Αμερικανικό Ψυχολογικό Ινστιντούτο: "Τα games δεν είναι εθισμός"

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Αμερικανικό Ψυχολογικό Ινστιντούτο: "Τα games δεν είναι εθισμός"

Αμερικανικό Ψυχολογικό Ινστιντούτο: "Τα games δεν είναι εθισμός"

Ψυχολόγοι πιέζονται από πολιτικούς για να δηλώνουν λάθος έρευνες.

Ο δόκτωρ Anthony M. Bean, ένας ψυχολόγος κλινικής του Texas, δήλωσε ότι η ιδέα περί του "εθισμού στα video games" είναι λανθασμένο συμπέρασμα που έχει επικίνδυνες προεκτάσεις. Σύμφωνα με το Polygon, θεωρεί μάλιστα ότι η συγκεκριμένη ιδέα ωθείται όχι από την επιστήμη αλλά από ένα κλίμα πανικού και πολιτικής πίεσης.

Αυτή την εβδομάδα ο Bean και τρεις ακόμη ψυχολόγοι δημοσίευσαν μια εφημερίδα με τίτλο "Εθισμός στα video games: Πώς ωθείται στο να γίνει ψυχολογικό συμπέρασμα" (την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη στο Researchgate) όπου αναλύουν τα κίνητρα όσων πιστεύουν και ωθούν το συγκεκριμένο συμπέρασμα προς την κοινωνία. Όλοι οι ψυχολόγοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ουδέποτε υπήρξαν επαρκείς έρευνες που να μπορούν να υποστηρίξουν ορθά και τεκμηριωμένα τον εθισμό στα video games.

"Με αυτή την λογική οι μισοί gamers θα ήταν εθισμένοι" δηλώνει ο Anthony Bean. Με την ίδια λογική "αυτό θα ίσχυε και στο ποδόσφαιρο ειδικά τώρα που είναι Αύγουστος. Γιατί να μην το θεωρήσουμε κι αυτό εθισμό; Όπως και την ανάγνωση βιβλίου σε βιβλιοθήκη που απομονώνει κάποιους". Κατέληξε δε ότι "όλα έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα του ατόμου. Αν όντως έχει κατάθλιψη τότε πέρα από τα games θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε άλλο. Άλλωστε πώς θα δούλευε; Πώς θα πλήρωνε τους λογαριασμούς του σπιτιού του; Πώς θα ήταν παραγωγικός;"

Το άρθρο καταλήγει ότι υπάρχουν μέχρι και μη τεκμηριωμένα σεμινάρια στην Αμερική στα οποία γονείς στέλνουν τα παιδιά τους για να παρακολουθήσουν...μαθήματα όπου "ειδικοί" αναφέρουν για τον "εθισμό στα video games", προκειμένου να εκμεταλλευτούν εμπορικά το όλο ζήτημα.

Συζητήστε περισσότερα σχετικά με την άποψη των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών και άλλων φορέων ότι "τα games είναι εθισμός" στο παρακάτω forum topic.

[UPDATE 2019] Δείτε το πόρισμα που έβγαλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ότι "Υπάρχει ασθένεια gaming διαταραχή".

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 DimutriKs (Level 16) 21/07/2017 01:39
Εθισμός είναι οτιδήποτε σε οδηγεί σε κατάχρηση χωρίς να μπορείς να το συγκρατήσεις, περιορίσεις η ακόμα και να το σταματήσεις. Πολλοί θεωρούν εσφαλμένα πως το gaming είναι τέτοιου είδους κατάχρηση. Ας πούμε πως εγώ που θα παίξω κάποιες ώρες την ημέρα η βάση υποχρεώσεων ακόμα και καθόλου είμαι εθισμένος ενώ ένας που κατεβάζει 3 πακέτα τσιγάρα την ημέρα όχι. Χαίρομαι που επιτέλους τοποθετήθηκε κάποιος επισήμως επί του θέματος. Με βάση προσωπικές εμπειρίες και όσα έχω δει από γνωστούς μου και σε διάφορες συζητήσεις πιστεύω πως ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που ενδεχομένως δημιουργείτε η καλλιεργείτε από το gaming και κυρίως το online gaming είναι η επιθετικότητα του χαρακτήρα. Ειδικότερα ένας γνωστός μου που έπαιζε φανατικά lol είχε γίνει ιδιαίτερα οξύθυμος και νευρικός. Μάλιστα πριν το σταματήσει τον τελευταίο καιρό που έπαιζε περισσότερο χαλιόταν παρά διασκέδαζε που ήταν εν τέλει και η όλη η ουσία και ο λόγος που το είχε ξεκινήσει. Δεν λέω απαραίτητα πως αυτό γίνεται λόγω του λολ η δεν έχει να κάνει σχέση και με τον ανθρώπινο χαρακτήρα όμως έχοντας σκεφτεί και παρατηρήσει κάποια πράγματα πιστεύω πως έστω και υποσυνείδητα οθεί σε μια ποιο επιθετική συμπεριφορά. Φυσικά θα είχε ενδιαφέρον να ακούσω και άλλες απόψεις πάνω σε αυτό...
#2 +1 ashbringer (Level 25) 21/07/2017 09:42
Γενικά πέφτει πολύ εκμετάλλευση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και το γεγονός ότι πολιτικοί επηρεάζουν ψυχολόγους για να δηλώνουν λάθος έρευνες είναι πολύ ανησυχητικό.
#3 +1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 21/07/2017 11:52
Συμφωνώ με τον Ashbringer, πολύ ανησυχητικό το ότι προσπαθούν να επηρεάσουν ψυχολόγους να δηλώσουν εσφαλμένα αποτελέσματα. Δείχνει στενόμυαλα και οπισθοδρομικά άτομα. Σαφώς και πρέπει να προσέχουμε τις καταχρήσεις αλλά εδώ σε βγάζουν εθισμένο, σαν ναρκομανή και 2 ώρες την μέρα να παίζεις. Είναι προκατειλημένοι .
#4 the_prophet1987 (Level 22) 21/07/2017 12:36
Επιτέλους βγήκε κάποιος και τα είπε,γιατί εγώ που δεν είμαι επιστήμονας και τα έλεγα με περνούσαν κάποιοι για τρελό.Δηλαδή το οτι πολιτικοί είναι αυτοί που βολεύονται με την ιδέα του οτι τα videogames είναι εθισμός.Και ο κόσμος το τρώει και συνεχίζει να το υποστηρίζει.
Τα videogames όπως και κάθε άλλη ασχολία δεν είναι εθισμός απο μόνα τους.Απλά κάποιοι άνθρωποι είναι αδύναμοι και επειδή προφανώς κολάνε με τα βιντεοπαιχνίδια θέλουν να χάνονται στο κόσμο τους και δε μπορούν να ξακολήσουν. Όπως συμβαίνει και με τα ναρκοτικά.Οτιδή ποτε τους παίρνει μακρυά απο τον κόσμο και τα προβλήμματα τους εθίζονται σε αυτό.Όμως με το που θα τελειώσει η επήρεια τα προβλήμματα θα τους περιμένουν στο τραπέζι μαζί με το φαγητό.Η μόνη λύση είναι να τα αντιμετωπίσουν.
#5 piroar (Level 4) 21/07/2017 12:51
Μπορείτε να μου στείλετε την πηγή αυτής της δημοσίευσης??
#6 Manos (Level 39) 22/07/2017 03:50
Quoting piroar:
Μπορείτε να μου στείλετε την πηγή αυτής της δημοσίευσης??

Δες το 1ο link του άρθρου.
#7 Adam_Pap (Level 18) 27/07/2017 22:53
H coca cola, mc donalds κ κατι αλλες σαβουρες που παραγει η αμερικη δεν ειναι εθισμος, ειδικα η coca cola, το gaming μας ενοχλει!!!
Notification