Reviews Beyond: Two Souls
PS3  
Comments (34)

Beyond: Two Souls Hot

Πατήστε το κουμπί για να...προχωρήσει η ταινία!

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/81/7c/aa/60229a6b88a55a532383bf0509f996de_Generic.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Πατήστε το κουμπί για να...προχωρήσει η ταινία!

Όσοι παρακολουθείτε εδώ και χρόνια την γαλλική εταιρεία ανάπτυξης Quantic Dream γνωρίζετε πολύ καλά τις δυνατότητές της. Ξεκίνησε με το μέτριο Omikron: The Nomad Soul το '99 και συνέχισε με επιτυχία, τόσο στο Fahrenheit (Indigo Prophecy) όπου και πρωτοδιακρίθηκε, όσο και στην επόμενη επιτυχία της, το Heavy Rain. Δημιουργός όλων αυτών, όπως και του παρόντος το οποίο θα εξετάσουμε, είναι ο David Cage, που αρέσκεται πάντοτε στο να δημιουργεί Adventures στα οποία δένεστε με τους πρωταγωνιστές. Σας μεταφέρει την αίσθηση του να ζείτε πρόσωπα και καταστάσεις μέσα από τα μάτια των ίδιων των ηθοποιών και να συμμετέχετε ενεργά σε αυτές.

Ένα κύριο χαρακτηριστικό γνωρίσμα που αποτέλεσε κλειδί για την επιτυχία του Heavy Rain είναι η πραγματική και ουσιαστική αλλαγή της ιστορίας ανάλογα με τις πράξεις σας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω διαλόγων και quick time events όπου πρέπει να πατήσετε έγκαιρα τα κουμπιά που σας ζητούνται. Με βάση λοιπόν την ήδη επιτυχημένη αυτή συνταγή γεννήθηκε το Beyond: Two Souls. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυδιαφημισμένα exclusives της Sony, κυρίως λόγω της μέχρι τώρα προϊστορίας των Γάλλων developers, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony Hellas ανταποκρίθηκε σε άλλο ένα μεγάλο ραντεβού, ώστε η έκδοση που θα αγοράσετε από τα καταστήματα να συνοδεύεται με ελληνικούς υπότιτλους.

Γνωρίστε την Jodie
Βρισκόμαστε στην Αμερική, όπου αναλαμβάνετε τον ρόλο της Jodie Holmes. Σε αντίθεση με το Heavy Rain όπου συναντήσαμε τέσσερις πρωταγωνιστές, εδώ η Quantic Dream μας παρουσίασε μόλις μία πρωταγωνίστρια. Η μήπως…δύο; Η Jodie διαφέρει από τους υπόλοιπους ανθρώπους καθώς μέσα της έχει μια ψυχή που προέρχεται από έναν άλλο κόσμο. Η ψυχή αυτή δένεται μαζί της μονίμως, με έναν αόρατο ομφάλιο λώρο και ονομάζεται Aiden. Ο Aiden έχει μαγικές ικανότητες και ελέγχεται ανεξάρτητα από την Jodie, ενώ παράλληλα την προστατεύει, ακολουθώντας τις εντολές της όποτε οι περιστάσεις το απαιτούν.

Την μικρή μας ηρωίδα την κοντρολάρετε σε διάφορα στάδια της ζωής της και συγκεκριμένα από τα οκτώ της χρόνια. Λόγω των μαγικών ιδιοτήτων της αντιμετωπίζεται με καχυποψία και φόβο από τους γύρω της και συνήθως καταλήγει μόνη, βρίσκοντας ανά διαστήματα στήριγμα σε αυτούς που την πιστεύουν, έστω για λίγο. Εδώ πρακτικά ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της Quantic Dream, David Cage, αποφασίσει να μας βάλει να αντιμετωπίσουμε την μοναξιά μας, ακολουθώντας μια τελείως διαφορετική συνταγή από αυτή του Heavy Rain, όπου με τέσσερις ήρωες αισθανόμασταν μεγαλύτερη ασφάλεια.


Η Jodie είναι ένα κορίτσι μελαγχολικό, άγριο και ταυτόχρονα ευαίσθητο. Αυτός ο συνδυασμός συναισθημάτων είναι πραγματικά μοναδικός. Κατά την άποψή μου είναι κατά κύριο λόγο ευαίσθητη, καθώς μεταμορφώνεται σε σκληρή ηρωίδα μόνο όταν οι περιστάσεις το προκαλέσουν. Με τον Aiden μέσα της, αποκτά μια τρομακτική αυτοπεποίθηση, καθώς ξέρει ότι ακόμα και στις δύσκολες περιστάσεις, αυτό το πνεύμα που κρύβει θα την σώσει. Εμφανισιακά μοιάζει hot μόνο όταν έχει το μαλλί μακρύ, διαθέτει όμορφες καμπύλες, αλλά το κοντό μαλλί που προτιμά, την κάνει να μοιάζει με…αγοροκόριτσο. Φυσικά ορισμένοι ίσως να έχετε αντίθετη άποψη και να την θεωρήσετε sexy, ιδιαίτερα στις –ελάχιστες- αποκαλυπτικές σκηνές του παιχνιδιού.

Με παρόμoια συνταγή στο gameplay
Αν έχετε ασχοληθεί έστω και λίγο με το Heavy Rain, η πρώτη σας επαφή με το Beyond: Two Souls θα σας φανεί ιδιαίτερα οικεία. Η Jodie κινείται με το αριστερό analog stick ενώ με το δεξί αλληλεπιδρά με σημεία ενδιαφέροντος που βλέπει γύρω της και τα οποία συμβολίζονται με κουκίδα. Όταν πατήσετε το δεξί analog πάνω τους τότε συνήθως ακολουθεί cutscene και ενίοτε quick time event.

Στα quick time events θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την σωστή ακολουθία κουμπιών για να βγάλετε εις πέρας μια μάχη. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη, τις περισσότερες φορές σας δίνεται μια δεύτερη, ακόμα και τρίτη ευκαιρία. Το παιχνίδι συγχωρεί λάθη πολύ περισσότερο και καθότι δεν υπάρχουν οι εναλλακτικοί πρωταγωνιστές για να πεθάνουν, στην προκειμένη περίπτωση, έστω κι ότι θα κάνετε όλες τις κινήσεις λάθος...δεν σας αφήνει καν να πεθάνετε! Στο ρεπερτόριο δραστηριοτήτων σας πάντως, σε ορισμένες αποστολές περιλαμβάνονται μέχρι και ιππασία, καθώς επίσης και Action σκηνές, με ελεύθερη κίνηση της ηρωίδας στο χώρο. Όσον αφορά στο τελευταίο, θα κάνετε ορισμένες stealth επιθέσεις (τύφλα να 'χει ο Solid Snake απ' το Metal Gear Solid) πάντα με το πάτημα ενός κουμπιού. Δεδομένου του κοινού στο οποίο απευθύνεται το παιχνίδι, η δυσκολία θα είναι πάντοτε μηδαμινή αφού όλοι οι φρουροί θα σας γυρνούν την πλάτη σαν να μην υπάρχετε.

Ο Aiden
Σε κάθε level θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια του Aiden ο οποίος σας προσδίδει τις μαγικές ικανότητες που προαναφέραμε. Ο Aiden υποτίθεται ότι περιφέρεται διαρκώς γύρω από την Jodie, σε ύψος περίπου 2-3 μέτρων, κάτι σαν δορυφόρος. Είναι αόρατος και εκτελεί ότι εντολές του δώσετε. Μπορεί να εισβάλει στο σώμα κάποιου και να τον εξοντώσει, να τον κατηχήσει και να τον ελέγξει πλήρως ή να διαβάσει την σκέψη του. Παράλληλα, ο Aiden μετακινεί και αντικείμενα στο χώρο, αλλά και γιατρεύει οποιεσδήποτε πληγές. Τις περισσότερες φορές θα υπάρχει αποκλειστικά και μόνο μία χρήση του Aiden. Σε απειροελάχιστες θα σας δοθεί η δυνατότητα επιλογής του πως θα τον αξιοποιήσετε (καλή ή κακή), παρόλα αυτά όποια κι αν είναι η απόφασή σας, τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν μέχρι την τελική σκηνή του σεναρίου, δεν θα αλλάξουν ούτε στο ελάχιστο.

Ο χειρισμός του προσωπικού σας…πνεύματος είναι πολύ απλός. Απλά πατάτε το Δ, η κάμερα αλλάζει από τρίτου προσώπου σε “Aiden-πρώτου προσώπου”. Πλέον ως πνεύμα κινείτε την κάμερα πρώτου προσώπου με τα δύο analog sticks, πράγμα που δεν βολεύει ιδιαίτερα στην πράξη. Με το L1 στα μπλε σημεία ενδιαφέροντος που σας υποδεικνύονται και μετακινώντας τα δύο analog sticks ταυτόχρονα επιτυγχάνετε τις παραπάνω κινήσεις που προαναφέραμε. Το αποτέλεσμα είναι διασκεδαστικό, καθώς μπορείτε να τρομάξετε όποιον θέλετε, μετακινώντας έπιπλα γύρω του, να εισβάλετε στο σώμα κάποιου και να αρπάξετε το όπλο του σκοτώνοντας τους γύρω του κ.ο.κ. Φυσικά αυτό προκαλεί τον τρόμο σε όσους συναντάτε καθώς αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν απλά ένα οποιοδήποτε κοριτσάκι. Πέρα όμως απ’ τους απλούς ανθρώπους, η Jodie θα βρει στο διάβα της και άλλα πνεύματα, παρόμοια με τον Aiden, με τα οποία θα κληθεί να δώσει πολύ πιο αμφίρροπες μάχες.

Οι δυσκολίες της ζωής
Στο Heavy Rain το σενάριο πραγματοποιούσε διαρκώς μετάβαση από τον ένα χαρακτήρα στον άλλο, πάντοτε με σωστή χρονική εξέλιξη των γεγονότων. Τα πλάνα ήταν γρήγορα ώστε να σας κρατούν σε εγρήγορση. Στο Beyond: Two Souls η μη εναλλαγή χαρακτήρων αντικαθίσταται από ανελέητα μπρος-πίσω στη ζωή της Jodie. Τη μια στιγμή θα είστε μεγάλη γυναίκα, την άλλη μικρό κοριτσάκι, στο ενδιάμεσο μια έφηβη που θα προσπαθεί να βρει τον εαυτό της και να κάνει την επανάστασή της. Όλα αυτά πάντοτε υπό επιτήρηση, καθότι απ’ τη μία είστε ο σωτήρας των ανθρώπων και απ’ την άλλη δημόσιος-κίνδυνος, ένα δίκοπο μαχαίρι το οποίο οι κυβερνητικοί της χώρας καταλήγουν ανά διαστήματα να το αντιμετωπίζουν ως δημόσια απειλή.

Οι τρεις άλλοι πρωταγωνιστές που δουλεύουν για λογαριασμό της κυβέρνησης, Nathan Dawkins, Cole Freeman και Ryan Clayton, περιπλέκονται στη ζωή της Jodie για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας και με διαφορετικά κίνητρα. Αποτελούν δε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής της που ενίοτε την φέρνει σε μπελάδες.

Ανακαλύψτε τα μυστικά που κρύβονται…σε μια άλλη διάσταση!

Από τις ειδικές ικανότητες της Jodie προκύπτουν μια σειρά από “γρίφοι”. Θα κληθείτε λοιπόν να εισβάλετε σε σώματα εχθρών, να τους ελέγξετε και να τους στρέψετε ενάντια στους αντιπάλους σας, να πετάξετε αντικείμενα σε κάποιους, να τα μετακινήσετε ώστε να ανοίξετε δρόμο ή να διαβάσετε τις σκέψεις άλλων ανθρώπων. Οι (εντός εισαγωγικών) γρίφοι, είναι πάντοτε οφθαλμοφανείς, καθώς η πρωταγωνίστρια καλεί από μόνη της το πνεύμα του Aiden για βοήθεια, συνεπώς γνωρίζετε μονίμως πότε θα πρέπει να πατήσετε το Δ και να αλλάξετε την οπτική της κάμερας αναλαμβάνοντας την πανίσχυρη ψυχή.

