Ico & Shadow of the Colossus

Hot
REVIEWED ON PS3  

Γιατί τα HD είναι καλύτερα.

Είναι κάποια παιχνίδια τα οποία έχουν γράψει ιστορία για την μοναδικότητά τους σε παλιές κονσόλες. Δύο από αυτά είναι το Ico και το Shadow of the Colossus, τα οποία γνωρίσαμε από το Playstation 2. Τώρα, η Sony τα κυκλοφορεί σε HD ποιότητα για το Playstation 3, ώστε να μπορέσετε να τα ξαναδείτε με βελτιωμένα γραφικά. Είναι δύο action games που εμπεριέχουν αρκετά puzzles και φυσικά δυνατές μάχες που έκλεψαν την καρδιά των παικτών στο παρελθόν.

Η πρώτη κυκλοφορία του Ico ήρθε το 2001. Η Team Ico μας τράβηξε αμέσως την προσοχή για το μοναδικό στυλ παιχνιδιού που δημιούργησε αλλά και τα ωραία (για την τότε εποχή) γραφικά, συνδυασμένα με μια μαγευτική ιστορία. Πέντε χρόνια μετά, η ομάδα του Fumito Ueda έφερε στον κόσμο το Shadow of the Colossus, ένα παιχνίδι τελείως διαφορετικό, τόσο σε ιστορία, όσο και σε gameplay, με τομείς που βελτιώθηκαν σε σχέση με το Ico, ώστε να φτάσουμε στο σημείο να το θεωρούμε κάτι σαν πνευματική συνέχεια του.

Η συγκεκριμένη συλλογή δύο συγγενικών games της Team Ico, είναι ίσως η καλύτερη πρόγευση για το The Last Guardian, ένα ακόμη Action-Adventure παρόμοιου στυλ, το οποίο αναμένεται για το Playstation 3 μέσα στο 2012.Τα δύο σενάρια
Στο Ico, ο τίτλος φέρει το όνομα του πρωταγωνιστή, τον οποίο και ελέγχετε. Πρόκειται για ένα νεαρό αγόρι, το οποίο φυλακίζεται για να γίνει θυσία στους θεούς για τα παράξενα κέρατα που έχει. Καθώς καταφέρνετε να βγείτε από το θυσιαστήριο, βρίσκετε την Yorda, μια κοπέλα η οποία είναι επίσης φυλακισμένη μέσα σε ένα κλουβί για τις ιδιαιτερότητες που έχει. Αφού την απελευθερώσετε, ξεκινάτε ένα ταξίδι ώστε να βγείτε από τον πύργο και να την προστατεύσετε από τα τέρατα που σας κυνηγάνε.

Στο Shadow of the Colossus, είστε ο Wander (όνομα που μάλλον προκύπτει από το “Wanderer” που σημαίνει ταξιδευτής), ένας νεαρός ο οποίος προσπαθεί να φέρει πίσω στην ζωή την αγαπημένη του. Ο μόνος τρόπος για να το καταφέρει είναι να σκοτώσει 16 κολοσσούς που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Με το πιστό σας άλογο, την Agro, ξεκινάτε το ταξίδι για την αναζήτηση αυτών των τεράτων.

 

Tutorial
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του Ico ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρχε tutorial, κάτι το οποίο είναι εκνευριστικό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι την εποχή που κυκλοφόρησε το παιχνίδι δεν υπήρχαν πολλά walkthroughs και έπρεπε να ανοίξουμε το κλασικό βιβλιαράκι που υπήρχε μέσα στο κουτί για να δούμε τον χειρισμό του ήρωα. Επίσης, δεν υπάρχει κάποιο είδος πόντων ζωής, οπότε ο μόνος τρόπος να πεθάνετε, είναι είτε οι σκιές να σας πάρουν την Yorda, είτε να πέσετε από κάπου ψηλά, μιας και το μόνο πράγμα που μπορούν να σας κάνουν οι σκιές ένα απλό stun.

Στο Shadow of the Colossus, υπάρχει ένα στοιχειώδες tutorial όταν ξεκινάτε, αν και επί της ουσίας το gameplay παραμένει στην sandbox λογική, του ανοιχτού προς εξερεύνηση κόσμου. Παράλληλα, εδώ συναντάμε ένα health bar το οποίο σας δείχνει τους πόντους ζωής που έχετε και μία ακόμη μπάρα που συμβολίζει το strength σας και δείχνει πόσο ακόμα αντέχετε, όταν π.χ. κρεμαστείτε από κάποιο γκρεμό η κάποιον Κολοσσό.Χειρισμός
Το Ico και το Shadow of the Colossus έχουν απλό χειρισμό, καθώς με τον αριστερό αναλογικό μοχλό κινείστε και με τον δεξιό περιστρέφετε την κάμερα. Με το Δ μπορείτε να πηδάτε, ενώ το O είναι το κουμπί δράσης, που χρησιμοποιείτε είτε π.χ. για να ανοίξετε διακόπτες στο Ico, είτε ως όπλο με το οποίο βρίσκετε τους κολοσσούς στο Shadow of the Colossus.

Κάπου εδώ τελειώνουν τα κοινά στοιχεία στον χειρισμό κι αυτό διότι το Ico είναι πιο Adventure-oriented. Βασικό κουμπί εδώ είναι το R1, με το οποίο καλείτε την Yorda ή της κρατάτε το χέρι ώστε να την καθοδηγήσετε, ενώ με το Χ αφήνετε το μέρος απ’ το οποίο κρατιέστε. Στο Shadow of the Colossus υπάρχουν πιο έντονα Action στοιχεία κι εκεί θα πρέπει να αλληλεπιδράσετε με το άλογό σας. Απαιτείται λοιπόν και η χρήση του d-pad για την αλλαγή των όπλων, ενώ το Χ χρησιμεύει στο να καλέσετε το άλογο κοντά σας και το R1 μαζί με άλλα κουμπιά για να σκαρφαλώσετε στη σέλα του.

Δύο θρυλικά παιχνίδια επιστρέφουν στην HD μορφή.

Το ταξίδι του Ico
Ευτυχώς ή δυστυχώς, το A.I. των εχθρών στο Ico δεν είναι ζόρικο, καθώς το gameplay βασιζεται στους γρίφους. Η μόνη σας απειλή είναι οι σκιές οι οποίες ακολουθούνε την Yorda και προσπαθούν να την πάρουν μαζί τους για να την σκοτώσουν. Το μόνο που μπορούν να σας κάνουν είναι να σας αναισθητοποιήσουν, όμως εσείς μπορείτε να τις ρίξετε κάτω με 2-3 χτυπήματα, ανάλογα πάντα με το όπλο που έχετε στη διάθεσή σας και το οποίο είναι είτε ξύλινο ρόπαλο, είτε σπαθί.

Η κάμερα έχει πάντοτε συγκεκριμένα σημεία λήψης, χαρακτηριστικό που συναντάγαμε αρκετά συχνά στα παλιά 3D platform των PSX και PS2. Δεν ακολουθεί δηλαδή πάντοτε τους χαρακτήρες, μονάχα περιστρέφεται –κυρίως αριστερά και δεξιά- κάτι που όμως συμβάλλει στο να δημιουργείτε μια ατμόσφαιρα και η αίσθηση ενός ουδέτερου παρατηρητή.Υπάρχουν πάρα πολλοί γρίφοι, οι οποίοι παρότι δεν φέρουν επεξηγήσεις, δεν αποτελούν μεγάλη πρόκληση, αρκεί βέβαια το μάτι σας να κόβει. Καθώς προχωράτε, τα puzzles γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκα, αλλά σε κάθε περίπτωση απαιτούν από εσάς σωστό συνδυασμό κινήσεων. Ο Ico μπορεί να πηδήξει τόσο σε ύψος όσο και σε μήκος πολύ καλύτερα από την Yorda, η οποία ειδικεύεται στο να ανοίγει πόρτες. Ο ένας χρειάζεται τον άλλο για να επιβιώσει, άρα μιλάμε για μία σχέση αλληλοεξαρτώμενη. Παράλληλα, έχουμε στο παιχνίδι και τις σκιές, οι οποίες θέλουν να απαγάγουν την ανήμπορη ηρωίδα κι όλα αυτά ενώ εσείς είστε διαρκώς στο τρέξιμο για να λύσετε τους γρίφους.

Η μαγευτική περιπέτεια του Ico θα σας κρατήσει περίπου για 6-7 ώρες. Κατά το διάστημα αυτό μπορείτε να αποθηκεύετε την πρόοδό σας σε κάτι…αρχαίους καναπέδες, στους οποίους πρέπει να κάτσετε για να κάνετε save. Το θετικό είναι ότι λόγω του PS3 έχουν προστεθεί trophies, επιπλέον puzzles, καθώς κι ένα διαφορετικό φινάλε.

Μάχη με γίγαντες
Στο Shadow of the Colossus, ο Wander καλείται να αντιμετωπίσει τους κολοσσούς, έχοντας ως μόνο σύντροφο το άλογό του. Κάθε κολοσσός έχει διαφορετικό στυλ μάχης και το concept είναι ότι θα πρέπει να ψάξετε και να βρείτε το σημείο όπου εδρεύει, αναζητώντας ολόκληρο τον χάρτη. Οι αποστάσεις που θα διανύσετε και τα σημεία προς εξερεύνηση είναι ατελείωτα και ο χάρτης, όπως θα διαπιστώσετε, αρκετά μεγάλος σε μέγεθος.Στις μάχες, ο Wander χειρίζεται ένα σπαθί, το οποίο δείχνει τον δρόμο για το που βρίσκονται οι κολοσσοί, καθώς κι ένα τόξο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τραβήξει την προσοχή τους και να αντιμετωπίσει τις ιπτάμενες απειλές. Εδώ τα save points είναι οι ναοί, οι οποίοι συμβολίζονται κι αυτοί με τη σειρά τους στο χάρτη. Στους ναούς δεν αποθηκεύετε μόνο την πρόοδό σας αλλά παράλληλα συναντάτε δύο πράγματα, τα οποία θα σας βοηθήσουν απέναντι στους κολοσσούς.

Γύρω από τους ναούς υπάρχουν σαύρες. Όταν τις βρείτε και τις σκοτώσετε, μπορείτε να φάτε την ουρά τους για να αυξήσετε το strength σας. Παράλληλα, υπάρχουν φρούτα, τα οποία σας αυξάνουν το health. Όλα αυτά είναι άκρως σημαντικά για το έργο σας, καθώς το A.I. των γιγάντιων τεράτων που θα βρείτε μπροστά σας μπορεί να είναι μέτριο, όμως κάθε αντίπαλος έχει συγκεκριμένα αδύναμα σημεία τα οποία και θα πρέπει να ανακαλύψετε. Στόχος σας είναι κάθε φορά να σκαρφαλώσετε στα σημεία που πρέπει και να κάνετε την ανάλογη ζημιά που θα «αδειάσει» το αντίπαλο health.


Η διάρκεια ζωής του Shadow of the Colossus υπολογίζεται περίπου στις 12 ώρες, οι οποίες είναι αρκετές για να καταφέρετε να σκοτώσετε όλους τους τεράστιους κολοσσούς και να φτάσετε στο τέλος. Μετά τον τερματισμό, ξεκλειδώνει ένα νέο επίπεδο δυσκολίας αλλά και το Time Attack Mode, με το οποίο θα πρέπει να νικήσετε κολοσσούς σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η ρομαντική ιστορία
Το Ico είναι μία άκρως ατμοσφαιρική περιπέτεια που θα σας συγκινήσει. Με τα σημερινά δεδομένα και παρά τις HD αλλαγές, τα γραφικά υποφέρουν από μέτρια οπτικά εφέ και κακοσχεδιασμένο anti-aliasing, όμως το voice-acting ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα είναι αξιοπρόσεκτο, αν και καταντάει επαναλαμβανόμενο την ώρα που παίζετε. Στα μειονεκτήματα συγκαταλέγουμε επίσηςτο ότι δεν υπάρχει κάποια μουσική υπόκρουση, παρά μόνο ορισμένοι στοιχειώδεις ambient ήχοι.

Me and my horse
Η High-Definition μεταφορά του Shadow of the Colossus εμφανίζει ορισμένες αλλαγές, κυρίως στο δυναμικό φωτισμό. Τα γραφικά του είναι καλύτερα από το Ico, καθώς άλλωστε ανήκει και σε μια μεταγενέστερη εποχή, με αποκορύφωμα τον τεράστιο κόσμο με ασύλληπτα σχεδιασμένες τοποθεσίες. Τα δάση, τα ρυάκια, οι γέφυρες, τα μνημεία, ακόμα και η μορφολογία του εδάφους, είναι στοιχεία τα οποία απεικονίζονται με απόλυτο ρεαλισμό. Υπάρχει ακόμη αισθητή βελτίωση στα physics του ήρωα, κάτι που φαίνεται όχι μόνο από τις κινήσεις του αλλά και από τον ρεαλιστικό καλπασμό του αλόγου.Σε αντίθεση με το Ico, το Shadow of the Colossus έχει ένα από τα καλύτερα soundtracks που έχουμε ακούσει σε παιχνίδι δράσης. Στις μάχες με τα bosses θα ακούσετε μια μοναδικής ποιότητας μουσική, που ταιριάζει άριστα με την εκάστοτε αναμέτρησή σας. Σαν να βλέπετε μία κινηματογραφική ταινία στην οθόνη σας. Βέβαια στις φράσεις, η Team Ico για άλλη μια φορά μας άφησε με αρκετές επαναλήψεις ίδιων εκφράσεων.

Επίλογος
Δύο ιστορικοί τίτλοι του Playstation 2 που κατάφεραν να σας κατακτήσουν, επανέρχονται στο προσκήνιο. Αν δεν είχατε παίξει ποτέ το Ico και το Shadow of the Colossus, τότε αυτή η μίνι συλλογή με κόστος 40€ αξίζει να αποκτηθεί, καθώς σας μεταφέρει σε δύο μαγευτικούς κόσμους που αξίζει να τους ανακαλύψετε. Μετά απ' όλα αυτά, το μόνο που μένει είναι να απολαύσουμε το The Last Guardian, το νέο εγχείρημα της Team Ico, το οποίο θα εκμεταλλεύεται πλήρως την ισχύ του Playstation 3.

Θετικά:

- Συγκινητικές Ιστορίες
- Ενδιαφέροντα puzzles
- Εκπληκτικό περιβάλλον
- Το εξαιρετικό soundtrack του Shadow of the Colossus

Αρνητικά:
- Η έλλειψη πολλών εχθρών και όπλων
- Δυσκολίες στο χειρισμό και την κάμερα
- Επαναλαμβανόμενες ατάκες στους ήρωες
- Έλλειψη σοβαρής μουσικής στο Ico

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.2

Ένα πακέτο αναμνήσεων, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Μπάμπης Γιαλαμάς

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
10.0(1)
To write a review please register or
Ico & Shadow of the Colossus (PS2, PS3)
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
10.0
To θετικό με τα adventure games είναι πως όταν έχουν κάτι να προσφέρουν ή να είναι ιδιαίτερα και με πρωτότυπο σενάριο, γίνονται αυτόματα διαχρονικά και must-have για κάθε gamer. Συωδιάζοντας αυτό το γεγονός με τη γενικότερη έλλειψη τέτοιων τίτλων στη κονσόλα της Sony, αντιλαμβάνεστε ότι το Ico, ακόμα και σήμερα παραμένει στη κορυφή αυτού του genre.

Όμως επειδή ορισμένοι μπορεί να μη γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, αξίζει να αναφέρω τα βασικά:
O ήρωάς μας, ο Ico, φτάνει σε μια ηλικία που σύμφωνα με μια παράξενη παράδοση που υπάρχει στο τόπο του πρέπει να θυσιαστεί. Μετά από ένα σεισμό, καταφέρνει για καλή του τύχη α διαφύγει και επιπλέον βοηθά μια κοπέλα να αποδράσει από το κλουβί που την είχαν έγκλειστη. Το κάστρο στο οποίο είχαν φυλακιστεί έχει πλέον υποστεί τεράστιες ζημιές και το ζευγαράκι έχει ως τελικό στόχο να βγει εντελώς από εκεί ώστε να χαρεί την ελευθερία του. Ωστόσο, ο δρόμος που πρέπει να διανύσουν δεν είναι στρωμένος με κόκκινα χαλιά. Πρέπει να λύσετε αρκετούς γρίφους και puzzles με τη βοήθεια και των 2 χαρακτήρων. Μπορεί ο Ico να είναι ικανός να περνάει χάσματα, αλλά πρέπει να βοηθήσει και τη συνοδό του όταν αυτή συναντά δυσκολίες.
Το game διαθέτει και κάποια arcade στοιχεία, αλλά τελικά δεν είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το τίτλο και σίγουρα δεν είναι αυτά που μένουν στο μυαλό σας. Ο τίτλος αφήνει μια γεύση ενός πανέξυπνου adventure με όμορφες εικόνες και απίστευτες τοποθεσίες, μια γεύση που είναι γλυκιά καθώς προσπαθείτε να σώσετε ένα ζευγάρι, ένα χαριτωμένο ζευγάρι για την ακρίβεια. Τι λέει όμως και το Shadow of the Colossus;

Συγκινητικό. Συναισθηματικό. Σε αγγίζει κι αυτό. Διαφέρει σχεδόν σε όλα από το Ico από τη πλοκή μέχρι και τους χαρακτήρες. Η ίδια αισθητική, ατμόσφαιρα και σχεδιασμός υπάρχει. Ο κόσμος είναι βαμμένος σε πράσινο, καφέ και γκρι με τον ήλιο να ανατέλλει φωτίζοντας εντυπωσιακά ένα βαρύ ουρανό που σκεπάζει μια γη η οποία δε φιλοξενεί πολλούς ανθρώπους. Η ιστορία είναι και πάλι αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη, με τον κεντρικό ήρωα να αναλαμβάνει μια θεόσταλτη αποστολή. Την εξόντωση κολοσσιαία τέρατα που περιπλανώνται ελεύθερα στη γη. Ως αντάλλαγμα, ο ήρωάς μας ανταμείβεται με ένα παραμυθένιο ειδύλλιο.
Η δράση και οι γρίφοι παρουσιάζονται με εντελώς νέο τρόπο. Καβάλα στο περήφανο άτι του, ο πρωταγωνιστής μας περιπλανιέται στις αχανές εκτάσεις της γης προς αναζήτηση των τεράτων, τα οποία είναι πελώρια και σχεδιασμένα με τρομερή φαντασία. Μάχεστε σκαρφαλώνοντας στις ράχες τους, ψάχνοντας το αδύναμο σημείο τους σε αχανείς λαβυρινθώδεις επιφάνειες. Έχοντας κερδίσει ήδη τις καρδιές μας σε ατμόσφαιρα και εικόνες, οι developers προσφέρουν κάτι παραπάνω αυτή τη φορά με τις μάχες "Δαυίδ VS Γολιάθ" και τους γρίφους. Στο οπλοστάσιό σας έχετε και τόξο για να αντιμετωπίσετε και ιπτάμενους κολοσσούς και θα χρειαστείτε εξάσκηση στο σημάδι. Υπάρχουν και μικρότεροι σε μέγεθος αντίπαλοι τους οποίους πρέπει να εξοντώσετε όταν θα είστε καθοδόν προς τις μεγάλες μάχες.
Με αυτό το τίτλο, το fanbase μεγάλωσε και τώρα με το πακέτο στο PS3 θα ζήσετε μια εκλεπτυσμένη, μοναδική εμπειρία. Ένα ταξίδι στο συναίσθημα.

Θετικά
-Πανέμορφα γραφικά, ήχος και art direction
-Απίστευτη ιστορία
-Απλός και άμεσος χειρισμός
-Μοναδικό gameplay

Αρνητικά
-Δεν είναι για όλα τα γούστα

Πανέμορφο, ασύγκριτο gaming πακέτο.
Report this review Comments (0) | Was this review helpful? 1

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ObsessedGeorge (Level 17) 10/11/2011 14:55
2 παιχνιδια που αφησαν εποχη. Κανενα παιχνιδι δεν μοιαζει με αυτα ουτε σε σεναριο ουτε σε τιποτα! Πραγματικα διαμαντια! Την αγορασα την HD Collection και μου εκανε τρομερη εντυπωση η δουλεια που εγινε στο ICO! Σαν καινουργιο φαινεται! Χαιρεσαι να το παιζεις!
#2 draginfable (Level 23) 10/11/2011 16:27
Μου το έκαναν δώρο χτες! Ανυπομονώ να ξαναζήσω τα παλιά!
#3 amel_04 (Level 9) 10/11/2011 18:03
πολύ καλό collection, αξίζει πολύ περισσότερο από 8.2,
ειδικά το SOTC το είχα κάψει στο PS2
#4 asmilon (Level 26) 10/11/2011 22:18
Πραγματικα διαμαντια του gaming και οι δυο τιτλοι!

Επιτρεψτε μου να διαφωνισω στα αρνητικα που αναφερθηκαν την ελλειψη πολλων εχθρων και οπλων και την ελλειψη σοβαρης μουσικης στο Ico, μιας και αυτα ειναι βασικα στοιχεια της ατμοσφαιρας που δημιουργουν τα παιχνιδια. Δε θα τα ηθελα με αλλο τροπο!
#5 Manos (Level 39) 10/11/2011 23:52
Backup στον Μπάμπη και για τη βαθμολογία και για τα Θετικα-Αρνητικα . Τα δύο παραπάνω games είχαν βαθμολογηθεί κοντά στο 9 όταν κυκλοφόρησαν (2001 και 2006). Ο Μπάμπης ορθώς τους έβαλε 8.2 καθώς πρόκειται απλά για remakes του 2011. Δεν ισχύουν τα κριτήρια του τότε.

Για το θέμα όπλων, ένα παιχνίδι αν θέλει να πετύχει θα πρέπει να έχει μια στοιχειώδη ποικιλία όπλων. Με 2 όπλα δεν φτιάχνεις παιχνίδι και δεν χωράει δικαιολογία σε αυτό. Επίσης η μουσική στο Shadow of the Colossus ήταν τεράστια, ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Γιατί όταν βγήκε το Ico στη μούγκα 5 χρόνια πριν, με τα παράπονα που κάναμε η Team Ico στρώθηκε στη δουλειά.
#6 eliminator (Level 26) 12/11/2011 14:55
Από τα καλύτερα παιχνίδια για ps2 και τώρα με τα remakes μου τα θύμισαν :-)
#7 Sir_Aggelos (Level 5) 14/11/2011 15:46
σε στυλ zelda ειναι αυτο?
#8 bond (Level 16) 17/11/2011 15:31
κριμα που δεν εχω παιξει αυτα τα διαμάντια. Εχω ενα φιλο που εχει τερματισει το shadows πανω απο 10 φορες !
#9 StrifeG4 (Level 2) 09/12/2011 16:28
Ειναι 2 απ τα πιο επικα και ψαγμενα games... Και εγω διαφωνω στο θεμα με τα οπλα καθως το παιχνιδι δεν βασιστηκε πανω στο combat για να προσθεσει και οπλα... Αμα ηταν στην κατηγορια του hack n slash ( devil may cry, god of war, darksiders) τοτε οντως θα ηταν μεον... Το παιχνιδι ειναι επικεντρωμενο στην ιστορια, αλλα περα απ αυτο ειναι αλλη αισθηση να βλεπεις εναν τυπο με ενα σπαθι και ενα τοξο να τα βαζει με τιτανες...
Score 8.2
8.87 User Score
(26 votes )
User Reviews 10
Genre: Action-adventure
Developer: Team Ico, Bluepoint Games (remaster)
Publisher: Sony Computer Entertainment
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players:
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: PS3: 28/10/2011, Ico στο PS2: 22/3/2002, Shadow of the Colossus στο PS2: 17/2/2006
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

2
FIFA 23   (8.25)
3
The Quarry   (7.83)
4
Knockout City   (7.5)
6
Trek to Yomi   (7.5)
9
Bonfire Peaks   (7.3)
10
Sniper Elite 5   (7.25)

Latest User Reviews

1.
God of War (PC)   (9.0)
2.
Stray   (8.0)
4.
Elden Ring   (9.0)
5.
Martha is Dead   (9.0)
7.
9.
It Takes Two   (8.0)
10.
Notification