Reviews Rocket League
Comments (13)

Rocket League Hot

To Pro Evolution συναντάει…το Carmageddon.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/4f/d4/26/rocket-league-box-67-1439902056.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

To Pro Evolution συναντάει…το Carmageddon.

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο διασκεδαστικό θα ήταν, αν μέσα σε ένα γήπεδο ποδόσφαιρου κοντράρονταν αντί για άνθρωποι, αυτοκίνητα; Αυτοκίνητα που δεν κουράζονται ποτέ, δεν παίρνουν κίτρινες και κόκκινες κάρτες, δεν διαμαρτύρονται, προσφέρουν μεγαλύτερη διασκέδαση με το τρελό κυνηγητό της μπάλας και τις κόντρες μεταξύ τους απ' ότι οι άνθρωποι και πάνω από όλα με τον ίδιο απώτερο σκοπό. Να βάλουν την μπάλα στο πλεκτό.

Αυτό λοιπόν σκέφτηκε η Psyonix, μια Αμερικανική εταιρία παράγωγης με έδρα της το San Diego, το 2008 και κυκλοφόρησε το πρωτότυπο Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars (εν συντομία SARPBC). Ο τίτλος του παιχνιδιού, αν και τεράστιος, σας προϊδέαζε για το τι ήταν αυτό που θα επακολουθούσε. Αυτοκινητάκια, μέσα σε ένα γήπεδο ποδόσφαιρου να κυνηγάνε μια μπάλα και να προσπαθούν με ακροβατικά και διάφορους άλλους τρόπους να την βάλουν στα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας. Μπορεί να ακούγεται πολύ απλό, αλλά ήταν περά για περά διασκεδαστικό.

image

Χάρις στο πρωτότυπο και πλήρως εθιστικό gameplay του, το SARPBC απέσπασε γενικά καλές κριτικές και είχε πάνω από 2.000.000 downloads στο Playstasion Network. Έτσι, το 2011, η Psyonix ανακοινώνει ότι έχει στα σκαριά το sequel του SARPBC και το όνομα αυτού Rocket League. Αυτή τη φορά με ένα πολύ πιο εύκολο τίτλο αλλά με το ίδιο πρωτότυπο και εθιστικό gameplay η Psyonix είχε σκοπό να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο "θόρυβο" στην gaming βιομηχανία απ' ότι προκάλεσε με τον πρώτο τίτλο.

Στις 7 Ιουλίου κυκλοφόρησε το Rocket League για PC και PS4 και πριν προλάβει να γίνει καν γνωστό στο ευρύ κοινό, δημιουργεί τον πρώτο μεγάλο θόρυβο γύρω από το όνομα του στην Ε3 2015, όπου αποσπά τόσο το βραβείο για το καλύτερο Sports Game της Ε3 από το Playstation Universe, όσο και το βραβείο για το καλύτερο multiplayer game της Ε3 από το GamingTrend.

Το Rocket League κατάφερε μέσα σε μόλις 10 μέρες από την κυκλοφορία του να έχει ήδη τα διπλασία downloads από τον προκάτοχο του, δηλαδή περίπου 4 εκατομμύρια και στα δύο format στα οποία κυκλοφορεί αλλά και 120.000 ενεργούς παίχτες ανά πάσα στιγμή σε κάθε format. Το γεγονός αυτό ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες της.

Ένας ακόμα λόγος που το Rocket League έχει γίνει τόσο διάσημο, είναι ότι η Psyonix το διέθεσε δωρεάν στου χρήστες του PS4 που είχαν ενεργή συνδρομή Playstation Plus τον μήνα Ιούλιο. Όποτε όσοι προλάβατε να το κατεβάσετε μέσα σε αυτό το διάστημα, βρήκατε ένα παιχνίδι να σας κρατήσει συντρόφια για πολύ καιρό καθότι διατηρείται μονίμως στη συλλογή σας. Όσοι δεν το κατεβάσατε (ακόμα κι αν είχατε PS Plus) θα πρέπει πλέον να το αποκτήσετε με κόστος 20 ευρώ.

image

Τα modes
Το Rocket League αποτελεί μείγμα των Racing και Sports genres, με στοιχεία Action και σκοπεύει να σας καθηλώσει από την πρώτη στιγμή με το διασκεδαστικό gameplay του. Σκοπός του παιχνιδιού, όπως θα μάθετε και από το πλήρως κατατοπιστικό tutorial, είναι να βάλετε την μπάλα στο αντίπαλο τέρμα με κάθε τρόπο. Προφανώς σε έναν τέτοιο τίτλο δεν θα μπορούσε να υπάρχει διαιτητής όποτε καταλαβαίνετε ότι μπορείτε πρακτικά να κάνετε τα πάντα για να πετύχετε τον σκοπό σας. Μέχρι και να ανατινάξετε τους αντιπάλους ή και τους συμπαίκτες σας.

Αφού έχετε μάθει τα βασικά από το tutorial είστε έτοιμοι να βουτήξετε στην δράση. Έχετε λοιπόν τρεις επιλογές από τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε. Πρώτη και καλύτερη είναι το online, για το οποίο θα αναφερθούμε εκτενώς παρακάτω και όπου –όπως αντιλαμβάνεστε- σχηματίζετε ομάδες με άλλους παίχτες και παίζετε μαζί τους.

image

Δεύτερη επιλογή είναι το κλασικό exhibition στο οποίο μπορείτε να αναμετρηθείτε με bots μέσα από τέσσερα επίπεδα δυσκολίας, το τελευταίο εκ των οποίων λέγεται “Unfair” και σας βάζει να παίξετε 1v4. Θα σας προσφέρουν υψηλή πρόκληση ώστε να μάθετε το παιχνίδι και να βελτιωθείτε.

Το πιο σημαντικό single-player mode είναι το Season, δηλαδή το πρωτάθλημα του Rocket League. Εδώ διαλέγετε το μέγεθος της ομάδας σας (από 1v1 μέχρι 4v4), το επίπεδο δυσκολίας των αντιπάλων, το μέγεθος του πρωταθλήματος (9, 18, 27 ή 36 εβδομάδες) και τον αριθμό των ομάδων που θα προκριθούν στα play-off (4 ή 6). Μετά διαλέγετε το όνομα της ομάδας σας, το έμβλημά της, τους συμπαίκτες σας μέσα από διάφορα bots και είστε έτοιμοι να διεκδικήσετε τον τίτλο.

image

“Πάρε φόρα και έλα να σουτάρεις”
Από το πρώτο σας παιχνίδι στο Season, θα δείτε ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο επικρατεί αναρχία. Δεν υπάρχουν θέσεις, δεν υπάρχουν οροί, δεν υπάρχει fair play. Ανάλογα τι μέγεθος ομάδας θα επιλέξετε μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρίσκονται μέσα στην οθόνη σας μέχρι και οχτώ αυτοκινητάκια τα οποία θα τρέχουν ή θα πετάνε από εδώ και από εκεί κυνηγώντας μια μπάλα. Εκτός από την μπάλα και τα αυτοκίνητα, στο γήπεδο υπάρχουν και διάφορα power-ups τα οποία μαζεύετε καθώς περνάτε από πάνω τους. Με αυτά γεμίζετε τον μετρητή του nitro σας και μπορείτε είτε να φτάσετε πρώτος στην μπάλα, είτε αν πέσετε πάνω σε κάποιον ενώ βρίσκεστε στο μέγιστο της ταχύτητας σας, να τον ανατινάξετε και να τον βγάλετε για μερικά δευτερόλεπτα εκτός παιχνιδιού.

Σκοπός σας εκτός από την νίκη της ομάδα σας, είναι να μαζεύετε και πόντους κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτοί οι πόντοι μαζεύονται με κάθε τρόπο που μπορείτε να φανταστείτε. Αν βάλετε γκολ, δώσετε ασίστ, αποσοβήσετε κάποιο γκολ, καθαρίσετε κάποια φάση, αν κάνετε καλό "σουτ" προς την εστία κ.λπ. Ανάλογα λοιπόν με τους πόντους κάθε παίχτη στο τέλος του ματς, κατατάσσεστε στην αντίστοιχη θέση της ομάδας σας. Αυτοί οι πόντοι προστίθενται στους πόντους την νίκης ή της ήττας σας και έτσι στο τέλος μαζεύετε ένα αριθμό πόντων οι οποίοι ανεβάζουν το level του παίχτη σας.

Ατελείωτος χαβαλές, εκρήξεις και ατμόσφαιρα γηπέδου σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που θα σας προσφέρει άφθονη διασκέδαση.

Κάθε παιχνίδι κρατάει πέντε λεπτά και αν οι ομάδες έρθουν ισόπαλες σε αυτό το διάστημα, ακολουθεί παράταση με τον κανόνα του χρυσού γκολ. Δηλαδή, το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά αλλά χωρίς χρόνο και όποια ομάδα σκοράρει πρώτη αυτή κερδίζει και το ματς. Όποτε ένας αγώνας μπορεί να κρατήσει αρκετά, ανάλογα με το πως θα εξελιχτεί η παράταση.

Οι τέσσερις ή οι έξι ομάδες (ανάλογα τι θα διαλέξετε) που θα έχουν την καλύτερη διάφορα σε νίκες-ήττες προκρίνονται στα play-off, στα οποία διεκδικείτε τον τίτλο του πρωταθλήματος. Eκεί καλό θα ήταν να βασιστείτε πιο πολύ στις δίκες σας δυνάμεις και όχι στην ομάδα σας γιατί τότε ίσως να απογοητευτείτε.

image

Στο σημείο αυτό παρατηρούμε το πρώτο πρόβλημα του Rocket League. To Α.Ι των συμπαικτών σας είναι κάτω του μετρίου. Τόσο κάτω που αρκετές φορές ένας συμπαίκτης σας μπορεί να είναι μονός του με την μπάλα και να την κουτουλάει μέχρι να την βάλει στο δικό σας τέρμα ή εκεί που πάτε να σκοράρετε να έρχεται με ταχύτητα και να σας πετάει εκτός θέσης. Μικροπροβλήματα που ακόμα και στην πιο μεγάλη δυσκολία ίσως σας απωθήσουν από το να ασχοληθείτε με το single-player κομμάτι του τίτλου.

Από την άλλη, αυτό που προσδίδει κύρος στο Rocket League και υπόσχεται πολλά βράδια με φίλους και κόντρες είναι το split-screen mode. Μπορείτε δηλαδή να χωρίσετε την οθόνη στα δυο οριζόντια, να διαλέξετε αντίπαλες ομάδες και να αναμετρηθείτε με κάποιον φίλο σας μέχρι τελικής πτώσης. Θέλετε να είστε στην ίδια ομάδα και να αναμετρηθείτε 2v2 με bots στη μεγαλύτερη δυσκολία; Κανένα πρόβλημα. Θέλετε 1v1 μεταξύ σας; Υπάρχει και αυτή η δυνατότητα. Οργανώστε ακόμη και 4v4 mode όπου θα παίζετε ένας παίκτης σε κάθε ομάδα και οι άλλες θέσεις θα ανήκουν σε bots. Γενικά το mode αυτό προσφέρεται και ενδείκνυται για ατέλειωτες ώρες καψίματος και κόντρες με φίλους. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Pure fun!

Μaps, αυτοκίνητα και διάφορα vanities 
To Rocket League προσφέρει μια ευρεία γκάμα από αυτοκίνητα, χρώματα, διακοσμητικά για να τα ντύσετε, διάφορα αυτοκόλλητα, καπέλα, ζάντες και σημαίες. Όλα αυτά τα ξεκλειδώνετε όσο παίζετε games είτε χάνετε είτε κερδίζετε. 

image


Υπάρχουν 11 διαφορετικά ήδη αυτοκίνητων από trucks μέχρι αγωνιστικά, 7 διαφορετικά decals για τα ντύσετε, πέντε διαφορετικά είδη χρωμάτων (μεταλλικό κ.λπ), 26 διαφορετικά είδη από ζάντες για να ταιριάξετε στο αμάξι σας, 36 διαφορετικά rocket trails (το υλικό που βγαίνει από την τουρμπίνα του αμαξιού όταν πατάτε το nitro σας), 18 καπέλα και 35 σημαιάκια μαζί με σημαίες από όλες τις χώρες. Όλα τα ξεκλειδώνετε όσο παίζετε. Τίποτα δεν χρειάζεται λεφτά για να ξεκλειδωθεί και τα αμάξια είναι όλα ισοδύναμα. Το Rocket League είναι καθαρά skill based τίτλος λοιπόν και όχι pay-to-win όπως αλλά sports games.

Το δημιούργημα της Psyonix έχει πέντε διαθέσιμα γήπεδα στα οποία μπορείτε να παίξετε από την πρώτη στιγμή. Από το Κολοσσαίο της Ρώμης, μέχρι πάρκο ή γήπεδο που στεγάζεται δίπλα από ένα σταθμό τρένου κτλ. Κάθε τοποθεσία είναι όμορφη και πρωτότυπη. Οι developers δεν άλλαξαν κάτι στο gameplay, απλά σπάνε την μονοτονία. Τέλος, σε δυο από τα πέντε γήπεδα έχετε την επιλογή να βάλετε βροχή και σε ένα από αυτά να παίξετε νύχτα. Συνολικά θα συναντήσετε οκτώ επιλογές γηπέδων για να μην βαριέστε.

Online κοκορομαχίες
Όπως αναφέραμε και ποίο πάνω, υπάρχει και επιλογή για online games και αυτό είναι και το ποίο δυνατό κομμάτι του Rocket League. Στο online κομμάτι προσφέρονται δυο επιλογές. Να φτιάξετε δικό σας party και να ψάξετε για άλλη μια ομάδα και να την σαπίσετε ή αν δεν έχετε κάποιον φίλο να μπείτε μονός σας και να παρακαλάτε να σας βάλει σε μια ομάδα με…φυσιολογικούς παίχτες. Το λέω έτσι, γιατί στην αρχή το matchmaking θα πηγαίνει ανάλογα με το level σας, όποτε θα παίζετε με κάθε καρυδιάς καρύδι και οι συγγνώμες που θα ακούτε για τυχόν αυτογκόλ ή βλακείες που θα κάνουν οι συμπαίκτες σας θα είναι πάρα πολλές. 

imageΣτο Online έχουμε, όπως και στο single-player, τέσσερα διαφορετικά modes. Duel (1v1), Doubles (2v2), Standard (3v3) και Chaos (4v4). Μπορείτε να διαλέξετε όσα θέλετε από αυτά και να κάνετε search. Όσο πιο πολλές επιλογές ενεργές τόσο πιο εύκολα θα βρείτε games. Υπάρχουν 5 διαθέσιμοι servers για να παίξετε. Europe, US East και West, Oceania και South America. Όπως και με τα modes έτσι και με τους servers, όσοι πιο πολλοί επιλεγμένοι τόσο ποίο εύκολα θα βρείτε ματς.

Ακόμη, υπάρχουν και τα λεγόμενα Ranked games. Εδώ συναντάμε τρία modes (1v1, 2v2, 3v3) και μετά από κάθε νίκη ή ήττα σας, κερδίζετε ή χάνετε ranked πόντους αντίστοιχα. Οι πόντοι χρησιμεύουν για να κάνετε level up κατηγορίες καθώς ξεκινάτε από την bronze. Οι διαθέσιμες κατηγορίες είναι bronze, silver, gold και σε όσο πιο μεγάλη κατηγορία βρίσκεστε, τόσο πιο καλό και υψηλού επιπέδου αντίπαλο θα έχετε. Τέλος το Rocket League υποστηρίζει cross-platform play. Αυτό σημαίνει ότι όσοι το έχετε στα PC σας μπορείτε να παίξετε εναντίων ατόμων που το έχουν στο PS4 και αντίστροφα.

Τεχνικός Τομέας
Τα γραφικά του Rocket League έχουν σχεδιαστεί με την Unreal Engine 3 και τρέχουν σε ανάλυση 1080p και 60 frames το δευτερόλεπτο. Τα αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα με μεγάλη λεπτομέρεια, όπως και το γρασίδι, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου. Οι κερκίδες έχουν πιο απλό σχεδιασμό, καθώς αποτελούνται από χιλιάδες πολύχρωμες μπάλες οι οποίες βγάζουν ιαχές κάθε φορά που πάτε να βάλετε ή να χάνετε κάποιο γκολ. Οι πρέπουσες λεπτομέρειες έχουν δοθεί και στα εφέ των εκρήξεων, του nitro αλλά και της μπάλας. Γενικά το art direction προβάλει πολύχρωμα και φωτεινά textures που δένουν άριστα με το όλο concept.

Τα physics της μπάλας αλλά και των αυτοκινήτων είναι παρά πολύ ρεαλιστικά και ακολούθουν πιστά τους νομούς της φυσικής. Αν βρίσκεστε με την μπάλα μπροστά από άδειο τέρμα και την χτυπήσετε από μια περίεργη γωνία το πιο πιθανό είναι να την στείλετε τελείως άλλου από εκεί που θα θέλατε.

image

Ο in-game ήχος του Rocket League είναι απλά συμπαθητικός χωρίς να αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο και δένει με το όλο περιβάλλον. Για τους φίλους του ποδοσφαίρου ένα αρνητικό είναι η έλλειψη σχολιασμού. Από την άλλη, o sound designer της Psyonix, Mike Ault, έκανε καλή δουλειά στον τομέα των μουσικών κομματιών που θα σας συντροφεύσουν στα μενού.

Σκοράρει με στυλ
Tο Rocket League βάζει ισχυρή υποψηφιότητα για ένα από τα καλυτέρα Sports games της χρονιάς. Προσφέρει πρωτότυπο gameplay, διασκέδαση που δεν έχουμε δει σε αντίστοιχο τίτλο και θα σας κάνει να γελάσετε πολύ περισσότερο αν παίζετε με φίλους μέσω split-screen ή ακόμη και online. Το πλήθος των unlockables αποτελεί σημαντικό παράγοντα για να σας κρατήσει, αφού κατά τα άλλα ο πυρήνας του gameplay δεν αλλάζει. Οκτώ γκαζιάρηδες προσπαθούν να βάλουν μια μπάλα ίσα με το μπόι τους στο αντίπαλο τέρμα. Όσοι δεν το προλάβατε δωρεάν τον Ιούλιο που μας πέρασε στο PS4 σπεύσατε να το αποκτήσετε γιατί θα σας δικαιώσει.

Θετικά:
- Πρωτότυπο gameplay
- Σωστή χρήση της Unreal Engine 3
- Διασκεδαστικό όσο δεν πάει
- Βασίζεται καθαρά στο skill κάθε παίκτη
- Τα power-ups και τα unlockables
- Υποστηρίζει cross-platform play

Αρνητικά:
- A.I κάτω του μετρίου
- Η έλλειψη σχολιασμού
- Μετά από πολλές ώρες ενασχόλησης καταντάει έως ένα βαθμό επαναλαμβανόμενο

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 7
Gameplay: 8.5 
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8.3

Ποδόσφαιρο με τρελά γκάζια και εξίσου τρελή διάθεση.

