Μόνιμες Στήλες Editorial YouTube Gaming...beta testing

YouTube Gaming...beta testing

Saturday, 16 Jan 2016  | in Editorial | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (6 σχόλια)
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/c9/e2/39/youtube-gaming-2-45-1452941347.jpg
 

YouTube Gaming...beta testing

μήνες στασιμότητας.

Με μια γρήγορη ματιά στον τίτλο και τον υπότιτλο του σημερινού Editorial γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι για άλλη μια φορά θα πέσει λίγο φτυάρι...ως συνήθως.

Τι κι αν μπήκε το 2016. Αποδεικνύεται ότι κάθε φουκαράς που θέλει να κάνει ένα Livestream της προκοπής δεν έχει το δικαίωμα να το καταφέρει με αξιώσεις. Σε ένα παλαιότερο Editorial είχα αναφέρει σχετικά με τα προβλήματα του Twitch.tv, από το οποίο φύγαμε διότι πολύ απλά προσέφερε 2000 kbps, άθλια ποιότητα, Subscribe ακόμα και σε κανάλια με λιγότερους viewers και Followers απ' το Gameworld, διακοπή του Streaming στους 100 viewers για να μπει το Quality button και χαμένα Livestream στις κονσόλες. Ειδικά το 14ωρο Live του Far Cry 4 στο PS4 που δεν σώθηκε ήταν ειλικρινά ότι χειρότερο μου έχει συμβεί.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μετάβαση στο YouTube Gaming, τουλάχιστον για να μπορούμε να σώζουμε τα Live μας, αφού τα περισσότερα γίνονται από το PS4, ενώ παράλληλα να μην ανησυχούμε ότι ένα Live μπορεί να κοπεί σε 2-3 μέρη επειδή το Twitch αποφάσισε να μας το διακόψει για να βάλει το...Quality button.

Άραγε πως είναι το
YouTube Gaming; Αξιζει να μεταφερθεί κάποιος και να το προτιμήσει σε σχέση εμ το Twitch; Μετά από όλους αυτούς τους μήνες όπου το τεστάραμε ακολουθούν τα συμπεράσματά μας.

Διαφήμιση του
Livestream
Το χειρότερο πράγμα στο YouTube Gaming είναι η διαφήμιση ενός Livestream. Στο Twitch δίνετε ως γνωστόν το link του καναλιού σας, ο εκάστοτε χρήστης το πατάει και του ανοίγει το κανάλι σας σε νέο παράθυρο όπου σας βλέπει Live. Στο YouTube Gaming το πλήρες link έχει την μορφή Gaming.YouTube.com/GameworldgrLive . Ναι, όλος αυτός ο σιδηρόδρομος! Εκτός αυτού, αν κάποιος μπει στο συγκεκριμένο link, την στιγμή που ξεκινάει το livestream θα δει τους παρουσιαστές μέσω ενός...τετραγώνου στο κέντρο του βίντεο. Τότε, θα πρέπει να κάνει διπλό κλικ μέσα στον video player για να του ανοίξει το livestream! Τρέχα γύρευε.

Μέχρι πέρυσι θα θυμάστε ότι όταν δίναμε το πλήρες Youtube live link στο Gameworld.gr ή το Facebook τότε με ένα κλικ σας άνοιγε απευθείας το βίντεό μας και μπορούσατε να μας δείτε από οποιοδήποτε site. Από τις αρχές της χρονιάς αυτό έχει καταργηθεί, για έναν ανεξήγητο λόγο! Με απλά λόγια κάνεις κλικ σε το link του live κι εμφανίζεται η ένδειξη "Offline". Έτσι, οι χρήστες νομίζουν ότι δεν θα διεξαχθεί κάποιο Live και φυσικά δεν μπαίνουν καν στον κόπο να πληκτρολογήσουν το πλήρες link. Η μόνη σωτηρία σε αυτό είναι να δημιουργείτε φωτογραφίες όπου θα δίνετε ένα bit.ly link που θα οδηγεί σε κάτι ανάλογο του Gaming.YouTube.com/GameworldgrLive. Στην περίπτωση που έχετε site δίνετε κάτι του στυλ Gameworld.gr/Live .

Αλήθεια, όσοι είστε subscribers στο YouTube κανάλι μας, ενημερώνεστε ποτέ μέσω email όποτε κάνουμε live εκπομπή; Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που θα έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρο και προσβάσιμο στον θεατή. Για να μην αναφέρω το αυτονόητο. Ότι ανοίγοντας το Youtube.com/Gameworld το live θα έπρεπε να βρίσκεται πάντοτε στο πάνω μέρος. Αυτό αν συνδέεστε από κονσόλα δεν γίνεται, ενώ παράλληλα η διαφήμιση ενός live κάποιες ώρες πριν γίνεται μόνο μέσω του δύσχρηστου παλιού "καλού" Live Event.

Ποιότητα
vs Subscribe button και διαφήμιση
Στο θέμα ποιότητας, το
YouTube σας δίνει απεριόριστο bandwidth, συνεπώς δεν χρειάζεται ποτέ να παρακαλέσετε κανένα Twitch για να πάρετε Subscribe button και να σας ξεκλειδώσει το αντίστοιχο bandwidth.

Απ' την άλλη όμως, στο
YouTube Gaming δεν υπάρχει κάποιο Subscribe button στο οποίο θα ωθήσετε τους χρήστες σας να κάνουν subscribe, δίνοντάς τους π.χ. αποκλειστικά avatars και emoticons. Δεν υπάρχει καν διαφημιστικός χώρος, όπως στο Twitch, για να βάλετε τους χορηγούς σας. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να εισάγετε ένα Donation link στην περιγραφή του βίντεό σας κι αν είστε τυχεροί κάποιος μπορεί να το εντοπίσει. Συνεπώς το μόνο όφελος από το YouTube Gaming είναι το πενιχρό monetization. Όταν λοιπόν τα 440.000 views τον μήνα δίνουν στην Ελλάδα 150 ευρώ, μπορεί κάποιος να θεωρήσει το YouTube επάγγελμα;

Συνδεσιμότητα
YouTube Gaming με...YouTube
Δύο σημαντικά σημεία όπου το YouTube Gaming κερδίζει το Twitch, είναι το ότι κάθε επισκέπτης έχει -την ώρα του live- πρόσβαση στα βίντεο του καναλιού σας. Βλέπει τι έχετε ανεβάσει, τις playlists σας, ενώ ταυτόχρονα σας δίνει views και σας κάνει subscribe. Συν τις άλλοις, το Live σας αποθηκεύεται περίπου μισή με μία ώρα μετά την λήξη του. Επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν export από το Twitch στο YouTube, που μπορεί να αποτύχει, ούτε για το αν τυχόν θα χάσετε το live που κάνατε από την κονσόλα σας.

Για κάποιον που διαθέτει μεγάλο κανάλι στο YouTube, αυτό αποτελεί ένα πλεονέκτημα. Θυμίζω ότι στο Twitch χάνετε τα live σας εκτός κι αν τα αποθηκεύσετε ως Highlights.

User interface
Το...σκοτεινό περιβάλλον του
YouTube Gaming κάθε άλλο παρά βολικό μου φαίνεται. Για την ακρίβεια, το YouTube Gaming δείχνει εντελώς "αποκομμένο" από το YouTube, όπου έχουμε συνηθίσει το λευκό και τα παραδοσιακά fonts. Το YouTube Gaming προσπαθεί να γίνει πιο μοντέρνο, εισάγοντας τα μεγάλα μενού και τις μεγάλες γραμματοσειρές.

Όταν περνάει στο υποσυνείδητό μας ότι το
Gaming.YouTube.com είναι κάτι διαφορετικό από το YouTube και η συνδεσιμότητα μεταξύ των δύο sites χάνεται, τότε έχουμε έναν ακόμη λόγο να αποκοπούμε πιο εύκολα από το YouTube Gaming. Τα βίντεο δεν έχουν youtube εικονίδιο κάτω δεξιά, άρα δεν μπορείτε να τα ανοίξετε με τον εύκολο τρόπο στο YouTube. Η αλλαγή του περιβάλλοντος επηρεάζει κάθε χρήστη, ενώ το πλήρες link δεν βοηθάει καθώς κάποιες φορές ενδέχεται να το πληκτρολογήσετε ανάποδα (Youtube.Gaming.com, κάτι που είναι λάθος). Υπάρχει και το YoutubeGaming.com το οποίο δεν είναι γνωστό σε όλους.

Σε σύγκριση με το Twitch το YouTube Gaming αποτυγχάνει παταγωδώς. To αριστερά μενού με τα δυσδιάκριτα και μικροσκοπικά εικονίδια, σας οδηγεί σε μία τεράστια κάθετη και άβολη στήλη με τίτλο "Games" ζητώντας να προσθέσετε τα εικονίδια αυτά στα Favorites σας. Μάταια όμως. Εσείς απλά θα έπρεπε να μπορείτε να δείτε με ευκολία το σύνολο των viewers και των καναλιών ανά παιχνίδι, σε μία ξεχωριστή σελίδα και με μεγάλα εικονίδια. Ακριβώς ότι κάνει το Twitch.

Αξίζει το YouTube Gaming αντί του Twitch;
Στην παρούσα φάση, ο μόνος λόγος να ασχοληθείτε με το
YouTube Gaming είναι η περίπτωση του να έχετε ένα μεγάλο κανάλι στο YouTube. Με αυτό τον τρόπο απλά θα αυξήσετε τα views και τους subscribers σας. Φυσικά μην περιμένετε να έχετε παραπάνω έσοδα από αυτά που έχετε ήδη στα βίντεό σας στο YouTube.

Όσο κι αν δεν θέλει να το παραδεχθεί η Google, η υπηρεσία της είναι τόσο δυσλειτουργική και απρόσωπη, που "φωνάζει" από μακριά ότι οι ίδιοι οι developers της δεν έχουν κάνει beta testing όσο θα έπρεπε. Δεν έχουν μπει στο πετσί του "Θα φέρω όσο το δυνατόν πιο πολλά άτομα στο κανάλι μου" ή "Θα με μάθουν έτσι περισσότεροι απ' ότι στο Twitch". Δεν υπάρχει καμία σοβαρή εκμετάλλευση των youtube subscribers που ήδη έχει ένα κανάλι και μέχρι σήμερα το αυτονόητο. Ένα σωστό μόνιμο live link για να μπορεί να δει ο κόσμος την εκπομπή από οποιοδήποτε social network ή site.

Στον αντίποδα, το Twitch δεν δίνει εύκολα Subscribe button σε έναν Έλληνα streamer που ξεκινάει σήμερα παρά μόνο αν έχει αυστηρά 3 live την εβδομάδα με πάνω από 300 viewers και για μεγάλο χρονικό διάστημα, στο οποίο φυσικά θα προσφέρει τις διαφημίσεις του καναλιού του στο Twitch...για την ψυχή της μάνας του. Ωστόσο, υπάρχουν ελληνικά κανάλια στο Twitch με 10.000 Followers και 200.000 views και δεν έχουν πάρει ακόμη subscribe button, όταν στον αντίποδα άλλα κανάλια το πήραν από τους 2.000 και τους 3.000 Followers με κοντά...100 views. Συνεπώς το τι "κλίκα" παίζει στο support του Twitch ένας Θεός το ξέρει.

Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει έστω μία υπηρεσία Streaming που να δίνει σήμερα όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να κάνει σοβαρά την δουλειά του. Η μόνη καλή περίπτωση είναι το να έχεις κανάλι στο Twitch με subscribe button. Αν το YouTube Gaming αποφασίσει να σοβαρευτεί και να διορθώσει όλα τα παραπάνω προβλήματα, προσθέτοντας επί πληρωμή subscribers τότε το συζητάμε.

Συζητήστε περισσότερα για το YouTube και το Twitch στο ομώνυμο subforum.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Sephi (Level 12) 16/01/2016 14:59
Συμφωνώ σε πολλά για το YouTube Streaming.
Είναι άπειρες η στιγμές που μου βγάζει κουλά error και απλά το κλείνω χωρίς να ασχοληθώ περαιτέρω.
Καλώς η κακως το Twitch είναι η μοναδική αξιόπιστη επιλογή για να παρακολουθήσω τα αγαπημένα μου stream.
#2 Myrmidon (Level 21) 16/01/2016 18:28
Εντάξει η εν λόγω υπηρεσία έχει ακόμα παιδικές ασθένειες που πιστεύω με τον καιρό θα περάσουν. Πιθανότατα το Youtube Gaming είναι περισσότερο για να κάνουν Lives κυρίως όσοι έχουν μεγάλο αριθμό folowers στο Youtube. Θα αλλάξει, αυτό είμαι σίγουρος. Από ποιότητα και ευχρηστία προσωπικά δεν έχω παράπονο, πέραν του ότι το chat με το live έχει μια περίεργη σχέση. Πάντα αναγκάζομαι να το κάνω pop up για να δίνω όσο γίνεται μεγαλύτερο χώρο στο live στην οθόνη μου με αποτέλεσμα καμιά φορά να κρύβεται από κάνω, αν κάνω κατά λάθος click στο live, και μετά πρέπει να το φέρω στο προσκήνιο. Όλα τα άλλα για μένα ειναι οκ. Για το χρηματικό δε μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αν το κάνετε για αυτό το λόγο κυρίως προβλέπω να το καταργείτε. Σαν ιδέα μου είναι να σας προτείνω να κάνετε τακτικά walkthroughs σε διάφορα παιχνίδια, για να αυξήσετε περεταίρω τους viewers.Τα walkthroughs είναι πάντα χρήσιμα και για αρκετό καιρό (χρόνια) μετά την δημιουργία τους. Το ποδοσφαιράκι, οκ καλό είναι για τους φίλους, αλλά μοιάζει λίγο "φωτοβολίδα" η όλη προσπάθεια. Άσε που η επανάληψη του θέματος, όλο ποδόσφαιρο, κάποια στιγμή κουράζει. Είναι μόνο για φανατικούς του είδους. Τα walkthroughs από την άλλη θα ενδιαφέρουν πιστεύω ποιο πολύ κόσμο. Μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχουν και πολλοί Ελληνες να κάνουν τακτικά και για αρκετό καιρό walkthroughs. Ίσως το συνδυάζατε και με κανένα video review για ορισμένα παιχνίδια. Κάνετε videos καιρό και δείχνετε να το έχετε το τηλεοπτικό. Σκεφτείτε το.
#3 Tas13 (Level 14) 16/01/2016 18:34
Στο Twitch Μάνο θυμάμαι ότι μαζευόταν περισσότερος κόσμος.Στο youtube gaming οντως υπαρχει θεμα με το live link.Κι εγω δυστυχως δεν σας ειδα live την Δευτερα γιατι νομιζα οτι ηταν offline.Μετά το κατάλαβα ότι πρέπει να εχω ολο το link και αναγκαστικα το εβαλα στα favorites κι ετσι χθες σας ειδα live.Αλλά τα προβλήματα αυτά όπως τα διαβάζω μου φαίνονται τόσο απλά και τόσο χαζά που λίγο να τους έστριβε θα τα έφτιαχναν.Γνώμη μου είναι όμως να μείνετε youtube gaming γιατί η ποιοτητα ειναι κορυφη.Στο twitch σε ορισμενα καναλια που παρακολουθω εχει πολύ lag.
#4 Mystique (Level 23) 16/01/2016 22:32
Αν τα 440.000 views τον μηνα δινουν μονο 150 ευρω δεν αξιζει να θεωρηθει σαν επαγγελμα παρα σαν χομπυ. Δεν ειναι και τοσο ευκολο ν'ανεβαζεις καθε μερα video για να πεις οτι ειναι απλοικο να το κανεις εστω και για τα ψιχουλα που αποφερει αυτη η δραστηριοτητα. Εκτος αν καποιος δεν εχει κατι αλλο να κανει και επιλεγει αυτο τον τροπο ωστε να βγαζει το χαρτζηλικι του. Το θεμα ομως ειναι και που θα βρει τα χιλιαδες views που ειναι απαραιτητα για να παρει καποια εσοδα.
#5 Blood King (Level 25) 16/01/2016 22:59
Από τα λεγόμενα του Μάνου μάλλον δεν αξίζει η ενασχόληση με το YouTube Gaming αφού τα πενιχρά του κέρδη δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την δαπάνη του πολύτιμου gaming χρόνου μας. Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση από το άρθρο πάντως είναι η απουσία σοβαρού τεσταρίσματος από τους ανθρώπους της Google, απαράδεκτο θέαμα για παγκοσμίου κλάσης τεχνολογικό κολοσσό.
#6 tsakos (Level 14) 19/01/2016 01:16
:-) Θα ήθελα μια μέρα να δω ελληνική υπηρεσία steaming όπως το twitch και το youtube. Ως θεατής μου αρέσει πολύ περισσότερο το youtube παρόλα αυτά αναγνωρίζω πως η google δε σέβεται τους streamers της.
Notification