Reviews Blood Bowl 2
Comments (5)

Blood Bowl 2

Τσακίζοντας κόκκαλα ίντσα προς ίντσα!

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/01/9d/f4/blood-bowl-2-box-7-1468493371.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Τσακίζοντας κόκκαλα ίντσα προς ίντσα!

Σας καλώ να ρίξετε μια ματιά στα αθλητικά video games που κοσμούν την φυσική ή την ψηφιακή βιβλιοθήκη σας. Σε πρώτη φάση θα ενθουσιαστείτε σφόδρα αντιλαμβανόμενοι ότι μπορείτε να συμμετάσχετε σε τόσα διαφορετικά αθλήματα χρησιμοποιώντας δεκάδες αληθινούς σούπερ σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού. Μια πιο κοντινή ματιά θα σας θυμίσει ότι στο συντριπτικό τους ποσοστό, τα σύγχρονα sports games είναι licensed τίτλοι που ρίχνουν όλο το βάρος τους στην ρεαλιστική αποτύπωση ενός αθλήματος και αδιαφορούν για την arcade αισθητική που τόσο πολύ αγαπήσαμε στο παρελθόν. Ναι, είναι σημαντικό να χειρίζεσαι τον Lebron James και τον Lionel Messi κάνοντας «ρόμπα» τις αντίπαλες ομάδες και απολαμβάνοντας το θέαμα ενός κανονικού αγώνα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ αλλά δεν θα προτιμούσατε να καρφώνετε από την σέντρα του γηπέδου σπάζοντας την μπασκέτα με έναν εκκωφαντικό κρότο, όπως για παράδειγμα στο NBA Jam;

Ευτυχώς πολλές εταιρίες ανάπτυξης που συγκροτούνται από άτομα μεγαλωμένα στην εποχή των υπερβολικών arcade απολαύσεων προωθούν στις μέρες μας την ατζέντα των «εναλλακτικών» Sports games, τίτλων που αναπαριστούν ένα πραγματικό άθλημα με τόση υπερβολή ώστε ελάχιστα να θυμίζει το ομόλογό του στην πραγματική ζωή. Μία από αυτές είναι και η γαλλική Cyanide, η οποία μας παρουσίασε πριν από λίγους μήνες το Blood Bowl 2.

Άλλο ένα αριστούργημα της Games Workshop
Όσοι έχετε «κολυμπήσει» στο σύμπαν του fantasy Warhammer στο παρελθόν το όνομα Blood Bowl σας είναι γνώριμο, μπορεί ακόμα και να έχετε παίξει μερικά ματς στο αιματοβαμμένο του πρωτάθλημα. Στο Blood Bowl τα factions του Warhammer και οι αντιζηλίες που έχουν μεταξύ τους προχώρησαν σε μια ανίερη ένωση με το δημοφιλέστερο αμερικάνικο σπορ, το football. Το επιτραπέζιο Blood Bowl γεννήθηκε το 1987, είναι ιδιοκτησία της αγαπημένης βρετανικής εταιρίας Games Workshop και έχει γνωρίσει πολλές τροποποιήσεις στους κανόνες του με την πάροδο των ετών.

Η πορεία του στην αγαπημένη μας κουλτούρα ξεκίνησε το 1995 με το ομότιτλο game για το λειτουργικό MS-DOS, συνεχίστηκε το 2009 και κορυφώνεται τώρα με το Blood Bowl 2, ένα sequel πιστό στο πρωτότυπο video game και στο επιτραπέζιο που το ενέπνευσε. Στην κοινωνία μας δεν είμαστε και πολύ εξοικειωμένοι με το American Football και τους κανόνες τους. Εγώ το γνώρισα διαμέσου σπουδαίων ταινιών (Any Given Sunday), τηλεοπτικών σειρών (Friday Night Lights) και από την σειρά Madden NFL, με την οποία ασχολήθηκα προσδοκώντας να παρακολουθήσω ένα θέαμα τίγκα στο βρωμόξυλο χωρίς να εντρυφήσω στους περίπλοκους κανόνες του. Στο Blood Bowl 2 όλα τα θεαματικά χαρακτηριστικά του σπορ έχουν ενισχυθεί, οι κανόνες έχουν αποδυναμωθεί και η εισδοχή των φατριών του Warhammer προσθέτει πολλές γνώριμες φυσιογνωμίες που αυξάνουν σημαντικά την απόλαυση. 

Οι φίλοι των Sports θα μείνετε με το στόμα ανοικτό μόλις συνειδητοποιήσετε ότι το Blood Bowl 2 είναι μια από τις απειροελάχιστες δημιουργίες σε αυτό τον χώρο που διαθέτουν πλούσια turn-based Strategy στοιχεία. Στο single player campaign του συσσωρεύεται όλη η απλοϊκή υπόθεση που μπόρεσαν να σκαρφιστούν οι δημιουργοί του για να μην σας πετάξουν κατευθείαν στο multiplayer κομμάτι που είναι ο πυρήνας του Blood Bowl. Η ομάδα των Reikland Reavers είναι το outsider του πρωταθλήματος, ένα ξεπεσμένο αθλητικό σύνολο που προσπαθεί να ορθοποδήσει. Εσείς αναλαμβάνετε την διοίκηση τους, αγοράζετε παίκτες και αρχίζετε την ανηφορική, γεμάτη δυσκολίες, πορεία σας μέχρι την κορυφή του πρωταθλήματος.

Αυτό δεν είναι campaign αλλά Camp… pain!
Το campaign είναι μια πολύωρη εισαγωγή στο παιχνίδι (αγγίζει τις 20 ώρες περίπου) στην οποία θα μάθετε βήμα προς βήμα τους κανόνες του αιματοβαμμένου σπορ και τα game mechanics, ερχόμενοι για πρώτη φορά σε επαφή με όλα τα factions. Στους πρώτους αγώνες τα πάντα είναι χαλαρά, δεν υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός, η ομάδα σας δεν κάνει turnovers και οι αντίπαλοι είναι εύκολα θύματα, είτε σκαμπάζετε από American Football, είτε όχι. Όταν μετά από τρεις -τέσσερις αγώνες είστε στο σημείο να αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν να είναι τόσο εύκολα τα ματς και πλάθετε στο μυαλό σας θριαμβευτικές εικόνες με σήκωμα του τροπαίου και αποθέωση από ολόκληρο το στάδιο, οι αναποδιές σας χτυπούν για πρώτη φορά την πόρτα. Η ομάδα των Orcs είναι ένας τρομερός αντίπαλος που μπορεί να τραυματίσει άνετα τους περισσότερους παίκτες σας ενώ παράλληλα, η παραμικρή αποτυχημένη ενέργεια σας τους χαρίζει την μπάλα για τον τρέχοντα γύρο.

Από τα παραπάνω θα ανακαλύψατε και μόνοι σας το πρώτο προβληματάκι στον σχεδιασμό του Blood Bowl 2, την απουσία επιπέδου δυσκολίας. Αυτό οδηγεί σε απότομα σκαμπανεβάσματα της δυσκολίας στο single player mode και εσάς σε έντονο πονοκεφάλιασμα. Στο Blood Bowl 2 κάθε αγώνας φέρνει αντιμέτωπες δύο ομάδες από 11 παίκτες χωρίζοντας το γήπεδο σε δύο ισομήκη τμήματα και διαρκεί συνολικά 16 γύρους, οκτώ ανά ημίχρονο. Στόχος κάθε ομάδας η μεταφορά της μπάλας που έχει στην κατοχή της στην τελική γραμμή της αντίπαλης περιοχής αποφεύγοντας τις προσπάθειες των αντιπάλων να τους μπλοκάρουν.

Ο υδράργυρος αρχίζει να ανεβαίνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα την στιγμή που θα καταλάβετε το πόσο αιματοβαμμένο σπορ είναι το Blood Bowl. Βασική επιδίωξη όλων των παικτών να ξαπλώσουν στο πάτωμα, να τραυματίσουν ή ακόμα και να σκοτώσουν τους παίκτες της εχθρικής ομάδας. Βγάλτε από το μυαλό σας την έννοια της αντιαθλητικής συμπεριφοράς, καθώς τα πάντα επιτρέπονται.

Μια καλή ζαριά να φέρω και ξελάσπωσα
Φαίνεται ότι οι σχεδιαστές του Blood Bowl 2 είναι οπαδοί της δουλειάς του μουσικοσυνθέτη Carl Orff που τόνιζε αδιάκοπα την σημασία της τύχης στην ζωή μας. Μπορεί να έχετε χτίσει την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, να έχετε ανεβάσει πολλά επίπεδα τους παίκτες σας και να ξεχειλίζουν από χρήσιμα skills. Αν το ζάρι δεν σας «πάει» σε έναν αγώνα, η ήττα είναι εξασφαλισμένη. Ευτυχώς η ζαριά επηρεάζεται από την στοίχιση των παικτών μέσα στο γήπεδο. Ένας παίκτης που περιβάλλεται από συμπαίκτες αυξάνει τον αριθμό των D6 ζαριών που θα ρίξει επιτιθέμενος στον αντίπαλο. Επίσης, η κάρτα re-roll που αγοράζετε πριν τον αγώνα επιτρέπει να ξαναρίξετε το ζάρι αν η ζαριά σας ήταν χάλια.

Εκτός από τις αιματηρές μονομαχίες μέσα στο γήπεδο, θα σας μείνουν αξέχαστες και οι λεκτικές μονομαχίες ανάμεσα στους δύο σχολιαστές των αγώνων, ένα τεράστιο Ogre με αποβλακωμένο βλέμμα, χαμηλή νοημοσύνη και έντονη τάση για βία και ένα μουλωχτό Vampire. Σαν ποδοσφαιρικός αγώνας που διεξάγεται με λέξεις, οι σχολιαστές, δίνουν την προσωπική τους νότα (συνήθως τρομερά υπερβολική) προτείνοντας ακατανόμαστες πράξεις βίας, σχολιάζουν τα μηνύματα τρελαμένων θεατών στα ξεκαρδιστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πασάρουν το μικρόφωνο ο ένας στον άλλον για να σχολιάσει τα τεκταινόμενα και μοιράζονται τα εσώψυχα τους μαζί σας. Το σχόλιο που με έκανε να λειώσω από τα γέλια αναφερόταν στην αντίδραση των θεατών σε μια φάση που δεν τους άρεσε και πήγαινε κάπως έτσι: το κοινό εξαγριωμένο από την φάση, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να κυνηγάει τους παίκτες μιας ομάδας μέχρι τα αποδυτήρια για να τους ρημάξει στο ξύλο!

Το Blood Bowl είναι ένα αδυσώπητο πρωτάθλημα που θα σας αναγκάσει να βάλετε τα δυνατά σας για να επιβιώσετε. Κάθε λάθος από την πλευρά της επιτιθέμενης ομάδας οδηγεί σε turnover και δίνει την πρωτοβουλία κινήσεων στον αντίπαλο. Αυτό το σύστημα θα σας κάνει πολύ προσεκτικούς στις επιλογές σας και οι ριψοκίνδυνες αποφάσεις θα εκτελούνται στο τέλος του γύρου ώστε το turnover να μην ακυρώσει εντελώς την επίθεση σας. Πριν προλάβετε να συνηθίσετε τον κανόνα του turnover θα παρατηρήσετε ότι οι παίκτες σας πέφτουν συχνά αναίσθητοι από τα χτυπήματα, τραυματίζονται ελαφριά ή βαριά και μπορούν ακόμη να ξεψυχήσουν μέσα στο γήπεδο!

Ο θάνατος ενός παίκτη στο ματς σημαίνει permadeath κοινώς τον χάνετε για πάντα και πρέπει να τον αντικαταστήσετε αγοράζοντας καινούργιο. Αν ο νεκρός ήταν νέος παίκτης δεν θα σας νοιάξει και πολύ αλλά ο χαμός ενός star player ή ενός βετεράνου των γηπέδων θα σας γεμίσει με οργή και απογοήτευση. Σαν να μην έφτανε η απειλή για την σωματική τους ακεραιότητα, οι παίκτες σας γερνούν από αγώνα σε αγώνα και οδηγούνται σε απόσυρση μετά από αρκετά χρόνια υπηρεσίας, προσθέτοντας μια νότα ρεαλισμού στο Blood Bowl που όμως θα σας στεναχωρήσει αν είχατε δεθεί συναισθηματικά με έναν πολύ καλό παίκτη.

Μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα!
Το άγριο ξυλοκόπημα των αντίπαλων παικτών και η μετακίνηση της μπάλας από την περιοχή σας σε εκείνη του αντιπάλου, τοποθετώντας τους παίκτες σας σε ρόλο courier δεν θα μπορούσε να σας κρατήσει απασχολημένους στο Blood Bowl αν δεν υπήρχαν τα victory conditions, τα surprise events και η διαχείριση της ομάδας. Σκοτώστε το τάδε μέλος της άλλης ομάδας, τραυματίστε τόσους αντιπάλους, σκοράρετε τόσα τέρματα. Όποια και αν είναι τα victory conditions εγγυώνται την πολυπόθητη ποικιλία για να παραμείνει αμείωτο το ενδιαφέρον σας.

Τα surprise events είναι το κάτι άλλο σε επίπεδο διασκέδασης και θα σας κάνω σαφές τι εννοώ με ένα λαμπρό παράδειγμα. Ενώ όλα πήγαιναν καλά σε ένα ματς, είχα το πάνω χέρι πετυχαίνοντας goal πριν τον αντίπαλο και διαχειριζόμενος άψογα την ομάδα μου ξαφνικά πληροφορούμαι ότι ο διαιτητής που ανήκει στην φυλή των Skaven δεν με πολυσυμπαθεί. Αμέσως βλέπω τον ποντικομούρη referee να εισβάλλει στο γήπεδο από τις πλαϊνές γραμμές και να πλακώνει στο ξύλο έναν παίκτη μου! Επαναλαμβάνοντας την απαράδεκτη συμπεριφορά του και αργότερα, κατέστησε δυσκολότερο τον αγώνα για εμένα και με γέμισε με αντικρουόμενα συναισθήματα. Από την μια γέλαγα με την εξωφρενική του συμπεριφορά και από την άλλη έτριζα δόντια επειδή δεν μπορούσα να του ανταποδώσω τις φάπες. Ετοιμαστείτε για αντίστοιχες στιγμές παίζοντας το Blood Bowl 2.

Η διαχείριση της ομάδας σας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσετε πέραν της σφαγής στο γήπεδο. Η αναβάθμιση των παικτών με την απόκτηση xp και το σκαρφάλωμα σε ανώτερα επίπεδα είναι μια συναρπαστική διαδικασία που θα σας δώσει ισχυρό κίνητρο για να ζυγίζετε σωστά τις κινήσεις σας στο γήπεδο. Η πληθώρα των διαθέσιμων skills που διατίθενται μόλις ανέβει επίπεδο ένας παίκτης λειτουργεί αρνητικά τελικά στο παιχνίδι διότι θα χρειαστείτε πάρα πολύ διάβασμα των ιδιοτήτων των skills αλλά και online οδηγών στρατηγικής μέχρι να επιλέξετε τα καταλληλότερα για εσάς. Μια «πινακοθήκη» από κάρτες που μπορείτε να αγοράζετε καταβάλλοντας το χρηματικό τους αντίτιμο είναι ο ευκολότερος τρόπος ενίσχυσης της ομάδας σας διότι οι περιγραφές τους είναι ξεκάθαρες και δεν χρειάζονται επεξήγηση. Η κάρτα re-roll που προαναφέρθηκε είναι η σημαντικότερη και μετά ακολουθεί η apothecary που μπορεί να γλιτώσει τους παίκτες σας από σοβαρούς τραυματισμούς και θάνατο.

Δεν θυμάμαι τίτλο στον οποίο να μπορείς να μαυρίσεις τόσες πολλές μπαλαδόφατσες στο ξύλο!

Πάμε γερά για το Παγκόσμιο Κύπελλο
Μετά το πολύωρο tutorial του campaign, είστε έτοιμοι να εισέλθετε σε ένα από τα φοβερότερα online πρωταθλήματα εκεί έξω. Η διαδικτυακή πλευρά του Blood Bowl 2 είναι τόσο κολοσσιαία που θα σας πιάσει ίλιγγος μόλις το συνειδητοποιήσετε. Ο κάθε παίκτης μπορεί να φτιάξει το δικό του πρωτάθλημα με πάνω από 100 ομάδες να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Όλα αυτά μεταφράζονται σε χιλιάδες custom ομάδες και χιλιάδες παίκτες διψασμένους για διαδικτυακές νίκες. Ο ανταγωνισμός είναι τόσο αδυσώπητος που δεν έχετε την παραμικρή ελπίδα επιβίωσης αν επιχειρήσετε multiplayer αγώνες πριν τερματίσετε το campaign και ενσωματώσετε περίπλοκες τακτικές στην στρατηγική σας. Έκανα αυτό το λάθος και εγκατέλειψα τον πρώτο μου multiplayer αγώνα μέσα σε πέντε λεπτά κυριολεκτικά.

Το αποκορύφωμα του multiplayer mode είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της χρονιάς που διεξάγεται υπό την αιγίδα των Focus Home Interactive και Cyanide Studio. Το πρωτάθλημα του 2016 ολοκληρώθηκε πρόσφατα και χάρισε δώρα αξίας πολλών χιλιάδων δολαρίων στους νικητές μαζί με gaming PC, πανάκριβα περιφερειακά και πολλές πρόσθετες παροχές. Οι διεκδικητές του τίτλου προήλθαν από 300 παίκτες που τα έδωσαν όλα σε 20 επίσημα πρωταθλήματα του παγκόσμιου community και χρειάστηκαν τρείς μήνες αδυσώπητων μαχών για να προκριθούν στα play offs. Είστε έτοιμοι να επαληθεύσετε τις gaming ικανότητες σας σε μια τεράστια multiplayer community με φανατικούς οπαδούς;

Το σύστημα των online μεταγραφών που υπάρχει στο Blood Bowl 2 είναι μια καταπληκτική προσθήκη που θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι είστε προπονητής πραγματικής ομάδας. Στο πρωτάθλημα που συμμετάσχετε θα ανοίξετε το transfer window και θα επιλέξετε από την λίστα των παικτών προς πώληση αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σας και αξίζει να αγοραστεί. Αντίστοιχα, θα σπρώξετε τους αχρείαστους παίκτες της ομάδας σας για να γεμίσετε χρυσό το ταμείο σας και να μην πιάνουν χώρο στο roster. Αν οι προς πώληση παίκτες είναι σαβούρα και δεν σας κάνουν, ένα πριβέ μήνυμα στον «coach» που αντιμετωπίσατε πρόσφατα και σας εντυπωσίασε ένας από τους παίκτες του μπορεί να οδηγήσει τον εν λόγω παικταρά στην ομάδα σας με το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο.

Εστιάζοντας στο ξυλοκόπημα
Ας αρχίσουμε από τις άσχημες ειδήσεις πρώτα. Η κάμερα του Blood Bowl 2 όφειλε να παρέχει περιστροφή 360 μοιρών ώστε να βλέπουμε την δράση από όποια πλευρά του γηπέδου επιθυμούμε. Δυστυχώς μόνο όταν τραβήξετε την κάμερα σε πανοραμική θέα μπορείτε να δείτε όλο το γήπεδο μαζί με τους παίκτες που βρίσκονται εκτός αγωνιστικού χώρου τραυματισμένοι ή σκοτωμένοι. Μόλις εστιάσετε στην δράση η κάμερα κινείται από τα δεξιά διαγράφοντας ένα ημικύκλιο και πλησιάζοντας τους παίκτες σε πολύ κοντινή απόσταση μόλις αυξήσετε το zoom αλλά η οπτική γωνία είναι μονόπλευρη και δεν ικανοποιεί την ανάγκη σας για ολοκληρωτική κάλυψη της δράσης.

Πάμε στα ευχάριστα νέα τώρα. Κάθε ενέργεια των παικτών οδηγεί σε ένα καταπληκτικό ζουμ στον παίκτη που την εκτελεί και στους αντίπαλους που προσπαθούν να τον σταματήσουν. Σε πρώτο πλάνο θα απολαύσετε θεαματικά τάκλιν στα οποία ο παίκτης τρώει μια κλωτσιά στο καλάμι και σωριάζεται σαν σακί με πατάτες στο γήπεδο. Θα δείτε τους τεράστιους παίκτες σας να ρίχνουν μια ανάποδη στον ταλαίπωρο τύπο που στέκεται μπροστά τους και να τον τραυματίζουν ενώ άλλοι πιο μικρόσωμοι παίκτες να παίρνουν φόρα και να κοπανάνε με το κορμί τους τον εχθρό πετώντας τον αναίσθητο μερικά μέτρα μακρύτερα. Η συνεχής χρήση της κοντινής κάμερας είναι η μεγαλύτερη αισθητική απόλαυση του Blood Bowl 2 και, ευτυχώς, δεν παλιώνει ποτέ.

Η απουσία επικής μουσικής που θα διεγείρει ανταγωνιστικά συναισθήματα μέσα σας προτρέποντας σε σκληρότερες μάχες είναι μια σοβαρή έλλειψη του Blood Bowl 2. Φυσικά τα ηχητικά εφέ με τα μουγκρητά και ο αδιάκοπος σχολιασμός της δράσης από τους λατρευτούς σχολιαστές μαζί με τις κραυγές του πλήθους είναι ικανοποιητικά ηχητικά ερεθίσματα. Το voice acting των σχολιαστών είναι άκρως πετυχημένο αφού η φωνή του Ogre αντικατοπτρίζει την ανοησία που το δέρνει όπως και η φωνή του Vampire αφήνει υποσχέσεις για διαβολικές πλεκτάνες.

Είναι αιματηρό και αξίζει τα λεφτά του
Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε American Football για να απολαύσετε το Blood Bowl 2 αφού σας εγγυάται επιπλέον διασκέδαση η παρουσία των πασίγνωστων φυλών του Warhammer σύμπαντος. Φυσικά ο μικρός αριθμός τους (μόνο οκτώ σε πρώτη φάση) και η απόφαση της εταιρείας ανάπτυξης να προσθέσει περισσότερες στο μέλλον σε DLC μορφή (πληρωτέα, φυσικά) είναι ένας αρνητικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ο άφθονος χρόνος που πρέπει να δαπανήσετε διαβάζοντας online οδηγούς στρατηγικής αν θέλετε να μάθετε καλά το παιχνίδι είναι ένας ακόμα παράγοντας που θα σας επηρεάσει αρνητικά αν δεν έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο. Ευτυχώς για το Blood Bowl 2 τα αρνητικά στοιχεία επισκιάζονται εύκολα από το καταπληκτικό multiplayer mode και το πολυπληθές παγκόσμιο community του που θα σας χαρίσει επικούς αγώνες και μπορεί να σας οδηγήσει στην σύναψη νέων φιλιών. Η τεράστια διάρκεια και τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά δικαιολογούν οριακά τα 50 ευρώ που κοστίζει.

Θετικά:
- Μοναδικός συνδυασμός αμερικανικού ποδοσφαίρου και πάλης μέχρι τελικής πτώσεως
- Συναρπαστική διαχείριση δεκάδων παικτών και διαθέσιμων ομάδων
- Άγριο ξύλο στο γήπεδο με ξεκαρδιστικές φάσεις
- Η παρουσία των factions του Warhammer Fantasy
- Ένα από τα καλύτερα multiplayer modes στην αγορά με παγκόσμιο πρωτάθλημα γεμάτο δώρα και χρήματα και τεράστιο community δεκάδων χιλιάδων φανατικών παικτών
- Τεράστια διάρκεια
- Πετυχημένη ενσωμάτωση turn – based μηχανισμών σε sport game
- Απίθανα κοντινά πλάνα της δράσης

Αρνητικά:
- Δεν υπάρχει επίπεδο δυσκολίας
- Χρειάζεστε πολλές ώρες μελέτης μέχρι να μάθετε καλά όλα τα μυστικά των παικτών και της ομάδας σας
- Περιορισμένη κίνηση της κάμερας που καλύπτει τον αγώνα

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 6.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 9
Γενικά: 7.8 

Το καλύτερο αιματοβαμμένο σπορ που έχετε παίξει ποτέ.

Γιάννης Μοσχονάς

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Blood Bowl 2

Το Blood Bowl 2 κυκλοφόρησε στις 22 Σεπτεμβρίου από την Focus Home Interactive με εταιρεία ανάπτυξης την Cyanide Studios.

Για όσ...
Posted (23 Sep 2015)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 14/07/2016 14:47
Πολύ ωραίο φαίνεται παιδιά και πολύ προσεγμένο στον τομέα ειδικά του turn based στοιχείου.Τα γραφικά του αρκετά ελκυστικά και δεν νομίζω πως το βαριέσαι όσο και αν παίζεις.Εννοείτ αι πως αξίζει και απο ότι κατάλαβα είναι αρκετά αιματοβαμμένο.Μ πράβο στον Γιάννη για το review.Θα το λιώσω οπωσδήποτε.
#2 Blood Prince (Level 26) 14/07/2016 16:36
Αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι φαίνεται.Μου αρέσει που αντί για συνηθισμένους αθλητές συμμετέχουν φανταστικοί χαρακτήρες στους αγώνες.Είναι επίσης ενδιαφέρον πως δεν υπάρχουν αντιαθλητικοί κανόνες.Σίγουρα το πως δεν υπάρχει κάποιο επίπεδο δυσκολίας είναι αρνητικό δεδομένου πως ειδικά όταν αυξάνεται η δυσκολία,πολλοί θα ήμασταν ικανοποιημένοι αν μπορούσαμε να το βάλουμε σε πιο εύκολο επίπεδο.Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στα παιχνίδια Dark Souls στα οποία δεν υπάρχει δυνατότητα για να επιλέξουμε το επίπεδο δυσκολίας που επιθυμούμε.
#3 Sniper360 (Level 4) 14/07/2016 22:51
Πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, δεν είχα παίξει το πρώτο και μου κάνουν εντύπωση τα όσα διαβάζω. Θα το πάρω σίγουρα αν το πετύχω σε προσφορά
#4 Skateboarder (Level 7) 22/07/2016 00:05
Ωραίο οι αγώνες του NFL αλλά δεν έχουν το ξύλο του blood bowl θα πάω να το αγοράσω τα σπάει.
#5 Kaneki (Level 3) 27/07/2016 19:10
Aκόμα ενα sport που έγινε καλύτερο από ένα videogame!
Score 7.8
User Score ( 12 votes ) 8.21
User Reviews 0
Genre: Turn-based Strategy, Sports
Developer: Cyanide
Publisher: Focus Home Interactive
Διάθεση: Focus Home Interactive
Players: 1 -2
Requirements: 3GB RAM, Επεξεργαστής Pentium ή Athlon στα 2.5GHz, Κάρτα γραφικών 1GΒ, Χώρος στο σκληρό δίσκο 8GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 22/9/2015
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS
Notification