Halo: The Master Chief Collection

Hot
REVIEWED ON Xbox One  

H απόλυτη Halo ανθολογία.

H απόλυτη Halo ανθολογία.

H απόλυτη Halo ανθολογία.

Τα First-Person Shooters γενικότερα αποτελούν κατά γενική ομολογία ένα από τα πιο δημοφιλή genres στην βιομηχανία των video games. Μέχρι τις αρχές της περασμένης δεκαετίας όμως η κύρια πλατφόρμα ανάπτυξης τους ήταν τα PC. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε δει κάποια καλά ports στο PlayStation και στο Sega Saturn, αλλά μέχρι το 2002 τα μόνα αξιόλογα console FPS ήταν το Golden Eye 007 για το Nintendo 64 και το Alien vs Predator για το Atari Jaguar. Εκείνη την χρονιά το μέλλον των FPS στις κονσόλες έμελλε να αλλάξει από μία αριστουργηματική κυκλοφορία, το Halo: Combat Evοlved. To τελευταίο επαναπροσδιόρισε το ύφος των FPS, απέδειξε ότι μπορούν να παιχθούν το ίδιο καλά σε μία κονσόλα (αν και αρκετοί ακόμη και σήμερα διαφωνούν) και αποτέλεσε έναν από τους τρεις καλύτερους -κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντα- launch τίτλους όλων των εποχών.

Για την Microsoft και το Xbox πάντως το Halo: Combat Evolved ήταν κάτι ακόμη περισσότερο, ήταν η δημιουργία όπου γνωρίσαμε τον Master Chief τον εμβληματικό πρωταγωνιστή της σειράς. Βέβαια πολύ σύντομα είχαμε την τύχη να απολαύσουμε ένα εξαιρετικό sequel, το Halo 2, το οποίο και αυτό με την σειρά του τάραξε τα νερά στην παγκόσμια gaming κοινότητα. Έχετε σκεφτεί ποτέ σε ποιο game είδαμε για πρώτη φορά matchmaking με playlists σε online περιβάλλον; Όσοι μαντέψατε το Halo 2 πέσατε μέσα, οι υπόλοιποι αναλογιστείτε λίγο αυτό το δεδομένο και θα καταλάβετε ότι μιλάμε για μία πραγματικά πρωτοπόρα κυκλοφορία που γιγαντώθηκε μέσα από την επίσης καινοτόμα υπηρεσία Xbox Live.


Κάνοντας fast forward στην Ε3 του 2014 η Microsoft ανακοινώνει την κυκλοφορία του Halo: The Master Chief Collection. Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει τα τέσσερα πρώτα κεφάλαια της σειράς και κυκλοφορεί αποκλειστικά στο Xbox One. Μάλιστα το Halo 2 περιλαμβάνεται με την μορφή μιας Anniversary Edition, στην οποία έχουμε βελτιωμένα γραφικά και αρκετούς multiplayer χάρτες που έχουν σχεδιαστεί ξανά από την αρχή. Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχουμε συναντήσει δεκάδες HD επανακυκλοφορίες που στην ουσία δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν. Είναι λογικό λοιπόν κάποιοι να αναρωτηθούν αν αξίζει η αγορά της συλλογής. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά το περιεχόμενό της και να απαντήσουμε σε όλα τα εύλογα ερωτήματα σας.

Τα άπαντα του Master Chief
Το Halo: The Master Chief Collection περιλαμβάνει σε ένα δισκάκι τα Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2 Anniversary, Halo 3 και Halo 4. Πέρα από αυτά σας δίνει πρόσβαση στην τηλεοπτική σειρά Halo: Nightfall, αλλά και στην επερχόμενη beta του Halo 5: Guardians που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο. Κοινώς με 60 ευρώ αποκτάτε τέσσερα games και είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά ελκυστικό πακέτο. Κάποιοι ενδεχομένως να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για την απουσία των Halo: ODST και Halo: Reach, αλλά στις εν λόγω κυκλοφορίες δεν πρωταγωνιστεί ο Master Chief οπότε δίνουμε point στην Microsoft εδώ. Παρόλα αυτά, είναι γεγονός ότι θα μπορούσαν να προστεθούν κάποια documentaries και developer diaries από τις συλλεκτικές εκδόσεις των Halo 2 και Halo 3. Όπως και να έχει πάντως ακόμη και με αυτές τις ελλείψεις το τελικό πακέτο προσφέρει εξαιρετικό value for money.


Φυσικά όπως προαναφέραμε κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί για ποιο λόγο να πάρω την συλλογή αφού έχω ξαναπαίξει τα games. Κακά τα ψέμματα το highlight της συλλογής και ο κυριότερος λόγος απόκτησής της είναι το Halo 2 Anniversary. Εδώ λοιπόν θα πρέπει να διατυπώσω κάποιες ενστάσεις σε όσους υποστηρίζουν ότι η αγορά της συλλογής δεν έχει κανένα νόημα. Οι πωλήσεις της σειράς Halo στην Ευρώπη αγγίζουν τα 9 εκατομμύρια, κοινώς 9 εκατομμύρια παίκτες έχουν αγοράσει κάποιο Halo. Πόσοι έχουν πάρει το Halo 2; Μόλις 1.5 εκατομμύρια παίκτες, κοινώς μιλάμε για ένα ποσοστό κοντά στο 15%.

Συν τις άλλοις, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για την Ελλάδα, όπου είναι ζήτημα αν πουλήθηκαν μερικές χιλιάδες Xbox και Halo 2. Προσαρμόζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω νούμερα στην Ελληνική πραγματικότητα ελάχιστοι παίκτες στην χώρα μας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Halo 2. Ακόμη πιο λίγοι ήταν όσοι ασχολήθηκαν με το multiplayer, καθώς οι συνδρομητές του Xbox Live στην Ελλάδα εν έτη 2004 ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα. Με βάση τα παραπάνω ακόμη κι αν η Microsoft επανακυκλοφορούσε μόνο του το Halo 2 Anniversary η αγορά του θα ήταν ενδεδειγμένη. Πόσο μάλλον όταν πλάι σε αυτό συναντάμε τρία ακόμη από τα καλύτερα FPS όλων των εποχών.


Μια επική space όπερα

Ένας από τους λόγους που η σειρά Halo σημείωσε μεγάλη επιτυχία είναι χάρις στο πλούσιο lore της, το οποίο εκτυλίσσεται μαεστρικά μέσα από τα τέσσερα πρώτα κεφάλαιά της. Η Bungie είχε εφαρμόσει ανάλογη τακτική και στην σειρά Marathon, η οποία κυκλοφόρησε -σχεδόν αποκλειστικά- για Mac στα μέσα της δεκαετίας του '90 και γι' αυτό τον λόγο δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό. Όπως είναι φυσικό δεν θα επεκταθούμε περισσότερο στο σενάριο των τεσσάρων Halo που περιλαμβάνονται εδώ, καθώς κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει σε προηγούμενα reviews. Εντούτοις, αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσω του Halo: The Master Chief Collection έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ολοκληρωμένη την ιστορία του εμβληματικού πρωταγωνιστή της σειράς. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το cliffhanger ending του Halo 2, το οποίο μας άφησε να περιμένουμε τρία ολόκληρα χρόνια στο σκοτάδι, πριν δούμε την εξέλιξη της ιστορίας στο Halo 3.


Αξίζει να σημειωθεί και τα τέσσερα campaigns είναι ξεκλειδωμένα εξ' αρχής και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να παίξετε όποιο Halo και όποια αποστολή επιθυμείτε. Επιπλέον, υπάρχουν campaign playlists (για την ώρα είναι προκαθορισμένα), στα οποία αναμιγνύονται διάφορες missions από τα τέσσερα Halo. Φυσικά αν αθροίσουμε την συνολική διάρκεια των τεσσάρων campaigns, θα χρειαστεί να αφιερώσετε 30-40 ώρες περίπου για να ολοκληρώσετε το έπος του Master Chief. Συνυπολογίζοντας τώρα την ύπαρξη των διαφόρων επιπέδων δυσκολίας και των Skulls είναι πασιφανές ότι το replayability χτυπάει κόκκινο. Για τους αμύητους να προσθέσουμε εδώ ότι η ενεργοποίηση των Skulls είναι προαιρετική και ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με έναν μηχανισμό που αυξομειώνει τον βαθμό πρόκλησης με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα κάποια Skulls μειώνουν τον αριθμό των πυρομαχικών που συλλέγετε από τα πτώματα των εχθρών σας. Φυσικά οποιαδήποτε αναφορά στους εχθρούς της σειράς Halo, οφείλει να συνοδευτεί και με δύο λόγια για την εξαιρετική Α.Ι. Η τεχνητή νοημοσύνη των εξωγήινων που απαρτίζουν τις δυνάμεις των Covenants είναι υψηλότατη και ακόμη και στο Normal επίπεδο δυσκολίας θα πρέπει να επιστρατεύεστε όλες σας τις ικανότητες για να καταφέρετε να νικήσετε.

Τέσσερα κορυφαία FPS και πρόσβαση στη beta του Halo 5: Guardians με μόλις 60 ευρώ. Τι παραπάνω να ζητήσει ένας φίλος του Master Chief;


Ένα υπερπλήρες πακέτο χαρτών και modes
Συνολικά τα τέσσερα Halo της The Master Chief Collection περιλαμβάνουν περισσότερους από 100 (!) χάρτες για το mulitplayer. Αρκετοί μάλιστα εξ' αυτών είχαν διατεθεί ως DLC επί πληρωμή τα προηγούμενα χρόνια. Στο Halo: Combat Evolved Anniversary συναντάμε τους χάρτες της πρωτότυπης κυκλοφορία και κάποιους που είχαν διατεθεί αποκλειστικά για PC στο παρελθόν. Κοινώς εδώ έχετε την ευκαιρία να παίξετε για πρώτη φορά κάποια παλιά maps online στο Xbox Live.


Στο Halo 2 Anniversary τώρα όχι μόνο συναντάμε το πρωτότυπο πακέτο χαρτών, το οποίο προσφέρει συγκλονιστικές online αναμετρήσεις, αλλά επιπλέον έξι χάρτες έχουν επανασχεδιαστεί. Πρόκειται για τους Lockdown, Zenith, Stonetown, Bloodline, Warlord και Shrine. Η δουλειά που έχει κάνει στις νέες εκδόσεις των δημοφιλών αυτών χαρτών η 343 Industries είναι απλά υποδειγματική. Προσθέτοντας τώρα και τους χάρτες των Halo 3 και του Halo 4, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί αυτούσιοι από τις πρωτότυπες εκδόσεις των δημοφιλών FPS είναι γεγονός ότι μιλάμε για ένα πακέτο που θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο φανατικό φίλο της σειράς Halo. Συν τις άλλοις, ο εξωπραγματικός αριθμός των multiplayer maps εγγυάται ατελείωτες ώρες διασκέδασης.

Εν τω μεταξύ, το όλο ανταγωνιστικό multiplayer πακέτο συμπληρώνεται ιδανικά από το Spartan Ops mode του Halo 4. To Spartan Ops είναι ουσιαστικά το co-op mode που γνωρίσαμε στην τελευταία περιπέτεια του Master Chief και σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν 2-4 παίκτες στην ίδια κονσόλα ή στο Xbox Live. Μπορείτε να παίξετε και solo αν το επιθυμείτε, αλλά αναμφίβολα σε κάποιες περιπτώσεις θα τα βρείτε σκούρα αφού θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε πολυάριθμους εχθρούς. Το Spartan Ops επεκτείνει την συνολική αντοχή του τίτλου στον χρόνο κατά 10 περίπου ώρες και αποτελείται από 10 ξεχωριστά επεισόδια. Το κερασάκι στην τούρτα είναι το Forge mode, ένα toolkit που σας επιτρέπει να σχεδιάσετε τους δικούς σας multiplayer χάρτες και να "ξεδιπλώσετε" όλο το ταλέντο και την δημιουργικότητα σας. Να σημειωθεί ότι το toolkit αυτό ήταν διαθέσιμο στα Halo 3 και 4, εδώ όμως έχετε την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσετε και στο Halo 2 Anniversary.


H 343 Industries επιστρατεύει όλο το μεράκι της

Ήρθε η ώρα να περάσουμε και στο τεχνικό κομμάτι και να δούμε τι διαφορές συναντάμε στα γραφικά σε καθέναν από τους τέσσερις τίτλους της συλλογής ξεκινώντας με το Halo: Combat Evolved Anniversary. Ουσιαστικά εδώ δεν συναντάμε ιδιαίτερες διαφορές σε σύγκριση με την έκδοση που κυκλοφόρησε πριν από αρκετά χρόνια για το Xbox 360. Παρόλα αυτά, το game τρέχει πλέον στα 1080p στα 60fps και το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό. Να προσθέσουμε επίσης ότι και το soundtrack έχει υποστεί remaster από την Skywalker Sound.

Στο Halo 2 Anniversary τώρα που είναι και το selling point της συλλογής η 343 Industries μας τα χαλάει λίγο, καθώς το campaign τρέχει στα 1300x1080p στα 60fps. Θυμίζουμε ότι όπως στο Halo Combat Evolved Anniversary έτσι και εδώ μπορείτε με το πάτημα ενός κουμπιού να μεταβείτε από τα γραφικά της πρωτότυπης έκδοσης σε αυτά της remastered. H λειτουργία αυτή "ζορίζει" το Xbox One καθώς οι δύο engines, η πρωτότυπη και η remastered τρέχουν ταυτόχρονα. Στο multiplayer πάντως συναντάμε κανονικά native HD ανάλυση.


Μία σημαντική προσθήκη που συναντάμε εδώ είναι τα βελτιωμένα cutscenes, των οποίων η συνολική διάρκεια αγγίζει την μία ώρα. Στο κομμάτι αυτό η 343 Industries εργάστηκε με την Blur Studio. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι διαφορές που συναντάμε μεταξύ των δύο εκδόσεων του Halo 2 είναι πραγματικά χαοτικές. Δεν μιλάμε για ένα απλό HD remake όπως είχαμε δει για παράδειγμα στις συλλογές Metal Gear Solid, Kingdom Hearts, Zone of the Enders κ.ο.κ. O κώδικας του Halo 2 έχει σχεδόν γραφτεί ξανά από την αρχή και για αυτό άλλωστε τρέχει σε μία νέα engine.

To Halo 3 είναι μακράν το λιγότερο εντυπωσιακό παιχνίδι της συλλογής, καθώς ουσιαστικά συναντάμε πολύ λίγες διαφορές σε σχέση με την έκδοση του 2007 για το Xbox 360. Βέβαια η 1080p παρουσίαση βελτιώνει κάπως τα πράγματα, ενώ και εδώ το frame rate παραμένει κλειδωμένο στα 60fps. Πάντως υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις στο κομμάτι των lighting effects, αλλά θα χρειαστεί να παίξετε προηγουμένως την προηγούμενη έκδοση για να τις εντοπίσετε.


Κλείνοντας το Halo 4 πλησιάζει τα επίπεδα μίας next-gen κυκλοφορίας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η δημιουργία της 343 Industries αξιοποιούσε στο έπακρο τις δυνατότητες του Xbox 360. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ακόμη πιο βέλτιστο από την αύξηση της ανάλυσης στα 1080p. Επιπλέον, όπως και όλα τα υπόλοιπα Halo της συλλογής τρέχει στα 60fps. Στο ηχητικό κομμάτι πέρα από τις αλλαγές που αναφέραμε στα δύο πρώτα Halo δεν συναντάμε κάποια άλλη διαφοροποίηση. Επί της ευκαιρίας πάντως θα πρέπει να τονίσουμε ότι και τα τέσσερα παιχνίδια συνοδεύονται από ένα εξαιρετικό soundtrack. Θυμίζουμε ότι την ενορχήστρωση των μουσικών θεμάτων την έχει επιμεληθεί ο Martin O' Donnel. Υπεύθυνος για τη σύνθεση στο Halo 4 είναι o Neil Davidge του συγκροτήματος Massive Attack. Στο voice acting τώρα οι ερμηνείες του Steve Downes στον ρόλο του Master Chief παραμένουν διαχρονικές.


Συνοψίζοντας
Ύστερα από την αποχώρηση της Bungie πολλοί είχαν εκφράσει ανησυχίες για το μέλλον της σειράς Halo. H 343 Industries απέδειξε μέσα από τα Halo: Combat Evolved Anniversary και Halo 4 ότι μπορεί να επωμιστεί αυτό το εξαιρετικά βαρύ φορτίο. Το Halo: The Master Chief Collection φυσικά και δεν μπορούμε να το εκλάβουμε ως ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της αξίας της ως developer, εντούτοις υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Τι είναι αυτό; Μα φυσικά το μεράκι της και η αγάπη της προς το πρόσωπο του Master Chief, αλλά και των εκατομμυρίων φίλων του ανά τον κόσμο. Το στοιχείο αυτό αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για τα επόμενα δύο κεφάλαια της τριλογίας "The Reclaimer Saga" που θα δούμε τα επόμενα χρόνια αρχής γενομένης με το Halo 5: Guardians.

Όσον αφορά τώρα για την συνολική ποιότητα της συλλογής θα πούμε απλά ότι είναι το πιο τίμιο πακέτο που έχουμε συναντήσει τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας φόρος τιμής στην κληρονομιά της σειράς Halo και στον εμβληματικό πρωταγωνιστή της, είναι μια ευκαιρία για τους νεότερους να γνωρίσουν το Halo 2, έναν τίτλο που καθόρισε γενικότερα το online multiplayer. Τι δεν είναι όμως το Halo: The Master Chief Collection; Δεν είναι το killer app ή ο system seller τίτλος που θα τονώσει τις πωλήσεις του Xbox One και πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι κάτι τέτοιο. Για αυτό τον ρόλο υπάρχει το Halo 5: Guardians...

Θετικά:
- Ιδιαίτερα ελκυστική τιμή διάθεσης
- Περισσότεροι από 100 multiplayer χάρτες
- Τεράστια διάρκεια
- Όλα τα Halo σε 60fps
- Κορυφαία μουσικά θέματα και ερμηνείες
- Το καταιγιστικό gameplay που αγαπήσαμε

Αρνητικά:
- Το campaign του Halo 2 Anniversary δεν τρέχει σε native HD
- Ελάχιστες βελτιώσεις στο Halo 3

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 9
Gameplay: 9
Αντοχή: 10
Γενικά: 9

Must αγορά για τους φίλους της σειράς.

Παντελής Δασκαλέλος 

NEWS   VIEW ALL

Halo: The Master Chief Collection trailer

Το official trailer της συλλογής του Halo στο Xbox One από την 343 Industries είναι διαθέσιμο και μας παρουσιάζει remastered cutscenes από την αγαπητή αυτή σειρά.
...
Posted (06 Nov 2014)

Halo: The Master Chief Collection gameplay videos

Τα πρώτα gameplay videos από την Halo: The Master Chief Collection έχουν ήδη ανέβει στο YouTube. Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να απολαύσετε κατά σειρά τα Halo 1-4 και να δείτε την διαφορά με τα νέα HD...
Posted (31 Oct 2014)

Halo: The Master Chief Collection - Mjolnir Edition

Ο προσεχής Νοέμβριος είναι να μη τι άλλο ένας σημαντικός μήνας για τους κατόχους του Xbox One και τους απανταχού λάτρεις της σειράς Halo ανά την υφήλιο, καθώς τότε θα κυκλοφορήσει η συλλογή-ανθολογί...
Posted (06 Aug 2014)

Ε3 2014: Halo: The Master Chief Collection

H Microsoft σε συνεργασία με την 343 Industries ανακοίνωσε την κυκλοφορία της απόλυτης Halo συλλογής, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον προσεχή Νοέμβριο. Όπως είδαμε στην συνέντευξη τύπου της αμε...
Posted (09 Jun 2014)

Halo: The Master Chief Collection

Σύμφωνα με πηγές του Engadget, πέρα από το Halo 5: Guardians η Microsoft θα κυκλοφορήσει για το Xbox One μια συλλογή με HD remakes των Halo: Combat Evolved (2001), Halo 2 (2004), Halo 3 (2007) και H...
Posted (17 May 2014)

User reviews

2 reviews
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.3(2)
To write a review please register or
HALO: The Master Chief Collection
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
9.0
Τι να πρωτοπεί κανείς για τη σειρά Halo; Χιλιάδες reviews, previews, αφιερώματα και σχόλια γύρω από αυτό το τρομερό αριστούργημα υπάρχουν στο internet. To Halo: The Master Chief Collection το περίμενα με ανυπονησία καθώς είναι ένα πλήρες και ιστορικό πακέτο gaming παραδείσου! Ναι, μπορεί να υπερβάλλω, αλλά είναι λογικό καθώς είμαι μεγάλος fan της σειράς.

Και τα τέσσερα games που περιλαμβάνει το Master Chief Collection είναι αυτά που γνωρίζετε οι παλιότεροι στο χώρο. Η συλλογή περιέχει την original τριλογία που αναπτύχθηκε από τη Bungie- Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2 και Halo 3 –μαζί με το Halo 4, τη πρώτη δουλειά της 343 Industries. Όλα τα games έχουν δεχθεί ένα graphical upgrade γι’αυτή τη κυκλοφορία με το Halo 2 να έχει ένα high-definition redesign στον ήχο και τα γραφικά αποκλειστικά γι’αυτή τη συλλογή.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Halo θα το πω απλά και λακωνικά. Αναλαμβάνετε το ρόλο του Master Chief, ενός υπέρ-στρατιώτη, και αντιμετωπίζετε μια εξωγήινη φυλή, τους Covenant. Στη πορεία όμως συναντάτε έναν κοινό σας εχθρό, το εξωγήινο παράσιτο με την ονομασία The Flood το οποίο μεταλλάσσει όποιον αγγίξει. Spoilers δε κάνω αλλά γίνεται ο κακός χαμός!

Όσον αφορά τα γραφικά και τον ήχο, με περιμένετε τεράστιες διαφορές από τις αρχικές κυκλοφορίες. Αυτό που κάνει όμως το ΜΠΑΜ είναι η εκπληκτική remastered έκδοση του Halo 2. Mε μεγαλύτερο αριθμό textures και με νέα game engine όλες οι επιφάνειες μοιάζουν ακόμα πιο ρεαλιστικές σε σχέση με την original έκδοση. Αρκετά σημεία στο περιβάλλον μπορούν πλέον να καταστραφούν μόλις δεχτούν πυρά και γενικά όλα τα γραφικά, οι χαρακτήρες και τα animations έχουν δεχθεί ένα εκπληκτικό ρετουσάρισμα.

Τα cutscenes έχουν δεχθεί κι αυτά upgrade ενώ έχουν προστεθεί δύο νέα που είναι κάτι σαν πρόλογος για το σκηνικό του Halo 5: Guardians. Ακόμη το original score του Halo 2 ηχογραφήθηκε ξανά από την San Fransisco Symphony και τον κιθαρίστα Steve Vai. Update έγινε και στον ήχο των όπλων και των υπολοίπων εφέ.

Η Saber Interactive, η οποία βοήθησε στην ανάπτυξη του Combat Evolved Anniversary, βοήθησε και στη campaign του Halo 2. Τα Terminals, ένα χαρακτηριστικό το οποίο εισήχθη αρχικά στο Halo 3, είναι πλέον και στο Halo 2 Anniversary. Σκοπός των Terminals είναι να δημιουργήσει κάπως ένα «συνεχόμενο ιστό» για τις ιστορίες που διαδραματίζονται στο σύμπαν του Halo. Tα Terminals έδωσαν και την ευκαιρία να μας συστήσουν στον Spartan Locke, ένα σημαντικό χαρακτήρα του Halo 5: Guardians.

Ωραία όλα αυτά, αλλά αξίζει τελικά η αγορά;
Όταν πρωτοκυκλοφόρησε η συλλογή, αρκετοί gamers ανέφεραν προβλήματα με τα online match making modes αλλά αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Αν έχετε παίξει τα original games στην αρχική τους μορφή, θα σας κρατήσει η remastered έκδοση του Halo 2 και τα multiplayer modes. Αν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με τη σειρά Halo κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και αγοράστε το τώρα! Είναι μια απίστευτη συλλογή που θα σας διασκεδάσει για πάρα μα πάρα πολλές ώρες!

Θετικά:
- Τεράστια διάρκεια (4 games με multiplayer)
- Όλα τα Halo σε 60fps
- Κορυφαίo soundtrack και voice acting
- Gameplay

Αρνητικά:
- Κάποια bugs που και που
- Το Halo 3 φαίνεται πιο "παλιό" στον οπτικό τομέα

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 9
Gameplay: 9
Αντοχή: 10
Γενικά: 9

Οφείλετε να το αποκτήσετε!
Report this review Comments (0) | Was this review helpful? 1
Halo: The Master Chief Collection
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
7.5
Πιστευω πως το 9 ειναι πολυ μεγαλος βαθμος για το Halo MasterChief Collection.
To Online Multiplayer και δουλευει και δε δουλευει δηλαδή προκειτε για χάλια κατάσταση. Βεβαια εχει και πολλα καλα. Οπως για παραδειγμα τα cutscenes απο το Halo 2: Anniversary ειναι φανταστικα. Εχει μια πολυ κομψη οργανωση μενου.
Report this review Comments (0) | Was this review helpful? 1

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 BillyB (Level 12) 08/11/2014 16:00
Αψογο review Παντελή!Ειχα παίξει όλη τη σειρά από το Halo 2 και μετά.Το πρώτο πολύ λίγο.Φοβερή δουλειά στα HD γραφικά και σου δίνει non-stop gameplay για κάνα χρόνο.Βεβαια συλλογη με κανα 60ευρω μπορει σε καποιους να ακουγεται καπως αλλα με τοσα games τα αξίζει τα λεφτά της!
Εννοείται στα άμεσα σχέδια για αγορά.
#2 IamTheOne (Level 15) 08/11/2014 16:10
Το είπε το 9 ο Παντέλος και το έβαλε.
8 από εμάς κύριε!Δεν θα περάσει έτσι εύκολα η HD remastered αυτοκρατορία του Master Chief! :P
ΥΓ.Χορταστικό review.Τα άπαντα του Master Chief indeed.
#3 BlaCkFeATh3R (Level 18) 08/11/2014 16:19
Πολύ καλό review Παντελή!Το συγκεκριμένο collection αξίζει κάθε λεπτό από τα 60 ευρώ που θα δώσει κανείς για να το αποκτήσει!
#4 NoGood! (Level 24) 08/11/2014 16:24
Θα το πάρω και χωρίς να έχω ακόμα το X-Box One.Είναι must για την συλλογή μου! :lol:
#5 Aelaos (Level 11) 08/11/2014 16:37
Με έψησε το Review , αν πάρω τελικά το XboX One αυτή την συλλογη την έχω σιγουράκι . Ειδικά το Halo 2 θα ήθελα να το παίξω HD .
#6 GamerUrso (Level 23) 08/11/2014 17:01
ένα απο τα καλύτερα Halo σε ένα πακέτο ! οσοι δεν έχουν παίξει τα παλια είναι μια ωραία ευκαιρία και για τους παλιούς να θυμούνται αλλά νομίζο ότι η τιμή είναι κάπως τσιμπημένη.
#7 Mr.Dododi (Level 25) 09/11/2014 00:46
A must-have!!! O λόγος που αγαπάμε το XBOX!!! Haloooooooooooo ooooooooo και αντίο ζωή!!!
#8 Astro (Level 19) 09/11/2014 10:26
Πολύ καλό review Παντελή!Το συγκεκριμένο collection αξίζει κάθε λεπτό από τα 60 ευρώ που θα δώσει κανείς για να το αποκτήσει! Αλλά αν δεν έχουμε xbox one και θέλουμε να το παίξουμε τι κάνουμε;
#9 Aggelos021 (Level 2) 09/11/2014 17:34
και καπου εδω το παιχνιδη για την sony χανετε καθως την πρωτη ημερα κυκλοφοριας του halo master chief collection εγινε ρεκορ views στο twitch με το τουρνουα του halo να φτανει σχεδον 35.000 viewers και εμενα μαζι σε αυτους και παιριμενουμε με ανυπομωνεσια το halo 5 beta.
#10 +2 dimferrari3 (Level 5) 10/11/2014 16:49
Το 9 είναι πολύ λίγο και άδικο για την συγκεκριμένη ανθολογία. 10 το λιγότερο. Must have τίτλοι σε ένα πακέτο που επαναπροσδιόρισ αν και ώθησαν το gaming console σε άλλα επίπεδα. Συλλεκτικό και 10 στην (ν)ιοστή
#11 euris13 (Level 22) 10/11/2014 17:35
Το καλύτερο remake- συλλογή που έχω δει! Ειδικά με τέτοιες παιχνιδάρες! Πολύ ωραίο review!
#12 Lordwinter (Level 28) 10/11/2014 21:40
Quoting dimferrari3:
Το 9 είναι πολύ λίγο και άδικο για την συγκεκριμένη ανθολογία. 10 το λιγότερο. Must have τίτλοι σε ένα πακέτο που επαναπροσδιόρισαν και ώθησαν το gaming console σε άλλα επίπεδα. Συλλεκτικό και 10 στην (ν)ιοστή

Προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός γίνεται, αλλά 10 δεν θα έβαζα με την καμμία. Το φυλάω για το Halo 5, αν το αξίζει φυσικά ;-)
#13 punkpop101 (Level 2) 11/11/2014 16:19
Πιστεύω ότι αν το Master Chief Collection δεν πήρε δέκα κανένα game δεν θα πάρει ποτέ. Πιστεύω ότι είναι πολύ άδικη η αφαίρεση βαθμού για την ανάλυση του campaign στο Halo 2 Anniversary. Έχουμε φτάσει ως gamers να βάζουμε τα γραφικά πάνω από το gameplay και το fps. Το αποτελέσματα του native HD φαίνονται στα τελευταία multiplatform παιχνίδια που στο ps4 το frame rate πέφτει λόγο του ότι θυσίασαν το frame rate για να επιτύχουν native 1080p ανάλυση(βλέπε Call Of Duty: Advanced Warfare).
#14 soulreaver1 (Level 8) 12/11/2014 15:00
Η καλύτερη συλλογή ever θα την αγοράσω με την πρώτη ευκαιρία!
#15 Lordwinter (Level 28) 12/11/2014 15:07
Quoting punkpop101:
Πιστεύω ότι αν το Master Chief Collection δεν πήρε δέκα κανένα game δεν θα πάρει ποτέ. Πιστεύω ότι είναι πολύ άδικη η αφαίρεση βαθμού για την ανάλυση του campaign στο Halo 2 Anniversary. Έχουμε φτάσει ως gamers να βάζουμε τα γραφικά πάνω από το gameplay και το fps. Το αποτελέσματα του native HD φαίνονται στα τελευταία multiplatform παιχνίδια που στο ps4 το frame rate πέφτει λόγο του ότι θυσίασαν το frame rate για να επιτύχουν native 1080p ανάλυση(βλέπε Call Of Duty: Advanced Warfare).

O βαθμός έχει αφαιρεθεί επίσης γιατί οι βελτιώσεις στο Halo 3 είναι ελάχιστες. Προσωπικά δεν βάζω ποτέ τα γραφικά πάνω από το gameplay, αλλά όταν μου επανακυκλοφορεί ς ένα παιχνίδι θέλω να έχεις κάνει σωστά την δουλειά σου. Στο Halo 3 κρίνω ότι δεν έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή. Επίσης για να πάρει ένα game 10 θα πρέπει και στις τέσσερις κατηγορίες να έχει 10. Άρα για να πάρεις 10 στα γραφικά θα έπρεπε και τέσσερα games να έχουν εξαιρετικό τεχνικό τομέα.
#16 Necron (Level 9) 14/11/2014 21:51
Επική συλλογή. Έτσι θα πρέπει να βγαίνουν όλα τα remakes. Ανυπομονώ για το Halo 5
#17 aekfc21 (Level 9) 14/11/2014 22:09
Δυνατό exclusive έστω κι αν είναι remakes. Κρίμα που υπάρχουν κάποια προβλήματα στο Xbox Live με τους servers πάντως
#18 limbonicart (Level 4) 15/11/2014 16:11
Πολύ δυνατό game. είδα και το halo nightfall χθες not bad οφείλω να ομολογήσω
#19 luffiansunny (Level 9) 15/11/2014 16:18
κλασσική αξία Halo, κλασσική αξία Παντελής!
#20 Witchcraft (Level 8) 15/11/2014 16:26
ωραίο και αναλυτικό Παντελή, γιατί ειναι και λίγο δύσκολο να ξανακρίνεις "κάτι παλαιό". πάντως λογικά με το καιρό και άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν πιο εντατικά αυτή τη πολιτική των remake με καλύτερη απεικόνιση γραφικών ή/και μουσικής των games
#21 ulver (Level 7) 12/08/2015 17:11
Φοβερό review !!! Στα 29€ Καινούριο που το βρήκα πριν λίγες μέρες ήταν σίγουρη αγορά !!!!
Score 9
9.11 User Score
(23 votes )
User Reviews 8.25
Genre: FPS
Developer: 343 Industries
Publisher: Microsoft Studios
Διάθεση: Microsoft Hellas
Players: 1-4 (2-16 Ανταγωνιστικό multiplayer)
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 11/11/2014
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification