Diablo III: Ultimate Evil Edition

Hot
Η επιστροφή των Αρχόντων της Κόλασης.

Η επιστροφή των Αρχόντων της Κόλασης.

Η επιστροφή των Αρχόντων της Κόλασης.

Ένα χρόνο περίπου μετά την κυκλοφορία του Diablo III για το PS3 και το Xbox 360 και ενώ μεσολάβησε η διάθεση του Reaper of Souls expansion για τα PC η Blizzard επιστρέφει δυναμικά με το Diablo III: Ultimate Evil Edition. To τελευταίο αποτελεί την πρώτη δημιουργία της αμερικανικής εταιρείας για τις next-gen κονσόλες και όπως είναι λογικό οι απαιτήσεις μας πλέον είναι υψηλότερες. Κακά τα ψέμματα οι console εκδόσεις της περασμένης χρονιάς, αν και αξιοπρεπέστατες υστερούσαν στο τεχνικό κομμάτι, φυσικά πάντα σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση για PC. Καταφέρνει άραγε η Blizzard να εκμεταλλευτεί τo hardware των PS4 και Xbox One και να μας παρουσιάσει ένα οπτικό αποτέλεσμα ανάλογο της PC έκδοσης; H απάντηση ακολουθεί παρακάτω.


Τι περιλαμβάνει το "πακέτο"
Σε σχέση με την περυσινή έκδοση εδώ όπως είναι φυσικό προστίθεται το περιεχόμενο του Reaper of Souls expansion. Κοινώς το πέμπτο Act, μία νέα class (Crusader), ένας νέος artisan (Mystic), το Adventure mode, ενώ παράλληλα το level cap αυξάνεται και από το 60 πάει στο 70. Στις προσθήκες αυτές αναφερθήκαμε εκτενέστερα στο σχετικό review μας για το Diablo III: Reaper of Souls οπότε εδώ δεν θα επεκταθούμε περισσότερο. Παρόλα αυτά, θα αδράξουμε την ευκαιρία για να δώσουμε τα εύσημα στην Blizzard, καθώς είναι φανερό ότι τους μήνες που μεσολάβησαν από την κυκλοφορία του Diablo III στα PC, η αμερικανική εταιρεία έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη της το αρνητικό feedback και κατάφερε έστω και με σημαντική καθυστέρηση, να μας προσφέρει έναν άξιο διάδοχο της κληρονομιάς του μνημειώδους Diablo II.

Καθαρά επιγραμματικά λοιπόν το πέμπτο Act εντυπωσιάζει με το μέγεθος και τον σχεδιασμό του και επιπλέον υπάρχουν δεκάδες random quests για να αναλάβετε. Εν τω μεταξύ, ο Crusader, παρά τις εμφανείς ομοιότητές του με τον Paladin του Diablo II, έχει ένα πολύ ενδιαφέρον tanky playstyle , καθώς τα skills του έχουν πολύ καλό synergy και ορισμένα εξ΄ αυτών είναι πραγματικά πρωτότυπα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Steed Charge, το οποίο επιτρέπει στον χαρακτήρα σας να καβαλήσει ένα φασματικό άλογο για μερικά δευτερόλεπτα. Η προσθήκη της Mystic από την άλλη πλευρά δίνει μία ακόμη διάσταση, καθώς σας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξετε την εμφάνιση, αλλά και τα attributes των αντικειμένων σας. Φυσικά, το highlight είναι αν μη τι άλλο το Adventure mode, το οποίο ξεκλειδώνει αφού ολοκληρώσετε το campaign και σας επιτρέπει να επισκεφθείτε διάφορες περιοχές του Sanctuary, αντιμετωπίζοντας δεκάδες bosses.


Βέβαια όλα αυτά τα είχαμε δει στο Reaper of Souls, παρόλα αυτά το Diablo III: Ultimate Evil Edition περιλαμβάνει αρκετές ακόμη προσθήκες. Η σημαντικότερη θα λέγαμε ότι είναι το Apprentice mode, το οποίο γεφυρώνει θα λέγαμε το χάσμα μεταξύ των low και των high ranked χαρακτήρων. Κοινώς μέσω του Apprentice mode τα stats σας buffάρονται στην περίπτωση που παίζετε co-op με κάποιον χαρακτήρα υψηλότερου level από το δικό σας. Ένας επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρον μηχανισμός είναι τα Nemesis Kills. Στην περίπτωση αυτή εάν πεθάνετε στην μάχη από ένα τέρας, το τελευταίο θα μεταπηδήσει κάνοντας παράλληλα level-up στο session κάποιου άλλου φίλου σας στο PSN ή στο Xbox Live. Εάν καταφέρετε να νικήσετε αυτό το πανίσχυρο τέρας λοιπόν όχι μόνο θα πάρετε εκδίκηση για τον θάνατο του φίλου σας, αλλά θα κερδίσετε και αρκετό σπάνιο loot.

Εν τω μεταξύ, οι εκδόσεις του Diablo III: Ultimate Evil Edition για τις κονσόλες της Sony περιλαμβάνουν με την σειρά τους αποκλειστικό περιεχόμενο. Συγκεκριμένα στο PS3 και στο PS4 υπάρχει ένα αποκλειστικό Nephalem Rift, το οποίο περιλαμβάνει διάφορους εχθρούς από το δημοφιλέστατο The Last of Us. Κοινώς ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε Runners, Clickers, Bloaters και τους λοιπούς μεταλλαγμένους της εξαιρετικής δημιουργίας της Naughty Dog. Επιπλέον, υπάρχει ένα αποκλειστικό transmogrification set που ονομάζεται Guise of the Colossi, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το Shadow of the Colossus. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Diablo III: Ultimate Evil Edition υποστηρίζει έναν πρωτοποριακό cross-save porting μηχανισμό καθώς μπορείτε να μεταφέρετε τα Diablo III saves σας από το PS3 στο Xbox One ή από το Xbox 360 στο PS4.


To Diablo III όπως θα έπρεπε να είναι
Με δεδομένο ότι έχουν μεσολαβήσει περισσότερα από δύο χρόνια από την κυκλοφορία του πρωτότυπου Diablo III είναι μία καλή στιγμή για να δούμε επιγραμματικά τις βελτιώσεις στις οποίες προέβη η Blizzard διορθώνοντας τα κακώς κείμενα. Φυσικά όλες αυτές οι βελτιώσεις υπάρχουν στο Diablo III: Ultimate Evil Edition και πλέον χωρίς υπερβολή μπορούμε να μιλήσουμε για ένα εξαιρετικό Action RPG που σέβεται την κληρονομιά των προκατόχων του.

Καταρχήν, το νέο loot σύστημα, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στο Diablo III στις κονσόλες είναι άκρως λειτουργικό, ακυρώνοντας παράλληλα την -αμφιλεγόμενη ούτως ή άλλως- χρησιμότητα του Auction House. Πλέον τα drops είναι πιο σπάνια, αλλά παίρνετε καλύτερα αντικείμενα και όπλα που ταιριάζουν με την class που παίζετε. Εν τω μεταξύ, το Paragon system σας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στα stats του χαρακτήρα σας, τα οποία όπως είναι γνωστό κατανέμονταν αυτόματα σε αντίθεση με το Diablo II. Τέλος, το όλο πακέτο συμπληρώνεται και από την προσθήκη του PvP, το οποίο υπόσχεται συγκλονιστικές αναμετρήσεις.

O Crusader είναι πραγματικά μία από τις πιο ενδιαφέρουσες classes που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να πραγματοποιήσετε ένα νέο playthrough στον κόσμο του Sanctuary επιλέγοντάς τον.


Diablo από τον καναπέ
Διαβάζοντας τα παραπάνω είναι πολύ λογικό όσοι από εσάς έχουν λιώσει τον Diablo III στα PC να πουν: "Oκ αυτά τα έχουμε ξαναδεί, γιατί λοιπόν να παίξουμε στην κονσόλα;" Για να πούμε την αλήθεια δεν αδικούμε όσους προβούν σε αντίστοιχα σχόλια, παρόλα αυτά το offline co-op είναι ένα σημαντικό feature, το οποίο δεν περνά σε καμία περίπτωση απαρατήρητο. Πόσο μάλλον όταν υποστηρίζεται για 2-4 παίκτες. Φανταστείτε λοιπόν το σκηνικό να παίζετε με την παρέα σας Diablo III, απολαμβάνοντας παράλληλα την άνεση του καναπέ σας!

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι η online co-op εμπειρία είναι κακή, καθώς το matchmaking λειτουργεί υποδειγματικά, ενώ υποστηρίζεται και drop-in/drop-out co-op. Επιπλέον, μέσω του in-game Mail System μπορείτε να ανταλλάξετε πολύ εύκολα αντικείμενα με τους φίλους σας. Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι ότι η όλη εμπειρία είτε παίζετε co-op, είτε solo βασίζεται σε ένα άκρως λειτουργικό μοντέλο χειρισμού και user interface, όπως ακριβώς είχαμε δει πέρυσι στο Diablo για PS3 και Xbox 360.


Σαν να παίζετε στο PC σας
Σε τεχνικό επίπεδο το Diablo III: Ultimate Evil Edition στις next-gen κονσόλες είναι εφάμιλλο της PC έκδοσης του Diablo III στα max settings. Κοινώς η έκδοση αυτή δεν έχει να ζηλέψει πραγματικά τίποτα, καθώς τα textures και τα lighting effects είναι ακριβώς ίδια με αυτά που συναντάμε στο PC. Στα PS3 και Xbox 360 βέβαια το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ισάξιο, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει το hardware, παρόλα αυτά ακόμη και σε αυτές τις κονσόλες ο οπτικός τομέας παραμένει αξιοπρεπέστατος.

Επιπλέον, ούτε στα...pixels υπάρχουν παραχωρήσεις, καθώς σε αμφότερα τα PS4 και Xbox One, το Diablo III: Ultimate Evil Edition τρέχει σε native 1080p ανάλυση. Στο PS4 μάλιστα το frame rate παραμένει κλειδωμένο στα 60 fps. Από την άλλη πλευρά στο Xbox One παρατηρούνται κάποιες πτώσεις στα frames, οι οποίες είναι όμως πραγματικά ανεπαίσθητες και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν αρνητικά το τελικό αποτέλεσμα.


Ένα εξαιρετικό port
To Diablo III: Ultimate Evil Edition αποτελεί την καλύτερη έκδοση του δημοφιλούς Action RPG για τις οικιακές κονσόλες και γιατί όχι μια εξαιρετική πρόταση αγοράς αν διαθέτετε ένα PS4 ή Xbox One. Αν μη τι άλλο έχουμε να κάνουμε με μια δημιουργία που υπόσχεται εκατοντάδες ώρες διασκέδασης. Βέβαια το Diablo III: Ultimate Evil Edition προσφέρει μεν καλό value for money, από την άλλη όμως τα 70 ευρώ που απαιτούνται για να αγοράσετε μία εκ των δύο next-gen εκδόσεων είναι πραγματικά πολλά. Αυτό βέβαια συμβαίνει γιατί στο πακέτο περιλαμβάνεται και το πρωτότυπο Diablo III, παρόλα αυτά με λίγη καλή θέληση θα μπορούσε να είχε βρεθεί ένα μοντέλο πώλησης που θα πρόσφερε μία έκπτωση στους κατόχους της περυσινής δημιουργίας της Blizzard.

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι η PS4 έκδοση υπερτερεί στα...σημεία έναντι της αντίστοιχης για Xbox One, λόγω του locked frame rate της στα 60fps, αλλά και γιατί περιλαμβάνει ένα αποκλειστικό Nephalem Rift με τους εχθρούς του The Last of Us. Καλό θα είναι λοιπόν να την προτιμήσετε.

Θετικά:
- Το Adventure Mode
- Συγκλονιστική co-op εμπειρία
- Τεράστια διάρκεια
- Άρτιος τεχνικός τομέας

Αρνητικά:
- Τσιμπημένη τιμή στις next-gen κονσόλες
- Το περιεχόμενο του expansion περιορίζεται σε ένα Act και στον Crusader

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 9
Γενικά: 8

Η Blizzard μεταφέρει για μία ακόμη φορά με επιτυχία τον κόσμο του Sanctuary στις κονσόλες.

Παντελής Δασκαλέλος 

NEWS   VIEW ALL

Διαγωνισμός: Diablo 3: Ultimate Evil Edition

Η IGE και το GameWorld.gr σας προσφέρουν έναν ακόμη διαγωνισμό, αυτή τη φορά για το Diablo 3: Reaper of Souls - Ultimate Evil Edition. Το δημοφιλές RPG της Blizzard έκανε δυναμική είσοδο στις κονσόλες...
Posted (22 Aug 2014)

Diablo 3: Θα καταλαμβάνει 16GB χώρο

Πρίν από λίγες ημέρες είχε μαθευτεί πως το Diablo 3: Ultimate Evil Edition στο PS4 θα απαιτεί 62.7GB ελεύθερο χώρο. Το μέγεθος αυτό αφορούσε το digital download ενώ η retail αγορά απαιτούσε 41GB. Αυτή...
Posted (13 Aug 2014)

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.0(1)
To write a review please register or
Diablo 3 UE Edition:User Review!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.0
Πολύ καλό το παιχνίδι και αξίζει να το παίξετε πλέον.Απλό και βολικό ο χειρισμός του στην έκδοση των κονσολών.Αξίζει να αναφέρω ο,τι έχει βελτιωθεί με σχέση με το απλό diablo 3.
Αν και δικαιολογημένα το κακό είναι ότι το expansion του περιορίζεται μόνο ένα act και στον crusader κάτι που δυσαρέστησε αρκετούς.Αν και η τιμή του σε Next-gen Κονσόλες είναι ακριβώς τσιμπημένη.Απο μένα ένα 8 είναι καλό.
Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +4 DoUzOs (Level 27) 26/08/2014 19:15
Πολύ ωραίο review, Παντελή. Τα νέα στοιχεία και τα crossovers μεταξύ Diablo III και The Last of Us ακούγονται δελεαστικά. Κρίμα, όμως, που η τιμή είναι τόσο υψηλή. Περιμένω, όπως και οι περισσότεροι λογικά, να πέσει η τιμή ή να υπάρξει μία προσφορά για όσους έχουν ήδη την πρώτη έκδοση.
#2 mordred (Level 19) 26/08/2014 19:57
Από 53,55€ για ps4 και 54,80€ για Xbox One και γύρω στα 35€ για xbox και ps3... Μήπως ψωνίζετε μόνο από το Πλαίσιο;...
#3 mordred (Level 19) 26/08/2014 20:04
Και να συμπληρώσω το RoS έχει κι άλλο content πέραν του ενός act και του crusader...
#4 +3 Badlorg (Level 25) 26/08/2014 22:10
Για καποιο λογο το review με εκανε να ανατριχιασω! Πολυ καλο το review!
#5 +3 kapa002 (Level 8) 27/08/2014 11:11
Πολυ καλο review και ακομα καλυτερο παιχνιδι...Μπρο βο Παντελη..
#6 Onimusha (Level 5) 01/09/2014 02:55
Πραγματικά πολύ καλό review. To Diablo III Ultimate Evil Edition υπόσχεται ανελέητο λιώσιμο.
#7 soulreaver1 (Level 8) 02/09/2014 01:18
Το ακριβώς αντίθετο του Sacred 3 εδώ έχει τόσο πολύ περιεχόμενο που πρέπει να παίζεις μέχρι την συντέλεια του κόσμου για να πάρεις Platinum.
#8 Ripos (Level 7) 09/09/2014 20:43
Πολύ καλό Review! Ελπίζω να έρθει κάποτε στα χέρια μου! Δεν έχω αφήσει διαγωνισμό για διαγωνισμό στις next gen κονσόλες!
#9 agetoki (Level 5) 11/09/2014 11:34
Δυνατό χαρτί της Blizzard που έχει άλλη μια επιτυχία κατά την γνώμη μου.
Score 8
8.16 User Score
(16 votes )
User Reviews 8
Genre: Action RPG
Developer: Blizzard Entertainment
Publisher: Blizzard Entertainment
Διάθεση:
Players: 1-4
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 19/8/2014
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.