Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

E3 2024 & E3 2025

23 Jun 2023 12:13 #271752 by Μάνος Γρυπάρης
Οι εκθέσεις E3 στο Los Angeles για το 2024 και το 2025 ακυρώθηκαν, σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού της Αμερικής.

Μετά την ακύρωση της E3 2023 τον Μάρτιο, λόγω μη προσέλκυσης χορηγών, οι E3 2024 και E3 2025 έχουν ακυρωθεί, σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού της Αμερικής. Αυτό τουλάχιστον εντόπισε το Resetera. Τα επόμενα events επρόκειτο να διεξαχθούν στις 11 Ιουνίου 2024 και 3 Ιουνίου 2025.

Κατά τα άλλα, το Υπουργείο Τουρισμού των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση στις αρχές Ιουνίου και αναφέρει ότι οι δύο αυτές E3 έχουν ακυρωθεί.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jun 2023 14:05 #271755 by Nikos Georgopoulos
Οι E3 2024 και E3 2025 ακυρώθηκαν
Η ESA διαψεύδει την είδηση.

Οι εκθέσεις E3 στο Los Angeles για το 2024 και το 2025 ακυρώθηκαν, σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού της Αμερικής.

Μετά την ακύρωση της E3 2023 τον Μάρτιο, λόγω μη προσέλκυσης χορηγών, οι E3 2024 και E3 2025 έχουν ακυρωθεί, σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού της Αμερικής. Αυτό τουλάχιστον εντόπισε το Resetera . Τα επόμενα events επρόκειτο να διεξαχθούν στις 11 Ιουνίου 2024 και 3 Ιουνίου 2025.

Κατά τα άλλα, το Υπουργείο Τουρισμού των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση στις αρχές Ιουνίου και αναφέρει ότι οι δύο αυτές E3 έχουν ακυρωθεί.

Η ESA αρνείται την είδηση
Κατά τα άλλα, η ESA, διοργανώτρια αρχή των εκθέσεων E3, δήλωσε ότι "Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για την E3 2024 και τις επόμενες και δεν έχουμε πάρει τελικές αποφάσεις για τα συγκεκριμένα events". Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Όταν διοργανώνεται ένα event, συνέπως για να οριστεί μια ημερομηνία και μία τοποθεσία, θα πρέπει οι διοργανωτές να πληρώσουν μία προκαταβολή. Η ακύρωση συνεπάγεται με το ότι απλά δεν θα πληρώσουν μία προκαταβολή και περιμένουν να κλείσουν χορηγούς.

Προφανώς η απουσία των μεγάλων publishers και η μη κάλυψή τους με άλλες εταιρείες, είναι εμφανή στοιχεία. Αντίθετα, η έκθεση Gamescom που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Γερμανία, έχει έσοδα τόσο από την τεράστια προσέλευση κόσμου (περίπου 350.000 άτομα πάνω κάτω, ανάλογα με την χρονιά), όσο και από τις εταιρείες, αφού δεν βασίζεται μόνο σε μεγάλους publishers, αλλά και σε πολλούς indie developers .

Επίσης, με την μεταφορά των παρουσιάσεων από τις παλιές press conference στα livestreams, οι gaming publishers έχουν δει ότι η διαφορά στην απήχηση δεν είναι τόσο μεγάλη και κάθε εταιρεία παρουσιάζει τα games μέσα από τα κανάλια της χωρίς να έχει καθόλου επιπλέον έξοδα. Win win.

Ζωή σε λόγου μας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jun 2023 10:55 #271824 by Nikos Georgopoulos
Η ψηφιακή E3 2021 είχε ζημία 4 εκατομμύρια δολάρια
Σύμφωνα με την οργανώτρια εταιρεία ESA.

Η Entertainment Software Association (ESA), οργανώτρια εταιρεία της E3 είχε ζημία σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια από την ψηφιακή E3 2021.Σύμφωνα με φορολογικά έγγραφα της ESA, η εταιρεία ξόδεψε συνολικά 7.3 εκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2021, συμπεριλαμβανομένου και του μισθού του προέδρου της, Stanley Pierre Louis, που ήταν 1.5 εκατομμύριο. Συγκεκριμένα η ESA ξόδεψε μέσα στο 2021:

3.9 εκατομμύρια στην Paragon Creative Agency LLC για "trade show management"
1.6 εκατομμύρια στο Game Cloud Network Inc. για την "E3 web platform"
580.000 στο Smithbucklin για "trade show management"

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Sep 2023 08:38 #272812 by Nikos Georgopoulos
Η E3 2023 ίσως γίνει, αλλά με πολλές αλλαγέςΗ E3 2024 δείχνει ότι ακυρώθηκε, καθώς η εταιρεία ReedPop δεν θα δουλέψει απ' ότι φαίνεται με την διοργανώτρια Entertainment Software Association, η οποία την ενημέρωσε ότι δεν θα διοργανώσει την έκθεση του χρόνου
Η ESA ετοιμάζει " ολοκληρωτικές αλλαγές για μια πιθανή επιστροφή το 2025".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Dec 2023 21:06 #274033 by Nikos Georgopoulos
Οριστικά ΤΕΛΟΣ η έκθεση E3
Τίτλοι τέλους...για πάντα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η E3 έφτασε οριστικά στο τέλος της μετά από 28 χρόνια.

Η εταιρεία που την διαχειριζόταν ονομάζεται Entertainment Software Association (ESA) και ο πρόεδρός της, Stanley Pierre-Louis δήλωσε : "Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες όπου διοργανώναμε το event που αποτελούσε κεντρική παρουσίαση για την παγκόσμια βιομηχανία του games, η Entertainment Software Association αποφάσισε να φέρει την Ε3 στο τέλος της. Γνωρίζουμε ότι ολόκληρη η βιομηχανία, παίκτες και δημιουργοί, έχει μεγάλο πάθος για την Ε3. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να αποχαιρετήσουμε ένα τόσο αγαπητό event, αλλά είναι το σωστό, με δεδομένες τις νέες ευκαιρίες που έχει η βιομηχανία μας για να βρει νέους fans και συνεργάτες."


pic.twitter.com/y6dtVkBvNI

— E3 (@E3) December 12, 2023

Εδώ και χρόνια ήταν εμφανές ότι το τέλος της E3 έφτανε, όταν μερικοί από τους πιο μεγάλους συνεργάτες της, όπως οι Sony, Nintendo και EA σταμάτησαν να λαμβάνουν μέρος και οργάνωναν τα δικά τους events. Η πανδημία και η αντικατάστασή της από το Summer Games Fest του Geoff Keighley φαίνεται ότι επίσης έπαιξαν σημαντικό ρόλο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Apr 2024 10:42 #275748 by Nikos Georgopoulos
Η Entertainment Software Association Software Association δεν θέλει να διατηρούνται retro games σε libraries online
Πολλοί ερευνητές τα εκμεταλλεύονται για να διασκεδάσουν και όχι για έρευνες.

Η Entertainment Software Association, η εμπορική ένωση στην gaming βιομηχανία κατέρριψε μια πρόταση που επέτρεπε στους ερευνητές την απομακρυσμένη πρόσβαση σε αρχειοθετημένα video games. Ένας δικηγόρος της ESA είπε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τροποποιηθεί η πρόταση για να ικανοποιήσει τα μέλη της, φοβούμενος ότι μια εξαίρεση για την ακαδημαϊκή κοινότητα θα έκανε ένα τεράστιο library διαθέσιμο για «ψυχαγωγικό παιχνίδι».

Οι δηλώσεις έγιναν ως μέρος του πρόσφατου United States Library of Congress Copyright Office σχετικά με μια προτεινόμενη εξαίρεση στο copyright που θα επέτρεπε την απομακρυσμένη πρόσβαση σε αρχειοθετημένα games ειδικά για ακαδημαϊκούς, αναφέρει το Game Developer . Η εξαίρεση προτάθηκε αρχικά από το Software Preservation Network. Ο δικηγόρος της ESA Steve Englund κατέρριψε την πρόταση, αρνούμενος επίσης πιθανές τροποποιήσεις που θα έκαναν την εξαίρεση πιο αποδεκτή από τα μέλη της ESA. Αντίθετα, είπε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει «συνδυασμός περιορισμών που [μέλη της ESA] θα υποστήριζαν για την παροχή απομακρυσμένης πρόσβασης».Ορισμένες από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις περιλάμβαναν τον περιορισμό της πρόσβασης σε άτομα με ακαδημαϊκή διαπίστευση, κάτι που δεν ήταν κατάλληλο για την ESA. Ο Englund είπε ότι (οι τροποποιήσεις) «δεν εμποδίζουν τους χρήστες να λένε ψέματα ή τα libraries από το να παρέχουν ένα απλό checkbox, όπου οι χρήστες θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι έχουν σκοπό την έρευνα». Η AACS (Advanced Access Content System), η οποία επίσης είναι αντίθετη στην εξαίρεση, είχε επίσης πρόβλημα με την πρόταση ότι η πρόσβαση θα μπορούσε να περιοριστεί σε libraries με φυσική τοποθεσία. Ο δικηγόρος της AACS, Mike Ayers, υποστηρίζοντας τις αντιρρήσεις της ESA δήλωσε: «Οποιοσδήποτε μπορεί να έχει μια ταχυδρομική διεύθυνση. Όταν πρόκειται απλώς για τα checking boxes σε αντίθεση με την επαλήθευση για οτιδήποτε, θα είχα ανησυχίες... Δεν είναι σαφές ότι [οι φυσικές εγκαταστάσεις] θα είναι πραγματικά αποτελεσματικές».

Ο Englund πρότεινε ότι τυχόν περιορισμοί δεν θα ήταν αρκετοί για να περιορίσουν αυτό που αναφέρει ως «ψυχαγωγικό παιχνίδι» μέσω ενός online αρχείου. «Πιθανότατα θα δούμε μια κατάσταση όπως το «online arcade» για το οποίο προειδοποιούσα για τις τελευταίες αρκετές διαδικασίες».

Η ESA ήταν η διοργανώτρια εταιρεία της E3 πριν τελειώσει για πάντα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification