Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Απόλυτα Προστατευμένο Το Xbox 360

31 Mar 2012 16:26 #106354 by Βασίλης Βασιλός
Οι κάτοχοι Xbox 360 δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα, σύμφωνα με την Microsoft.

Η Microsoft ξεκίνησε μια έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς μιας πανεπιστημιακής ομάδας πως hackers μπορούν εύκολα να πάρουν τα στοιχεία πιστωτικών καρτών από μεταχειρισμένα Xbox 360.

Όπως αναφέρει το Kotaku, μια ομάδα από το πανεπιστήμιο Drexel στη Φιλαδέλφια, ισχυρίζεται πως μπορεί εύκολα να αποσπάσει τα στοιχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στις πιστωτικές κάρτες. Αυτό ωστόσο μπορούν να το κάνουν μόνο με μεταχειρισμένα Xbox 360, μέσω απλών εργαλείων για modding που βρίσκονται στο διαδίκτυο.

Η ερευνήτρια Ashley Podhradky θεωρεί πως η Microsoft κάνει πολύ καλή δουλειά στο να προστατεύει τις πληροφορίες ιδιοκτησίας της, δεν μπορεί όμως να προστατεύσει αποτελεσματικά τα στοιχεία των χρηστών της. Η ίδια συνιστά σε όποιον θέλει να ξεφορτωθεί την κονσόλα του να χρησιμοποιήσει κάποιο πρόγραμμα όπως το Darik’s Boot & Nuke για να σιγουρευτεί πως ο σκληρός δίσκος έχει καθαριστεί πλήρως. Με ένα απλό reformat μας τονίζει πως κάποια στοιχεία παραμένουν ακόμα στην κονσόλα. «Όταν θέλετε να κάνετε format τον υπολογιστή σας, που μπορεί να φέρει π.χ. Windows, ένα παράθυρο εμφανίζεται και σας επισημαίνει πως όλα τα δεδομένα σας θα σβηστούν. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Τα στοιχεία μένουν», δηλώνει η Ashley.

Μετά τους ισχυρισμούς αυτούς, η Microsoft ξεκίνησε έρευνα. Ο γενικός διευθυντής του συστήματος προστασίας της Microsoft, Jim Alkove, δήλωσε στο Joystiq πως έχει ζητήσει να του δοθούν πληροφορίες από την εταιρεία που θα του επιτρέψουν να ερευνήσει εις βάθος την κονσόλα. Καθ’ όλη την διάρκεια της έρευνας ωστόσο, δεν έχουν βρεθεί βάσιμα στοιχεία που να αποδεικνύουν πως οι ισχυρισμοί των ερευνητών είναι αληθείς.

Ο Jim Alkove δηλώνει: «Το Xbox 360 δεν είναι σχεδιασμένο για να αποθηκεύει δεδομένα των πιστωτικών καρτών πάνω στην κονσόλα, οπότε η μέθοδος που οι ερευνητές ισχυρίζονται πως χρησιμοποίησαν φαίνεται αδύνατη. Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους κατόχους Xbox 360 πως παίρνουμε πολύ σοβαρά την προστασία των στοιχείων τους».


Βασίλης Βασιλός

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Apr 2012 11:11 #106369 by Παναγιώτης Σεντουκάς
όταν αρχίζουν να αρνούνται είναι που πρέπει να φοβάστε περισσότερο

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification