Press Start: Σε ποιο video game έχετε παίξει τις περισσότερες ώρες σερί;

Hot
Press Start: Σε ποιο video game έχετε παίξει τις περισσότερες ώρες σερί;

Press Start: Σε ποιο video game έχετε παίξει τις περισσότερες ώρες σερί;

Η υπερβολή μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής. 

Τα video games στο σήμερα αποτελούν μία από τις δημοφιλέστερες ασχολίες ψυχαγωγίας και για ένα μεγάλο ποσοστό των παικτών, η ενασχόληση με τα games ξεκίνησε από την παιδική ηλικία. Τα θετικά και τα αρνητικά του gaming απασχολούν μεγάλο μέρος των παικτών αλλά και των γονιών, ειδικότερα στις μικρότερες ηλικίες. Το debate σχετικά με το αν τα games είναι εποικοδομητικά και ωφέλημα για τα παιδιά και τους ενήλικες έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες και ακόμα και σήμερα οι δύο πλευρές μπορούν να παραθέτουν επιχειρήματα επ' αόριστον, χωρίς στο τέλος να βρίσκεται η επικρατέστερη απάντηση και αυτό είναι κάτι το λογικό.

Όσοι υποστηρίζουν ότι τα games ωφελούν τους παίκτες, χρησιμοποιούν ως επιχειρήματα την όξυνση της μνήμης, των αντανακλαστικών, την κοινωνικοποίηση, την ενίσχυση της προσοχής, την μετρίαση του άγχους και των συμπτωμάτων κατάθλιψης όπως και μερικά ακόμα οφέλη τα οποία ενδεχομένως παραλείπονται στο παρόν άρθρο. Από την άλλη, όσοι υποστηρίζουν ότι τα video games βλάπτουν τους παίκτες αναφέρουν συνήθως ότι περιέχουν και προωθούν βίαιες συμπεριφορές, ότι ενισχύουν το άγχος και τα συμπτώματα κατάθλιψης, ότι ωθούν τα παιδιά στην συνήθεια του τζόγου (loot boxes) και ότι εν γένει είναι μία εθιστική συνήθεια. Όπως με κάθε παρόμοιο ζήτημα, η γνώμη μου είναι ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση και ότι το gaming μπορεί να αποτελέσει ωφέλιμη ή επιβλαβή ασχολία, ανάλογα με το πόσο και τι παίζει ο καθένας μας.

Η υπερβολή μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια σε οποιαδήποτε συνήθεια και η προσωπική μου εμπειρία στην υπερβολή του gaming δεν αποτελεί εξαίρεση. Όταν είχα ξεκινήσει ως έφηβος να παίζω Lineage 2 είχα ενθουσιαστεί με τα όσα προσέφερε ένα MMORPG, καθώς η μετάβαση από τα offline RPG σε ένα open-world στο οποίο υπήρχε αλληλεπίδραση με άλλους παίκτες φάνταζε ονειρικό εκείνη την εποχή. Θυμάμαι τις ατελείωτες ώρες στα internet cafe, καθώς δεν είχαν όλοι σύνδεση στο internet, ούτε υπολογιστή ο οποίος να μπορεί να σηκώσει τα δημοφιλή games εκείνης της εποχής. Όταν λοιπόν γνώρισα το World of Warcraft, είχε φτάσει και η στιγμή που είχα στο σπίτι έναν υπολογιστή και σύνδεση στο Internet η οποία μπορούσε να το σηκώσει και συνεπώς δεν περιοριζόμουν στον χρόνο που είχα μέσα στα internet cafe. Το πιο ακραίο σερί που είχα κάνει τότε είχε ξεπεράσει τις 50 ώρες και το αποτέλεσμα ήταν να κοιμηθώ επάνω στο πληκτρολόγιο. Όταν ξύπνησα και αφού κατάλαβα ότι δεν μπορώ να ελέγξω τις ώρες που παίζω, έκανα απεγκατάσταση το World of Warcraft με βαριά καρδιά και δεν έπαιξα ποτέ ξανά. Εσείς σε ποιο video game έχετε παίξει τις περισσότερες ώρες σερί; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να συζητήσουμε. Καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας
Press Start: Σε ποιο video game έχετε ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα;
10 χρόνια μετά 5: Τραγούδια για gamers

Το πιο πρόσφατο user Blog
Στα πλοκάμια του σουρεαλισμού! από τον Professor_Severus_Snape

Το πιο πρόσφατο user Review
Final Fantasy VII Remake από τον Xintzi

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 BigGreekGamer (Level 31) 31/05/2021 21:39
Όταν πήρα το FIFA 20 καθόμουν και έπαιζα 5ωρα με 8ωρα για να grindάρω coins για να βελτιώσω την ομάδα μου στο Ultimate Team. Τώρα που παίζω Weekend League στο FIFA 21, σαν πανέξυπνος που είμαι, αφήνω 20-25 ματς για το βραδυ της Κυριακής και από τις 9 μέχρι τις 4-5 το χάραμα πεθαίνω στο FIFA. Σε άλλο game που με έχω πιάσει να παίζω αρκετή ώρα είναι το Diablo 3 όπου τώρα που το θυμήθηκα, θα το κατεβάσω.
Notification