Detroit: Become Human preview

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Detroit: Become Human preview

Detroit: Become Human preview

Υπάρχουν καλά και κακά androids.

Το demo του Detroit: Become Human είναι διαθέσιμο στο PSN και στο GameWorld αποφασίσαμε να το παίξουμε για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το επερχόμενο Cinematic Adventure της Quantic Dream.

Κατά την διάρκεια του demo είδαμε την γνώριμη αποστολή διάσωσης, η οποία έχει παρουσιαστεί στις E3 2018 και Gamescom 2018, απλά πλέον αυτή είναι η πρώτη φορά στην οποία μπορούμε να την δείξουμε δημόσια σε βίντεο. Κατά την διάρκειά της, ελέγχουμε ένα ανδροειδές, το RK800, με το οποίο θα πρέπει να σώσουμε ένα κοριτσάκι από τα χέρια ενός άλλου ανδροειδούς, του Daniel.

Στην συγκεκριμένη αποστολή, η οποία κατά πάσα πιθανότητα διεξάγεται σε ένα προχωρημένο σημείο του παιχνιδιού, προσπαθούμε να συλλέξουμε στοιχεία με τον RK800, τα οποία θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τον κακοποιό και να σώσουμε το κοριτσάκι. Ο Daniel, έχει εκνευριστεί διότι διαπίστωσε ότι ο πατέρας της οικογένειας ήθελε να τον αντικαταστήσει με ένα άλλο ανδροειδές, ένα πιο προηγμένο μοντέλο. Ως εκ τούτου, αποφάσισε να απαγάγει την κόρη του και παράλληλα πυροβόλησε αδιακρίτως τόσο τον πατέρα, σκοτώνοντάς τον, όσο και αστυνομικούς.

Gameplay
Φτάνοντας στη σκηνή του εγκλήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξετάζουμε το διαμέρισμα της οικογένειας βλέπουμε το γνώριμο μοντέλο χειρισμού της Quantic Dream. Χρησιμοποιώντας το δεξί analog stick δίνουμε εντολή για περισυλλογή στοιχείων, όπως επίσης και το touchpad του DualShock 4, όταν έρχεται η ώρα να αλληλεπιδράσουμε με συσκευές όπως tablets.

Συνομιλώντας με τον διοικητή της αστυνομίας που είναι επικεφαλής της ομάδας Swat μαθαίνουμε πληροφορίες για το ανδροειδές. Παράλληλα, μπορούμε να μεταβούμε όπου θέλουμε στον χώρο και να ψάξουμε για στοιχεία. Εξετάζουμε για παράδειγμα πτώματα στα οποία γίνεται αναφορά για το πόσα στοιχεία πρέπει να εντοπίσουμε στην οθόνη. Μετακινώντας αργά την κάμερα, εμφανίζεται το κουμπί Δ στα σημεία ενδιαφέροντος, συνεπώς απλά στοχεύουμε, πατάμε το κουμπί, βρίσκουμε τα στοιχεία και στη συνέχεια όταν τα βρούμε όλα τότε το ανδροειδές μας μπορεί να αναπαράγει την σκηνή φόνου και να εντοπίσει επιπλέον αντικείμενα και πληροφορίες.

Η κρίσιμη στιγμή
Στη συνέχεια και αφού έχουμε συλλέξει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, πηγαίνουμε στο ανδροειδές-κακοποιό. Προσπαθούμε να διαπραγματευτούμε μαζί του ώστε να αφήσει τον όμηρο. Όσα περισσότερα στοιχεία γνωρίζουμε, τόσο το καλύτερο για εμάς. Αν για παράδειγμα γνωρίζουμε το όνομά του τότε αυτό μας βοηθάει να χτίσουμε οικειότητα. Αν ξέρουμε πράγματα, όπως π.χ. το ότι επρόκειτο να αντικατασταθεί, τότε δείχνουμε ότι τον καταλαβαίνουμε κι ότι συμπάσχουμε μαζί του κι έτσι αυξάνουμε τις πιθανότητες επιτυχημένης διαπραγμάτευσης.

Επιπλέον, το ανδροειδές RK800 που ελέγχουμε, μπορεί να πάρει ένα όπλο μαζί του, το οποίο και βρίσκει στη σκηνή του εγκλήματος. Αν δεν το πάρουμε τότε δεν θα μπορέσουμε π.χ. να σκοτώσουμε το άλλο ανδροειδές και να σώσουμε εύκολα το κοριτσάκι, αλλά θα πρέπει είτε να θυσιάσουμε τον εαυτό μας και να πέσουμε στο κενό μαζί του για να σωθεί ο όμηρος, είτε να διαπραγματευτούμε σωστά. Σε κάθε περίπτωση, δεν αρκεί μόνο το να βρούμε σωστά στοιχεία, αλλά και να βρούμε τα κατάλληλα αντικείμενα για να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας τις αποστολές του παιχνιδιού. Επίσης, η σκηνή μας δείχνει μόνο ένα παράδειγμα του ότι οι πράξεις μας αλλάζουν το σενάριο και μπορούν -για άλλο ένα παιχνίδι της Quantic Dream- να σκοτώσουν χαρακτήρες που ελέγχουμε, χωρίς να χάσουμε, με την πλοκή να εξελίσσεται κανονικά.

Με ζητούμενο το σενάριο και την διάρκεια
Το Detroit: Become Human βασίζεται για άλλη μια φορά στιυς επιλογές μας, συνταγή που έχουμε δει πολλάκις στα Heavy Rain και Beyond: Two Souls. Το demo που είδαμε αποτελεί μόνο μία πτυχή του gameplay, μιας και κάθε χαρακτήρας που θα ελέγχουμε στο παιχνίδι θα έχει διαφορετική δράση. Το θέμα είναι τι έχει να μας δώσει το σενάριο και πόσες ώρες θα διαρκεί, αλλά και πόσες εναλλακτικές επιλογές και εναλλακτικά φινάλε μπορεί να μας χαρίσει.

Μάθετε όλες τις μέχρι τώρα πληροφορίες από το Detroit: Become Human και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Acquiescence (Level 10) 25/04/2018 21:16
Το demo ήταν πολύ σύντομο και ούτε που καταλαινει καποιος τι παίζει.Πάντως όλα δείχνουν ότι θα είναι ένα κλασικο Quantic Dream παιχνιδι με ότι αυτό συνεπάγεται.Ωρα ιο το preview.Εγώ το περιμένω με ανυπομονησία πάντως αλλά κάτι μου λέει ότι θα περάσει ψιλοαδιάφορο γιατί δεν θα έχει κάτι καινούργιο.
#2 +1 JaGuAr (Level 30) 25/04/2018 22:40
Έπαιξα το demo και μου άφησε καλές εντυπώσεις. Έχω παίξει τα Heavy Rain και Beyond Two Souls και τολμώ να πω πως εκ πρώτης όψεως φαίνεται καλύτερο και από τα δύο. Επειδή πρόκειται για Cinematic Adventure, άπαξ και έχει καλό story να βασιστεί, ενδέχεται να είναι πάρα πολύ καλό. Ένας μήνας μένει και θα το δούμε.
Notification