Η Square Enix έχασε σχεδόν 2 δις δολάρια της αξίας της απ' την κυκλοφορία του Final Fantasy 16 έως σήμερα

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Square Enix έχασε σχεδόν 2 δις δολάρια της αξίας της απ' την κυκλοφορία του Final Fantasy 16 έως σήμερα

Η Square Enix έχασε σχεδόν 2 δις δολάρια της αξίας της απ' την κυκλοφορία του Final Fantasy 16 έως σήμερα

Ελάχιστες ελπίδες στον ορίζοντα.

Από την κυκλοφορία του Final Fantasy 16 τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα, η Square Enix έχει χάσει 2 δις δολάρια της αξίας της σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι μετοχές της Ιαπωνικής εταιρείας έχουν πέσει λόγω των χαμηλών πωλήσεων, ενώ η Square Enix είχε και απώλειες τον περασμένο μήνυμα. Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν τόσο καλά games στον ορίζοντα για το προσεχές διάστημα.

Ο Serkan Toto, σύμβουλος παιχνιδιών με έδρα το Τόκιο, είπε ότι η Square Enix «έχει προβλήματα με την παραγωγή των games της» και πως δεν έχει αρκετούς τίτλους που στοχεύουν να γίνουν blockbuster. Αντίθετα, είναι "μέτρια games" και "πολύ ξεχασμένα".

Ο αναλυτής της UBS Securities, Kenji Fukuyama, πρόσθεσε ότι η Square Enix δεν έχει δημιουργήσει άλλη επωνυμία τόσο μεγάλη όσο το Final Fantasy ή το Dragon Quest. Έτσι, αν «κοιτάμε πέντε χρόνια μπροστά, δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να κάνουν τους επενδυτές σίγουρους για το μέλλον της εταιρείας», πρόσθεσε.

Το Forspoken που κυκλοφόρησε φέτος και είχε γίνει ντόρος, απέτυχε με πολύ χαμηλά reviews και user score, λόγω του gameplay, των πεσμένων frames και των woke στοιχείων που η Square Enix δοκίμασε τότε για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Square Enix ελπίζει σε ανάκαμψη με το Final Fantasy 7 Rebirth που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024. Άραγε μήπως...θα μπορούσε η Sony να την εξαγοράσει; Βέβαια από την άλλη αν το Final Fantasy 16 παραμείνει exclusive τότε ποιος ο λόγος να ξοδευτεί;

Διαβάστε το review του Final Fantasy 16 και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Kadaz (Level 23) 15/09/2023 01:22
Με woke στοιχεία δν πάει κάπου η square enix. Αν δν έχει woke στοιχεία το Final Fantasy 7 Rebirth πιθανόν να ανακάμψη. Το λατρεύουμε το 7 απο το 97. Γεράσαμε.
Notification