Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Space School: Βρέθηκε η χαμένη σειρά games της Konami για το NES

31 Aug 2019 19:35 #226478 by Μάνος Γρυπάρης
Ένα σπάνιο cartridge του παιχνιδιού Space School για NES δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το Space School της Konami είχε κυκλοφορήσει αποκλειστικά και μόνο στα σχολεία για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν δόθηκε ποτέ προς πώληση στα καταστήματα. Το cartridge αφορά το Famicom (την Ιαπωνική έκδοση του NES). Συνολικά δημιουργήθηκαν επτά games, τα έξι εξ αυτών για σχολεία και το έβδομο για μια πετρελαϊκή εταιρεία της Ιαπωνίας.
Για να παίξετε τα παραπάνω cartridges δεν αρκεί απλά να τα βάλετε σε ένα Famicom. Θα πρέπει να έχετε έναν ειδικό αντάπτορα, τον QTa, ο οποίος κατασκευάστηκε αποκλειστικά και μόνο για αυτά τα cartridges, για λόγους ασφαλείας. Ο Nikolai Gubanov, αλλιώς γνωστός στο YouTube και ως Russian Geek, απέκτησε cartridge από την σειρά Space School και αναζητούσε τον αντάπτορα QTa που θα τα έπαιζε.


Τελικά με την βοήθεια του CaH4e3, ενός διάσημου Ρώσου hacker, κατάφερε να βάλει σε λειτουργία το cartridge, αντιγράφοντας τα αρχεία του και κάνοντας διαθέσιμο το περιεχόμενό του online, άρα κατ' επέκταση να μπορεί ο κόσμος να το τρέξει μέσω emulator.

Το τελικό αποτέλεσμα βέβαια δεν είναι κάτι το τρομερό, απλά δίνεται στη δημοσιότητα έτσι για ιστορικούς λόγους. Οι δυο τους έχουν τέσσερα από τα επτά cartridges της σειράς Space School και τα έχουν ήδη μετατρέψει σε emulators.



Είναι ωραίο να ανακαλύπτει κανείς χαμένα κομμάτια της ιστορίας του gaming και να τα παρουσιάζει. Η Konami θυμίζουμε ότι ιδρύθηκε το 1969 και έχει προλάβει το gaming από την γέννησή του. Ευελπιστούμε οι δύο Ρώσοι να βρουν και τα υπόλοιπα τρία cartridges σε λειτουργική κατάσταση.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification