Reviews Ingress
Comments (2)

Ingress Hot

O κόσμος μας είναι πιο πολύπλοκος από όσο νομίζατε.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/5b/10/bd/ingress-logo-43-1532453515.jpg
  • Review
  • News
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

O κόσμος μας είναι πιο πολύπλοκος από όσο νομίζατε.

H τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) έχει αρχίσει να μπαίνει σιγά-σιγά στις ζωές μας. Βρίσκεται ακόμη σε ένα σχετικά πρώιμο στάδιο και όπως οι περισσότερες νέες ιδέες δεν πλησιάζουν τα στάνταρ που οι ίδιοι μπορεί να είχαμε στο μυαλό μας. Η εταιρεία υπεύθυνη για την μαζική επαφή του κόσμου με την συγκεκριμένη τεχνολογία είναι η Niantic, εταιρεία ανάπτυξης των Ingress και Pokemon Go. Παρόλο που το Ingress είναι παλαιότερο του Pokemon GO, δεν κατάφερε να εδραιωθεί και η Niantic έγινε παγκοσμίως διάσημη μετά την κυκλοφορία του δεύτερου.

Η αμερικάνικη εταιρεία συνεχίζει να ανοίγει τα φτερά της και αυτή τη στιγμή μας ετοιμάζει reboot μέσω ενός νέου update για το Ingress με την ονομασία Ingress Prime, ενώ αναμένεται στο προσεχές διάστημα να παντρέψει την επαυξημένη πραγματικότητα και τον κόσμο του Harry Potter μέσω του Harry Potter: Wizards Unite. Το Ingress κυκλοφόρησε στις 15 Νοεμβρίου του 2012 και μετρά σχεδόν έξι χρόνια ζωής. Διατίθεται δωρεάν για Android και iOS. Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει μάλιστα και μία anime σειρά στο Netflix.

ingress 1

Η αόρατη απειλή
Οι shapers είναι εδώ. Για την ακρίβεια ήταν πάντα εδώ, αλλά μόλις πρόσφατα τους ανακαλύψαμε. Μπροστά σε μία αποκάλυψη που συνταράσσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας, η ανθρωπότητα δεν μπορεί να μείνει στάσιμη και οδηγείται στη διαίρεσή της σε δύο στρατόπεδα. Από τη μία οι Enlightened και από την άλλη η Resistance. Οι πρώτοι, θεωρούν πως οι shapers είναι εδώ για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα ώστε να εξελιχθεί, με τους δεύτερους να θεωρούν πως οι shapers δεν είναι και τόσο φιλικοί και έχουν δικά τους κρυφά κίνητρα από τα οποία προσπαθούν να προφυλάξουν την ανθρωπότητα.

Το concept είναι αρκετά ενδιαφέρον με το σενάριο να αναπτύσσεται σταδιακά μέσα από τα διάφορα παγκόσμια events που διοργανώνονται ανά καιρούς. Πέρα από αυτά όμως η ιστορία είναι ανύπαρκτη και οι ώρες περπατήματος έμοιαζαν εντελώς απρόσωπες. Υπάρχει βέβαια ένα tutorial αλλά δεν είναι αρκετό για να σας βάλει στα παπούτσια του χαρακτήρα τον οποίον υποδυόμαστε. Στα level ups δεν είχαμε κάποιον ανώτερο από το στρατόπεδο που διαλέξαμε να μας συγχαίρει και να μας λέει μια κλασσική ατάκα του τύπου "καλή δουλειά, θα περιμένω περισσότερα από εσένα στο μέλλον".

ingress 2

Welcome to the Matrix
To Ingress παίζεται σε χάρτη του πραγματικού κόσμου μέσω της χρήσης Gps ο οποίος είναι μορφοποιημένος για να ταιριάζει στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται με αριστοτεχνικό τρόπο. Το UI και τα χρώματα του χάρτη αντανακλούν το concept που θέλουν να εκφράσουν δίνοντας μια αίσθηση μυστικότητας σε αυτό που κάνουμε. Μια αίσθηση που γρήγορα χάνεται όταν ερχόμαστε σε επαφή με το κυρίως gameplay του που είναι ίσως και το πιο βαρετό κομμάτι του. Τα ηχητικά εφέ προσθέτουν στην όλη ατμόσφαιρα αλλά δεν ξεχωρίζουν.

Σε γενικές γραμμές το gameplay αναλώνεται στην διεκδίκηση διαφόρων portals που ξεχειλίζουν με ''εξωτική ενέργεια'' για το στρατόπεδό σας με σκοπό την κυριαρχία στην περιοχή σας, με το σκορ να υπολογίζεται παγκόσμια σε πραγματικό χρόνο. Τα portals βρίσκονται σε νευραλγικά σημεία των πόλεων στις οποίες μένετε και θα τα βρείτε κοντά σε εκκλησίες, μνημεία και αγάλματα Με τη χρήση των resonators ενός αντικειμένου που θα έχετε στη διάθεση σας εξαρχής, θα διεκδικείτε τα portals και θα τα φέρνετε υπό την επικυριαρχία σας. Μπορείτε να χακάρετε αντίπαλα portals αφαιρώντας τα από την σφαίρα επιρροής των αντιπάλων σας. Βέβαια σκοπός δεν είναι απλώς να τα φέρετε κάτω από τη δική σας επιρροή αλλά να τα ενώσετε με σκοπό να κερδίσετε πόντους για το στρατόπεδό σας. Υπάρχουν ακόμη και κάποια missions που μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα οποία θα σας δώσουν διάφορες ανταμοιβές. Η ποικιλία των αντικειμένων και των δράσεών τους είναι ικανοποιητική.

Για να ευχαριστηθείτε το κατά τα άλλα απλό gameplay θα χρειαστείτε δύο πράγματα. Άπλετο χρόνο αλλά και έναν μικρό αριθμό ατόμων για να παίζουν μαζί σας. Χωρίς αυτά τα δύο δεν θα μπορέσετε να προχωρήσετε αλλά και ούτε να ευχαριστηθείτε όσα έχει να σας προφέρει το Ingress. 

Είναι κανείς εδώ;
Σε ένα αβέβαιο μέλλον όπου η τύχη της ανθρωπότητας κρέμεται από μία κλωστή τι μπορεί να είναι πιο τρομακτικό από μία απειλή που κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει; Μα φυσικά το να έχεις να την αντιμετωπίσεις μόνος σου. Το μέρος στο οποίο περπάτησα είναι η πόλη της Λάρισας και με μεγάλη μου απογοήτευση συνειδητοποίησα πως παρά την ύπαρξη 5-6 τουλάχιστον μερών σε σημεία της πόλης που κυκλοφορεί κόσμος οι παίκτες ήταν ελάχιστοι σε αριθμό. Σε μία ακτίνα 100 χιλιομέτρων δεν είδα μέσα σε μία ημέρα καμία ανακοίνωση για την πόλη μου αλλά ανακοινώσεις για πόλεις και κωμοπόλεις που χρειάζεται να ταξιδέψεις σαράντα λεπτά με αυτοκίνητο για να φτάσεις.

H αποκάλυψη μάλλον ήρθε... νωρίτερα.


Όταν βασίζεις όλη τη φιλοσοφία σου πάνω στη συνεργασία και το ανταγωνισμό μεταξύ των παικτών και σου λείπει η βασικότερη μεταβλητή τότε έχεις ένα λειψό αποτέλεσμα. Τα πράγματα πιθανώς να είναι καλύτερα σε πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αλλά χωρίς μια καλά οργανωμένη κοινότητα (έστω και μικρή) η ευχαρίστηση πέφτει κατακόρυφα καθώς κανείς δεν επιθυμεί να παίζει με μόνο αντίπαλο την όρεξή του για περπάτημα.

Δίκαια microtransactions
Ένα από τα πιο μισητά χαρακτηριστικά για πολλούς gamers είναι τα microtransactions. Ευτυχώς εδώ δεν έχετε να ανησυχείτε για κάτι καθώς οτιδήποτε αγοράσετε είναι προαιρετικό και ναι μεν παρέχει κάποιες διευκολύνσεις, πλην όμως απευθύνονται κυρίως σε πιο μυημένους παίκτες και δε θα έχουν καμία επίπτωση σε όποιον θέλει να το απολαύσει στο δικό του ρυθμό.

ingress 3

Υπομονή μέχρι τον Οκτώβρη
Το Ingress ήταν ο δίαυλος μιας μικρής επανάστασης για το AR gaming και το πρώτο λιθαράκι στο οποίο πάτησε το Pokemon GO. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον στην Ελλάδα και σε όχι τόσο μεγάλες πόλεις δεν φαίνεται να κρατάει καλά. Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως μετρά έξι χρόνια ζωής, αντιμετωπίζοντας ανταγωνισμό από εκατοντάδες άλλα δωρεάν παιχνίδια (χωρίς να είναι όλα απαραίτητα AR). Όσοι θέλετε να μπείτε στον κόσμο του είστε ελεύθεροι να το δοκιμάσετε αλλά ίσως να μην είναι η καλύτερη στιγμή για αυτό. Αντιθέτως με λίγη υπομονή μέχρι τον Οκτώβρη για την κυκλοφορία του reboot του, το ενδιαφέρον για αυτό μπορεί να αναζωπυρωθεί, σε  συνδυασμό με την προβολή της σειράς anime στο Netflix.

Θετικά:
- Ενδιαφέρον σενάριο
- Εξαιρετικά ατμοσφαιρικό UI
- Παγκόσμια events με καθολική συμμετοχή παικτών
- Αρκετά σημεία ενδιαφέροντος ακόμη και σε μικρότερες πόλεις
- Σωστό μοντέλο microtransactions

Αρνητικά:
- Πεπαλαιωμένα γραφικά
- Μικρός αριθμός ενεργών παικτών
- Μικρό immersion όσον αφορά την πλοκή πέρα από τα events.

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 7
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 7.2

Μια ιδιαίτερη AR εμπειρία για τους λάτρεις του Sci-fi.

Mαρίνος Τζώτζης
 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 dtopalhs (Level 11) 25/07/2018 16:41
Φαίνεται μέτριο αλλά πιστεύω έκάναν μια καλή προσπάθεια για τα δεδομένα της εποχής.
#2 Manos (Level 38) 27/07/2018 00:24
Το user interface όπως σχεδιάστηκε και με μαύρο φόντο κάπως με είχε ξενίσει αλλά γενικά αξιόλογο και πρωτότυπο project. Ωραίο review Μαρίνο.
Score 7.2
User Score ( 6 votes ) 6.83
User Reviews 0
Genre: AR
Developer: Niantic Lab
Publisher: Niantic Lab
Διάθεση: Niantic Lab
Players: 1
Requirements: Έκδοση Android 4.0 ή νεότερη, έκδοση iOS 7.0 ή νεότερη.
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 15 Νοεμβρίου 2012
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification