Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Nintendo: Γενική συζήτηση

30 Nov 2019 09:59 #228788 by Giorgos Tsolaridis
Miyamoto: "Η Nintendo θέλουμε να μεγαλώσει όπως η Disney, αλλά οι γονείς είναι μεγάλο εμπόδιο"
"Ο Mario πρέπει να εκθρονίσει τον Μίκυ".


Ο Ιάπωνας game designer Shigeru Miyamoto, θα ήθελε ο Mario της Nintendo να εκρθονίσει τον Μίκυ Μάους ως η κορυφαία μασκότ παγκοσμίως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ιαπωνικού μέσου Nikkei, καθώς επιθυμεί η Nintendo να πάρει τα πρωτεία από την Disney και ο Mario να γίνει η πιο αναγνωρισμένη φιγούρα.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο σε αυτό όμως είναι οι γονείς, όπως δηλώνει ο ίδιος. "Πολλοί γονείς κρατούν τα παιδιά τους μακριά από τα video games. Αλλά δεν έχουν πρόβλημα να τους αφήνουν να βλέπουν ταινίες της Disney. Δεν μπορούμε να κοντράρουμε την Disney αν οι γονείς δεν είναι άνετοι με το να παίζουν τα παιδιά τους με games της Nnintendo".

Ο Miyamoto πιστεύει ότι Mario μπορεί να ξεπεράσει τον Mίκυ, σύμφωνα με την απήχηση που έχει και την οικονομική επιτυχία της σειράς, αλλά θεωρεί ότι έχει δρόμο ακόμη μπροστά του μέχρι να τα καταφέρει, κάτι που μπορεί να πάρει αρκετές γενιές.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Sep 2020 11:52 #238855 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
Ο Miyamoto έδωσε ευχές στον...35χρονο πλέον Super Mario!
Κάνε καμία άσκηση και κούρευε το μουστάκι.


35 χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του Super Mario Bros και ο Shigeru Miyamoto, δημιουργός του δημοφιλούς υδραυλικού της Nintendo έχει κάποιες ευχές και συμβουλές στον Mario.

H Nintendo γιορτάζει τα 35 χρόνια του Super Mario με κυκλοφορίες όπως το Super Mario 3D All-Stars για το Switch, παπούτσια και ρούχα σχετικά με το franchise, μεταξύ άλλων. Ο Shigeru Miyamoto, δημιουργός του Mario μίλησε στο CNN για τον χαρακτήρα που δημιούργησε δίνοντας μάλιστα εκτός από τις ευχές του και μερικές συμβουλές.

Η Nintendo πάντως ισχυρίζεται ότι ο Mario είναι 26 ετών, η ηλικία δηλαδή που θα έχει πάντα στον κόσμο του franchise. Πάντως αν ήταν 35 χρονών στην πραγματικότητα, ο Miyamoto θα του ευχόταν ειρήνη και αρμονία στην ζωή του όπως και να κόψει το χαρακτηριστικό του μουστάκι. Ο Miyamoto δήλωσε για τον Mario: ‘’ To να ζεις με τρόπο αληθινό για σένα, είναι πολύ πιο ευχάριστο από το να είσαι διαρκή ανταγωνισμό με τους συνανθρώπους σου. Έχεις πολύ δουλειά μπροστά σου οπότε μην ξεχνάς την γυμναστική και την περιποίηση από το μουστάκι σου’’.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Dec 2020 09:47 #243181 by Giorgos Tsolaridis
Τα παιδιά του Shigeru Miyamoto ήταν φανατικοί της Sega
Οικογενειακό δράμα!


Ποιος θα το πίστευε ότι τα παιδιά του Shigeru Miyamoto, game designer της Nintendo και δημιουργού σειρών όπως τα Super Mario, Donkey Kong και The Legend of Zelda, ήταν φανατικοί της Sega όταν ήταν μικροί.

Ο Miyamoto έκανε αυτή τη δήλωση στο NewYorker και μάλιστα πρόσθεσε ότι τους άρεσαν τα Space Harrier και Out Run, δύο κλασικά retro games. Ενδέχεται η αγάπη τους για την Sega να έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι κονσόλες του σπιτιού ανήκαν στον ίδιο τον Miyamoto και όχι στα παιδιά του. "Αν δεν ακολουθούσαν τους κανόνες τότε γνώριζαν ότι θα μπορούσα ακόμα και να τους πάρω τις κονσόλες" είπε χαριτολογώντας σε συνέντευξη. Σκληρός ο Shigeru!

Τελικά η Nintendo κέρδισε την μάχη με την Sega, η οποία και συνέχισε με την ανάπτυξη νέων video games.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Aug 2021 14:20 #254133 by Stathis Moose Stathopoulos
Shigeru Miyamoto: "Το να παίζω Pokemon Go ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα"



Δεν εμπνέεται από άλλα games.

Ο Ιάπωνας game designer Shigeru Miyamoto, απάντησε κατά την διάρκεια ενός meeting με μετόχους της Nintendo σχετικά με τα αγαπημένα του games.

Ένας από τους επενδυτές ρώτησε τα στελέχη της Nintendo για τα αγαπημένα τους games, μεταξύ αυτών και τον Miyamoto κι εκείνος απάντησε κατευθείαν το Pokemon Go. Ο Shuntaro Furukawa, πρόεδρος της Ιαπωνικής εταιρείας, δήλωσε τα Mario Kart Live: Home Circuit και τα Famicom Detective Club games για το Switch

Ο Miyamoto δήλωσε πάντως ότι παίζει κυρίως games που έχει σχεδιάσει ο ίδιος και ότι δεν εμπνέεται από games άλλων εταιρειών. Πάντως, είπε ότι τα Pac-Man και Tetris ήταν επιρροές για αυτόν στα πρώτα στάδια της καριέρας του στο game development. Όσο για το Pokemon Go, πρόσθεσε: "Το παίζω με την γυναίκα μου. Το να παίζω ένα παιχνίδι με όλη την οικογένεια είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Παίζω εδώ και χρόνια και με τους φίλους στη γειτονιά. Ο μέσος άνθρωπος που παίζει Pokemon Go στην Ιαπωνία θα είναι περίπου 60 χρονών (γέλια)".

Βέβαια ο μέσος όρος των gamers στην Ελλάδα είναι κατά πολύ μικρότερος, όπως και το ποσοστό των γυναικών gamers. Δείτε τι ισχύει στη σχετική έρευνα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία gamers που αυξάνονται.

Δείτε ακόμη τους Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν που έπαιζαν Pokemon Go.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 03:49 #257810 by Stathis Moose Stathopoulos
Ο Shigeru Miyamoto δημιουργός του Mario, μίλησε για το επόμενο 3D game της σειράς




Η Nintendo θέλει να το κάνει πιο προσβάσιμο στο κοινό.

Ο Shigeru Miyamoto, δημιουργός του Mario, μίλησε για το επόμενο 3D τίτλο της σειράς και την τακτική της Nintendo να κάνει την σειρά πιο προσιτή στο κοινό.

Ο Miyamoto είπε ότι από την κυκλοφορία του Super Mario Galaxy το 2007, η Ιαπωνική εταιρεία ήθελε να κάνει τα 3D Super Mario games ποιο προσιτά. Έτσι κυκλοφόρησε το New Super Mario Bros. Wii και αρκετά αργότερα το απλούστερο Super Mario Run για τα κινητά. Σχετικά με το επόμενο 3D Mario, ο Miyamoto δήλωσε ότι θέλει να διευρύνει περισσότερο τη σειρά, χωρίς όμως να δώσει κάποιο παράδειγμα. Συγκεκριμένα είπε: "Όταν αναπτύσσουμε software, προσπαθούμε να προσθέσουμε νέα στοιχεία, όμως ταυτόχρονα θέλουμε  να διασκεδάσουν ακόμα και οι παίκτες που παίζουν πρώτη φορά. Πρόσφατα, άνθρωποι όλων των ηλικιών, διασκέδασαν με το 3D Super Mario Odyssey, που κυκλοφόρησε το 2017 και θέλουμε από εδώ και πέρα να διευρύνουμε το 3D Mario με νέους τρόπους".

<youtube>5kcdRBHM7kM</youtube>

Στην ίδια συνάντηση με τους επενδυτές της Nintendo, ο Miyamoto δήλωσε με αφορμή την κυκλοφορία της επερχόμενης ταινίας Super Mario, ότι θα υπάρξουν περισσότερες σειρές της Nintendo σε projects που δεν αφορούν τα video games: "Με το οπτικό περιεχόμενο, ο κόσμος μπορεί να βιώσει τις σειρές της Nintendo σε αρκετά μέρη και πιστεύω ότι είναι καλό το να περιεχόμενο να είναι προσβάσιμο από ανθρώπους που δεν διαθέτουν μία gaming συσκευή".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 May 2022 18:59 #264022 by Nikos Georgopoulos
Πληροφορίες για το παιχνίδι του Kanye West



Νέες πληροφορίες ήρθαν στη δημοσιότητα για το video game που είχε παρουσιάσει ο Kanye West στον Shigeru Miyamoto. Στο παιχνίδι -αν κυκλοφορούσε- θα παίζαμε ως η μητέρα του Kanye West (Donda West) και θα πετούσαμε προς τον παράδεισο. Ο ράπερ έχει χάσει την μητέρα του to 2007 λόγω μίας πλαστικής επέμβασης που έκανε. Το soundtrack του παιχνιδιού το είχε επιμεληθεί ο ίδιος ο Kanye West.
Ο Miyamoto το βρήκε ενδιαφέρον. Ωστόσο, όταν το σκέφτεται μετά από καιρό γελάει, διότι σκέφτηκε ότι ένας ράπερ -όπως ο Kanye West- πρότεινε την δημιουργία παιχνιδιού στη Nintendo. Το παιχνίδι του θα ονομαζόταν "Only One" και θα το ανακοίνωνε τον Φεβρουάριο του 2016. Αναπτυσσόταν από την Encyclopedia Pictura, μία εταιρεία ανάπτυξης στο Los Angeles. Τελικά δεν κυκλοφόρησε ποτέ, λογικά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης (αν και ο ίδιος ο ράπερ θα μπορούσε να το χρηματοδοτήσει). 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Jan 2023 04:34 #269315 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Bayonetta 3
Ο Shigeru Miyamoto, δημιουργός των Mario και Zelda, λογομάχησε με τον Hedeki Kamiya για τον Donkey Kong




Ήταν η πρώτη τους γνωριμία.

Ο Shigeru Miyamoto, δημιουργός των Mario και Zelda, λογομάχησε με τον Hedeki Kamiya (Bayonetta, Resident Evil 2) για τον Donkey Kong

Σε βίντεο που ανέβηκε από τον ιστορικό των video games Liam Robertson, ο Kamiya λέει την ιστορία της γνωριμίας του με τον Miyamoto: Ο Kamiya έκανε παράπονα σε κάποιο στέλεχος της E3 επειδή δεν είχαν βάλει ο Donkey Kong στο Virtual Console arcade. Μόλις η συζήτηση απέκτησε ένταση ο ίδιος ο Miyamoto έπιασε τον Kamiya από τον ώμο και του εξήγησε ακριβώς τον λόγο. Ο ίδιος περιγράφει την εμπειρία ως σοκαριστική επειδή δεν είχε συναντήσει νωρίτερα τον Miyamoto. Δείτε την συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:


Here's the full video (JP Kellams translates for Kamiya in the clip): t.co/WAwhDv9aME #GameHistorySecrets

— Liam Robertson (@Doctor_Cupcakes) January 24, 2023

Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Kamiya είναι το Bayonetta 3 με καλές κριτικές και τώρα ετοιμάζεται το Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon. Επιπλέον ετοιμάζεται και το Bayonetta 4, όμως πιθανότατα έχει χρόνια μπροστά του.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Feb 2023 21:00 #269841 by Nikos Georgopoulos
Miyamoto: "Σταματήστε να με αποκαλείτε τον Steven Spielberg των video games"




Έξαλλος ο Shigeru!

Ο Shigeru Miyamoto δήλωσε σε συνέντευξή του στο Gamespot, ότι δεν θέλει ο κόσμος να τον αποκαλεί τον "Spielberg των video games".

Ο δημιουργός των Super Mario, Zelda, Donkey Kong και άλλων επιτυχημένων gaming σειρών δήλωσε: "Με έχουν αποκαλέσει και Spielberg των video games, αλλά στην πραγματικότητα δεν μου αρέσει αυτό. Είμαι ο Miyamoto. Ο Miyamoto είναι ο Miyamoto και η Nintendo είναι η Nintendo. Ωστόσο, νιώθω μεγάλη τιμή που με συγκρίνουν με την Disney. Αλλά αντί να συγκρίνω τη Nintendo με τη Disney, νιώθω ότι η Disney σε κάποιο βαθμό, ειδικά για τις οικογένειες, αντιπροσωπεύει μια αίσθηση καθησυχασμού για τις οικογένειες."

Ο κύριος όγκος της συνέντευξης με τον προγραμματιστή αφορά στην πραγματικότητα το χρόνο που αφιέρωσε εργαζόμενος στο πάρκο Super Nintendo World των Universal Studios που άνοιξε πρόσφατα στο Χόλιγουντ. Ο Miyamoto είπε ότι θα ήθελε να σκαρφαλώσει στο κάστρο, αλλά προφανώς αυτή είναι η πραγματική ζωή και όχι ένα βιντεοπαιχνίδι, οπότε δεν μπορενα το κάνει αυτό, όπως το κάνει το Super Mario.

Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ονομάζεται Super Nintendo World, αλλά έχει ως επί το πλείστον θεματολογία Mario επί του παρόντος, ο Miyamoto είπε ότι υπήρξε συζήτηση για την "προσθήκη άλλης μίας σειράς εκεί μέσα", παρέχοντας το Splatoon ως παράδειγμα. Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει μία διαδρομή με θέμα το Donkey Kong στα Universal Studios στην Ιαπωνία, που είναι χαρακτήρας της σειράς Mario, αλλά ένα μέρος της έκθεσης με θέμα το Splatoon θα ήταν επίσης κάτι που θα έφερνε έναν νέο αέρα. Τώρα πρέπει απλώς να ανοίξουν ένα πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πάντως...υπάρχει κάποιος από εσάς που να έχει όντως αποκαλέσει τον Miyamoto ως "Τον Spielberg των video games"; Μάλλον αυτό ήταν κάτι που οι περισσότεροι gamers δεν γνωρίζουν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Mar 2023 02:39 #269996 by Nikos Georgopoulos
Shigeru Miyamoto: "Όταν ο καιρός είναι καλός να βγαίνετε έξω"




Μην παίζετε μόνο games.

Ο Shigeru Miyamoto έδωσε συνέντευξη στο NPR και δήλωσε ότι το να παίζετε games πολύ δεν είναι κάτι κακό, αλλά αν η μόνη σας δραστηριότητα είναι το να παίζετε games, τότε αυτό δεν είναι ότι καλύτερο.

Ο δημιουργός των σειρών Mario, Zelda και πολλών ακόμη, δήλωσε: "Αν έχει μια ωραία ημέρα τότε βγείτε έξωμ γιατί πραγματικά, νομίζω ότι υπάρχει ένας σημαντικός παράγοντας ότι είναι η προσωπική σας εμπειρία. Στη συνέχεια, όταν η εμπειρία σας αυτή συνδέεται με την εμπειρία που έχετε με αυτήν την εικονική ψυχαγωγία, τότε η χαρά, ο παράγοντας διασκέδασης, εκρήγνυται πραγματικά εκθετικά και έτσι νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να αποκτάει πολλές διαφορετικές εμπειρίες ζωής, τόσο αν δημιουργεί τα games, όσο και αν παίζει τα games, ώστε να μπορεί κάποιος πραγματικά να απολαύσει πλήρως την όλη εμπειρία."

Όσο για το κρίσιμο ερώτημα, του τι θα γίνει η Nintendo στην εποχή μετά τον Miyamoto, ο game designer είπε: "Πιθανότατα θα είναι το ίδιο. Υπάρχουν, ξέρετε, άνθρωποι στην εκτελεστική ομάδα, δημιουργοί μέσα στην εταιρεία, καθώς και άνθρωποι που δημιουργούν τον Mario, όλοι έχουν αυτή την αίσθηση του τι σημαίνει να είσαι Nintendo και επομένως δεν είναι ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις που πηγαίνουν πέρα δώθε. Όλοι έχουν μια κατανόηση, αυτό το είδος κοινής κατανόησης, για το τι είναι να είσαι Nintendo. Και έτσι, ακόμα και όταν υπάρχουν νέες ιδέες που εμφανίζονται, πάντα υπάρχουν το γεγονός ότι είναι μια νέα ιδέα, αλλά και το γεγονός ότι η ιδέα αυτή θα πρέπει να έχει μέσα της την ουσία της Nintendo. Έχουμε ένα κοινό όραμα, τρομακτικά κοινό όραμα για το τι κάνουμε. Επομένως δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν αλλαγές".

Please Log in or Create an account to join the conversation.