Destroy All Humans!

Hot
Εξωγήινος μαινόμενος καταπίνει μυαλά με την σέσουλα.

Εξωγήινος μαινόμενος καταπίνει μυαλά με την σέσουλα.

Εξωγήινος μαινόμενος καταπίνει μυαλά με την σέσουλα.

Το κενό που άφησε πίσω της η θρυλική εταιρεία του χώρου μας, η THQ είναι δυσαναπλήρωτο. Μετά από δεκαετίες πετυχημένων video game projects, χρεοκόπησε το 2013, καταφέρνοντας μεγάλο πλήγμα στην gaming βιομηχανία. Ευτυχώς, τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας δεν ρίχτηκαν στον καιάδα αλλά ανακτήθηκαν από άλλες εταιρείες του χώρου, χαρίζοντας ελπίδα στους gamers ότι θα ξαναζήσουν τις υπέροχες στιγμές που έζησαν παίζοντας τα video games της THQ. Η διάδοχος της, η THQ Nordic, εκτός από το όνομα, πήρε και τα δικαιώματα της σειράς Destroy All Humans!, μιας αλυσίδας από δυναμικά Action Adventures με εξωφρενικούς χαρακτήρες και άφθονο χιούμορ.

Στην εποχή μας κυκλοφορεί πληθώρα τίτλων με εξωγήινους πρωταγωνιστές και μάλιστα, στην πλειοψηφία τους, είναι εξαιρετική. Υπήρχε πραγματικά ανάγκη να ανοίξει το χρονοντούλαπο και να ξεπηδήσει από μέσα ο φαιδρός Crypto και οι εχθροί-καρικατούρες τους οποίους λυσσά να αφανίσει;. Το playthrough του remake του Destroy All Humans! απέδειξε ότι, πρώτον, το πρωτότυπο υλικό χρειαζόταν πολλά μαστορέματα και δεύτερον, ότι το υλικό του είναι περισσότερο επίκαιρο και διασκεδαστικό από ποτέ.

destroy all humans 1

Δεν υπάρχει πως και τι, ήρθε ο κακός E.T.
Το Destroy All Humans! σας μεταφέρει με τα gigabytes του σε μια σατιρική, υποτίθεται, διάσταση των ΗΠΑ στην διάρκεια της δεκαετίας του 1950. Στην ουσία χρησιμοποιεί την σάτιρα για να καταδείξει την υποκρισία του πολιτικού και του κοινωνικού οικοδομήματος της εποχής. Ο αμερικάνικος λαός είναι αποχαυνωμένος από τα τηλεοπτικά σκουπίδια που του κάνουν πλύση εγκεφάλου επί 24ώρου βάσεως. Από τα στόματα των πολιτικών βγαίνουν μόνο υποσχέσεις και ψέματα. Οι εφημερίδες πουλάνε παραμύθια σε ημερήσια βάση. Για όλα τα δεινά της κοινωνίας ευθύνονται οι κομμουνιστές. Μέσα στον παραλογισμό της καθημερινότητας, έρχονται και οι Furons για να δέσει το... γλυκό.

Πρόκειται για εξωγήινη φυλή που έχασε την ικανότητα τεκνοποίησης μετά από σωρεία πυρηνικών πολέμων με αποτέλεσμα να βασίζεται στην κλωνοποίηση για την αναπαραγωγή της. Το DNA των Furons όμως εκφυλίζεται με την πάροδο των αιώνων οπότε οι εξωγήινοι αναγκάζονται να αναζητήσουν καθαρότερες πηγές DNA στους μακρινούς τους συγγενείς, τους ανθρώπους. Φαίνεται πως στο μακρινό παρελθόν, οι Furons πετάχτηκαν για διακοπές στην Γη και, διαπιστώνοντας ότι τα κορίτσια του πλανήτη είναι εύκολα όπως μας πληροφορούσε η κλασική κωμωδία των 80’s με την Geena Davis και τον Jeff Goldblum, φύτεψαν για τα καλά τον... σπόρο τους. Για να αντληθεί ο αρχαίος σπόρος από τους ανθρώπινους εγκεφάλους χρειάζεται να επέμβει ο φοβερός Cryptosporidium-137, ένας παθιασμένος εξωγήινος που φλέγεται από μένος προς την ανθρωπότητα. Ο εξωγήινος πολεμιστής προσγειώνεται στον πλανήτη, ρουφάει μυαλά με την ταχύτητα που η ηλεκτρική σκούπα ρουφάει την σκόνη και αναζητά τον προκάτοχό του, ο οποίος εξαφανίστηκε πέφτοντας στα χέρια της αμερικάνικης κυβέρνησης.

Όπως καταλάβατε ο Crypto είναι ο πρωταγωνιστής του λούνα παρκ καταστροφής που ονομάζεται Destroy All Humans! και αναλαμβάνετε να τον οδηγήσετε στην περιπέτειά του. Τα περισσότερα missions διαθέτουν αστεία μεν, τυπικά δε objectives όμως υπάρχουν κάποια που ξεχωρίζουν. Η προστασία ενός φορτηγού που κουβαλάει πυρηνικά εκτοξεύει την αδρεναλίνη στα ύψη λόγω των πολλαπλών κινδύνων που το απειλούν. Την ώρα που θερίζετε τους αφιονισμένους γερουσιαστές που τρέχουν στην βουλή για να περάσουν τον νόμο τους, αναρωτιέστε, ανάμεσα στα δάκρυα που σας προκαλεί η εξωφρενική κατάσταση, μήπως δεν πάνε να ψηφίσουν τελικά αλλά κάποιος τους πληροφόρησε ότι το κτίριο είναι γεμάτο χρήματα!

Το σενάριο ξεχειλίζει από χιούμορ και οι καλύτερες στιγμές του είναι το κουβεντολόι μεταξύ του χαρακτήρα σας και του Orthopox, του αρχηγού του. Ο Orthopox καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να αποτρέψει τον Crypto από το να καταστρέψει ότι εισέρχεται στο ορατό του πεδίο αλλά δεν το καταφέρνει πάντοτε. Η περιφρόνηση του Crypto για τους ανθρώπους και τα ζώα είναι υπεύθυνη για σπαρταριστούς μονολόγους και διαλόγους τους οποίους θα απολαύσετε με το παραπάνω. Οι γήινοι NPCs είναι σκέτες παρωδίες πολιτικών, στρατιωτικών, κατασκόπων και απλών πολιτών της εποχής. Ο αγαπημένος μου κλόουν από το ανθρώπινο τσίρκο είναι ο στρατηγός Armquist που είναι μια θλιβερή καρικατούρα του στρατηγού Douglas MacArthur, ιστορικής φιγούρας μεγάλου βεληνεκούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

destroy all humans 2

Ο Crypto έχει την ομορφιά και την χάρη ενός κινούμενου σκιάχτρου. Τα κόκκινα μάτια και τα πριονωτά δοντάκια δεν προμηνύουν τίποτα καλό για την ανθρωπότητα, ευτυχώς δηλαδή γιατί στο μένος του οφείλεται το μεγαλύτερο ποσοστό διασκέδασης στο παιχνίδι. Τα animations του ξεχωρίζουν αυτόματα από το χάλι που εμφανίζουν οι ανθρώπινες φιγούρες που τον περιτριγυρίζουν. Οι NPCs κινούνται περίεργα και μοιάζουν σαν τα animations τους να φτιάχτηκαν στο πόδι, θα σας τσαντίσει μάλιστα ιδιαίτερα η αδυναμία τους να κάνουν αξιοπρεπές άλμα. Ο Crypto είναι γρήγορος, ενεργοποιεί το jet pack του για να πετάξει σε μεγάλο ύψος, διανύει ταχύτατα μεγάλες αποστάσεις με το ενεργειακό skateboard που του προμηθεύει το ability dash και λειτουργεί σαν μονοπρόσωπος στρατός. Η ύπαρξη αυτόματου συστήματος στόχευσης σας επιτρέπει να παίξετε με gamepad, ο συνδυασμός όμως πληκτρολογίου και mouse είναι εμφανώς ανώτερος.

Ουδέν Crypto(ν) υπό τον ήλιο, όλα στα φανερά
Το Destroy All Humans! σας δίνει ένα σωρό φονικά παιχνίδια για να υμνήσετε την ύπαρξή σας με άφθονη ψηφιακή καταστροφή. Το gameplay χωρίζεται σε δύο μέρη, στην πεζή περιπέτεια του Crypto η οποία καλύπτει και το μεγαλύτερο τμήμα του και στον χειρισμό του πάνοπλου ούφο που τον έφερε στον πλανήτη. Στο επίγειο gameplay ο Crypto έχει ένα εξαιρετικό οπλοστάσιο στην διάθεσή του και αρκετά abilties. Τα abilities στοχεύουν περισσότερο στο Stealth κομμάτι της δράσης. Ο Crypto σκανάρει ανθρώπινες μορφές με το Holobob και μεταμφιέζεται για να περνά απαρατήρητος μέσα από το ανθρώπινο κοπάδι. Επηρεάζει σκέψεις, κάνει τους εχθρούς να ξεχνούν ότι τον είδαν και (το σπουδαιότερο ability) τους παίρνει προσωρινά με το μέρος του.

destroy all humans 3

Τα mechanics του Stealth παρουσιάζουν ενδιαφέρον, είναι κατανεμημένα σε διαφορετικά πλήκτρα και υποστηρίζουν την προσπάθεια του Crypto να πλανέψει τους ανθρώπους. Το σκανάρισμα των εγκεφάλων μάλιστα υπάγεται στον τομέα του σεναρίου καθώς έχει αφηγηματική αξία. Σκαλίζοντας τα κρανία των ανθρώπων διαβάζετε ένα σωρό αποκαλυπτικές σκέψεις και γελάτε με τον παραλογισμό και την κοινοτοπία τους. Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα Stealth mechanics δεν είναι απαραίτητα, αν σας τραβάει περισσότερο η δράση. Για εμένα ήταν το προοίμιο της σφαγής, δημιουργούσαν εκνευρισμό ο οποίος απελευθερώνονταν στην συνέχεια.

Το game feature του επιπέδου συναγερμού των αρχών απέναντι στην παρουσία σας είναι ένας ασήμαντος ανασταλτικός παράγοντας για να μην μπουκάρετε παντού με τα όπλα σας να ξερνούν θάνατο. Μερικά missions απαγορεύουν ρητά την ανακάλυψη από τους ανθρώπους και σε αυτά μόνο είστε αναγκασμένοι να τα ολοκληρώσετε με Stealth. Τα υπόλοιπα missions σας αφήνουν να τα προσεγγίσετε ήσυχα ή φασαριόζικα.

Ο Crypto έχει όπλα ικανά να δημιουργήσουν μεγάλη φασαρία. Το Zap-O-Matic είναι ένα φανταστικό όπλο που μοιράζει απλόχερα ηλεκτρικές εκκενώσεις χιλιάδων βολτ στους εχθρούς του. Εμφανισιακά θυμίζει έντονα τους εκτοξευτήρες πρωτονίων των Ghostbusters και η αποτελεσματικότητά του είναι τρομακτική μετά από μερικές αναβαθμίσεις. Θα σας ενθουσιάσει ιδιαίτερα το ταυτόχρονο ψήσιμο πολλών εχθρών. Ψήσιμο υπόσχεται και προσφέρει το Disintegrator Ray του Crypto όμως είναι ένα εργαλείο που χρειάζεται περισσότερο σε άλλη δουλειά. Δυστυχώς για εμάς τους trigger happy gamers, τα όπλα του Crypto έχουν περιορισμένα πυρομαχικά και το Zap-O-Matic είναι το μοναδικό που επαναφορτίζεται μόνο του. Εξαιτίας του εν λόγω περιορισμού, η χρήση του Disintegrator Ray σε πεζούς και ζώα δεν σας συμφέρει. Είναι προτιμότερο να φυλάξετε τα φλεγόμενα βλήματα του για τα τανκ, τα ρομπότ και τα bosses όπου θα αξιοποιηθούν κατάλληλα.

destroy all humans 4

Βρίσκω εξαιρετική από σχεδιαστικής πλευράς την απόφαση του game designer να δημιουργήσει game mechanic για την άντληση πυρομαχικών αντί να τα βρίσκετε διάσπαρτα στο έδαφος ή να τα αφήνουν πίσω τους οι νεκροί αντίπαλοι. Με το ability Transmogrify ο Crypto διασπά τα αντικείμενα σε ενέργεια την οποία μετασχηματίζει γρήγορα σε πυρομαχικά. Η διαδικασία θέλει χρόνο αναγκάζοντάς σας έτσι να κάνετε οικονομία στα πυρομαχικά και να τα ανανεώνετε όταν είστε εκτός μάχης. Το Anal Probe κερδίζει το βραβείο του φαιδρότερου όπλου από καταβολής gaming. Έχει φάση να ταπεινώνετε τους εχθρούς στέλνοντας το probe και βλέποντάς τους να πιάνουν τον... πάτο τους σαν να τους έβαλαν νέφτι αλλά δεν συγκρίνεται με την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των υπολοίπων όπλων.

Το Ion Detonator αποκαλύπτει για πολλοστή φορά το πόση φροντίδα έχει δοθεί στον σχεδιασμό των game mechanics. Κανένα όπλο δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα στην χρήση του. Το Zap-O-Matic θέλει σταθερό πάτημα του left mouse button έως ότου αδειάσει η ενέργεια του όπλου, παύση και επανάληψη της διαδικασίας. Το Disintegrator Ray χρησιμοποιείται και με μόνιμα πατημένο το button και με κοφτά πατήματά του για ασφαλέστερη στόχευση. Το Anal Probe εξαπολύεται μόνο εάν πατήσετε το button την στιγμή που ανάβει ένα τριγωνικό πλαίσιο στο σώμα του εχθρού. Το Ion Detonator επιστρέφει στο μόνιμα πατημένο button με την διαφορά ότι πρέπει να υπολογίσετε την βέλτιστη πορεία του βλήματος, η οποία δεν είναι άλλη από το μέρος όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι αντίπαλοι.

destroy all humans 5

Ανθρώπινα κοτόπουλα ψημένα από την Carrie
Οι ψυχοκινητικές ικανότητες του Crypto θα έκαναν την Carrie του Stephen King να σκάσει από το κακό της. Η δυνατότητα να πετάτε δεξιά και αριστερά ανθρώπους, ζώα και αντικείμενα παρέχει ένα αίσθημα παντοδυναμίας, το οποίο ενισχύεται μόλις το εν λόγω ability αναβαθμιστεί στο μάξιμουμ. Η αναβάθμιση πληρώνεται στο νόμισμα του παιχνιδιού, το ανθρώπινο DNA, το οποίο αντλείτε από τα θύματά σας. Η συλλογή του DNA είναι το “τυράκι στην φάκα” του replayability που έχουν στήσει οι δημιουργοί του Destroy All Humans!

Η ισχύς των όπλων του Crypto και του ιπτάμενου δίσκου είναι ισχνή στην αρχή της περιπέτειας. Για να φτάσει ο εξωγήινος στο απόγειο της αποτελεσματικότητάς του χρειάζεται δεκάδες χιλιάδες μονάδες DNA άρα άφθονα θύματα και ολοκληρωμένα missions. Τα mechanics των όπλων, του jet pack και της ψυχοκινητικής δύναμης του Crypto συνδυάζονται καταπληκτικά, συνθέτοντας ένα σωρό εντυπωσιακές εμπειρίες που θα τις κουβαλάτε για πάντα στην μνήμη σας. Αρπάζετε μια αγελάδα και την σφεντονίζετε σε ανύποπτα ανθρώπινα κεφάλια ενώ την ίδια ώρα πετάτε στον αέρα κάνοντας μανούβρες αλά Rocketeer και εξαπολύετε ηλεκτρικές εκκενώσεις δεξιά και αριστερά.

Το συντριβάνι που αναβλύζει απόλαυση στο Destroy All Humans! Δεν είναι άλλο από την ολοκληρωτική καταστροφή των σκηνικών που έστησε για την πάρτη σας ο game designer. Οι διαθέσιμες περιοχές προς υποχρεωτικό terraforming (ισοπέδωση και αποψίλωση χαρακτηρίζουν ευστοχότερα την διαδικασία) είναι μόλις έξι και η πρώτη, διάστικτη με φάρμες σε απόσταση η μια από την άλλη και χαλαρή ροή αυτοκινήτων, δεν ενδείκνυται για ολοκαύτωμα. Στις υπόλοιπες περιοχές ευτυχώς τα πράγματα αλλάζουν. Τα κτίρια είναι μεγαλύτερα και η πυκνότητά τους τα καθιστά στόχους-μούρλια για τον ιπτάμενο δίσκο σας.

Το περίβλημα της επιστημονικής φαντασίας και του χιούμορ είναι μια δικαιολογία για να ικανοποιήσετε την καταστροφική σας φαντασία.

 

Το Destroy All Humans! είναι ένα Action Adventure που θέλει να αποκαλεί τις περιοχές του open world-sandbox. Σίγουρα είναι open world αφού σας αφήνει να περιηγηθείτε από την μια άκρη της περιοχής στην άλλη, είτε είστε στην διαδικασία ενός mission, είτε όχι, όμως οι περιοχές είναι οριοθετούμενες και τα όρια είναι αρκετά στενά. Την στιγμή που θα προσπαθήσετε να τα ξεπεράσετε, ο εξωγήινος αρχηγός σας αρχίζει να ουρλιάζει προειδοποιήσεις και, αν τον “γράψετε” και συνεχίσετε, θα επιστρέψετε με το “έτσι θέλω” εντός της περιοχής. Η sandbox μορφή ενεργοποιείται με την επιλογή explore area. Ελεύθεροι πλέον από τις δεσμεύσεις (objectives) των missions, προσγειώνεστε στην περιοχή με τρεις επιλογές στην διάθεσή σας.

Crypto είσαι μεγάλη ουφάρα
Η πρώτη επιλογή είναι ο λόγος για τον οποίο το target group του Destroy All Humans! είναι το ανδρικό φύλο. Κτίρια, αμάξια, κοπάδια ζώων και ανθρώπινα “κοπάδια” γίνονται στόχοι των όπλων που κρατά ο Crypto και του εξοπλισμού που περιέχει το ούφο του. Η ευφορία που αποκομίζετε από την καταστροφή των πάντων με τα οπλικά συστήματα του ούφο είναι απερίγραπτη. Το ούφο ξερνάει την ακτίνα θανάτου του η οποία, ότι αγγίζει, το τυλίγει στις φλόγες. Λίγα δευτερόλεπτα να “χαϊδέψει” η ακτίνα ένα κτίριο, το ανατινάζει κιόλας. Κτίρια φλέγονται και ανατινάζονται σε χίλια κομμάτια, αφήνοντας στήλες καπνού που φτάνουν μέχρι τον ουρανό. Πεζοί, αμάξια, άρματα μάχης και αντιαεροπορικά λιώνουν από την θερμότητα.

destroy all humans 6

Η αίσθηση που δίνει η επίθεση με την death ray του διαστημόπλοιου είναι πωρωτική και εφάμιλλη του δέους που ποτίζουν τον θεατή οι σκηνές καταστροφής του Independence Day. Την σοβαρότερη και απολαυστικότερη καταστροφή την επιβάλλει το ούφο με το quantum deconstructor. Το υπέρτατο όπλο του σκάφους κάνει ότι υπόσχεται, δηλαδή αποδομεί την ύλη σε όλη την ακτίνα που καλύπτει η έκρηξή του. Η χρήση του στον κλώνο της Washington εν ονόματι Capitol City είναι μια γλυκιά “εκδίκηση” των απανταχού gamers για τις απογοητεύσεις που έχουν υποστεί από τις κυβερνήσεις τους.

Ένας έμπειρος παίκτης των Action Adventures θα αντιμετωπίσει ελάχιστες δυσκολίες στην προσπάθεια να φέρει τους γήινους με τα νερά του ή να μετατρέψει τα στέρεα κορμιά τους σε... υγρό. Ναι, το threat level αναβαίνει κατακόρυφα όσο σκορπίζετε τον θάνατο και την καταστροφή και δεν θα αργήσει να γεμίσει η οθόνη από περιπολικά, μπάτσους, στρατιώτες, τανκς και μαυροντυμένους πράκτορες. Θεωρητικά, η υπεροπλία και οι υπεράριθμες δυνάμεις του εχθρού θα σας στήσουν με την πλάτη στον τοίχο. Στην πράξη, με την προϋπόθεση να έχετε αναβαθμίσει τα όπλα του Crypto, οι εχθροί εξολοθρεύονται εύκολα εκτελώντας περίτεχνα άλματα και μανούβρες ενώ την ίδια ώρα αδειάζετε τα όπλα σας πάνω τους.

destroy all humans 7

Η έσχατη λύση στην περίπτωση που σας στριμώξουν άγρια είναι η διαφυγή σε μια ταράτσα, η υπομονετική αναμονή έως ότου ανανεωθεί η ασπίδα του Crypto και η επιστροφή στην μάχη. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον θάνατο από ψηλά που σπέρνετε με το ούφο σας. Οι βολές των πεζών και των αντιαεροπορικών εκλαμβάνονται σαν χάδι από τις ασπίδες του διαστημοπλοίου. Οι ρουκέτες αποτελούν τον μοναδικό κίνδυνο που τον βλέπετε να έρχεται και τον εξουδετερώνετε πατώντας το Repulse-O-Tron την κατάλληλη στιγμή. Το χαμηλό επίπεδο δυσκολίας εξυπηρετεί στο να σας επιτρέψει να διασκεδάσετε ξέγνοιαστα δίχως να ζοριστείτε ιδιαίτερα.

Η μόνη σοβαρή πρόκληση είναι η πρόκληση καταστροφών
Αν θέλετε να τραβήξετε ζόρια θα πάτε στην δεύτερη επιλογή της εξερεύνησης μιας περιοχής, στην αντιμετώπιση των challenges. Τα abduction challenges είναι εντυπωσιακά αλλά “μανίκια”. Είναι δυστύχημα το ότι οι ψυχοκινητικές δυνάμεις του Crypto δεν δύνανται να αρπάξουν πολλαπλούς στόχους και να τους πετάξουν σαν στημένα λεμόνια στον αέρα. Κατά συνέπεια, πρέπει να τρέχετε σαν τρελοί αναζητώντας άτομα, να τα αρπάζετε και να τα πετάτε ταχύτατα στην ελκτική ακτίνα του δίσκου για να προχωρήσει το challenge. Τα race challenges είναι βαρετά. Δεν έχει και πολύ γούστο να κυνηγάτε ένα μηχάνημα μαζεύοντας ότι αφήνει πίσω του, αν ήταν εκθαμβωτική γυναίκα θα έπαιρνε άλλη τροπή η συζήτηση.

Τα armageddon και rampage είναι τα “φιλέτα” των challenges και ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο θα επιστρέψετε σε περιοχές όπου έχετε τερματίσει τα missions. Κανένα από τα δύο challenges δεν βγαίνει όσο το οπλοστάσιό σας βρίσκεται σε εμβρυακή κατάσταση. Αμφότερα απαιτούν την αναβάθμιση τους, δηλαδή σας αναγκάζουν να καταστρέφετε τα πάντα εντός και εκτός story missions για να αποκτήσετε άφθονο DNA και να το σπρώξετε σε αναβαθμίσεις του ούφο και των όπλων. Δυστυχώς, ακόμα και αυτό το κίνητρο, δεν προσφέρει σοβαρό replayability. Θα τερματίσετε το story, θα αναβαθμίσετε τα περισσότερα όπλα και τότε θα διαπιστώσετε ότι επήλθε κορεσμός από την αδιάκοπη καταστροφή και δεν υπάρχει λόγος να κυνηγήσετε τα αστεράκια των challenges. Η τρίτη επιλογή της εξερεύνησης μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να προσληφθεί. Η καταδίωξη και το μάζεμα των probes που είναι κρυμμένα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη μιας περιοχής δεν έχει τίποτα το σαγηνευτικό. Επίσης, τα skins που ξεκλειδώνουν τα probes για να αλλάξετε την μορφή του Crypto έχουν κοσμητικό αποτέλεσμα, αδυνατούν λοιπόν να σας αποσπάσουν την προσοχή από την καταστροφή των σκηνικών.

Όλα αυτά θα χρειαστούν ένα 12ωρο περίπου γεμάτο εντυπωσιακά οπτικά εφέ, 60 fps στην μέγιστη ανάλυση, τρομακτική πυκνότητα σε πολύγωνα ανά εικόνα και κάποια bugs. Το να περπατάτε σε κεντρική οδό μιας περιοχής και να βλέπετε ένα αμάξι να κινείται στο αέρα σαν να πετάει επειδή τα έχουν… παίξει τα γραφικά είναι ξεκαρδιστικό. Παρατηρούνται βουτιές των frames στις πιο άγριες μάχες όμως δεν μειώνουν την φαντασμαγορία γιατί είναι σπάνιες. Τα boss fights έπρεπε να είναι περισσότερα και καλύτερα. Είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και μόνο το τελικό boss προσφέρει πραγματική πρόκληση, και όχι επειδή διαθέτει περισσότερα health bars από τον Crypto. Όταν ικανοποιηθεί το καταστροφικό σας μένος, και θα ικανοποιηθεί μετά από 12 ώρες μακελειού, οι μάχες χάνουν εντελώς το ενδιαφέρον τους και η καταστροφή παύει να σας τραβάει.

destroy all humans 8

Ήρθε από το βαθύ διάστημα και ψάχνει για δράση
Το Destroy All Humans! μοιάζει με γλυκό με πολλές στρώσεις, η καθεμία από τις οποίες έχει και διαφορετική γεύση. Δύναται να αποτελέσει εκπαιδευτική εμπειρία για τον ψυχροπολεμικό παραλογισμό που μάστιζε την αμερικάνικη κοινωνία την δεκαετία του 1950. Καταναλώνεται σαν μια τεράστια φάρσα που κοροϊδεύει ευθέως τις χολιγουντιανές ταινίες με θέμα τους διαβολικούς εξωγήινους και τις εισβολές από το διάστημα με ούφο. Προσφέρει πολλές ευκαιρίες αντιμετώπισης του καθημερινού στρες αφήνοντάς σας να καταστρέψετε τα πάντα.

Αυτό που θα κρατήσετε κυρίως είναι τα συναρπαστικά game mechanics, η ποικιλία και η δυναμική τους. Οι παίκτες της παλιότερης σειράς θα αναριγήσουν ακούγοντας τις φωνές των γνωστών τους voice actors, που επέστρεψαν για να επαναλάβουν τις φωνητικές τους ερμηνείες και να προσδώσουν αυθεντικότητα στο remake/reboot. Η διάρκεια έπρεπε να είναι μεγαλύτερη και η αντοχή στον χρόνο να ενισχύεται από σοβαρά κίνητρα για replayability, ας περιμένουμε όμως να δούμε πως θα εξελιχθεί σε βάθος χρόνου η “αναστημένη” σειρά των Destroy All Humans!

 Θετικά:
- Ολοκληρωτική ανοικοδόμηση των γραφικών του πρωτότυπου
- Πολλά και ενδιαφέροντα game mechanics
- Έξοχα οργανωμένο σύστημα χειρισμού
- Απολαυστική σάτιρα μιας σκοτεινής εποχής της αμερικάνικης πολιτικής
- Χαρακτηριστικός playable χαρακτήρας, ιδανικός για μασκότ

Αρνητικά:
- Αδιάφορα κίνητρα για replayability
- Μέτρια διάρκεια και χαμηλή αντοχή στην χρόνο
- Σποραδική πτώση των frames
- Υψηλό επίπεδο... ευκολίας
- Ελάχιστα bosses χαμηλής δυναμικότητας

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 7
Gameplay: 7.5
Σενάριο: 6
Αντοχή: 5
Γενικά: 7

Στενές επαφές τέταρτου και πέμπτου τύπου σε μια καταιγιστική περιπέτεια.

Γιάννης Μοσχονάς

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7
7 User Score
(3 votes )
User Reviews 0
Genre: Action, Adventure
Developer: Black Forest Games
Publisher: THQ Nordic
Διάθεση: THQ Nordic
Players: 1
Requirements: 8GB RAM, Επεξεργαστής Intel Pentium G3220 3.0GHz ή AMD APU A10-7850K Quad-Core, Κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB ήAMD Radeon RX 550 4GB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 19GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7/10 64μπιτα
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 28/7/2020
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification