Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword
×
Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Oculus Quest : VR headset

More
09 Oct 2018 17:42 #219303 by Insane
Insane created the topic: Oculus Quest : VR headset
Το περιμένουμε την άνοιξη του 2019 στην πρωτόγνωρη τιμή για VR εξοπλισμό, με μόνο 399 δολάρια.
Με πολλά νέα χαρακτηριστικά η Facebook και η Οculus καταφέρνουν να δημιουρήσουν ένα budget VR headset.

you see but you do not observe...
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Oct 2018 18:37 #219305 by akiszax
akiszax replied the topic: Oculus Quest : VR headset

Insane wrote: Το περιμένουμε την άνοιξη του 2019 στην πρωτόγνωρη τιμή για VR εξοπλισμό, με μόνο 399 δολάρια.
Με πολλά νέα χαρακτηριστικά η Facebook και η Οculus καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα budget VR headset.


350 ευρώ δηλαδή!! Μια χαρά τιμή είναι, υπομονή μέχρι το 2019 B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Oct 2018 19:12 #219306 by Insane
Insane replied the topic: Oculus Quest : VR headset
Δεν ξέρουμε αν θα ισχύσει η ισοτιμία ακόμα:dry: :dry:
Εδώ οι πρώτες ειδήσεις σχετικά με το OCULUS QUEST.

you see but you do not observe...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
23 Oct 2018 15:12 - 23 Oct 2018 19:50 #219546 by BigGreekGamer
BigGreekGamer replied the topic: Oculus Quest : VR headset
Παραιτείται ο συνιδρυτής της Oculus VR
Ο John Carmack δήλωσε ότι θα παραμείνει.


Ο Brendan Iribe, συνιδρυτής της Oculus VR και πρώην διευθύνων σύμβουλος, παραιτήθηκε από την θέση του χθες Δευτέρα και κατ’ επέκταση και από τον όμιλο της Facebook στην οποία ανήκει η τεχνολογία.

Επί έξι χρόνια ο Iribe εργάστηκε στη δημιουργία του Oculus και την εξέλιξή του. Στα τέλη του 2016 παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος και πλέον αποχώρησε και ως εργαζόμενος της εταιρείας. Σύμφωνα με το TechCrunch, ο λόγος της αποχώρησης ήρθε μετά από ορισμένες διαφωνίες που αφορούν το μέλλον του VR και την ακύρωση του Oculus Rift 2, τομέας στον οποίο ο Iribe είχε αναλάβει επικεφαλής του development.

Η Facebook θυμίζουμε ότι αναπτύσσει το Oculus Quest, μια πιο οικονομική συσκευή σε σχέση με το ακριβό Oculus Rift. Στο μέλλον ωστόσο, η Oculus VR είναι διατεθειμένη να κατασκευάσει ένα Oculus Rift 2 (όπως δήλωσε ο ίδιος ο Mark Zuckerberg στο πρόσφατο Oculus 5 keynote), απλά δεν έχει πρόθεση να συνεχίσει την ανάπτυξή του την δεδομένη στιγμή. Την θέση του Brendan Iribe θα αναλάβει ο Nate Mitchell, ο οποίος είχε επίσης ηγετικό ρόλο όσον αφορά την εφαρμογή του Oculus Rift στα PC.

Ο John Carmack δήλωσε μέσω του Twitter ότι έχει πρόθεση να παραμείνει στη Facebook μετά το λανσάρισμα του Oculus Quest.

After All We’ve Been Through. Everything That I’ve Done.
It Can’t Be For Nothing.
Last Edit: 23 Oct 2018 19:50 by akiszax.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Sep 2019 18:44 #226672 by BigGreekGamer
BigGreekGamer replied the topic: Oculus Quest : VR headset
Παραιτήθηκαν και οι έξι ιδρυτές της Oculus VR
Έφυγε και ο επικεφαλής του VR product management.


Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα για την Oculus VR, η οποία δεν φαίνεται να σώθηκε ούτε από την εξαγορά της από την Facebook. Οι χαμηλές πωλήσεις και η μη αποδοχή του VR από την συντριπτική πλειοψηφία των gamers ανάγκασαν και τους έξι ιδρυτές της εταιρείας να παραιτηθούν.

Ο τελευταίος που...έκλεισε την πόρτα πίσω του, ήταν ο Nate Mitchell, ο οποίος εργαζόταν ως επικεφαλής του Product Management στο παράρτημα Virtual Reality της εταιρείας. Το επόμενο διάστημα θα ξοδέψει τον χρόνο του με την οικογένειά του, σε ταξίδια και στο να ξεκουραστεί. Δήλωσε ωστόσο ότι θα παραμείνει μέλος του Oculus community, αλλά με μικρότερο ρόλο.

Θυμίζουμε ότι οι άλλοι πέντε ιδρυτές της Oculus που την στήριξαν μέχρι να φύγουν είναι οι Palmer Luckey, Brendan Iribe, Michael Antonov, Jack McCauley και Andrew Reisse.

After All We’ve Been Through. Everything That I’ve Done.
It Can’t Be For Nothing.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Oct 2019 11:41 - 26 Oct 2019 09:41 #227945 by ProfGameboy
ProfGameboy replied the topic: Oculus Quest : VR headset
Η VR τεχνολογία έχει εξελιχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια σε πολλές διαφορετικές βιομηχανίες, δίνοντας μια πιο ζωντανή εμπειρία μιας παρουσίασης ή ενός παιχνιδιού.

Το να πατάτε ένα κουμπί δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την χρήση των ίδιων σας των χεριών μέσα σε ένα παιχνίδι. Τα νέα χειριστήρια με BeBop αισθητηρες που θέλει να λανσάρει η Oculus θυμίζουν λίγο ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τα γάντια αποτελούν μια καινοτομία της Oculus και θα είναι συμβατά με το Oculus Quest. Η εταιρία ανακοινώσε ότι τα Forte Data Gloves αποτελούν τα πρώτα απτικά γάντια που κυκλοφορούν στην αγορά. Τα γάντια θα εφαρμόζουν πάνω στις παλάμες και τα δάχτυλα σας, εκπέμποντας δονήσεις στο χέρι σας όταν θα αγγίζετε in game αντικείμενα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύχτηκε με σκοπό να δίνει μια πολύ πιο ρεαλιστική αίσθηση στους παίκτες, ενώ τα χειριστήρια θα καλύπτουν ολόκληρα τα δάχτυλα σας ώστε το σύστημα να σας δίνει αλλά και να αντιλαμβάνεται οποιαδήποτε κίνηση μέσα στο παιχνίδι. Επιπλέον η εταιρία ανακοινώσε ότι θα κυκλοφορήσουν σε one size μέγεθος ώστε να εφαρμόζουν ανάλογα με τον κάθε άνθρωπο χωρίς προβλήματα.

Τα γάντια συνεχίζουν και καταλήγουν στον καρπό σας όπου θα υπάρχει ένας ειδικός αισθητήρας- αναπτήρας όπου θα δίνει την δυνατότητα στα χειριστήρια να έχουν Τα γάντια συνεχίζουν και καταλήγουν στον καρπό σας όπου θα υπάρχει ένας ειδικός αισθητήρας- αναπτήρας όπου θα δίνει την δυνατότητα στα χειριστήρια να έχουν 3D ανάλυση δεδομένων. Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των Forte Data Gloves, οι αισθητήρες θα κινείται σε ταχύτητες 160Hz, η μπαταρία θα έχει διάρκεια μιας ημέρας ενώ θα υποστηρίζει συστήματα των Unity και Unreal Engine. Κάθε άρθρωση του δακτύλου θα περικυκλώνετε από 10 αισθητήρες με συνολικό ποσοστό απόκρισης των κινήσεων σας στους +/- 1.5 βαθμούς ακρίβειας. Τέλος σε κάθε δάκτυλο αλλά και παλάμη θα υπάρχουν συνολικά έξι απτικοί αδιάβροχοι αισθητήρες, κάτι που θα σας βοηθά και στο καθάρισμα των γαντιών χωρίς κανένα φόβο. Οι BeBop αισθητήρες είναι φτιαγμένοι περισσότερο για εφαρμογές προπόνησης ωστόσο συμβατότητα σε Unity και Unreal δείχνει ότι η Oculus να εφαρμόσει την συγκεκριμένη τεχνολογία και στα games που θα κυκλοφορήσουν.
Last Edit: 26 Oct 2019 09:41 by BigGreekGamer.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Nov 2019 12:02 #228479 by Revelation
Revelation replied the topic: Oculus Quest : VR headset
O υπεύθυνος των νέων τεχνολογιών της εταιρίας, John Carmack, θα ασχολείται πλέον με το κομμάτι της τεχνικής νοημοσύνης. Ο Carmack εργαζόταν ως υπεύθυνος στον τομέα των νέων τεχνολογιών της Oculus από το 2013 και δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. Ας ελπίσουμε αυτή η αλλαγή θέσης να μην επηρεάσει τις επόμενες κυκλοφορίες της εταιρίας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Pokemon
Time to create page: 0.637 seconds
Notification