Oculus Rift: Ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμή, προδιαγραφές

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
3
Oculus Rift: Ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμή, προδιαγραφές

Oculus Rift: Ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμή, προδιαγραφές

Μεγάλη μείωση τιμής στα 350 ευρώ. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 5/9/14] Η Oculus VR ανακοίνωσε ότι το Oculus Rift -η γνωστή πλέον συσκευή εικονικής πραγματικότητας- θα πωλείται σε εύρος τιμών 200$-400$.

Ο συνιδρυτής της Oculus VR Nate Mitchell, δήλωσε: "Θέλουμε, να μείνουμε στο εύρος τιμών 200$-400$ (155€-310€). Μπορεί να καταλήξουμε σε οποιαδήποτε πλευρά της ζυγαριάς. Αυτό θα εξαρτηθεί σε παράγοντες όπως κόστος παραγωγής, προ-παραγγελίες και συμφωνίες που θα κλείσουμε". "Ότι και να γίνει, θα κρατήσουμε την τιμή, όσο πιο χαμηλά γίνεται γιατί στην τελική αυτό είναι και το ζητούμενο” πρόσθεσε ο Palmer Luckey ένας ακόμα από τους ιδρυτές της εταιρείας.

Τα τελικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη αλλά η Oculus VR ανέφερε ότι η τωρινή ανάλυση του Oculus Rift είναι στα 1080p και το refresh rate κυμαίνεται από τα 75hz εως τα 90hz.

Ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη αλλά ελπίζουμε να μάθουμε σύντομα. Διαβάστε για την αγορά της Carbon Design από την Oculus VR.

Συζητήστε για το Oculus Rift σε αυτό το forum topic μας. Εσείς σκέφτεστε να το αγοράσετε σε αυτό το κόστος;

[UPDATE: 6/5/15 - Περίοδος κυκλοφορίας] Η Oculus VR ανακοίνωσε ότι το Oculus RIft θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

Το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει θα βασιστεί στην έκδοση του Crescent Bay και θα διαθέτει προηγμένο tracking system που θα δουλεύει τόσο αν είστε καθιστοί όσο και όρθιοι. Επίσης, θα είναι πιο εργονομικό και με προηγμένο σχεδιασμό. Την άλλη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι τελικές προδιαγραφές και τα υποστηριζόμενα games.

[UPDATE 2: 16/5/15 - Τα System Requirements] H Oculus VR αποκάλυψε τις προτεινόμενες απαιτήσεις στυστήματος που πρέπει να έχετε έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Oculus Rift ομαλά με τα games σας. Η εταιρία ανακοίνωσε πως τα specs θα παραμείνουν για πάντα τα ίδια και παρόλο που αυτή τη στιγμή μπορεί να κοστίζει παραπάνω από το μέσο όσο για να χτίσετε έναν υπολογιστή με αυτές τις προδιαγραφές, σε λίγα χρόνια από τώρα οι τιμές θα έχουν πέσει. Επομένως, όσοι γίνουν πελάτες της Oculus σε περίπου δύο με τρία χρόνια, θα μπορούν άνετα να υποστηρίξουν το VR Head-mounted display χωρίς να ξοδευτούν. Οι επίσημες προτεινόμενες απαιτήσεις συστήματως είναι:

- Κάρτα γραφικών: NVIDIA GTX 970 / AMD 290
- Επεξεργαστής: Intel i5-4590
- 8GB RAM
- 2 USB 3.0 ports
- Windows 7 και πάνω

[UPDATE 3: 11/6/15 - Windows 10 και Xbox One streaming] Η Oculus παρουσίασε και επίσημα στο San Francisco των Ηνωμένων Πολιτειών το Oculus Rift.

Ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, δήλωσε: "Το Oculus Rift θα λειτουργεί σε περιβάλλον Windows 10, επιτρέποντας τους χρηστές να κάνουν streaming παιχνίδια του Xbox One όπως το Halo, Forza και Sunset Overdrive στο Oculus Rift, χρησιμοποιώντας το ήδη γνωστό και αγαπημένο τους χειριστήριο"

Το σύστημα θα περιλαμβάνει ένα χειριστήριο, δύο OLED οθόνες με ευρύ οπτικό πεδίο, έναν ανιχνευτή κίνησης με πολύ χαμηλό latency καθώς και έναν εξωτερικό αισθητήρα τον οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε όπου θέλετε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Brendan Iribe, δήλωσε κατά την παρουσίαση ότι το Oculus Rift θα έχει υφασμάτινη επένδυση, θα είναι ελαφρύ και θα προσαρμόζεται σε κάθε τύπο προσώπου, ώστε να μπορείτε να το φοράτε άνετα ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το σχήμα του προσώπου σας ακόμα και αν φοράτε γυαλιά. Τέλος, τα ακουστικά αν και ενσωματωμένα στο headset, είναι αποσπώμενα και προσφέρουν εξειδικευμένο ήχο ακουστικής 360 μοιρών. Στη συσκευασία θα διατεθεί επίσης κι ένας σένσορας που θα καταγράφει τις κινήσεις σας.

Το Oculus Rift θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016. Ασφαλώς το μόνο που απομένει είναι να μάθουμε τις τιμές για την ελληνική αγορά οι οποίες αναμένεται να είναι μικρότερες από αυτές μιας κονσόλας όγδοης γενιάς.

[UPDATE 4: 2/10/15 - Η τιμή του Oculus Rift] Ο ιδρυτής της Oculus VR, Palmer Luckey, δήλωσε ότι το Oculus Rift θα κοστίζει πάνω από 350 δολάρια (περίπου όσο ένα development kit) κάτι που σε συνδυασμό με μεταφορικά και ΦΠΑ στη χώρα μας μεταφράζεται σε τουλάχιστον 350 αντίστοιχα ευρώ.

"Έχουμε προσθέσει υψηλή τεχνολογία στο Oculus Rift σε σύγκριση με τα Development kit 1 και 2. Δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο θέμα ποιότητας. Η ανάλυση, οι φακοί και οι οθόνες του πρέπει να είναι κορυφαίες, συνεπώς θα αναγκαστούμε να το χρεώσουμε λίγο παραπάνω για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα" δήλωσε ο Luckey.

Για την ελληνική αγορά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η επίσημη αντιπροσωπεία. Γεγονός είναι πάντως ότι η Oculus VR έχει ως στόχο να πουλάει το Oculus Rift μόνο σε επιλεγμένους retailers.

[UPDATE 5: 4/1/2016] Σύμφωνα με ανακοίνωση στο επίσημο site της Oculus VR, το χειριστήριο του VR headset της αμερικάνικης εταιρείας θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει.

Πιο συγκεκριμένα, η κυκλοφορία του Oculus Touch αναμένεται στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, ενώ το Oculus Rift εξακολουθεί να αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2016, με τα pre-orders να ξεκινούν πολύ σύντομα. Η Oculus VR απολογείται στο επίσημο site δηλώνοντας οτι χρείαζεται περισσότερο χρόνο: "Στο hardware του Oculus Touch έχουμε κάνει σημαντικές αλλαγές που αφορούν την εργονομία του κάνοντάς το πιο άνετο, αξιόπιστο και φυσικό. Επίσης έχουμε κάνει βελτιώσεις στο θέμα ανίχνευσης της θέσης του χεριού". Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι από το Σεπτέμβριο είχε γνωστοποιηθεί πως το Oculus Touch δε θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το Oculus Rift.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Oculus Touch αποτελεί ένα σετ δύο χειριστηρίων, ένα για κάθε χέρι, τα οποία ανιχνεύουν την κίνηση στο χώρο μεταφέροντας τα χέρια σας στον εικονικό κόσμο, επιτρέποντας σας να είστε διαδραστικοί με το περιβάλλον.

Λέτε αυτή η ανακοίνωση να επηρεάσει τις πωλήσεις του Oculus Rift;

[UPDATE 6: 6/1/15 - Τιμή και ημερομηνία διάθεσης] Η Oculus VR ανακοίνωσε μέσω του επίσημου site της ότι η τιμή της τελικής έκδοσης του Oculus Rift θα ανέρχεται στα 599 δολάρια. Στα 699 ευρώ εμφανίζεται η τιμή του για την Ευρώπη (741 ευρώ μαζί με το εκτιμώμενο κόστος μεταφοράς).

Το πακέτο θα περιλαμβάνει το Oculus Rift, ένα ασύρματο χειριστήριο Xbox One, το Oculus Remote και τα games Lucky’s Tale και Eve: Valkyrie. Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τις πρώτες 20 χώρες διάθεσης και η κυκλοφορία του Oculus Rift έχει οριστεί για τον Μάιο του 2016. Η εταιρεία παραγωγής ανέφερε ότι μελλοντικά θα διατεθεί σε περισσότερες χώρες μέσω συγκεκριμένων καταστημάτων.

[UPDATE 7: 19/8/16 - Ημερομηνία κυκλοφορίας για Ευρώπη και τιμή] Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Oculus Rift θα γίνει διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά στις 20 Σεπτεμβρίου, με το κόστος του VR headset να φτάνει τα 699 ευρώ.

Με την αγορά του Oculus Rift, θα λάβετε δωρεάν το Lucky’s Tale και εκατοντάδες δωρεάν 3D 360 βίντεο και VR ταινίες. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι τον Οκτώβριο θα γίνει επίδειξη του χειριστηρίου του Rift. Περισσότερες πληροφορίες για την διάθεσή του θα δοθούν στο Oculus Connect 3 το διάστημα 5-7 Οκτωβρίου.

Με τα νέα δεδομένα, το Oculus Rift θα κοστίζει 699 ευρώ και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 20 Σεπτεμβρίου 2016.

[UPDATE 8: 02/3/17 - Νέα μείωση τιμής] Το Oculus Rift έχει γίνει πλέον το πιο φθηνό VR Headset που μπορεί να βρει κανείς σε PC. Η μείωση τιμής καταφέρνει να αυξήσει σοβαρά τον ανταγωνισμό και να κάνει το Rift πιο προσιτό στον κόσμο, Η νέα τιμή του έχει διαμορφωθεί ως εξής: 568 ευρώ για το Rift headset μαζί με τα χειριστήρια Touch και αν κάποιος θελήσει να αγοράσει ξεχωριστά τα Touch, τότε θα πρέπει να διαθέσει μόλις 94 ευρώ. 

Όπως φαίνεται, το Oculus Rift προσπαθεί να επιβιώσει και να ρίξει τον ανταγωνισμό. Το αν αυτή η μείωση τιμής θα το βοηθήσει, θα δείξει στο μέλλον. Διαβάστε το Editorial του Μάνου Γρυπάρη όπου αναλύει γιατί το VR Gaming δεν θα πουλήσει και όλες τις ειδήσεις που αφορούν το Oculus Rift. Πείτε μας την άποψή σας σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Badlorg (Level 25) 05/09/2014 16:23
Ειναι φοβερα αυτα!Το εχω και ειναι πολυ καλα.λες και εισαι αληθινα εκει στο παιχνιδι!
#2 Μαραγκουδακης (Level 2) 05/09/2014 22:32
Τελεια αλλα που τετοια τυχη :P το χω δει να παιζουν και φαινεται αρκετα καλο!
#3 +1 blackpixz (Level 6) 05/09/2014 22:46
οτι καλυτερο για να χεστεις απανω σου σε horror games :P...κ ειδικα αμα εχεις κ τα razer kraken 7.1 την εκανες λαχειο :P
#4 +1 thegamerprof_18000 (Level 8) 05/09/2014 22:54
Νομίζω πως θα προχωρήσουν πολλοί gamers στην αγορά του Oculus Rift,μιας και προσφέρει εμπειρίες που ελάχιστοι στο κόσμο έχουν ζήσει
#5 Savvas Lapidis (Level 7) 05/09/2014 22:59
Καλο αλλα ποσο ρε παιδι μου αμα ηταν για ολα τα games οκ αλλα αμα ειναι μονο για horros ε οχι τοτε!
#6 +2 KINGxCOOLZ (Level 13) 05/09/2014 23:26
Περιμένω την ημέρα που θα παίξω horror game με το Oculus Rift!
#7 pavloskar (Level 5) 06/09/2014 01:07
Αν σκεφτουμε πως μια Full hd led οθονη κοστιζει περιπου 150€ τοτε πιστευω πως 300€ ειναι μια πολύ καλή τιμη...
#8 mythoc (Level 5) 06/09/2014 09:42
P.T. (Silent Hills) με τα Rift... oh yisss
#9 +1 mikexa (Level 6) 06/09/2014 11:51
Αχχχ...άμα είχα και εγώ ένα τέτοιο πάρτι θα έκανα.
#10 konstantinos77 (Level 7) 06/09/2014 15:41
Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια περιμένω για κάτι αξιόλογο στον χώρο του Virtual Reality... :-)
#11 tass (Level 2) 06/09/2014 16:22
Μια χαρά οι τιμές αλλά δεν θα πάθουν κάτι τα μάτια όσων το έχουν????
#12 konstantinos211 (Level 5) 06/09/2014 18:00
Φαντάζομαι να τον εαυτό μου να παίζει Piketon σε virtual reality
#13 Shallow (Level 15) 06/09/2014 18:45
μμμμμ. ναι θα ήθελα να το δοκιμάσω στα σίγουρα, βέβαια είναι από τις πρώτες καλές μεταφορές σε virtual reality και λογικά σε πολύ λίγα χρονια θα έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη σε αυτό το πεδίο
#14 misfits (Level 8) 09/09/2014 15:51
αν ειχα τα λεφτα ανετα το χτυπαγα!200 ευρω ειναι μια λογικη τιμη πιστευω για το oculus!
#15 donkrueger (Level 13) 07/05/2015 00:23
Δεν θα τα αγοραζα αν και θα εχουν τη φαση τους...
Πιστευω θα βαρεθω ευκολα μετα απο λιγο.Ειναι μια καλη αρχη για την εξελιξη των βιντεοπαιχνιδιω ν αλλα αρχη....
#16 Adam_Pap (Level 18) 07/05/2015 11:36
Ειναι μια αρχη που τοσα χρονια ακουγαμε αλλα δεν βλεπαμε!Παντως η τιμη ειναι αρκετα καλη!!!
#17 ashbringer (Level 25) 07/05/2015 11:59
Καλά νέα.Να μαζέψουμε λεφτά μέχρι τότε να το χτυπήσουμε.Η gaming εμπειρία θα περάσει σε άλλο επίπεδο..
#18 tasgeo (Level 11) 07/05/2015 13:12
Ακούω για virtual reality εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια αλλά δεν βλέπω να γίνονται μεγάλες κινήσεις απο τις εταιρίες για να το καθιερώσουν. Ετσι όπως εξελίσσονται και οι wide curved οθόνες, θα είναι περιττή στο μέλλον μια τέτοια συσκευή. Οπότε εγώ το project VR φαντάζομαι να παίζει σε συγκεκριμένες εφαρμογές και να μην προχωρήσει πολύ.
#19 pro-patzis (Level 20) 07/05/2015 15:19
ειχα μια προχειρη δοκιμη με το 1 και μπορω να πω οτι συνηθιζεται ευκολα,εγω τουλαχιστον το συνηθισα χωρις προβληματα...Η εμπειρια ειναι απλα απιθανη,αλλα συγχωρεστε με που θα το πρω αλλα δεν ειναι αυτο το γελοιο που βλεπω εγω τουλαχιστον σε διαφορα stream...Σε καθε σκηνη να χεζεσαι πανω σου...οκ ελλαδα ειμαστε και το τοσο το κανουμε ΤΟΣΟ...
Παντως πρεπει ολοι να εχουν εστω μια μικρη δοκιμη με το oculus..
#20 Agisilaosss (Level 21) 16/05/2015 21:10
Και μονο που ξεκινάει η εποχή του virtual reality ειναι καλο με την έννοια οτι θα πάρουν και αλλες εταιρίες τα ηνία και ακομα και το oculus να μην σου προσφέρει την εμπειρία που θελεις θα υπάρξουν τοσα αλλα στο μέλλον που θα μπορέσουν να σου την προσφέρουν..
#21 pro-patzis (Level 20) 17/05/2015 00:24
πολυ τραβηγμενη δεν ειναι η απαιτηση οσο αφορα την καρτα γραφικων???
για 1080p κανει και μια πιο κατω...280x/960 ...
#22 akiszax (Level 21) 17/05/2015 01:29
Quoting pro-patzis:
ειχα μια προχειρη δοκιμη με το 1 και μπορω να πω οτι συνηθιζεται ευκολα,εγω τουλαχιστον το συνηθισα χωρις προβληματα...Η εμπειρια ειναι απλα απιθανη,αλλα συγχωρεστε με που θα το πρω αλλα δεν ειναι αυτο το γελοιο που βλεπω εγω τουλαχιστον σε διαφορα stream...Σε καθε σκηνη να χεζεσαι πανω σου...οκ ελλαδα ειμαστε και το τοσο το κανουμε ΤΟΣΟ...
Παντως πρεπει ολοι να εχουν εστω μια μικρη δοκιμη με το oculus..

οταν τα χρησιμοποίησες για πρώτη φορά δεν σού ηρθε κάποια ναυτία, γιατι κατι τέτοιο κυκλοφορεί, μετά συνηθίζετε
#23 pro-patzis (Level 20) 17/05/2015 02:39
Quoting akiszax:
Quoting pro-patzis:
ειχα μια προχειρη δοκιμη με το 1 και μπορω να πω οτι συνηθιζεται ευκολα,εγω τουλαχιστον το συνηθισα χωρις προβληματα...Η εμπειρια ειναι απλα απιθανη,αλλα συγχωρεστε με που θα το πρω αλλα δεν ειναι αυτο το γελοιο που βλεπω εγω τουλαχιστον σε διαφορα stream...Σε καθε σκηνη να χεζεσαι πανω σου...οκ ελλαδα ειμαστε και το τοσο το κανουμε ΤΟΣΟ...
Παντως πρεπει ολοι να εχουν εστω μια μικρη δοκιμη με το oculus..

οταν τα χρησιμοποίησες για πρώτη φορά δεν σού ηρθε κάποια ναυτία, γιατι κατι τέτοιο κυκλοφορεί, μετά συνηθίζετε


Σιγουρα πρεπεια να εισαι προετοιμασμενος και θελει συνηθεια.Αλλα εγω δεν συναντησα καποιο τετοιο θεμα.Κ ειχα παιξει το amnesia...
#24 DarkxDiamond (Level 5) 18/05/2015 21:16
θα ηθελα πολυ να δοκιμασω καποτε τα oculus να δω τι εμπειρια 8α μου προσφερη!
#25 Terrakoa (Level 1) 21/05/2015 11:26
Μια συσκευή απεικόνισης δεν εξαρτάται ούτε από τη RAM ούτε από την επεξεργαστική ισχύ... είναι σα να λες ότι το monitor/οθόνη σου θέλει RAM και καλό επεξεργαστή. για την κάρτα γραφικών θες απλά μια φυσιολογική κάρτα με DVI-D ή hdmi θύρα που να υποστηρίζει σύγχρονα 3D παιχνίδια σε 1080p me 75fps και άνω... σταματήστε να προωθείτε την ασχετίλα σας, σας παρακαλώ πολύ... και για να προλάβω τον όποιο ανόητο, έχω 6GB RAM , GeForce GTX 480 και i7 950 στα 3.06 ghz και όλα τρέχουν ά-ρι-στα σε ultra settings... μάθετε να στήνετε υπολογιστές σωστά και όχι με τα λεγόμενα του κάθε gadgetάκια... αυτά
#26 Terrakoa (Level 1) 21/05/2015 11:31
Quoting tasgeo:
Ακούω για virtual reality εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια αλλά δεν βλέπω να γίνονται μεγάλες κινήσεις απο τις εταιρίες για να το καθιερώσουν. Ετσι όπως εξελίσσονται και οι wide curved οθόνες, θα είναι περιττή στο μέλλον μια τέτοια συσκευή. Οπότε εγώ το project VR φαντάζομαι να παίζει σε συγκεκριμένες εφαρμογές και να μην προχωρήσει πολύ.

Ναι οκ... δεν είναι η εικονική πραγματικότητα το μέλλον, είναι οι μεγαλύτερες curved-οθόνες που θα σου πιάνουν το μισό δωμάτιο... σα να λέμε πουλήσαμε το αμάξι για να πάρουμε άμαξα... ωραίος
#27 supermario644ever (Level 20) 11/06/2015 22:33
Ωραία νέα.Θα χαρώ να το αποκτήσω
#28 supermario644ever (Level 20) 03/10/2015 12:53
Δοκίμασα το developpment kit στο digital universe και πιστεύω πως αξίζει αν έχει υποστήριξη από πολλά παιχνίδια
#29 +1 Salina (Level 18) 04/01/2016 20:54
Σαν αποβλακομενοι ειναι ολοι με αυτα :D :D
#30 δημπαν (Level 6) 05/01/2016 11:06
Εινα πολύ τέλια.Είνα λες και εισαι μεσα στο παιχνιδι πραγματικες Gaming
#31 +1 StavrosDimou (Level 15) 06/01/2016 19:55
:D Το άλλο με τον Τοτό το ξέρουν ? Σαν ανέκδοτο είναι.
Άκλαυτο θα πάει.
#32 +1 StavrosDimou (Level 15) 06/01/2016 19:56
Είναι η μοναδική περίπτωση στα χρονικά της ιστορίας όπου το devkit (300$) είναι πιο ακριβό από το προϊόν κατανάλωσης! (600$)
Συνήθως το αντίθετο συμβαίνει.
#33 +1 Blood King (Level 25) 06/01/2016 22:44
Πολύ φουσκωμένη τιμή για την ελληνική αγορά αν και η εμπειρία μοιάζει μοναδική κρίνοντας από τα trailers. Αν προσθέσουμε στο πακέτο και την αναβάθμιση που πρέπει να ρίξουμε για να το σηκώσει το σύστημα προς το παρόν το βλέπω απλησίαστο.
#34 +2 Myrmidon (Level 21) 07/01/2016 06:58
Σε μια αγορά με απουσία (ουσιαστικού) ανταγωνισμού η τιμή θα παραμένει υψηλή...
#35 +1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 07/01/2016 14:14
Άμα τσοντάρει όλη η παρέα κάτι γίνεται, αλλιώς too much.
#36 +1 Blood Prince (Level 30) 07/01/2016 14:18
Quoting Shikabane_Hime7:
Άμα τσοντάρει όλη η παρέα κάτι γίνεται, αλλιώς too much.


Τα είπες όλα,το βρίσκω αρκετά ακριβό.Βέβαια θα τρέξουν πολλοί να το αγοράσουν και βραχυπρόθεσμα θα πέσει η τιμή.
#37 +1 Myrmidon (Level 21) 07/01/2016 14:33
Στο ΑΜΑ που παρατέθηκε στο reddit τους κράξανε κανονικότατα πάντως για την τιμή. Οι απαντήσεις από πλευράς Luckey (founder) λίαν επιεικώς γελοίες.
#38 pro-patzis (Level 20) 08/01/2016 14:29
700€ για το oculus συν αν πρεπει να κανεις και καμια αναβαθμιση...απ λα θα παει ΑΚΛΑΥΤΟ...
#39 xkate93 (Level 1) 08/01/2016 15:30
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχουν ανάλογες αντιδράσεις και για τις τιμές των high-end κινητών που πολύς κόσμος αγοράζει. Ή μήπως πιστεύετε ότι εκείνα είναι ανώτερα τεχνολογικά;
#40 Geromikis (Level 7) 08/01/2016 15:52
Σίγουτα μια τελείως διαφορετική εμπειρία, αληθινά σου προσφέρει κάτι που μέχρι στιγμής σαν gamer δεν έχεις βιώσει, αν και για να είμαι ειλικρινής, απογοητεύτηκα απόλυτα απο την τιμή. Σίγουρα, οπωσδήποτε οι τιμές βγαίνουν ανάλογα με τη δουλειά των developers και των υλικών που χρησιμοποίησαν κλπ, αλλά μέχρι να πέσει, τα 699 κάνουν την μηχανή κάτι παραπάνω απο απαγορευτική. Απλώς, εγώ περίμενα ότι αυτό θα το βγάλουν και σαν επέκταση για το Ps4, ότι και καλά ό,τι παιχνίδι είναι διαθέσιμο και θες να το παίξεις, να το εφαρμόζεις στο Oculus Rift και σίγουρα σε μια πιο κατανοητή τιμή! Επίσης ψιλοφοβάμαι ότι μπαίνουμε και σε κάποια μονοπάτια που ίσως κάπως αποξενώσουν τον άνθρωπο και τον εθίσουν, αλλά φαντάζομαι όλα εξαρτώνται απο τα όρια που βάζεις εσύ και την χρήση που κάνεις. Όπως και να 'χει είναι εξαιρετικά νέα για τον κόσμο των gamers, συνεπώς περιμένω με αγωνία τις πρώτες εντυπώσεις και κριτικές όταν βγει.
#41 Professor_Severus_Snape (Level 28) 09/01/2016 07:35
Εξωπραγματικές οι τιμές. Ποιος θα πάει να δώσει τόσα χρήματα για το Oculus? Πάνω από το 20%-25% των gamers παγκοσμίως? Δύσκολα.
#42 ashbringer (Level 25) 19/08/2016 15:51
Απαγορευτική η τιμή και δύσκολα θα πουλήσει.
#43 Blood Prince (Level 30) 24/08/2016 02:22
Σε χώρες του εξωτερικού όπως Γερμανία,Νορβηγ ία και εννοώ χώρες που δεν έχουν πληγεί αρκετά απο την οικονομική κρίση λογικά θα πουλήσει αλλά στην Ελλάδα με τα δεδομένα που υπάρχουν θα κάνει ελάχιστες πωλήσεις και αν...(ειδικά αν σκεφτούμε πως θα χρειαστεί αναβάθμιση και επομένως επιπλέον έξοδα)
#44 Shikabane_Hime7 (Level 29) 24/08/2016 09:18
Για Ελλάδα όντως απαγορευτικό. Ε κάποια στιγμή στο μέλλον θα πέσουν οι τιμές. Απαγορευτικό προς το παρόν. Με 600-700 παίρνω νέο PC που θέλω μιας και αυτό που έχω, το έχω από το 2008 με ελάχιστες αναβαθμίσεις.
#45 Divine Raiden (Level 26) 03/03/2017 12:14
Και τα 600 € δεν είναι λίγα...Πανάκριβ ο είναι ακόμα...Πρέπει να πέσει κ αλλο!
#46 Dovahkiin (Level 22) 03/03/2017 18:42
Όντως, τα 570 ευρώπουλα δεν τα λες και λίγα. Αλλά βέβαια, απ' το ολότελα καλή κι η Παναγιώτενα.
#47 Spow (Level 1) 10/07/2017 16:27
Ξέρουμε πότε ξεκινάει η μείωση της τιμής και αν θα επηρεάσει και τα Ελληνικά καταστήματα;
Notification