Συν τις άλλοις, θα πρέπει να πολεμήσετε σε μάχες σώμα με σώμα, με ανθρώπους, ζώα, πνεύματα και όσους άλλους τολμήσουν να σας επιτεθούν. Σε αυτό το μοτίβο χειρισμού, η Jodie τα καταφέρνει περίφημα όπως θα δείτε στην πράξη κι εσείς αντίστοιχα κινείτε το δεξί analog stick προς μία και μόνο κατεύθυνση. Τα περιθώρια λάθους είναι πολλά, κάτι που κάνει το Beyond: Two Souls προσβάσιμο και σε πιο casual κοινό με αδύναμα αντανακλαστικά. Από εκεί που στο Heavy Rain υπήρχε συνεχόμενη ένταση, εδώ το σενάριο κατεβάζει ρυθμούς και σε πάρα πολλές περιπτώσεις σας ζητάει μόνο να πάτε από το σημείο Α στο σημείο Β και να πατήσετε απλά ένα κουμπάκι για να παίξει το επόμενο cutscene. Δίνεται επομένως η εντύπωση ότι οι developers απλά ανέπτυξαν έναν “ξερό” κινηματογραφικό τίτλο, βάζοντάς μας σε ρόλο κομπάρσου.

Τον πρωτεύοντα ρόλο το Beyond: Two Souls παίζει το συγκινητικό σενάριο και η ατμόσφαιρα, καθώς το gameplay περνάει σε δεύτερη μοίρα. Από τη μία θα ζήσετε μια εμπειρία που θυμίζει ταινία του Hollywood, αλλά παρουσιάζεται με πολύ εύστοχο τρόπο και γεγονότα που έχουν σωστή συνοχή μεταξύ τους. Τα δε paranormal στοιχεία και η επικοινωνία με διαφόρων ειδών πνεύματα θα εξιτάρουν πολλούς από εσάς. Από την άλλη, θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι τα ποσοστά παίζουν γύρω στο 40% cutscenes, 30% εξερεύνηση, 20% Aiden και 10% έντονη δράση. 


Replayability
Αν δοκιμάσετε να ξαναπαίξετε το Beyond: Two Souls από την αρχή και να αλλάξετε τις αποφάσεις σας τότε θα διαπιστώσετε ότι οι πράξεις σας δεν έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην ιστορία, όσο είχαν στο Heavy Rain. Ακόμα δηλαδή κι αν αλλάξετε τα όσα είπατε στους διαλόγους ή κάνετε κάτι στραβά, είναι σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα. Το story, παρότι linear, αποτελεί το δυνατό χαρτί της Quantic Dream. Είναι καθηλωτικό, ανατρεπτικό και αναλύει πολλές πτυχές από τον κόσμο των πνευμάτων, την αστρική προβολή και την αύρα κάθε ανθρώπου. Όσοι ασχολείστε με τα μεταφυσικά φαινόμενα είναι πολύ πιθανό να μην σηκωθείτε καν από την κονσόλα. Απ' την άλλη, το ότι δεν υπάρχει ποτέ θάνατος, αλλά αντίθετα ο Aiden σας σώζει όπως και να 'χει, κάνει το gameplay αποκρουστικό στους hardcore gamers. Ευτυχώς το παιχνίδι έχει εναλλακτικά φινάλε και αυτό είναι ίσως ένας λόγος να αποφασίσετε να το ξαναδοκιμάσετε. Η συνολική διάρκειά του υπολογίζεται σε 9-10 ώρες και για να είμαστε ειλικρινείς, με βάση την εξέλιξη της ιστορίας, οτιδήποτε επιπλέον θα κούραζε αρκετά. 

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, ο νέος τίτλος της Quantic Dream διαθέτει Co-Op, στο οποίο ο ένας παίκτης ελέγχει την Jodie και ο άλλος τον Aiden. Ο έλεγχος του καθενός μεταβιβάζεται με το τρίγωνο. Για παράδειγμα αν η κοπελιά σας ελέγχει την Jodie και εσείς τον Aiden τότε πατώντας το τρίγωνο σας δίνει τον έλεγχο του παιχνιδιού ώστε να μπορέσετε να την βοηθήσετε. Ένα μικρό μειονέκτημα εδώ είναι ότι έχουμε ήδη περιορισμό της κυρίως δράσης λόγω των cutscenes και των ελάχιστων (και ανούσιων) επιλογών στους διαλόγους, με το Co-Op ο χρόνος αυτός του gameplay χωρίζεται στην ουσία διά δύο, κάτι που σας αναγκάζει σε μεγαλύτερους χρόνους αναμονής. Τέλος, μια ακόμη μικρή λεπτομέρεια είναι ότι οι gadgketάκηδες μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι και από το iPhone σας με το σχετικό app της Sony.

Κινηματογραφικοί χαρακτήρες – Ατέλειες στο περιβάλλον
Το cast των ηθοποιών στο Beyond: Two Souls είναι αξιοθαύμαστο και σας προειδοποιούμε ότι η παρουσίαση, οι εκφράσεις των προσώπων και οι διάλογοι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μια σύγχρονη ταινία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι ο τίτλος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα χρονικά των games στο φετινό Tribeca Film Festival. Την Jodie Holmes υποδύεται η Ellen Page και τον Nathan Dawkins ο William Dafoe. Αμφότεροι απεικονίζονται ολόιδιοι με την πραγματικότητα, χωρίς ίχνος υπερβολής! Οι υπόλοιποι ηθοποιοί, όπως ο Kadeem Hardison και ο Eric Winter, που υποδύονται τους κυβερνητικούς πράκτορες των ΗΠΑ, έχουν κι αυτοί το κατάλληλο ύφος που ταιριάζει στους χαρακτήρες που υποδύονται.

Αυτό που κάνει το Beyond: Two Souls μοναδικό στον ηχητικό τομέα είναι καταρχήν το voice acting, στο οποίο κάθε ηθοποιός απεικονίζει τον εαυτό του με άριστο ύφος, τόσο που να έχουμε την πιο δυνατή προσέγγιση ever σε video game. Το δε soundtrack αποτελεί έργο των Hanz Zimmer και Lorne Balfe, ο τελευταίος εκ των οποίων είχε εργαστεί στο παρελθόν με την Ubisoft για το Assasins Creed. Τα μονότονα και διακριτικά ακούσματα με υψηλά production values, καταφέρνουν να αποτυπώσουν άριστα όλες τις συγκινητικές στιγμές της ιστορίας που θα ζήσετε. Όλα αυτά συνοδεύονται με ελληνικούς υπότιτλους, σε μια μετάφραση από την Sony Hellas που είναι ίσως η πιο πιστή που έχουμε δει σε video game, με δουλειά αντάξιας του επιπέδου του The Last of Us.

