έχετε ασχοληθεί με τις προηγούμενες εκδόσεις.To multiplayer σας επιτρέπει να παίξετε με έως και πέντε αντιπάλους μέσω Wi-Fi (σε αντίθεση με το single-player όπου συναντάμε τρεις αντιπάλους) ενώ κάθε event μπορεί να φτάσει μέχρι τους πέντε γύρους. Κι εδώ συναντάμε τα περισσότερα modes που μπορείτε να παίξετε και μόνος σας κάτι που αυξάνει ιδιαίτερα την διάρκεια ζωής του παιχνιδιού, αρκεί βέβαια να βρείτε και τους κατάλληλους αντιπάλους. Από τρεις παίκτες και πάνω τα πράγματα ζορίζουνε με τα frame rates να πέφτουνε ανάλογα με το πόσοι είστε και τι έχετε επιλέξει να κάνετε.Γραφικά
Για τα δεδομένα του PSP τα αυτοκίνητα απεικονίζονται με αρκετή λεπτομέρεια, αν και στα κοντινά πλάνα σαφώς και δεν υπάρχει η υψηλή ποιότητα της κονσόλας. Όταν το αυτοκίνητό σας βρίσκεται σε επαφή με τοίχο ή άλλο αυτοκίνητο τότε εμφανίζονται συχνά σπίθες (οι οποίες κάνουν μπαμ ότι είναι ψεύτικες) ενώ οι συγκρούσεις δεν έχουν τις φωτιές, τα εξαρτήματα που εκτινάσσονται και τα υπόλοιπα χαριτωμένα στοιχεία (κάνουν όμως τις ζημιές να γίνονται εμφανείς ενώ εμφανίζονται και καπνοί ανάλογα με την ζημιά). Το παιχνίδι στέκεται όμως στο ύψος του με τον πολύ καλό και ρεαλιστικό σχεδιασμό των τοπίων, ενώ συγκριτικά με το Wipeout θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι αν όχι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο τότε ίσως με ένα κλικ ανάλυσης πιο κάτω.Ήχος
Μία μεγάλη γκάμα από δυνατά beatάκια σας συντροφεύουν και σας πορώνουν καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων ενώ δίνουν κι ένα άλλο αίσθημα στην γρήγορη οδήγηση που χαρακτηρίζει το παιχνίδι. Το μόνο ενοχλητικό στη μουσική είναι ο media player που χρησιμοποιείται αφού ανάμεσα στα τραγούδια θα υπάρξει κι ένα “κόλλημα” ενός δευτερολέπτου. Κατά τα άλλα από εφέ μηχανής, συγκρούσεων και λοιπών στοιχείων θα μείνετε παραπάνω από ικανοποιημένοι αφού η ποικιλία και η ποιότητα είναι στα υψηλά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει η EA Games στους περισσότερους τίτλους της.

Αν γουστάρετε τρελά γκάζια και χλιδάτα αμάξια στο PSP τότε ο συγκεκριμένος τίτλος είναι μονόδρομος!Επίλογος
Το Burnout Legends είναι τόσο διασκεδαστικό, τόσο γρήγορο και τόσο πορωτικό που σου ‘ρχεται να το “πνίξεις”! Αν σας άρεσε η σειρά Burnout στο Playstation τότε η εν λόγω έκδοση στο PSP δεν θα πρέπει να λείπει από το ρεπερτόριό σας αφού συνδυάζει επιτυχώς στοιχεία από τις τρεις πρώτες εκδόσεις.Θετικά:
- Όμορφος σχεδιασμός οχημάτων
- Πολύ καλή ποιότητα ήχου
- Το multiplayer επεκτείνει την διάρκεια ζωής του

Αρνητικά:
- Επαναλαμβανόμενο gameplay

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 9
Gameplay:8
Αντοχή: 9
Γενικά: 8.6

Ένα από τα κορυφαία παιχνίδια αγώνων ταχύτητας στο PSP.

Μάνος Γρυπάρης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5(1)
To write a review please register or
Burnout Legends
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5
Το γεγονός ότι λατρεύω το Burnout είναι κάτι που δεν μπορώ να αρνηθώ και ούτε πρόκειται. Λογικό λοιπόν να αντιμετωπίζω με θετικά συναισθήματα αυτή τη κυκλοφορία για το PSP. Και το θέμα είναι ότι αυτά τα συναισθήματα μετατράπηκαν αμέσως σε ενθουσιασμό!

Με μια πρώτη ματιά, το Burnout Legends είναι ουσιαστικά μια συλλογή των τριών πρώτων τίτλων της σειράς αλλά με τη προσθήκη μηχανισμών Aftertouch και Takedowns που εισήχθησαν στο τρίτο και κορυφαίο μέρος της σειράς.

Το Legends διαθέτει πίστες και αυτοκίνητα που μας έχει συνηθίσει η σειρά, κάτι που φαινόταν να ζητάει το κοινό. Το Crash Mode είναι κι αυτό εδώ με κάποιες απαραίτητες αλλαγές, καθώς οι developers θεώρησαν απαραίτητο να αφαιρέσουν τα multipliers μιας και όλοι στόχευαν σε αυτά και έχαναν σε αρκετό βαθμό τη συνολική εμπειρία. Φυσικά υπάρχει και το Road Rage mode ενώ αυτό που με εξέπληξε ήταν η επιστροφή του Pursuit mode από το Burnout 2: Point of Impact. Έτσι πλέον δεν θα μπορείτε απλά οδηγώντας ένα περιπολικό να κυνηγάτε έναν εγκληματία, αλλά ο εν λόγω κύριος θα έχει και παρέα που θα προσπαθεί να σας εμποδίσει από το να τον καταστρέψετε.

Eδώ έρχομαι και στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι του τίτλου, μιας και το multiplayer, με παρέα μέσω wi-fi, είναι μια μοναδική εμπειρία. Πρωτότυπο στοιχείο είναι ότι δεν μπορείτε να ξεκλειδώσετε τα πάντα από μια συγκεκριμένη κατηγορία στο single player, αλλά θα πρέπει να παίξετε multiplayer με κάποιον που έχει ξεκλειδώσει κάποιο διαφορετικό όχημα και να τον κερδίσετε σε κάποιο αγώνα προκειμένου να το έχετε πλέον στη διάθεσή σας.

Σε επίπεδα γραφικών και ελέγχου, τα πράγματα είναι ικανοποιητικά. Τα γραφικά είναι λίγο κατώτερα από αυτά της PS2 έκδοσης ενώ ο χειρισμός θυμίζει αυτόν στο Xbox. Το frame rate είναι σταθερό, αν και όχι στα 60 fps, πράγμα όμως που αποτέλεσε στόχο της εταιρείας. Προβλήματα υπάρχουν, όπως το γεγονός ότι το μέγεθος της οθόνης δεν επιτρέπει να δείτε όσο γρήγορα θα θέλατε τα αυτοκίνητα που έρχονται κατά πάνω σας, ενώ σίγουρα χρειαζόταν βελτίωση και το σύστημα χειρισμού όσον αφορά τον αναλογικό μοχλό του PSP. Ο ήχος κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα με τα εφέ των χτυπημάτων κυριολεκτικά να τα «σπάνε» αλλά η αυτούσια σχεδόν μεταφορά του soundtrack από το B3:Takedown εμένα προσωπικά με άφησε αδιάφορο.

Αυτός ο τίτλος με κράτησε και με διασκέδασε αρκετά καθώς σε handhelds, πριν το PSP, κανένα racing game δε μπορούσε να σε κρατήσει κολλημένο στην οθόνη που κρατάς στα χέρια σου.

Θετικά:
- Τέλεια γραφικά και εφέ
- Άψογος χειρισμός
- Εθιστικό

Αρνητικά:
- Βαρετό soundtrack
- Επαναλαμβανόμενο gameplay μετά από κάποια ώρα

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 8
Gameplay:8
Αντοχή: 9
Γενικά: 8.5

Μια διασκεδαστική φορητή εμπειρία γεμάτη τρακαρίσματα, δράση και τη μοναδική αίσθηση που μόνο το Burnout μπορεί να προσφέρει.
Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Mr.Dododi (Level 25) 06/09/2014 13:23
The king of arcade racing στο PSP!!! Ακόμα δε μπορώ να χωνέψω ότι ''σήκωνε'' τέτοιο αριστούργημα το φορητό της Sony!
Score 8.6
8.36 User Score
(7 votes )
User Reviews 8.5
Genre: Racing
Developer: Criterion Games
Publisher: EA Games
Διάθεση:
Players:
Release Date: 16/9/2005
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
God of War (PC)   (9.0)
2.
Stray   (8.0)
4.
Elden Ring   (9.0)
5.
Martha is Dead   (9.0)
7.
9.
It Takes Two   (8.0)
10.
Notification