RaspK_FOG\ wrote:
Το έχω εδώ και καιρό στο PC, αλλά δε μου πέρασε από το μυαλό να το βάλω! Όταν βρω αυτό που έχω για τον Νιλς Μπορ θα το ανεβάσω...
Προφανώς αναφέρεσαι στο γνωστό πρόβλημα του βαρομέτρου, ή πως μπορούμε να μετρήσουμε το ύψος ενός κτιρίου με τη χρήση ενός βαρομέτρου;
1ον) Μάλλον δεν ήταν ο Bohr που έλυσε έτσι το πρόβλημα, είναι κατα πάσα πιθανότητα urban legend.
2ον) Ποια είναι η απάντηση που περίμενε ο καθηγητής; Για να καταλάβει κανείς το πόσο πραγματικά αστείο είναι πρέπει να ξέρει και την "σωστή" απάντηση....
Το θέμα έχει αναλυθεί διεξοδικά και κάθε φυσικός που σέβεται τον εαυτό του έχει βρεί μια ξεχωριστή λύση στο πρόβλημα. Εμένα πάντως το αγαπημένο μου ήταν:
Σημαδεύουμε έναν περαστικό και του πετάμε το βαρόμετρο στο κεφάλι... Αν ξεφύγουμε από την αστυνομία, διαβάζουμε την επόμενη μέρα τις εφημερίδες, οπότε αν είμαστε τυχεροί θα γράφουν το εξής: "Ασυνείδητος πέταξε από την ταράτσα κτιρίου ύψους h (όπου h το ζητούμενο) ένα βαρόμετρο και σκότωσε έναν περαστικό. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες."