Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword
×
Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Face Depixelizer

More
27 Jun 2020 18:39 #235985 by BigGreekGamer
BigGreekGamer created the topic: Face Depixelizer
Eίναι δυνατό για έναν πραγματικό άνθρωπο να έχει ένα σαγόνι σχεδόν τόσο τετράγωνο όσο και του B.J. Blazkowicz.

Εξάλλου, ο Henry Rollins υπάρχει. Αλλά το Wolfenstein 3D δεν είναι ακριβώς ένα παιχνίδι στο οποίο ψάχνουμε για ρεαλιστικά πρόσωπα. Το κεφάλι με pixelated του B.J. εκεί κάτω στο περιβάλλον χρήστη είναι αρκετά λεπτομερές για να δείξει πόσο υγιής είναι, και αυτό πρέπει να κάνει. Τίποτα δεν θα μπορούσε να με προετοιμάσει για την εικόνα του "depixlizer προσώπου" που βασίζεται στο A.I. που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα, η οποία μετατρέπει αυτό το εικονοστοιχείο σε έναν τρομακτικό άνθρωπο.

Φαίνεται πολύ αληθινός. Αλλά επίσης, όπως ένας άνθρωπος που δεν μπορούσε, ή τουλάχιστον δεν έπρεπε, να υπάρχει. Το κεφάλι του είναι τόσο τετράγωνο! Αυτά τα φρύδια θα μπορούσαν να σβήσουν τον ήλιο. Αυτά τα μαλλιά είναι κατά κάποιον τρόπο η ακριβής απόχρωση του χονδροειδούς χαλιού της δεκαετίας του '70. Θα ήταν αδύνατο για αυτό το BJ να μην προσγειωθεί έναν μη μιλώντας ρόλο ως "γκάνγκστερ # 3" σε μια μεσαία ταινία μαφίας.

Είδα αυτήν την εικόνα πριν από τρεις ημέρες και συνεχίζω να το σκέφτομαι. Με κάνει να γελάω άβολα σε τυχαίες στιγμές. Είναι κάτι για την έκφρασή του, αυτό το ελαφρύ χαμόγελο, σαν ένα τύπο με γυαλιά μάτια. Θέλω να πιστέψω ότι είναι πραγματικός και όχι η δημιουργία ενός αλγορίθμου. Εάν η φωτογραφία δεν είχε tweet από έναν από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο έργο, θα νόμιζα ότι ήταν δουλειά στο Photoshop.

Αυτό το project, Face Depixelizer, σας επιτρέπει να εισαγάγετε μια εικόνα χαμηλής ανάλυσης και να την αναδημιουργήσετε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια με ένα νευρικό δίκτυο που ονομάζεται StyleGAN, το οποίο δημιουργήθηκε από τη Nvidia πριν από μερικά χρόνια. Προφανώς τα εφέ είναι λίγο περισσότερο εκεί έξω όταν χρησιμοποιείτε ένα ψεύτικο πρόσωπο με pixelated, αντί για μια φωτογραφία χαμηλού ψηφίσματος ενός πραγματικού ατόμου. Προσπάθησα να το τρέξω μόνος μου, αλλά το Depixelizer φαίνεται να είναι υπερφορτωμένο. Απογοητευτικό, γιατί πραγματικά ήθελα να δω πώς θα μοιάζει το τρισδιάστατο πρόσωπο του Mario από το Mario 64 που μετατράπηκε σε "πραγματικό" άτομο.

Εκτός από διασκεδαστικά πρόσωπα όπως τα B.J., υπάρχουν μερικές όχι τόσο μεγάλες επιπτώσεις της τεχνολογίας εδώ. Για παράδειγμα, τι συνέβη όταν κάποιος το δοκίμασε σε μια εικόνα χαμηλής ανάλυσης του Ομπάμα:
https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/WS6BpR7cb8ebP6bnfuWvSV-650-80.jpg.webp

Αυτή η τεχνολογία, σίγουρα, θα χρησιμοποιηθεί αναπόφευκτα με κακούς τρόπους. Έχουμε δει την AI να κληρονομήσει γρήγορα ρατσιστικά χαρακτηριστικά και φαντάζομαι ότι οι δημιουργίες εικόνων του νευρικού δικτύου δεν διαφέρουν. Ένας από τους άντρες που ασχολούνται με το Depixelizer αποκαλείται «δημοφιλής» και φαίνεται να μην ανησυχεί για ηθικά ζητήματα, γράφοντας «Κάθε νέα τεχνολογία μπορεί να είναι ευεργετική και επιβλαβής, αλλά αν λογοκρίνουμε τέτοια νευρωνικά δίκτυα, τότε η ανθρωπότητα δεν θα προχωρήσει». Δεν είμαι σίγουρος ότι η πρόοδος της ανθρωπότητας βρίσκεται στους ώμους των αναβαθμισμένων εικόνων, αλλά τι ξέρω;

Πριν από αυτήν την τεχνολογία, όπως και οι περισσότερες τεχνολογίες, μπούκλες σαν ένα καταραμένο πόδι μαϊμού, είμαι τουλάχιστον χαρούμενος - νομίζω - ότι έφερε αυτή τη νέα έκδοση του B.J.

After All We’ve Been Through. Everything That I’ve Done.
It Can’t Be For Nothing.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.259 seconds
Notification