Σε αντίθεση με όσα είδαμε στην preview έκδοση του παιχνιδιού, η τελική έκδοση έχει τα εξής. Καταρχήν με τη δουλειά που έγινε στο motion-capture, οι χαρακτήρες και κυρίως όσοι παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, έχουν κορυφαίο bump mapping -ειδικά στις εκφράσεις προσώπου- και σωστό lipsync. Το περιβάλλον παρουσιάζει τεράστια ποικιλομορφία, με πλάνα απ' τη Μέση Ανατολή, βροχερά δάση ή εσωτερικούς χώρους, όμως πάσχει από κακό anti-aliasing στα textures. Το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο έντονο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Την νύχτα, οι developers επέλεξαν να κρύψουν στοιχεία από το περιβάλλον, κάτι που όμως είχε τελικά αρνητική επίδραση. Με απλά λόγια, το σκοτάδι σε κλειστούς χώρους είναι κατάμαυρο λες και κάποιος έχει πετάξει μελάνι στην οθόνη σας και οι φωτισμοί με τον τρόπο που αντανακλούν άσχημα πάνω στα σώματα, το κάνουν ακόμη χειρότερο. Tέλος, τα καιρικά φαινόμενα όπως η βροχή ή οι τυφώνες απεικονίζονται άκρως ρεαλιστικά.

Με τα μάτια του πνεύματος
Αν θέλετε να ζήσετε μια δυνατή εμπειρία και να γίνετε μέρος αυτής, τότε το Beyond: Two Souls είναι η τελευταία σας ευκαιρία να το πράξετε στο PS3. Βαδίζει πάνω στην πασίγνωστη συνταγή του Heavy Rain και παρότι είναι λιγότερο interactive από αυτό, το σίγουρο είναι ότι θα σας καθηλώσει για ένα δεκάωρο. Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά exclusives για την κονσόλα της Sony και θα σας προβληματίσει πολύ με το "ιδιαίτερο" σενάριό του για το τι συμβαίνει σε αυτόν αλλά και τον άλλο κόσμο των πνευμάτων. Εν τέλει όμως, δεν δικαιώνει σε καμία περίπτωση το διθυραμβικό hype που είχε χτιστεί γύρω από το όνομά του κι αυτό διότι ναι μεν η Quantic Dream έφταξε ένα καλοστημένο σενάριο αλλά δυστυχώς δεν πρόσθεσε ουσιαστικά στοιχεία βελτίωσης από το προηγούμενο project της. 

Θετικά:
- Σενάριο και ατμόσφαιρα που καθηλώνουν
- Η σχεδιαστική λεπτομέρεια των χαρακτήρων
- H προσθήκη ορισμένων Action στοιχείων, έτσι για να σπάει η μονοτονία
- Αριστουργηματικές ερμηνείες ηθοποιών
- Το ότι μπορείτε να βγάλετε τα απωθημένα σας σε κάθε bully

Αρνητικά:
- Πιο linear σενάριο σε σχέση με το Heavy Rain
- Το gameplay είναι λιγότερο interactive και καταντά ενίοτε επαναλαμβανόμενο
- Πολύ φτωχός σχεδιασμός στο περιβάλλον

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9.5
Gameplay: 6.5
Σενάριο: 9
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.9

Το μικρότερο “αδερφάκι” του Heavy Rain, με πιο linear σενάριο και πινελιές...Solid Snake!

Μάνος Γρυπάρης  

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +4 Kostas316 (Level 8) 08/10/2013 23:07
Είχα αγωνία να δω τη δικιά σας βαθμολογία! Μόλις 6 στο IGN. Αποκαρδιώθηκα και το έχω κάνει και
pre-order special edition! 8)
#2 +8 Lordwinter (Level 28) 08/10/2013 23:23
Quoting Kostas316:
Είχα αγωνία να δω τη δικιά σας βαθμολογία! Μόλις 6 στην IGN. Αποκαρδιώθηκα και το έχω κάνει και
pre-order special edition! 8)

Εντάξει δεν είναι κακή η βαθμολογία μας, ούτε το game είναι κακό. Απλά δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες μας. Το 6 θα έλεγα ότι είναι υπέρ του δέοντος παρατραβηγμένο. ..
#3 +3 Sephiroth (Level 18) 08/10/2013 23:43
''Πιο linear σενάριο σε σχέση με το Heavy Rain.''
Είναι δυνατόν??Ενοικί αση και πολύ του είναι.
#4 +4 rjhe (Level 22) 08/10/2013 23:50
40% cutscenes??? καλά...Κατατοπι στικότατο review Μανο, δεν νομίζω ότι θα πάρω!!
#5 +4 Vasilis (Level 25) 08/10/2013 23:55
Εγώ θα το παραλάβω λογικά αύριο, εγώ προσωπικά δεν κάθομαι να ασχοληθώ άμα ο ένας του έβαλε 6 και ο άλλος 8 έμενα μου αρέσει σαν παιχνίδι και αυτό με νοιάζει. Περιμένω να το πάρω στα χεριά μου και να καώ.
#6 Kostas316 (Level 8) 09/10/2013 00:01
Quoting Vasilis:
Εγώ θα το παραλάβω λογικά αύριο, εγώ προσωπικά δεν κάθομαι να ασχοληθώ άμα ο ένας του έβαλε 6 και ο αλός 8 έμενα μου αρέσει σαν παιχνίδι και αυτό με νοιάζει. Περιμένω να το πάρω στα χεριά μου και να καώ.


Πράγματι, συμφωνώ και επαυξάνω!!!
#7 +4 Stathom (Level 8) 09/10/2013 00:01
Περίμενα πολλά από το Beyond Two Souls και ειδικα με βαση τα οσα βιντεο εχω διαβασει.
Καλα στο Metacritic εφαγε θαψιμο. Με την αυστηροτητα που διακρινει το Gameworld στα πουπουλα το βαλατε! :-*
#8 +5 IamTheOne (Level 16) 09/10/2013 00:32
Δίκαιη η βαθμολογία και απολαυστικό το review Μάνο με πολλές λεπτομέρειες. Για μενα ενα 8.5 βαζω και εκει το περιμενα καπου. Καλα στο Gamespot ειναι εντελως αναποδοι οι reviewers. Πηγανε και του βαλανε 9 οταν το εχουν θαψει τα μισα game sites. Τι να πεις δηλ η ασχετοσυνη στο μεγαλειο της. Καλα για το 6 του IGN ας μη μιλησω ακομα πιο ασχετοι. Οι ιδιοι που ειχαν θαψει Remember me. Τι εγινε τελικα η Sony δεν ειχε κασερι για χορηγια και επεσε τσεκουρακι βλεπω. :-)
#9 +1 Akis 7 (Level 20) 09/10/2013 09:29
8.5 και απο εμενα γιατι πολυ σωστα οπως ειπε ο Μανος δεν εχει καποια ουσιαστικη βελτιωση απο το heavy rain.Παιζεις απλα μια ταινια.Παρολα αυτα δεν ειναι κακο παιχνιδι,ειναι αρκετα καλο αλλα μονο για ενοικιαση αφου σε μιαμιση μερα λογικα το εχεις τελιωσει.
#10 +5 Vitril (Level 20) 09/10/2013 10:31
Quoting IamTheOne:
Δίκαιη η βαθμολογία και απολαυστικό το review Μάνο με πολλές λεπτομέρειες. Για μενα ενα 8.5 βαζω και εκει το περιμενα καπου. Καλα στο Gamespot ειναι εντελως αναποδοι οι reviewers. Πηγανε και του βαλανε 9 οταν το εχουν θαψει τα μισα game sites. Τι να πεις δηλ η ασχετοσυνη στο μεγαλειο της. Καλα για το 6 του IGN ας μη μιλησω ακομα πιο ασχετοι. Οι ιδιοι που ειχαν θαψει Remember me. Τι εγινε τελικα η Sony δεν ειχε κασερι για χορηγια και επεσε τσεκουρακι βλεπω. :-)


Το IGN όσον αφορά τα reviews είναι άθλιο site. Δεν το εμπιστεύομαι ούτε στο ελάχιστο. Το Gamespot συνήθως δεν είναι υπερβολικά πάνω ή κάτω αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα reviews τους είναι τραγικά. Γενικά το μυστικό με τα reviews είναι να βρεις άτομα που εμπιστεύεσαι και που έχουν τα ίδια γούστα με σένα και να παρακολουθείς αυτοί τι λένε.

Όσο για το Beyond: Two Souls, αν η Quantic Dream θέλει να βγάλει Interactive Movies, κανένα πρόβλημα. Το Heavy Rain μου άρεσε αρκετά. Όχι, όμως, ο David Cage να λέει ότι τα video games πρέπει να μεγαλώσουν και η βιομηχανία πάσει από το "σύνδρομο του Πίτερ Παν" ενώ η δική του απάντηση είναι κάτι που στα όρια λέγεται παιχνίδι (για το Heavy Rain λέω, το Beyond δεν το έπαιξα ακόμα).
#11 +1 general 4 (Level 8) 09/10/2013 16:17
για τα πανηγυρια
#12 -5 TitoBulletproof (Level 4) 09/10/2013 17:55
GOTY :)
#13 +1 Edu Martínez (Level 4) 09/10/2013 18:16
Αυτό το παιχνίδι έχει πολύ λίγο gameplay, φαίνεται περισσότερο σαν μια ταινία.
#14 +1 Zell (Level 9) 09/10/2013 18:45
θα το αγορασω σιγουρα. το Heavy Rain το ελιωσα οσο δεν πηγαινε.
#15 +3 Revanchist90 (Level 5) 09/10/2013 19:46
Δεν μου αρεσουν αυτα τα παιχνιδια , προσωπικη αποψη ειναι οτι δεν εχουν να προσφερουν κατι απο πλευρας gameplay , οι πολυ χαμηλες βαθμολογιες δεν ξερω αν ειναι υπερβολικες, οφειλονται το γεγονος οτι ο πυχης εχει ανεβει και στην αντιπαθη(κατα την γνωμη μου) προσωπικοτητα του cage.
#16 +2 Infinitum (Level 3) 09/10/2013 23:33
Το Heavy Rain ήταν πολύ απολαυστικό. Δεν ήταν απλά "ταινία", ήταν παιχνίδι που σε έκανε να μπεις πραγματικά στην θέση των πρωταγωνιστών. Το στοιχείο που λάτρεψα όμως και δυστυχώς βλέπω ότι το Beyond δεν έχει είναι το replayability. Στο Heavy Rain όταν το έπαιξε η κοπέλα μου ήταν λες και έβλεπα άλλο παιχνίδι. Οι αποφάσεις έχουν μεγάλη σημασία, κάθε καινούριο gameplay είναι και διαφορετική ιστορία.
Περίμενα περισσότερα από το Beyond, θα το νοικιάσω σίγουρα αλλά η αγορά του φαντάζει δύσκολη.
#17 Sadshadow (Level 13) 10/10/2013 13:30
από τα καλύτερα παιχνίδια της χρόνιας για εμένα ;-)
#18 -6 EzioADF-Priestjohn (Level 10) 13/10/2013 02:47
Σορρυ μαγκες αλλα λανθάνετε. Εμένα προσώπικα με φάνηκε γαμάτο το game απ το demo που έπαιξα, Άμα δεν είχα να πάρω δηλάδή το Black Flag θα το είχα παραγγήλει ήδη.
#19 +6 DigiMike (Level 11) 13/10/2013 03:22
Quoting EzioADF-Priestjohn:
Σορρυ μαγκες αλλα λανθάνετε. Εμένα προσώπικα με φάνηκε γαμάτο το game απ το demo που έπαιξα, Άμα δεν είχα να πάρω δηλάδή το Black Flag θα το είχα παραγγήλει ήδη.

Δεν έχεις διαβάσει τα reviews των περισσότερων sites στον κόσμο που το έχουν θάψει ουτε κοιτας user score. Αλλο το Heavy Rain που ηταν τοτε πρωτοτυπο (μιση-ταινια) κι αλλο να κανεις ολοκληρη ταινια. Εκτος απο το τελος που αλλου εχεις επιλογη? ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Για να βαζουμε τα πραματα στη θεση τους. :-)
Το review απολαυστικο οπως παντα. Απο μενα ενα 7.5 παντως γιατι εχοντας παιξει Heavy Rain θεωρω οτι με ληστεψανε και με το παραπανω.
#20 +3 GNate (Level 8) 13/10/2013 18:45
Παιδιά αντικειμενικά τώρα κάνανε ένα copy-paste στο gameplay του Heavy Rain, αφαιρεσαν κιολας κι εβαλαν τα ιδια γραφικα. Οσο για το demo κι εγω απο το demo ειχα χαρει αλλα οταν το αγορασεις και το παιξεις ολοκληρο καταλαβαινεις οτι δεν ειναι η παιχνιδαρα που περιμενες ενα χρονο. Ειναι απλα αξιολογο (movie 8) )
#21 +1 stormare (Level 14) 14/10/2013 04:01
το τελειωσα πριν λιγο.πραγματικα υπεροχο.
#22 DimutriKs (Level 16) 14/10/2013 23:36
Είναι πολύ καλό παιχνίδι! Αν είχε βγει πριν το Heavy Rain θα σάρωνε τώρα στις βαθμολογίες! Μπορεί να μην έχω την δυνατότητα να το παίξω ωστόσο και μόνο βλέποντας walkthrough απολαμβάνω μια πολύ καλή κινηματογραφική εμπειρία!
#23 +2 apovag (Level 12) 15/10/2013 02:56
Το αγόρασα προχθές και το τερμάτισα πριν από λίγο. Και μόλις τελείωσα την ανάγνωση του review.
Για άλλη μια φορά η βαθμολογία του Gameworld ήταν κατατοπιστική του τελικου προιοντος και ο Μάνος απολαυστικός στην ανάλυση του οπως παντα. Με μια απλη ηρωιδα οπως η Jodie και με φοβερη ερμηνεια της Ellen Page να σωζει την παρτιδα το Beyond Two Souls ειναι μια ταινια οπου απλα θα κανετε κλικ να προχωρησει και στο τελος θα εχετε τις μονες -ναι το τονιζω μονες- εναλλακτικες επιλογες. Θεωρω γελοια κατι 9 που εχω διαβασει κατα καιρους σε διαφορα sites (ειδικα το Gamespot που το ειχα σε εκτιμησει τελευταια βαζει τις βαθμολογιες.... αναποδα) και φυσικα δεν ειναι για 6. Η αληθεια ειναι καπου στη μεση. Παντως στο Heavy Rain ειχαμε replayability,ε ιχαμε 4 χαρακτηρες,σασπ ενς, θανατους, ενταση. Τιποτα απο ολα αυτα δεν υπαρχει εδω. Μηδεν επιλογες,οτι κι αν διαλεξετε μετα απο λιγο προχωρατε στο επομενο βιντεο κοκ. Ευχαριστη νοτα παντως τα δηθεν Action στοιχεια και οι στιγμες που συγκινουν αλλα μεχρι εκει. Mr. Cage φαγαμε ξαναζεσταμενο φαγητο. 7 απο εμενα γιατι ειμαι αυστηρος. Σορρυ για το τεραστιο σχολιο.
#24 cosmic7 (Level 12) 15/10/2013 18:29
Είχα την τύχη και το δοκίμασα για 2 μερούλες, δε μπορώ να πω ότι με "κράτησε" σαν παιχνίδι, θα μπορούσε όμως άνετα να ήταν ένα καλό blockbuster στις κινηματογραφικέ ς αίθουσες... Κατά τη γνώμη μου δε συγκρίνεται με το Heavy Rain.
#25 tsekos (Level 8) 17/10/2013 13:38
φοβερή εταιρία πολύ καλό game!
#26 masterofpuppets (Level 1) 20/10/2013 13:21
Το έπαιξα χθες πρώτη φορά. Μου άρεσε αρκετά σαν παιχνίδι αλλά σίγουρα πολλά σκαλιά κάτω από το σχεδόν αψεγάδιαστο Heavy Rain. Γύρω στο 8-8,5 είναι ακριβέστατη βαθμολογία για το Beyond Two souls.
Aπολαυστικό review!
#27 Hunt3r (Level 2) 21/10/2013 19:27
Λοιπόν το παιχνίδι για εμένα...καταρχή ν είναι σχεδόν ολόκληρο γεμάτο cutscenes από την μία. από την άλλη έχει ωραία γραφικά (όχι επιπέδου GTA 5 μην τα παραλέμε) και καλοσχεδιασμένο περιβάλλον. Μ' άρεσε απ' τη μία κι απ' την άλλη με μπέρδεψε πολύ. Από την αρχή ως το τέλος είναι γεμάτο με presequences και μπερδέυει πολύ κάτι που δεν μου άρεσε.
#28 Zaratoth (Level 28) 28/10/2013 12:58
Το παιχνίδι είναι ανώτερο του Heavy Rain. Εκτός από τα καθαρά τεχνικά ζητήματα που δείχνουν την εξέλιξη που έχει γίνει (περισσότερα μοντέλα που θυμίζουν πραγματικούς ανθρώπους και όχι γραφικό / η βλακεία με τις ομιλίες στο Heavy Rain που ξεγύμνωναν τα δόντια τους όταν μιλούσαν, ειδικά ο χοντρός ντετέκτιβ το έκανε πολύ, δεν υπάρχει πλέον / τα γραφικά στη σκηνή στα χιόνια έμοιαζαν λες και έβλεπα πραγματική ταινία και δεν θύμιζαν στο ελάχιστο γραφικά) είναι και καλύτερο από άποψη σεναρίου. Ο Cage γράφει παραφυσικά σενάρια. Το είχε κάνει στο Fahrenheit, πήγε να το κάνει αλλά το έκοψε στο Heavy Rain (δημιουργώντας ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ σεναριακές τρύπες που προσωπικά μου ήταν εμφανής από το πρώτο κιόλας playthrough του παιχνιδιού. Γιατί ο Nathan παθαίνει black outs και φτιάχνει origami κλπ; Υπήρχε πολύ καλή μεν αλλά παρανόρμαλ δε εξήγηση που κόπηκε για χάρη αληθοφάνειας, κακώς πιστεύω) και το έκανε ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ στο Beyond. Το σενάριο ήταν εξίσου intriguing με του Heavy Rain αλλά η εξέλιξη ήταν πολύ καλύτερη (εξαιτίας των plot holes του Heavy Rain που ανέφερα, προσθέτοντας και το όλο story της δημοσιογράφου του Heavy Rain, που επειδή δεν θεώρησαν σημαντικό να μας πουν πως ήταν πολεμικός ανταποκριτής και βλέπει εφιάλτες, δεν στέκει καλά από μόνο του). Στο Beyond μπορεί να έχει το μπέρδεμα του συχνού μπρος-πίσω (προσωπικά σε κάποια σημεία είχα χαθεί) αλλά έγινε έτσι προφανώς για να μας δίνουν πληροφορίες όταν τις χρειαζόμαστε για την εξέλιξη της ιστορίας (πχ ο θάνατος της οικογένειας του γιατρού). Έχοντας τερματίσει και το Heavy Rain και το Beyond μέσα σε μισή μέρα (σερί παιχνιδιού) τολμώ να πω πως το Beyond είχε κάπως μεγαλύτερο Immersion απ'όσο είχε το Heavy Rain. Είχαν και τα δυο θέματα ανά σημεία του στυλ "γιατί στο διάολο βλέπω αυτή τη σκηνή, τι έχει να μου προσφέρει", στο Beyond όμως οι περισσότερες σκηνές του στυλ αποκτούν νόημα σχεδόν απευθείας με την εξέλιξη των γεγονότων. Ακόμα, υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στα σκηνικά. Στο Heavy Rain είχαμε μεν τους 4 διαφορετικούς χαρακτήρες, στο Beyond όμως έχουμε πολλά διαφορετικά σκηνικά. Έχουμε σκηνή κλοπής εγγράφων σε στυλ James Bond, έχουμε τεστ στην κλινική, εκπαίδευση στη CIA, έχουμε παιδιά να παίζουν, έχουμε μέχρι και covert op αποστολή στην Αφρική. Μεγαλύτερη ποικιλία απ'όση είχε το Heavy Rain. Επιπλέον έχει και ένα ικανοποιητικό co-op στο οποίο ο ένας παίκτης χειρίζεται τη Jodie και ο άλλος τον Aiden και μπορούν κάλλιστα να κάνουν ο καθένας ότι γουστάρει για το χαρακτήρα του, επηρεάζοντας έτσι την εξέλιξη της ιστορίας.

Εν κατακλείδι, θεωρώ πως το Beyond είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι και μου άρεσε περισσότερο απ' ότι του Μάνου. Το Heavy Rain έκανε πάταγο λόγω γραφικών και στυλ επειδή βγήκε πρώτο. Λογικό να μην κάνει τον ίδιο πάταγο και το Beyond, καθώς ξέραμε τι να περιμένουμε. Μπορώ να δεχθώ κάποιον να πει ότι δεν του αρέσει, λόγω γούστου (να μη γουστάρει παραφυσικές ιστορίες ή τέτοιου στυλ παιχνίδια), αλλά θεωρώ πως αν μη τι άλλο είναι ισάξιο του Heavy Rain (προσωπικά το θεωρώ ανώτερο για τους παραπάνω λόγους). Το Heavy Rain είχε τέσσερις playable χαρακτήρες, το Beyond δύο αλλά πιο καλογραμμένους side characters (τους γιατρούς στο lab, τους hobos, τους Ινδιάνους, τον Ryan). To Heavy Rain είχε gameplay με τα γυαλιά του Norman Jayden, το Beyond έχει τον Aiden. To Heavy Rain έχει περισσότερες επιλογές σε κάποια πράγματα, το Beyond έχει περισσότερα περιβάλλοντα και διαφορετικά σκηνικά (κυνηγητό με μηχανή, στο δάσος, covert op στην Αφρική, στη Σιβηρία, τεστ στο Lab, παιδικό πάρτυ κλπ). Στο Heavy Rain έχουμε 4 χαρακτήρες που δεν ξέρουμε και πάρα πολλά γι'αυτούς. Ντάξει βλέπουμε τα βασικά (Ethan χωρισμένος με τη γυναίκα του και με νεκρό τον Jason, Norman Jayden drug-addicted, η δημοσιογράφος έχει αϋπνίες) που όμως δεν εμβαθύνουν ή δεν εξηγούνται και ποτέ (όπως δεν εξηγήθηκε ποτέ in-game το γιατί βλέπει εφιάλτες και έχει αϋπνίες η δημοσιογράφος, ή γιατί πέθανε ο Jason, ή γιατί παθαίνει black out ο Ethan και φτιάχνει origami). Στο Beyond βλέπουμε όλη τη ζωή της Jodie. Από παιδάκι ως 25άρα σχεδόν. Όλες τις εκφάνσεις και τις δυσκολίες της. Το καθένα έχει και τα καλά και τα κακά του. Τεχνικά το Beyond είναι καλύτερο. Εξελίσσει το Heavy Rain. Σεναριακά/παικτ ικά είναι στην κρίση του καθενός. Είναι καθαρά υποκειμενικό το τι περιμένει ο καθένας από το παιχνίδι και τι γούστα έχει.
#29 BigBoss (Level 24) 28/10/2013 16:38
Θα συμφωνήσω με τον Zaratoth μιας που μαζί το παίξαμε το παιχνίδι και είχαμε και οι δυο τις ίδιες εντυπώσεις (με την διάφορα του ότι εμένα δεν με μπέρδεψε το μπρος πίσω τόσο όσο μπέρδεψε αυτόν :P ). Για μένα έγινε ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια για την γενιά αυτή αλλά και γενικότερα.

Quoting Zaratoth:
Είναι καθαρά υποκειμενικό το τι περιμένει ο καθένας από το παιχνίδι και τι γούστα έχει.


Θέλω να σχολιάσω αυτό το κομμάτι. Θεωρώ ότι το παιχνίδι είναι για λίγους. Διαβάζοντας μερικά ξένα reviews είδα ότι ο καθένας γράφει ότι θέλει. Άλλοι λένε ότι είναι το απόλυτο παιχνίδι γιατί πολύ απλά τους έκανε να νιώσουν απίστευτα συναισθήματα και να δεθούν με τους χαρακτήρες. Άλλοι είπαν ότι είναι βαρετό και σπατάλη χρόνου γιατί είναι γεμάτο QTE και δεν τους άρεσε. Πολύ απλα ο καθένας γράφει ότι του καπνίσει και δεν σκέφτεται ούτε τι άποψη μπορεί να έχουν οι ο gamers που θα το παίξουν επειδή γουστάρουν τέτοιου είδους games.

Βάλτε με εμένα να γράψω ένα review για το αγαπημένο σας football manager. Με την παραπάνω λογική θα πρέπει να του βάλω 2 (ενώ ξέρω ότι ΔΕΝ κάνει για 2). Δεν μου αρέσει το manager και δεν βλέπω το λόγο που ασχολείται τόσος κόσμος με αυτό. Αυτό όμως δεν μου δίνει το δικαίωμα να βγαίνω και να το "κράζω"! Το ότι δεν καταλαβαίνω κάτι δεν σημαίνει ότι είναι κακό. Απλώς δεν είναι για εμένα! Για αυτό δεν θα με δείτε και ποτέ να γραφώ review για αυτό το παιχνίδι!

Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα. Δεν αρέσει σε κάποιον το στυλ του Beyond; Ε τότε ας μην το αγοράσει και ας μην το κρίνει! Είναι χαζό.
#30 Vasilis (Level 25) 28/10/2013 17:20
Quoting BigBoss:

Θέλω να σχολιάσω αυτό το κομμάτι. Θεωρώ ότι το παιχνίδι είναι για λίγους. Διαβάζοντας μερικά ξένα reviews είδα ότι ο καθένας γράφει ότι θέλει. Άλλοι λένε ότι είναι το απόλυτο παιχνίδι γιατί πολύ απλά τους έκανε να νιώσουν απίστευτα συναισθήματα και να δεθούν με τους χαρακτήρες. Άλλοι είπαν ότι είναι βαρετό και σπατάλη χρόνου γιατί είναι γεμάτο QTE και δεν τους άρεσε. Πολύ απλα ο καθένας γράφει ότι του καπνίσει και δεν σκέφτεται ούτε τι

Βάλτε με εμένα να γράψω ένα review για το αγαπημένο σας football manager. Με την παραπάνω λογική θα πρέπει να του βάλω 2 (ενώ ξέρω ότι ΔΕΝ κάνει για 2). Δεν μου αρέσει το manager και δεν βλέπω το λόγο που ασχολείται τόσος κόσμος με αυτό. Αυτό όμως δεν μου δίνει το δικαίωμα να βγαίνω και να το "κράζω"! Το ότι δεν καταλαβαίνω κάτι δεν σημαίνει ότι είναι κακό. Απλώς δεν είναι για εμένα! Για αυτό δεν θα με δείτε και ποτέ να γραφώ review για αυτό το παιχνίδι!

Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα. Δεν αρέσει σε κάποιον το στυλ του Beyond; Ε τότε ας μην το αγοράσει και ας μην το κρίνει! Είναι χαζό.Θα συμφωνήσω σε ορισμένα σημεία, διότι έχει ξεφύγει το θέμα διότι σου παρουσιάζουν games που είναι ένα άρμεγμα μια αγελάδας με στάμπα ένα όνομα είτε call of duty είναι ή ότι άλλο θες και τα παιχνίδια που πραγματικά έχει πέσει απίστευτη δουλειά και είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά είναι για τα "σκουπίδια".
Γιατί έτσι καταστρεφετε ένας gamer, διότι ένα ποσοστό από gamers σήμερα δεν ξέρει τι του γίνετε άπλα κάθονται και ακούνε τον κάθε δήθεν που έχει μια εξουσία "στα games" και πάνε με τα νερά του. Άλλα δεν ανοίγουν τους ορίζοντες τους να δουν πραγματικά τι τους προσφέρει το παιχνίδι. Όπως και ότι βάζουν και καλά 10αρια που το καταντούν υπερκτημημενο το παιχνίδι και όταν κάποιος πάει και βάζει μικρότερο βαθμό πέφτουν όλοι να τον φάνε όπως με το The Last of Us. Πλέον λίγοι κάνουν σωστά την δουλειά τους.
#31 TaylorP (Level 2) 29/12/2013 15:58
Φιλε Μάνο σχετικά με την βαθμολογία των γραφικών.
Που μόλις είδα τα γραφικά αναρωτιόμουνα αν το game ήτανε σε PS3 η PS4...10 και σε αυτό πιστεύω τα καλύτερα γραφικά σε game για το PS3 που έχει βγει μέχρι σήμερα.
#32 Dragonborn (Level 15) 11/01/2014 09:11
καλό φαίνεται!
#33 Ripos (Level 7) 14/09/2014 14:06
Αν ξέρεις τι ζητάς από ένα τέτοιο παιχνίδι τότε μπορείς πραγματικά να το ευχαριστηθείς! Πολύ καλό για τους φανατικούς των Interactive games με μια πολύ προσεγμένη ιστορία!
#34 +2 Manos (Level 38) 01/12/2014 04:16
Quoting TaylorP:
Φιλε Μάνο σχετικά με την βαθμολογία των γραφικών.
Που μόλις είδα τα γραφικά αναρωτιόμουνα αν το game ήτανε σε PS3 η PS4...10 και σε αυτό πιστεύω τα καλύτερα γραφικά σε game για το PS3 που έχει βγει μέχρι σήμερα.

Το 9 σημαίνει "Πάρα πολύ καλό". Υπάρχουν πάρα πολλά sites που βάζουν 10άρια "γιατί έτσι" αφού όσο πιο υψηλή η βαθμολογία, τόσο μεγαλύτερη αποδοχή από τα fanboys, περισσότερα σχόλια και λιγότερη γκρίνια.Επίσης ο λόγος που τα περισσότερα gaming sites αφαίρεσαν τις επιμέρους βαθμολογίες είναι και πάλι η λιγότερη γκρίνια. Πιστεύω μπορείς να συνεχίσεις να διαβάζεις τα reviews τους και να πανηγυρίζετε μαζί τα 10άρια θεωρώντας πως οτιδήποτε είναι τέλειο. Δυστυχώς για σένα εδώ είμαστε αντικειμενικοί και σεβόμαστε πρώτα την τσέπη των αναγνωστών.

Έχω γράψει με κάθε σαφήνεια στην παράγραφο των γραφικών τα ελάχιστα μειονεκτήματα. Αν έχεις επιχειρήματα πάνω σε αυτά ευχαρίστως να τα ακούσω. Τα βίντεο μιλούν από μόνα τους. 10 στα γραφικά έχουν πάρει συγκεκριμένα games του PS3 γιατί ήταν πολύ μπροστά για την εποχή τους.
Score 7.9
User Score ( 72 votes ) 8.21
User Reviews 0
Genre: Cinematic Adventure
Developer: Quantic Dream
Publisher: Sony
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players:
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Full Game: Download
Release Date: 11/10/2013
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification