Nintendo Switch Lite

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
4
Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch Lite

Ανακοινώθηκε και επίσημα. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 4/10/18] Σύμφωνα με αναφορές της The Wall Street Journal, η Nintendo ετοιμάζει μια ανανεωμένη έκδοση του Switch, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2019.

Από ότι φαίνεται, τα mid-gen refreshes για τις κονσόλες γίνονται της μόδας, αφού μετά τις Sony και Microsoft με τα PS4 Pro και Xbox One X και η Nintendo ετοιμάζεται να παρουσιάσει την δική της ανανεωμένη έκδοση για το Switch.

Όπως αναφέρουν πηγές της The Wall Street Journal που φέρονται να προέρχονται από τους προμηθευτές της ιαπωνικής εταιρείας και από ανθρώπους που γνωρίζουν τα πλάνα της, το ανανεωμένο Switch δεν θα είναι μια κονσόλα επόμενης γενιάς, αλλά μια βελτιωμένη έκδοση της πρώτης, όπως είχε συμβεί με τα PS4 Pro και Xbox One X.

Τα στοιχεία κάνουν λόγο για βελτιωμένη οθόνη που θα περιλαμβάνει τις νέες τεχνολογίες που συναντάμε και στα κινητά, με την ίδια την συσκευή να έχει μικρότερο μέγεθος αλλά οθόνη στις ίδιες ίντσες του Switch που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στην αγορά. Η νέα οθόνη θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην αυτονομία του Switch. Ταυτόχρονα, γίνεται λόγος για βελτίωση τόσο του software, όσο και του hardware της κονσόλας, η οποία θα υποστηρίζει όλα τα games του παρόντος Switch.

Εάν ισχύουν οι φήμες, το ανανεωμένο μοντέλο του Switch αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2019.

Διαβάστε για το Nintendo Switch Online και για το cross-platform μεταξύ PS4, Xbox One και Switch. Συζητήστε για την κονσόλα της Nintendo στο σχετικό forum topic.

[UPDATE: 13/1/19] Σύμφωνα με τον Michael Pachter, αναλυτή της Wedbush Securities, η Nintendo θα λανσάρει μέσα στο 2019 μια νέα έκδοση του Nintendo Switch, η οποία θα είναι αποκλειστικά φορητή. Το κόστος που θεωρεί ότι θα έχει η κονσόλα, σύμφωνα με τον Pachter, θα ανέρχεται στα 199 δολάρια.

Ο Packter θεωρεί ότι το φορητό Switch θα έχει την ίδια οθόνη, αλλά με Joy Cons πάνω στη συσκευή και όχι αποσπώμενα, ενώ δεν θα υπάρχει και dock, αλλά ολόκληρη η κονσόλα θα φορτίζει απευθείας στην πρίζα. Επίσης, ο Pachter δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα αποκαλείται ακριβώς "Switch" γιατί ουσιαστικά δεν μπορεί να "μετατραπεί" σε οικιακή κονσόλα, ενώ πρόσθεσε χαριτολογώντας ότι η Ιαπωνική εταιρεία το αποκαλεί προς το παρόν "Game Boy"!

Με τον Pachter συμφωνεί και ο Dr. Serkan Toto της Kantan Games, ο οποίος θεωρεί ότι μέσα στο 2019 θα έχουμε ένα "Switch Lite", αλλά και μια πιο ισχυρή έκδοση του Switch που ίσως αποκαλείται Switch Pro και θα έχει σίγουρα μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, ενώ θα μπορούσε να έχει και 4K ανάλυση. Όλα αυτά βέβαια είναι καθαρά και μόνο φήμες, αφού δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

[UPDATE 2: 1/2/19 - Υπό ανάπτυξη βρίσκεται η νέα αποκλειστικά φορητή έκδοση του Switch] Σε ένα νέο άρθρο της Nikkei, με θέμα τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της Nintendo, η Ιαπωνική εφημερίδα αποκάλυψε πως η Nintendo βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης του αποκλειστικά φορητού Switch. 

Σύμφωνα με τον Steve Bowling, συντάκτη του Nintendo Life, η νέα κονσόλα θα είναι πιο οικονομική σε τιμή και προφανώς μικρότερη σε μέγεθος. Επίσης, αναφέρει πως κάποιοι developers καθώς και προμηθευτές έχουν ενημερωθεί σχετικά με την ύπαρξη της. Το άρθρο της Nikkei επίσης αναφέρει ότι η Nintendo σκοπεύει να ενισχύσει το Online Suite του Switch με περισσότερες υπηρεσίες που στοχεύουν σε hardcore gamers.

 

[UPDATE 3: 25/3/19] Η Nintendo θα ανακοινώσει νέα μοντέλα Nintendo Switch στην E3 2019 τον ερχόμενο Ιούνιο σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, με διαρροές να αναφέρονται σε βελτιωμένα χαρακτηριστικά και νέο σχεδιασμό. Ωστόσο, η κυκλοφορία τους υπολογίζεται κοντά στις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οι προδιαγραφές των νέων μοντέλων δεν θα πλησιάσουν αυτά των PS4 Pro και Xbox One X σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Ακόμη, πηγές αναφέρουν ότι αν περιμένουμε παρόμοια κατάσταση με αυτή που έκανε η Sony με το PS4 Pro ή το Playstation Vita θα ήταν μια λάθος προσέγγιση.

Τέλος, τα μοντέλα χαμηλού κόστους απ’ότι φαίνεται, θα καταργήσουν χαρακτηριστικά όπως η δόνηση των controllers για μεγαλύτερη μείωση του κόστους.

[UPDATE 4: 26/3/19 - Αποκλειστικά φορητές κονσόλες] Δημοσίευμα του Eurogamer αναφέρει πως τα νέα Nintendo Switch θα είναι αποκλειστικά και μόνο φορητές κονσόλες.

Πηγή του Αγγλικού site που έχει στενή σχέση με την Nintendo, το πληροφόρησε ότι τα νέα Switch θα έχουν εκτός από μειωμένη τιμή και αποκλειστικά φορητά χαρακτηριστικά. Το κοινό στο οποίο θα απευθυνθεί πλέον η Nintendo θα είναι αυτό των φορητών κονσολών και θα υπάρξει ανακοίνωση στα πρότυπα των 2DS και New 3DSXL, τα οποία διαδέχθηκαν το αρχικό 3DS.

Από την μία θα υπάρχει ένα φθηνό φορητό Switch και από την άλλη ένα ακριβό φορητό Switch. Επίσης, το ένα από τα δύο μοντέλα θα είναι πιο ανθεκτικό στους κραδασμούς (όπως και το 2DS) ώστε να μην...το σπάνε μικρές ηλικίες που θα παίζουν μαζί του. Επίσης, η δόνηση αναμένεται να αφαιρεθεί από τα δύο αυτά μοντέλα ώστε να μειωθεί το κόστος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το στέλεχος που έχει επαφές με την Nintendo πρόσθεσε ότι πιθανόν να μην μπορείτε να συνδέσετε τα νέα αυτά Switch με τηλεόραση, κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα στην υβριδική κονσόλα της Ιαπωνικής εταιρείας.

[UPDATE 5: 18/4/19 - Φήμη για περίοδο κυκλοφορίας] Σύμφωνα με την Ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, η Nintendo αναμένεται να κυκλοφορήσει το Switch που θα είναι αποκλειστικά φορητό, μέσα στο φετινό φθινόπωρο.

[UPDATE 6: 21/6/19 - Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία] Το online κατάστημα Honson επιβεβαίωσε ότι το Nintendo Switch Mini όντως υπάρχει, δημοσιεύοντας μάλιστα και την πρώτη του φωτογραφία.

nintendo switch mini honson

Το Κινέζικο site πουλάει ήδη περιφερειακά για το Nintendo Switch Mini...πριν καν το ανακοινώσει η Ιαπωνική εταιρεία. Άραγε ποιος θα αγοράσει σακίδια μεταφοράς μιας κονσόλας η οποία...δεν υπάρχει ακόμη επίσημα στην αγορά; Για να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Nintendo.

[UPDATE: 10/7/19 - Επίσημη ανακοίνωση] Η Nintendo ανακοίνωσε και επίσημα το mini Nintendo Switch που θα ονομάζεται Nintendo Switch Lite.

Θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου με κόστος 199 ευρώ, σε χρώματα γκρι, κίτρινο και τιρκουάζ. Δεν θα έχει αποσπώμενα JoyCons και δεν θα μπορεί να συνδεθεί σε τηλεόραση κατά συνέπεια μιλάμε για φορητή κονσόλα.

Θα διαθέτει μικρότερη οθόνη (5,5 ιντσών), αναβαθμισμένο d-pad και δεν θα έχει δόνηση.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ:

Διαβάστε επίσης για το Xbox Live σε Nintendo Switch, iOS και Android και συζητήστε για το Nintendo Switch στο σχετικό forum topic.

Δείτε τους αστυνομικούς που έπαιξαν Super Smash Bros. στο Switch, σε σπίτι όπου είχαν μπει μετά από καταγγελία. Συζητήστε για το Nintendo Switch στο σχετικό subforum.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Smoses (Level 26) 21/06/2019 19:50
Φαίνεται ενδιαφέρον concept και αν βρει η Nintendo την σωστή τιμή πολλοί θα μπορούν να παίξουν τα απίστευτα παιχνίδια της χωρίς να δώσουν 300€. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το main selling point του Switch ήταν το... "Switch", παρόλο που οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν σαν handheld. Για να δούμε..
#2 Efane (Level 24) 10/07/2019 18:48
Από την στιγμή που το Switch τα πηγαίνει περίφημα στις πωλήσεις δεν καταλαβαίνω τον λόγο της νέας lite κονσόλας. Φυσικά το μεγαλύτερο μειονέκτημα του είναι η τιμή του αλλά δείχνει πολύ δυνατό στην αγορά και φαίνεται πως έχει μέλλον.
Notification