Ταινία Super Mario Bros. - Review

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Ταινία Super Mario Bros. - Review

Ταινία Super Mario Bros. - Review

Το Mushroom Kingdom ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη!

Συγγραφέας: Matthew Fogel 
Σκηνοθεσία: Aaron Horvath, Michael Jelenic
Διάθεση: Rio Premier Cinemas

Το 1993 η ταινία Super Mario Bros κατέστρεψε τα παιδικά μας όνειρα λόγω κακής σκηνοθεσίας και σεναρίου και ευτυχώς ήρθε η στιγμή να πάρουμε το αίμα μας πίσω.

Η νέα ταινία Super Mario Bros είναι ευτυχώς animated, παραγωγός της είναι ο ίδιος ο Shigeru Miyamoto, δημιουργός της σειράς και πρωταγωνιστούν πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί. Συγγραφέας είναι ο Matthew Fogel που είχε γράψει τις μέτριες ταινίες Lego 2 και Minions 2. Επίσης σκηνοθέτες είναι οι Aaron Horvath και Michael Jelenic που έχουν λίγα χρόνια εμπειρίας, ο 2ος κυρίως σε τηλεοπτικές σειρές. Το τελικό αποτέλεσμα είναι απλώς μια συμπαθητική ταινία Super Mario για όλες τις ηλικίες και σίγουρα κάτι πολύ καλύτερο από την πατάτα του 1993.

Από σεναριακής άποψης, η ταινία Super Mario Bros. δεν ξεκινάει με το κλασικό βαρετό σενάριο της Nintendo, στο οποίο η Πριγκίπισσα  είναι στο κάστρο, εμφανίζεται ο Bowser με ένα αερόπλοιο και την απαγάγει και στη συνέχεια ο Mario ειδοποιείται «Α, απήγαγαν την πριγκίπισσα, τράβα να την σώσεις». Αντίθετα, μας παρουσιάζει ένα πολύ πιο ενδιαφέρον σενάριο, στο οποίο συνδέει τα γεγονότα της ταινίας Super Mario Bros. του 1993 με τα γεγονότα της σειράς των video games.

Επίσης παρουσιάζει τον χαρακτήρα των αδερφών Mario όπως τον γνωρίζουμε, ενώ υπάρχουν και άπειρα easter eggs και references. Θα συναντήσετε μια πολύ μεγάλη γκάμα χαρακτήρων από την σειρά Super Mario Bros., μέχρι και αναφορές σε άλλες gaming σειρές της Nintendo.

Ο Chris Pratt ως Mario και  ο Jack Black ως Bowser τα καταφέρνουν εξαιρετικά στους ρόλους τους. Μου άρεσε πολύ και η ερμηνεία της Anya Taylor-Joy και δεν το περίμενα, αλλά και του Charlie Day ως Luigi και του Seth Rogen ως Donkey Kong. Όλο το cast έχει εκπληκτικές ερμηνείες και επειδή είναι καλά ονόματα προτίμησα να δω την αγγλική εκδοχή της ταινίας.

Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι εξαιρετικός. Η λεπτομέρειά τους είναι εκπληκτική και τα animations τους φοβερά. Τα περιβάλλοντα έχουν σχεδιαστεί και αυτά με κάθε λεπτομέρεια, από τους χώρους, μέχρι και τα αντικείμενα.

Το σενάριο περνάει μηνύματα για όλες τις ηλικίες, όπως την σημασία του να αγαπάμε τα αδέλφια μας, δείχνει την δυναμική πλευρά της πριγκίπισσας Peach, αλλά και την ευαίσθητη πλευρά του Bowser και κυρίως έχει πολλά easter eggs. Παρουσιάζονται όλα τα βασικά power-ups της σειράς Super Mario Bros, πολλοί βασικοί χαρακτήρες, γνωστές τοποθεσίες , αντικείμενα, αναφορές σε retro games της Nintendo, αναφορές σε 2D και 3D Mario, οι σωλήνες, μέχρι και γνωστές ατάκες των χαρακτήρων.

Δυστυχώς όμως το σενάριο δεν είναι κάτι το εξαιρετικό. Ναι μεν από πλευράς σκηνοθεσίας έχουμε πολλές εναλλαγές τοποθεσιών και φοβερά οπτικά εφέ. Επίσης θα ακούσετε πολλές φορές πασίγνωστα μουσικά κομμάτια από την σειρά Super Mario Bros, τα οποία δυστυχώς θα έπρεπε να είναι περισσότερα και με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το σενάριο από την μία δεν δείχνει τόση δράση όση θα έπρεπε, ειδικά στο ξεκίνημα το Super Mario στο Mushroom Kingdom, ενώ στο τελευταίο τρίτο της ταινίας εκεί που περιμέναμε να δούμε πιο επικές μάχες, τελικά μένουμε με ένα μεγάλο παράπονο.

Σε γενικές γραμμές η ταινία Super Mario είναι ακριβώς ότι θα ήθελαν οι fans της σειράς. Ίσως η μεγαλύτερη παραγωγή easter eggs που έχουμε δει ποτέ. Γύρω στα 85 στο σύνολο. Κατά τα άλλα η αλήθεια είναι ότι οι σεναριογράφοι και ο Miyamoto εστίασαν κυρίως εκεί. Θα θέλαμε στο φινάλε της να δούμε κάτι το εντυπωσιακό που θα μας μείνει. Αυτό που θα σας μείνει σίγουρα αν περιμένετε μέχρι και μετά τα credits, είναι το μήνυμα ότι πιθανόν στο μέλλον θα δούμε και sequel, με ακόμη περισσότερους χαρακτήρες. Τουλάχιστον μείναμε με τις καλές ερμηνείες.

Θετικά:
- Ατελείωτος αριθμός από easter eggs και αναφορές
- Εξαιρετικός σχεδιασμός χαρακτήρων
- Πολύ καλές ερμηνείες
- Εξαιρετικά οπτικά εφέ
- Το αγαπημένο soundtrack της Nintendo

Αρνητικά:
- Το σενάριο θα μπορούσε να είναι καλύτερο σε αρκετά σημεία
- Δεν κορυφώνει όπως πρέπει
- Για τους gamers είναι πάνω κάτω προβλέψιμη , για τους non-gamers ίσως περάσει αδιάφορη

Βαθμολογία
Ερμηνείες: 9
Γραφικά: 9
Σκηνοθεσία: 7.5
Σενάριο: 7.5
Soundtrack: 8
Γενικά: 8.2

Η ιδανική εμπειρία που όλοι οι fans της σειράς Super Mario πρέπει να ζήσουν.

Συζητήστε για την ταινία Super Mario Bros. στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ThanP (Level 11) 15/04/2023 11:41
Την είδα. Φοβερή ταινία! Όπως όλα δείχνουν τα video games έχουν κατακτήσει και το σινεμα! 8)
Notification