• Reviews
  • Super Seducer 3: The Final Seduction

Super Seducer 3: The Final Seduction

Hot
Μάνος Γρυπάρης
REVIEWED ON PC  

Έβαλε κρύο, καιρός για φλερτ και τρίο.

Έβαλε κρύο, καιρός για φλερτ και τρίο.

Έβαλε κρύο, καιρός για φλερτ και τρίο.

Η σειρά Super Seducer απευθύνεται κυρίως στους single άντρες εκεί έξω, οι οποίοι θέλουν να μάθουν τεχνικές φλερτ…με τον εύκολο τρόπο, αντί να διαβάσουν βιβλία ή να δουν σεμινάρια. Η σειρά αποτελεί ένα Cinematic Adventure με FMVs (Full Motion Videos) και στα games αυτά πρωταγωνιστεί ο PickUp Artist Richard LaRuina, τον οποίο και ελέγχετε απλά επιλέγοντας κάθε φορά την κατάλληλη επιλογή διαλόγου.

Έχοντας εδώ και ένα χρόνο καραντίνα, το να εξασκήσεις το φλερτ είναι σαφώς πιο δύσκολο, μιας και δεν μπορείτε εύκολα να γνωρίσετε γυναίκες έξω, άρα μας μένουν τα dating apps, οι παραλίες, τα πάρκα και τα σούπερ μάρκετ. Στο Super Seducer 3 δεν καλύπτονται όλες αυτές οι περιπτώσεις, όπως θα περιμέναμε, αλλά κάποιες εξ αυτών και η αλήθεια είναι ότι περίμενα μεγαλύτερη ποικιλία στις τοποθεσίες. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι συμβουλές και οι ρουτίνες που σας δίνονται είναι περισσότερες από ποτέ, άρα σίγουρα θα πάρετε πολύ περισσότερη γνώση σε αυτό το μέρος από τα προηγούμενα. Το fun fact είναι ότι ο Richard LaRuina σταμάτησε να διδάσκει σε σεμινάρια PUA από το 2019, χωρίς να γνωρίζουμε αν το έκανε για οικογενειακούς (πλέον) λόγους ή γιατί το Pick UpArtist σαν εγχείρημα αμφισβητείται πλέον στις μέρες μας. Σίγουρα πάντως, κάποια πράγματα σε θεωρητικό επίπεδο για την ψυχολογία αξίζει κάποιος να τα γνωρίζει.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν…
Οι διάλογοι στο Super Seducer 3 επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο σε 3-4 επιλογές, αν και έχουμε ορισμένες περιπτώσεις με 2 επιλογές ή ακόμα και από 5 και πάνω. Συνήθως οι περιγραφές των επιλογών είναι ξεκάθαρες και μάλιστα ακόμα και σε 4 επιλογές, κάποιες φορές είναι προφανές το τι πρέπει να απαντήσετε. Γενικά όμως η δυσκολία μπορούμε να πούμε ότι έχει ανέβει, καθώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε negs, cold reading και πολλές ακόμη τακτικές που χρησιμοποιούν οι Pick Up Artists.

Δυστυχώς, θα υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η περιγραφή δεν δείχνει με σαφήνεια τι πρέπει να κάνετε. Για παράδειγμα όταν ένα μπαρ αρχίζει να γεμίζει, το να σας δίνονται οι επιλογές “Μείνε στο σημείο που είσαι” και “Πήγαινε στο τραπέζι” είναι διφορούμενες, διότι η μεν πρώτη έχει ως αποτέλεσμα ο γνωστός μίας κοπέλας σε μεικτή παρέα να την τραβάει και να σας κάνει “κοκομπλόκο” και η δεύτερη επιλογή, που είναι η σωστή, θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα “Καλά είμαστε και εδώ” και να δημιουργήσει μία απρόσμενη άρνηση. Οπότε ναι μεν κάποιες απαντήσεις είναι προφανείς, αλλά σε κάποιες άλλες το τι θα ακολουθήσει είναι απρόβλεπτο και ακόμα κι αν διαβάσετε τις γυναίκες που αλληλεπιδράτε δεν θα μπορούσατε πάντοτε να πέσετε μέσα για το “Τι θέλει να πει ο σκηνοθέτης”.
Ένα νέο στοιχείο στη σειρά που βλέπουμε για πρώτη φορά φέτος είναι τα quick-time events, τα οποία πρακτικά δεν έχουν μεγάλη χρησιμότητα στο φλερτ. Αν πατήσετε τα πλήκτρα που εμφανίζονται στην οθόνη την κατάλληλη στιγμή (W, A,S, D ή Space) τότε θα εμφανιστεί κάτι που…αν δεν τα πατήσετε σωστά δεν θα εμφανιζόταν. Ακόμα κι αν κάνετε ένα πλήκτρο λάθος δυστυχώς χάνετε, αλλά ευτυχώς το αποτέλεσμα στο φλερτ δεν επηρεάζεται. Πάντως ο τρόπος που ορισμένα γεγονότα εξελίσσονται, μην σας κάνει να πιστεύετε ότι μπορεί να γίνουν και στην πραγματικότητα. Σε ένα παράλληλο σύμπαν μπορεί! Εκτός αν μένετε στο εξωτερικό και πετύχετε μια πραγματικά εξωπραγματική περίπτωση, που και πάλι δεν θα δεχόταν έτσι εύκολα να κάνει one night stand μαζί σας (στην καλύτερη θα παίρνατε τηλέφωνο και day 2), ειδικά όταν πριν από μισή ώρα αγόραζε λαχανικά στο σούπερ μάρκετ!

“Ξίφος έξω”
Το παράδοξο στο Super Seducer 3 είναι ότι σε θέμα στησίματος παιχνιδιού και μηχανισμών, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για την σειρά. Στο Super Seducer 3 είδαμε τον LaRuina να δίνει συμβουλές μαζί με μια γυναίκα coach και να δοκιμάζει διάφορα σκετσάκια που είχαν πλάκα. Ωστόσο, στο τρίτο μέρος τον βλέπουμε ξανά να βρίσκεται γύρω από (περισσότερες αυτή τη φορά) νεαρές, ντυμένες με εσώρουχα, κάτι που θυμίζουμε ότι είχε κάνει στο πρώτο Super Seducer. Το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται, αλλά το παράδοξο είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά στο πρώτο κεφάλαιο, η κάμερα κάνει κοντινό πλάνο στο στήθος της γυναίκας ανά ένα λεπτό αντί να εστιάσει στις εκφράσεις προσώπου και χεριών της που έχουν μεγαλύτερη σημασία, λες και ο σκηνοθέτης έχει βαλθεί να μας τρολάρει!

Οι αστείες σκηνές είναι για άλλη μια φορά το αλατοπίπερο στο Super Seducer. Επιλέγοντας μία ατάκα που είναι προφανής τρολιά, όπως το να τον “πετάξετε έξω” θα έχει ως αποτέλεσμα οι γυναίκες απέναντί σας να φρικάρουν και να επαναλάβετε την σκηνή, διαλέγοντας αυτή τη φορά ότι είναι πρέπον. Φέτος, υπάρχει μία πράσινη καρδούλα που δείχνει το ποσοστό % που είπατε κάτι σωστά και μία πορτοκαλί που δείχνει τις επιλογές που ναι μεν λέγονται, αλλά επειδή δεν είναι οι καλύτερες ρίχνουν την έλξη. Οι επιλογές-τρολιάς δεν έχουν αντίκτυπο σε αυτά τα συγκοινωνούντα δοχεία πράσινης και πορτοκαλί καρδιάς, αφού επαναλαμβάνετε την εκάστοτε ατάκα. Αν το παρακάνετε με τις πορτοκαλί επιλογές (π.χ. από 3 και πάνω) δεν θα καταφέρετε να ρίξετε την γυναίκα στο κρεβάτι σας. Αν τα πείτε σχεδόν όλα σωστά θα το καταφέρετε, ενώ όσο προχωράει ο διάλογος και μιλάτε σωστά η πορτοκαλί καρδούλα μειώνει το ποσοστό της.

Η τρίτη (και τελευταία) έκδοση απευθύνεται μόνο σε άτομα με φιλοδοξίες PUA ή όσους απλά θέλουν να γελάσουν με όσα θα δουν.

Συν τις άλλοις, στην αλληλεπίδρασή σας, η ανάλυση με τις καρδούλες που προαναφέραμε, εμφανίζεται σε μια μπάρα που δείχνει πόσο απέχετε από τον στόχο σας, κάτι επίσης πολύ χρήσιμο που θα έπρεπε να έχει ήδη προστεθεί. Ακόμη, σε ορισμένα παιχνίδια παρατηρητικότητας και cold reading που κάνετε με τις γυναίκες, αν απαντήσετε σωστά σε αυτά που θα σας πουν, τότε αυξάνετε διάφορα κρυφά στατιστικά σας (π.χ. Intelligence, παρατηρητικότητα κτλ.) κι έτσι ανεβαίνετε στην εκτίμησή τους, στοιχείο που επίσης βλέπουμε για πρώτη φορά. Ακόμη, ντεμπούτο στη σειρά κάνει και ένα διάγραμμα διακλάδωσης των επιλογών σας, προκειμένου να έχετε καλύτερη εικόνα των σημείων όπου δεν τα πήγατε καλά.

Acting
Οι ατάκες του Richard LaRuina ναι μεν θεωρούνται κατά γενική ομολογία αποτελεσματικές, αλλά τα δεδομένα τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει, επομένως ακόμα κι αν τις δοκιμάσετε στην πράξη, το αποτέλεσμα…είναι αμφίβολο. Παρότι οι ατάκες σε κάθε επιλογή σας είναι κάθε φορά στάνταρ, το αποτέλεσμα αυτού που θα δείτε είναι ο αυτοσχεδιασμός και ο αυθορμητισμός των ηθοποιών, ο οποίος φέτος είναι ακόμα περισσότερο εμφανής. Δεν υπάρχει κάποιο έτοιμο σενάριο, απλά ο LaRuina λέει στις γυναίκες που φλερτάρει να αυτοσχεδιάσουν, δίνοντάς τους μόνο την κατάληξη και το νόημα του διαλόγου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα για παράδειγμα σε ορισμένους διαλόγους να μιλάει ο ένας πάνω στον άλλο ή να γίνουν αναπάντεχα πράγματα χωρίς να κοπούν στο μοντάζ και ο διάλογος να συνεχιστεί κανονικά. Επίσης, οι περιττές συζητήσεις που είχαμε στις προηγούμενες εκδόσεις περί ανέμων και υδάτων έχουν κοπεί.

Στον τεχνικό τομέα ωστόσο, το user interface και η μουσική μένουν στα ίδια επίπεδα και απλά η RLR Training χρησιμοποίησε μια ήδη υπάρχουσα φόρμα και έβαλε τα FMV βίντεό της από πάνω. Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε δείχνει μηδενική εξέλιξη, μιας και στις αρμοδιότητές μας είναι να κρίνουμε το Super Seducer 3 και ως video game. Το δε τελικό αποτέλεσμα μαζί με τα βίντεο, διαρκεί μετά βίας 2,5 ώρες, εκτός κι αν θέλετε να επαναλάβετε κάποια κεφάλαια (ευτυχώς υπάρχει skip σε όλα τα βίντεο) για να δείτε όλες τις απαντήσεις που θα έχετε στις ατάκες.

Last but not least. Δυστυχώς στο Steam υπάρχει μόνο η censored έκδοση του Super Seducer 3, στην οποία την ώρα των συμβουλών από τον LaRuina καλύπτονται οι γυναίκες με τα εσώρουχα που έχει κλασικά γύρω του να περιφέρονται...λες και είναι pets. Στην censored έκδοση, αντί για pixels στα εσώρουχα των κοριτσιών, υπάρχουν τεράστιοι κύκλοι με θωλούρες στην οθόνη με αποτέλεσμα να μην φαίνεται απολύτως τίποτα, ούτε καν το πρόσωπό τους. Σε κάποια πλάνα μάλιστα καλύπτεται όλη η οθόνη με τεράστιες θωλούρες (σαν να έχετε 10 βαθμούς μυωπία). Εδώ οι γραφίστες όφειλαν να κάνουν τα στοιχειώδη και να βάλουν ψηφιδωτό έστω στα εσώρουχα των κοριτσιών και όχι να καλύπτουν όλη την οθόνη, γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι αποκρουστικό. Επίσης, στην censored έκδοση έχει λογοκριθεί ακόμα κι ένα ολόκληρο κεφάλαιο! Κίτρινη κάρτα στον LaRuina, κόκκινη στο Steam.

Η τριλογία κλείνει με χαβαλέ
Το Super Seducer 3 μπορούμε να πούμε ότι εξελίχθηκε σε κάτι σαν casual PUA Simulation, μιας και φέτος προστέθηκε καλύτερη ανάλυση αποτελεσμάτων, πιο ουσιαστικές ατάκες στις αλληλεπιδράσεις και έγινε καλύτερη επιλογή ηθοποιών. Δυστυχώς η μικρή διάρκεια και η censored έκδοση, αλλά και η στασιμότητα σε θέμα εξέλιξης της σειράς, φέρνουν λίγο πίσω την όλη προσπάθεια. Πάντως, αν έχετε παίξει κάποιο από τα προηγούμενα και μείνατε ικανοποιημένοι, τότε το τρίτο μέρος πιστεύουμε ότι θα σας καλύψει.

Θετικά:
- Καλύτερη ανάλυση αλληλεπίδρασης
- Άφθονο γέλιο
- Η προσθήκη κρυφών attributes για τους παρατηρητικούς
- Πιο ουσιαστικές και πρακτικές ατάκες
- Καλύτερη επιλογή ηθοποιών που αυτοσχεδιάζουν στους διαλόγους

Αρνητικά:
- Η παρουσίαση “χωλαίνει” σε πολλά σημεία
- Η διάρκεια παραμένει μικρή
- Η censored έκδοση “πετσοκόβει” περιεχόμενο

Βαθμολογία
Γραφικά: -
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Σενάριο: 6.5
Αντοχή: 4.5
Γενικά: 6.8

Η τριλογία των PUAs δεν κλείνει με διθυράμβους, αλλά σίγουρα ψυχαγωγεί ευχάριστα και μας θυμίζει πως ήταν τα πράγματα προ καραντίνας και πως μπορεί να γίνουν όταν με το καλό επανέλθουν.

Μάνος Γρυπάρης

NEWS   VIEW ALL

O Richard La Ruina μιλάει για το Super Seducer 3

Το Super Seducer είναι μια αρκετά ιδιαίτερη σειρά από games, καθώς παρουσιάζει τις ατάκες που χρησιμοποιούν οι Pickup Artists μέσω FMV (Full Motion Videos) στα οποία ο PickUp Artist Richard La Ruina π...
Posted (28 Jan 2021)

Super Seducer 3

[Αρχική δημοσίευση: 9/10/18] Ο Richard La Ruina και η εταιρεία ανάπτυξης RLR Training ανακοίνωσαν το Super Seducer 3. Η σειρά Super Seducer, η οποία σας μαθαίνει την τέχνη του φλερτ, έχει πουλήσει 12...
Posted (27 Jan 2021)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 AntonKos (Level 17) 18/02/2021 20:39
Άκυρο αυτό με το uncensored. Θα έχει γέλιο πάντως. Κανονίστε να κάνετε gameplay.
Πως τον πετσόκοψε έτσι ο τύπος με το όπλο? :lol:
#2 +2 Astro (Level 19) 18/02/2021 20:53
Πάλι κλάμα από τα γέλια βλέπω να 'ρχεται, μπορεί και όχι. Προχωράμε...
#3 +2 ashbringer (Level 25) 19/02/2021 20:13
Μπράβο στον Μάνο για το review. Θα ασχοληθώ με την σειρά το συντομότερο.
#4 cosil84 (Level 1) 29/03/2021 23:13
Super Seducer 3 is now on sale!
https://twitter.com/richardgambler?lang=el
Score 6.8
6.45 User Score
(11 votes)
User Reviews 0
Genre: Dating Simulator
Developer: RLR Training Inc
Publisher: RLR Training Inc
Διάθεση: RLR Training Inc
Players: 1
Requirements: Επεξεργαστής Intel i3-2100 / AMD A8-5600k, 4 GB RAM, Κάρτα γραφικών, GeForce GTX 630 ή Radeon HD 6570, Χώρος στο σκληρό δίσκο 35GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 2/2021
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Prince of Persia   (8.7)
3
Grandia II   (8.6)
4
Crusader Kings III   (8.6)
5
Monster Train   (8.3)
6
It Takes Two   (8.3)
7
9
10
Hitman 3   (8)

Top Reviews (by user score)

1
Persona 5 Royal   (8.58)
2
3
Hades   (8.33)
5
Among Us   (8.25)
6
FIFA 21 (PS5)   (8.25)
7
8
Monster Train   (8.17)
9
Cyberpunk 2077   (8.15)
10

Latest User Reviews

3.
F1 2020   (7.5)
4.
Cyber Shadow   (8.0)
5.
6.
7.
Cyberpunk 2077   (8.0)
8.
10.
Notification