Άρης Φουρναράκης  

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Rocket League: Supersonic Fury DLC

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας και το περιεχόμενο του Rocket League Supersonic Fury DLC.

Το πρώτο επι πληρωμή...
Posted (31 Jul 2015)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Aman (Level 16) 18/08/2015 16:10
Μια συνταγή ιδιαίτερη που την συναντούσαμε σε φτηνά flash games.
Τώρα γυαλισμένη και φορεμένη στην Unreal Engine, ήταν σίγουρο ότι θα ήταν επιτυχία.
#2 supermario644ever (Level 20) 18/08/2015 16:10
Τέλειο game με πρωτότυπο gameplay
#3 Myrmidon (Level 21) 18/08/2015 17:04
Ελπίζω να σας δω να κάνετε strem με αυτό. :lol:
#4 +1 Asxetoss (Level 19) 18/08/2015 18:43
Ωραίος ο Αρης με το review ,πολύ όμορφο παιχνίδι και για τους κατόχους του PS4 που το πήραν πρέφα νωρίς κατάφεραν να το τσιμπήσουν τσάμπα.Και εγώ όταν με το καλό στρώσουν τα πράγματα με τις τράπεζες θα προσπαθήσω να το αποκτήσω.
#5 Mystique (Level 23) 18/08/2015 19:08
Θα το ψαξω στο pc μου φαινεται πολυ διασκεδαστικο με τα αυτοκινητακια.
#6 the_prophet1987 (Level 22) 18/08/2015 23:23
Ωραίο review και ναι θα είχε φάση να το δούμε σε κάποιο livestream.
#7 Revolution GamersGR (Level 4) 19/08/2015 00:48
Τέλειο παιχνίδι ακόμα και για αυτούς που δεν είναι fans του ποδοσφαίρου!
#8 Adam_Pap (Level 18) 19/08/2015 10:31
Θελουμε livestream εννοειται!Θα πεσει πολυ γελιο!Ωραιο review, φαινεται ενδιαφερον παιχνιδακι!
#9 tsakos (Level 14) 20/08/2015 18:05
Φοβερή ιδεά, φτηνή υλοποιηση. Αν το Project το σκεφτόταν η nintendo την εποχή που έκανε το super mario strikers και έβαζε τα kart του mario kart στο παιχνίδι τότε εγώ θα έπαιρνα το μανιταράκι και θα έβαζα σε όλους σας γκολ και ίσως μιλούσαμε μια νέα σειρά παιχνιδιών.
#10 rjhe (Level 22) 27/08/2015 03:26
Τρελός χαβαλές το παιχνίδι, και πολύ σπαστικό ώρες-ώρες, με την καλή έννοια!
#11 lucinos (Level 18) 31/08/2015 07:50
Το Rocket League (όπως και το Portal 2) το δίνουνε τώρα δώρο με κάθε παραγγελία steam controller ή steam link. Επίσης θα υποστηρίξει σύντομα Linux/SteamOS
#12 Shikabane_Hime7 (Level 29) 28/09/2015 15:00
Το θέλω πολύ γιατί εκτός από πρωτότυπο gameplay μου θυμίζει ένα παλιό παιχνίδι στο PS2, το Road Trip Adventure, το οποίο είχε ένα παρόμοιο mini game και το είχα λατρέψει!
#13 g.dfil (Level 15) 04/09/2016 15:39
Σκοπεύω να πάρω Rocket League..Από ότι έχω δει σε ορισμένα βιντεάκια φαίνεται ένα πολύ καλό sport game.
Score 8.3
User Score ( 12 votes ) 7.92
User Reviews 0
Genre: Sports/Racing
Developer: Psyonix
Publisher: Psyonix
Διάθεση:
Players: 1-8
Requirements: 2GB RAM, Επεξεργαστής 2GHz Dual-Core, Kάρτα γραφικών Nvidia 8800 ή ATI 2900, Χώρος στον σκληρό δίσκο 2GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 7/7/2015
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification