Reviews Tetris Effect
PS4  
Comments (3)

Tetris Effect Hot

Beats, τουβλάκια και ξέφρενοι ρυθμοί.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/60/79/68/tetris-effect-box-art-81-1543055225.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Beats, τουβλάκια και ξέφρενοι ρυθμοί.

Ο Tetsuya Mizuguchi έκανε για ακόμη μια φορά το θαύμα του και μετέτρεψε ένα από τα πιο κλασσικά διαμάντια της gaming κουλτούρας σε κάτι ακόμα πιο φρέσκο και πρωτοποριακό. Ο συγκεκριμένος producer έχει εντυπωσιάσει το gaming κοινό και ειδικά τους fans των Puzzles με τίτλους όπως το Lumines, Every Extend Extra, Rez και Child of Eden και η ανακοίνωση του Tetris Effect αποτέλεσε σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη.

tetris effect 1
Η ανάπτυξη του Tetris Effect είχε ξεκινήσει από το 2012 και η έμπνευσή του προήλθε από το ομώνυμο φαινόμενο όπου αν παίζατε αρκετά Tetris υπάρχει πιθανότητα να δείτε τουβλάκια στον ύπνο σας! Βάλτε τώρα και τη καλλιτεχνική φλέβα που προσθέτει ο Mizuguchi καθώς και την υποστήριξη VR και αναρωτηθείτε: θα βλέπετε άραγε και στο ξύπνιο σας τουβλάκια συνέχεια;

Η μόδα είναι αρχιτεκτονική, είναι ζήτημα αναλογιών
Ξεκινώντας το βασικό mode του Tetris Effect με την ονομασία The Journey έχετε στη διάθεσή σας 30 επίπεδα όπου έχετε το παραδοσιακό gameplay του Tetris. Πλέον υπάρχει πλήρως ανανεωμένη αισθητική καθώς ο οπτικακουστικός του τομέας σας ταξιδεύει σε ένα ονειρικό ταξίδι το οποίο –όπως και στα προηγούμενα project του Mizuguchi- αλλάζει και εξελίσσεται ανάλογα με τις επιδόσεις και τον τρόπο που παίζετε.

Θα δείτε διάφορα περίεργα και ονειρεμένα επίπεδα όπως, για παράδειγμα, ένα σκηνικό σε μια παραμυθένια αμμουδιά όπου η χρήση των χρωμάτων σε συνδυασμό με τη μουσική δημιουργούν μια απίστευτη εμπειρία η οποία σας παρέχει τέσσερα διαδοχικά συναισθήματα. Αρχικά, σας χτυπά με αρκετές δόσεις χαλάρωσης όπου στη συνέχεια αυτό μετατρέπεται σε συγκέντρωση. Τη θέση της συγκέντρωσης παίρνει στη συνέχεια η αγωνία καθώς τα τουβλάκια αρχίζουν να πέφτουν με μεγαλύτερη ταχύτητα και εφόσον καταφέρετε και ολοκληρώσετε το επίπεδο, κλείνει ιδανικά το σκηνικό με το συναίσθημα της ικανοποίησης.

Είστε ο αρχιτέκτονας των προσωπικών σας εμπειριών
Κάθε κίνηση που πραγματοποιείτε (στριφογύρισμα, μετακίνηση ή εξαφάνιση γραμμών) δίνει ζωή στο Tetris Effect και ανάλογα το επίπεδο που βρίσκεστε θα ακούτε διαφορετικά πράγματα που προέρχονται από αυτές τις κινήσεις. Κάθε level ξεκινά με μια χαλαρή μουσική υπόκρουση η οποία συνοδεύεται με τουβλάκια τα οποία πέφτουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

tetris effect 3
Ανάλογα το βαθμό δυσκολίας που θα επιλέξετε έχετε σαν κύριο στόχο την εξαφάνιση συγκεκριμένου αριθμού γραμμών. Ακόμη, όσο πιο κοντά φτάνετε στο στόχο σας, η μουσική αρχίζει να ανεβάζει το ρυθμό της ενώ ο οπτικός τομέας αρχίζει να εμπλουτίζεται κι αυτός με περισσότερες εικόνες και εντυπωσιακά εφέ. Και σε όλη αυτή τη μεταμόρφωση δεν θα μπορούσε να μην αυξάνεται και η πρόκληση με τα τουβλάκια να πέφτουν ακόμα πιο γρήγορα.

Η μουσική είναι ρευστή αρχιτεκτονική. Η αρχιτεκτονική είναι στερεοποιημένη μουσική.

Όλα τα προαναφερθέντα απογειώνουν την εμπειρία στο VR καθώς αποκτά πλέον άλλον αέρα και το Tetris Effect μετατρέπεται σε ένα ταξίδι εκτός πραγματικότητας. Πέρα από το το Journey όμως υπάρχουν κι άλλα modes για να σας διασκεδάσουν όπως τα κλασσικά Ultra, Sprint και Marathon και ευχάριστη έκπληξη είναι και o νέος μηχανισμός με την ονομασία Zone. Με αυτόν έχετε τη δυνατότητα να τοποθετήσετε αρκετά τουβλάκια ταυτόχρονα και να εξαφανίσετε μέχρι και 20 γραμμές ταυτόχρονα πραγματοποιώντας ένα Ultimatris. 

tetris effect 6
Επίσης, υποστηρίζονται παγκόσμια leaderboards για να συγκρίνετε τις επιδόσεις σας τόσο με τους φίλους σας όσο και με τον υπόλοιπο κόσμο. Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό στο πώς να γίνετε καλύτερος στο Tetris Effect καθώς όσο πιο πολύ ασχολείστε μαζί του, τόσο πιο καλή απόδοση θα έχετε σε αυτό. 

Κάτι πάντως που σίγουρα μας δυσαρέστησε ήταν η απουσία multiplayer. Είτε online είτε σε καναπέ παρέα με φίλους σίγουρα θα ήταν διασκεδαστικό και ανταγωνιστικό και δυστυχώς η απουσία του είναι αισθητή. Κρίμα, καθώς θα ήταν κάτι που θα προσέθετε σίγουρα παραπάνω πόντους στο Tetris Effect. 

tetris effect 7
Γίνετε DJ με τις ικανότητές σας στο Tetris
Τα γραφικά συνήθως δεν αποτελούν σημαντικό στοιχείο σε ένα Puzzle, αλλά εδώ παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς μετατρέπουν ένα κλασσικό τίτλο σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα. Με ζωντανά χρώματα και εφέ που εκμεταλλεύονται την δύναμη της σημερινής τεχνολογίας, το Tetris Effect σας ταξιδεύει σε φαντασμαγορικούς κόσμους που συνέχεια εναλλάσσονται και μεταμορφώνονται. Αν έχετε VR θα το χαρείτε στο έπακρο αν και θα χρειαστείτε σίγουρα διαλείμματα γιατί από ένα σημείο και μετά σίγουρα θα βλέπετε τουβλάκια και χωρίς αυτό. 

Ο ήχος πρωταγωνιστεί όπως σε κάθε άλλο project που μας έχει συνηθίσει ο διάσημος ιαπωνικός παραγωγός με μία λίστα από πρωτότυπα τραγούδια με έμφαση στους trance και ambient ήχους. Συστήνουμε οπωσδήποτε τη χρήση headset ή ενός καλού ηχοσυστήματος για να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία που προσφέρει το Tetris Effect.

tetris effect 9
Δεν είναι ένα απλό upgrade
To Τetris Effect είναι μια κυκλοφορία-έκπληξη η οποία ήρθε από το πουθενά για να σας εθίσει και να σας ταξιδέψει σε έναν μαγικό κόσμο με κλασσικό gameplay που παραμένει αναλλοίωτο μέχρι και σήμερα. Οι λάτρεις των Puzzles οφείλουν να το αποκτήσουν άμεσα καθώς μιλάμε για την απόλυτη έκδοση του Tetris για τα σημερινά δεδομένα. Τη δυνατότητα χρήσης του VR θεωρείστε τη σαν ένα καλοδεχούμενο bonus στοιχείο. 

Θετικά:
- Εθιστικό και διαχρονικό gameplay
- Εξαιρετική καμπύλη δυσκολίας
- Ποικιλία modes
- Άψογος χειρισμός
- Πολύ όμορφο soundtrack που αποτελείται από διάφορα είδη μουσικής
- Εξασκεί το μυαλό 

Αρνητικά:
- Η χρήση VR κουράζει από ένα σημείο και μετά
- Απουσία multiplayer 

Βαθμολογία
Γραφικά: 7 
Ήχος: 9 
Gameplay: 8.5 
Αντοχή: 8 
Γενικά: 8.2 

Ένας τίτλος που καθηλώνει καθώς είναι ο καλύτερος στο είδος του. 

Μάρκος Ασκανιάν

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 JaGuAr (Level 30) 24/11/2018 12:33
Όσοι το δοκιμάσετε θα εντοπίσετε την συγκλονιστική διαφορά ανάμεσα στο Tetris που παίζατε στις πρώτες κονσόλες και τα κινητά σας και στην εξαιρετική εμπειρία του Tetris Effect. Ο ηχητικός του τομέας είναι πολύ ψηλά και η χρήση VR και τούμπανων ακουστικών θα σας προσφέρουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Φανταστικό review από τον Μάρκο, όπως πάντα.
#2 akiszax (Level 21) 24/11/2018 12:37
Δεν ήμουν και ιδιαίτερα λάτρης του tetris .
#3 +1 Manos (Level 38) 24/11/2018 18:18
Είναι ωραίο που το Tetris εξελίχθηκε. Το είχα παίξει κάποιες φορές όταν κυκλοφόρησε και είμαι σχετικά καλός αν και όχι ιδιαίτερα μεγάλος fan. Σε αυτή του την μορφή όμως πιθανόν να ψηθώ περισσότερο.
Score 8.2
User Score ( 6 votes ) 7.25
User Reviews 0
Genre: Puzzle
Developer: Resonair
Publisher: Enhance Games
Διάθεση: Enhance Games
Players: 1
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 9/11/2018
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification