Best of: Τα 10 καλύτερα games του 2022

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Best of: Τα 10 καλύτερα games του 2022

Best of: Τα 10 καλύτερα games του 2022

Κάλυψαν όλες τις προτιμήσεις.

Το 2022 είδαμε ελάχιστα games να ξεχωρίζουν. Μπορεί η χρονιά αυτή να υστερούσε σε ποσότητα από καλά games, οι λίγοι όμως αυτοί τίτλοι είχαν αν μη τι άλλο ποιότητα, ειδικά όταν μιλάμε για τις πρώτες θέσεις της λίστας.

Στο νέο μας Best of βίντεο αναλύουμε τα καλύτερα games της χρονιάς.

Άξια αναφοράς
- Rogue Legacy 2 Roguelike Metroidvania όπου δίνετε μάχες σε procedurally generated dungeons
- Return to Monkey Island: Point and click Adventure, έκτη έκδοση της θρυλικής σειράς
- Immortality (Interactive movie)
- Tunic : Action-Adventure με isometric κάμερα
- Mario + Rabbids: Sparks of Hope (Turn-Based Strategy)
- Shovel Knight Dig (2D Platform Roguelike)
- Total War: Warhammer III (Real-Time Strategy)
- Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge (Beat ‘Em Up – 4 παίκτες τοπικά ή 6 online)
- FIFA 23: Με πιο ρεαλιστικές κινήσεις στα animations και κατ' επέκταση νέο σύστημα χειρισμού.
- Call of Duty: Modern Warfare II: Παρά τα προβλήματά του στο online multiplayer, παραμένει ένα FPS με μεγάλη αντοχή.

Το Top 10: 

-) Dwarf Fortress (PC)
Ένα Construction and Management Simulation που κυκλοφόρησε φέτος, ενώ η Alpha έκδοσή του είχε βγει πριν από 16 χρόνια! Έχει Roguelike στοιχεία και πολύ απλά text-based γραφικά. Στο βασικό Dwarf Fortress mode θα πρέπει να χτίσετε την βάση σας και έχοντας νάνους θα πρέπει να αντιμετωπίσετε εισβολές από goblins, undeads και άλλα τέρατα. Το πρωτότυπο στοιχείο είναι ότι κάθε πλάσμα αποτελείται από διαφορετική σύσταση, προσωπικότητα και skills, συναισθήματα κ.ο.κ. Στο Adventurer mode, είστε ένας ταξιδιώτης και πολεμάτε με turn-based μάχες, open world εξερεύνηση και το roguelike στοιχείο να παραμένει.

10) Neon White (PC, PS5, PS4, Switch)
Ένα First-Person Shooter με στοιχεία Puzzle, που ξεχωρίζει για το art style του και το πρωτότυπο gameplay του. Σε κάθε level θα πρέπει να εξοντώσετε δαίμονες, ενώ ξεκλειδώνετε ability με το οποίο βλέπετε εναλλακτικές διαδρομές και κρυφά αντικείμενα. Θα συλλέγετε Soul Cards, τις οποίες είτε βρίσκετε τυχαία μπροστά σας, είτε σκοτώνοντας δαίμονες. Χρησιμοποιούνται ως όπλα καθώς καθεμία έχει ένα firing mode και ένα special ability. Κάθε level σας δίνει μετάλλιο ανάλογα με τις επιδόσεις σας, ενώ το σενάριο ξεδιπλώνεται μέσω συζητήσεων με NPCs.

9) Chained Echoes (PC, PS4, Xbox One, Switch)
Ένα JRPG με 16-bita, pixel art γραφικά, που θυμίζει JRPG της δεκαετίας του ’90. Έχει gameplay που θυμίζει το Chrono Trigger. Οι εχθροί είναι ορατοί στο χάρτη, υπάρχουν turn-based μάχες και κάθε ήρωας έχει την στάνταρ επίθεση, special abilities, items και αμυντική στάση. Με την χρήση επιθέσεων και abilities ανεβάζετε την μπάρα overdrive η οποία στην πράσινη ζώνη της κάνει τα abilities πιο αποτελεσματικά. Το party σας έχει μέχρι και 8 χαρακτήρες. Δεν κάνουν level up οι ίδιοι αλλά τα skills τους.

8) Stray (PC, PS5, PS4)
Ένα πρωτότυπο indie Action-Adventure με πρωταγωνιστή έναν γάτο. Λαμβάνει χώρα σε έναν δυστοπικό κόσμο με neon φωτισμούς που θυμίζει Ιαπωνία. Θα πρέπει να λύσετε γρίφους, να αντιμετωπίσετε εχθρούς, ενώ ορισμένους θα πρέπει να τους αποφύγετε με stealth. Στο περιβάλλον θα βρείτε collectables, ενώ μπορείτε επίσης να αποκτήσετε αντικείμενα από NPCs ή από vending machines, τα οποία θα σας βοηθήσουν στο έργο σας. Το σενάριο θα σας προβληματίσει, καθώς θα μαθαίνετε τι περίεργο έχει συμβεί στον κόσμο που βρίσκεστε μέσω σημειώσεων και βίντεο, ενώ η διάρκεια του παιχνιδιού είναι η μικρότερη από τα games τα οποία σας αναφέρουμε σε αυτό το βίντεο.7) A Plague Tale: Requiem (PC, PS, Xbox)
Στη συνέχεια του A Plague Tale: Innocence, που διεξάγεται στη Γαλλία του 14ου αιώνα, η Amicia και ο Hugo, έχουν να αντιμετωπίσουν νέες προσκλήσεις. Ελέγχοντας την Amicia θα πρέπει να τα βάλετε με εχθρούς ή να τους προσπεράσετε μέσω stealth. Έχετε βασικά όπλα, όπως η σφεντόνα και η βαλλίστρα και στην πορεία αποκτάτε πιο ισχυρά. Οι αρουραίοι επανεμφανίζονται και θα πρέπει να τους αποφεύγετε μέσω της φωτιάς, Το A.I. των εχθρών έχει βελτιωθεί λίγο αλλά όχι όσο θα έπρεπε, ενώ όσο παίζετε ανεβάζετε skills μέσω τριών skill trees. Με το Prudence ανεβάζετε το stealth σας, με το Opportunism βελτιώνετε το crafting σε πυρομαχικά και αξιοποιείτε καλύτερα τα resources και με το Aggresive βελτιώνεστε στα skills και έχετε ταχύτερο recovery στο health. Το σενάριο είναι επίσης ενδιαφέρον και θα σας κρατήσει μέχρι το τέλος.

6) Gran Turismo 7 (PS5, PS4)
H φετινή χρονιά ήταν σίγουρα η καλύτερη μέχρι τώρα για τους fans της Sony, αφού 3 στα 6 games της πρώτης πεντάδας είναι PlayStation exclusives. Το Gran Turismo 7 απαιτεί να είστε always online για τα περισσότερα modes και έχει πάνω από 400 αυτοκίνητα, 34 πίστες και 90 παραλλαγές. Κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετική οδηγική συμπεριφορά, η οποία είναι άκρως ρεαλιστική. Παίζοντας κούρσες μαζεύετε credits και αγοράζετε νέα ή αναβαθμίζετε αυτά που έχετε ήδη, αλλάζοντας τα πάντα στο εσωτερικό ή το εξωτερικό τους. Στο multiplayer υποστηρίζεται split-screen, online με έως και 16 παίκτες και cross-platform.

5) Bayonetta 3 (Switch)
Στη νέα έκδοση έχετε melee και ranged επιθέσεις, ενώ αποφεύγοντας επιθέσεις ενεργοποιείτε το Witch time βάζοντας τους εχθρούς σας σε slow motion. Επίσης ως μάγισσα, έχετε και summons, τα infernal demons, τα οποία κάνουν υψηλό damage στους εχθρούς και θα μείνουν στη μάχη ανάλογα με το health τους και το magic gauge που έχετε διαθέσιμο. Μπορούν ακόμα να λύσουν και γρίφους. Αποκτάτε επίσης orbs για να αναβαθμίσετε τις κινήσεις σας, υπάρχουν quick-time events, ενώ οι μάχες με τα bosses είναι επικές.

4) Xenoblade Chronicles 3 (Switch)
Η νέα έκδοση προσφέρει κλασικά τεράστια διάρκεια και open world εξερεύνηση. Θα μπορείτε να κάνετε recruit έως και 19 άτομα, ενώ κάθε party σε μάχη θα αποτελείται από επτά μέλη, καθένα με διαφορετικά skills και abilities. Θα μπορείτε επίσης να αλλάξετε την class σε κάποιο μέλος και να αποκτήσετε πρόσβαση σε νέα abilities. Ο συνδυασμός ορισμένων ηρώων αξιοποιεί το σύστημα Interlink και τους δίνει πιο ισχυρές επιθέσεις. Φέτος μπορείτε να αλλάξετε χαρακτήρα μέσα στη μάχη. Υπάρχουν 24 classes και μεγάλη ποικιλία από ειδικές επιθέσεις, αλλά και η μπάρα Chain Attack, που συνδυάζει επιθέσεις για επιπλέον damage.

3) Horizon Forbidden West (PS5, PS4)
H συνέχεια του εξαιρετικού Horizon Zero Dawn είναι ένα ακόμη ευχάριστο Action RPG, στο οποίο η Aloy θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερες προκλήσεις. Έχει περισσότερα όπλα, armor και gadgets, μεγαλύτερη διάρκεια, έναν νέο κόσμο για εξερεύνηση, υψηλό A.I. στα bosses, αν και το περιμέναμε για άλλη μια φορά καλύτερο όταν αντιμετωπίζετε ανθρώπους. Με το PS5 η αίσθηση χειρισμού είναι ότι καλύτερο με τα adaptive triggers, όταν για παράδειγμα ελέγχετε το τόξο. Στον τομέα των γραφικών η Guerilla έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, όπως και η επιλογή ηθοποιών για το voice acting είναι εξαιρετική. Για μένα η σειρά Horizon έχει από τα καλύτερα Action RPGs που υπάρχουν στην αγορά.

2+1) Ισοβαθμία
God of War: Ragnarok (PS5, PS4)
Elden Ring (PC, PS, Xbox)

Το Elden Ring πήρε υψηλότερες βαθμολογίες στα reviews απ’ ότι το God of War Ragnarok. Έχει επίσης το σημαντικό πλεονέκτημα ότι είναι νέα σειρά και είναι open world.

Από την άλλη, το God of War Ragnarok μπορεί να παιχτεί από οποιονδήποτε gamer καθώς είναι πιο εύκολο και προσιτό στο gameplay και έχει πολύ πιο ενδιαφέρουσα ιστορία, με δυνατές προσωπικότητες ως χαρακτήρες και εξαιρετικό voice acting. Στον τομέα του gameplay είχε απλά ορισμένες προσθήκες και δεν εξελίχθηκε τόσο πολύ σε σχέση με την έκδοση του 2018 που έκανε το μεγάλο μπαμ, ωστόσο έχει και φέτος εθιστικό gameplay.

Το Elden Ring ξεχωρίζει για την ατμόσφαιρά του, την δυσκολία του, την δράση του και το βάθος στο gameplay, αφού μπορείτε να εξελίξετε τον χαρακτήρα που θέλετε, όπως θέλετε. Και τα δύο games έχουν συναρπαστικά boss fights. Και τα δύο είναι εξαιρετικά, με προσεγμένο gameplay και εκπληκτικά γραφικά. Του God of War Ragnarok στο PS5 όμως τα θεωρώ καλύτερα.

Τα δύο αυτά games απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό, καθώς το God of War Ragnarok είναι Action-Adventure και το Elden Ring ένα Action RPG για πιο hardware κοινό. Υπάρχουν κάποιοι από εσάς που να τα έχουν τερματίσει και τα δύο? Αν ναι πείτε το μας στα σχόλια.

Δείτε τα καλύτερα game soundtracks όλων των εποχών.

Δείτε όλα τα άρθρα της στήλης Best of.

Συζητήστε περισσότερα για την στήλη Best of και ψηφίστε για το επόμενο άρθρο στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 KingLoi (Level 23) 25/12/2022 22:19
Για εμένα το Elden Ring και το God of War Ragnarök ήταν τα καλύτερα παιχνίδια για το 2022.
#2 Kadaz (Level 24) 26/12/2022 00:47
Με γειά το μαλί. God of War Ragnarök για μένα και μετά Elden Ring. Το ανάποδο να ήταν, δν θα με χάλαγε, μια χαρά μπόμπες είναι και τα δύο. Ανυπομονώ για τα χειρότερα games του 2022. Πάντα μου αρέσει αυτή η λίστα, πολύ γέλιο.
#3 pavtso (Level 11) 26/12/2022 21:26
Πολύ καλό review! Μπράβο!
#4 BillyB (Level 12) 29/12/2022 12:31
Ψηφίζω Elden Ring.
Πολυ κακη χρονια για το Xbox αλλα το 2023 θα ειναι σιγουρα η μεγαλη χρονια με Starfield Game of the year!!
#5 Ada23 (Level 2) 13/01/2023 20:56
Πολύ ωραίο review.
Οπωσδήποτε στο μέλλον θα παίξω God of War και Bayonetta. Πιθανόν και Elden ring.
Notification