Η Microsoft δεν θα εξαγοράσει το Discord

Η Microsoft δεν θα εξαγοράσει το Discord

Η Microsoft δεν θα εξαγοράσει το Discord

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανεξάρτητη. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 23/3/21] Σύμφωνα με νέα αναφορά του Bloomberg, το Discord ενδέχεται να εξαγοραστεί από την Microsoft για περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Η φήμη έρχεται μετά από αναφορά του VentureBeat σύμφωνα με την οποία η Discord Inc. ερευνά τις επιλογές εξαγοράς της.

Στο άρθρο του Bloomberg αναφέρεται επίσης ότι η Discord Inc. βρισκόταν παλαιότερα σε συζητήσεις με τις Epic Games και Amazon, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να μην δούμε ακόμα μία εξαγορά "βόμβα" από την Microsoft.

Αν κάποια εταιρεία εξαγοράσει το Discord, θα πρόκειται για στρατηγική κίνηση, καθώς η Discord Inc. έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η εφαρμογή δεν είναι κερδοφόρα. Μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε 140 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ανά μήνα, ενώ η εμπορική του αξία από τα 3.5 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν τον Ιούνιο έφτασε τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τον Νοέμβριο. Το Discord στο σήμερα χαίρει της προτιμήσεις των παικτών όσον αφορά την επικοινωνία τους συγκριτικά με τις εναλλακτικές που προσφέρουν οι Sony και Microsoft, ή τα Steam και Epic Games Store.

Οι δύο αναφορές δηλώνουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές εταιρείες για την εξαγορά της εφαρμογής. Για να καταλάβετε το μέγεθος, τα 7,5 δισεκατομμύρια που έδωσε η Microsoft για την εξαγορά της Bethesda είναι λιγότερα από τα 10 δισεκατομμύρια που κοστίζει το Discord.

[UPDATE: 20/4/21 - Το Discord απέρριψε την Microsoft] Το Discord απέρριψε την πρόταση της Microsoft, σύμφωνα με την Wall Street Journal και θα παραμείνει ανεξάρτητο. Επίσης, στέλεχος του Discord δήλωσε ότι η εταιρεία είχε και άλλες προτάσεις από μεγάλες εταιρείες. Γεγονός είναι πάντως ότι οι συζητήσεις με την Microsoft μπορεί να συνεχιστούν και στο μέλλον.

Διαβάστε για τα ban που έριξε το Discord μέσα στο 2020 συζητήστε για τον server μας στο Discord στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Xintzi (Level 18) 23/03/2021 15:55
Έχει πάρει φόρα για τα καλά.. Να δούμε τι άλλο σκέφτεται να αγοράσει στο μέλλον..
#2 Kadaz (Level 16) 21/04/2021 18:32
Έτσι, να μην αγοραστεί πουθενά το discord. Είναι τέλειο όπως είναι τώρα :)
#3 BigGreekGamer (Level 30) 22/04/2021 12:48
Πάλι καλά... Σωστή κίνηση του Discord κατά την γνώμη μου.
Notification