Lost Judgment

Hot
Τι κάνεις όταν η δικαιοσύνη είναι πραγματικά τυφλή;

Τι κάνεις όταν η δικαιοσύνη είναι πραγματικά τυφλή;

Τι κάνεις όταν η δικαιοσύνη είναι πραγματικά τυφλή;

Η Ryu Ga Gotoku Studio έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή μέσω της σειράς Yakuza. Από το 2005 μέχρι και σήμερα, η Ryu Ga Gotoku συνεχίζει να κυκλοφορεί games στην ίδια σειρά, ενώ το 2019 κυκλοφόρησε το Judgment ως ένα spin-off της σειράς Yakuza, στο οποίο αντί για Yakuza παίζατε ως ο Yagami, ένας δικηγόρος που έγινε detective. Ένα χρόνο αργότερα, με την κυκλοφορία του Yakuza 7: Like A Dragon, το σχέδιο της Ryu Ga Gotoku άρχισε να γίνεται προφανές. Η κύρια σειρά Yakuza γύρισε το σύστημα μάχης σε ένα υβρίδιο Action και turn-based, ενώ η σειρά Judgment κράτησε το brawler σύστημα μάχης και την χρήση πολλαπλών fighting stances. Έτσι, η Ryu Ga Gotoku μπορεί να συνεχίσει την κύρια σειρά Yakuza με ένα άλλο ύφος, ενώ παράλληλα να έχει και την σειρά Judgment, η οποία θα απορροφήσει όλους τους fans των Yakuza που δυσαρεστήθηκαν με το turn-based σύστημα μάχης.

Lost Judgment 1

Το Judgment ξεχώριζε διότι μας πήγαινε στην αντίθετη μεριά του νόμου και ασχολούταν περισσότερο με την έρευνα των υποθέσεων, παρόλο που είχε και μπόλικο ξύλο. Το sequel του, Lost Judgment, ανακοινώθηκε στις 7 Μαΐου 2021 και υποσχόταν πιο έντονο σενάριο με θέματα που αφορούσαν το bullying και τις αυτοκτονίες, ενώ παράλληλα έθετε και ερωτήματα περί αντικειμενικής δικαιοσύνης και τσιγκλούσε το νομοθετικό σύστημα. Με ένα ηχητικό που μας γέμιζε αδρεναλίνη ανακοινώθηκε το sequel του Judgment και έκτοτε αναμέναμε με ανυπομονησία τις νέες περιπέτειες του Yagami. Θα καταφέρει το Lost Judgment να είναι καλύτερο από το πρώτο game της σειράς;

Προβλήματα με τους νταήδες
Η Ryu Ga Gotoku έχει την ικανότητα να δημιουργεί μοναδικές ιστορίες και να τις συνδυάζει με ιδιαίτερη σκηνοθεσία και αφήγηση. Έτσι και το Lost Judgment δεν αποτελεί εξαίρεση. Ξεκινώντας με μια υπόθεση ρουτίνας που υπό άλλες περιστάσεις θα αφορούσε απλά έναν ανώμαλο αστυνομικό, με το όνομα Ehara, που παρενόχλησε σεξουαλικά μια γυναίκα στο τρένο, όλα ύστερα πάνε κατά διαόλου. Εσείς βέβαια αφήνετε την υπόθεση του Ehara στο γραφείο του Genda, μιας και δεν είστε δικηγόρος πλέον αλλά ντετέκτιβ. Αργότερα, λαμβάνετε ένα τηλεφώνημα από τους φίλους σας Sugiura και Tsukumo και σας ενημερώνουν ότι ανοίξανε και αυτοί ένα γραφείο detective στην Yokohama. Επειδή είναι ακόμα λίγο “noobs” ζητάνε την βοήθειά σας.

Έτσι μαζεύετε τα πράγματά σας και από το Kamurocho πάτε στο Isezaki Ijincho της Yokohama. Εκεί αναλαμβάνετε να βοηθήσετε τους φίλους σας με μια έρευνα που αφορά τα φαινόμενα bullying σε ένα λύκειο της Yokohama. Καθώς θα ρωτάτε και θα μαζεύετε στοιχεία θα ανακαλύπτετε ένα πιο σκοτεινό παρελθόν του σχολείου που συνδέει τις υποθέσεις bullying με αυτοκτονίες μαθητών. Πριν όμως καλά καλά προχωρήσετε, θα λάβετε ένα τηλεφώνημα από την Saori του δικηγορικού γραφείου Genda, η οποία θα σας ενημερώσει σχετικά με την υπόθεση του Ehara. Τότε είναι που καταλαβαίνετε ότι ο γιός του Ehara ήταν μαθητής του ίδιου λυκείου που ερευνάτε και σύμφωνα με φήμες ήταν θύμα bullying.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ehara, ενώ δικαζόταν με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης, ανακοινώνει μέσα στο δικαστήριο ότι υπάρχει ένα πτώμα που σαπίζει εδώ και δυο μήνες στην Yokohama και το πτώμα αυτό ανήκει στον Mikoshiba Hiro. Αφού η αστυνομία της Yokohama έφτασε στον τόπο όπου είχε δολοφονηθεί ο Mikoshiba, βρίσκει ένα πτώμα το οποίο σάπιζε και δεν μπορούσε να ταυτοποιηθεί άμεσα. Όμως μετά από ιατροδικαστική έρευνα αποκαλύπτεται ότι το πτώμα αυτό είναι όντως ο Mikoshiba Hiro. Και εκεί γεννάτε το ερώτημα: σκότωσε ο Ehara τον Mikoshiba; Σύμφωνα με τα εργαστηριακά δεδομένα ο Mikoshiba είχε σκοτωθεί την ίδια ημέρα που ο Ehara είχε συλληφθεί για σεξουαλική παρενόχληση. Το πρόβλημα είναι ότι όλες οι κινήσεις του Ehara φαίνονται μέσα από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού και η ώρα θανάτου του Mikoshiba με την ώρα που ο Ehara βάρεσε κάρτα στο τρένο έχουν 20 λεπτά διαφορά.

Lost Judgment 2

Γίνεται ο Ehara να σκότωσε τον Mikoshiba και μέσα σε 20 λεπτά να πρόλαβε να πάει από την Yokohama στο σταθμό του τρένου στο Tokyo; Δεν γίνεται να βρίσκεται σε δύο σημεία ταυτόχρονα και εκτός αυτού φαίνεται καθ’ όλη την διάρκεια από τις κάμερες ασφαλείας. Όμως, πως γίνεται ο Ehara να ήξερε μέσα από την φυλακή ότι το πτώμα του Mikoshiba βρίσκεται στην Yokohama εδώ και δυο μήνες, ακόμα πριν το μάθει ή το ανακοινώσει η αστυνομία; Εκεί τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύουν και είναι στο χέρι σας ως detective να φτάσετε στην πραγματική αλήθεια. Προς την αναζήτηση της αλήθειας θα συναντήσετε αρκετές αντιξοότητες και θα ανακαλύψετε συνδέσεις που ποτέ δεν είχατε φανταστεί.

Φίδι με γάτα
Το Lost Judgment μιας και είναι sequel του Judgment και spin-off των Yakuza, αναμέναμε να έχει παρόμοιο σύστημα μάχης με το πρώτο της σειράς και τα παλαιότερα Yakuza. Ωστόσο το Lost Judgment όχι μόνο κρατάει τα ίδια στοιχεία, αλλά τα εξελίσσει αρκετά και προσθέτει μπόλικα νέα mechanics, κάνοντας το ερευνητικό μέρος της περιπέτειας πιο αληθοφανές. Ξεκινώντας, πρώτα έχουμε το σύστημα μάχης. Εδώ, αντί για δύο fighting stances που είχαμε στο Judgment έχουμε τρία, τα Crane, Tiger και Snake. Τα Crane και Tiger υπήρχαν και στο Judgment, όμως το Snake είναι καινούργιο και ίσως λίγο “σπασμένο”.

Lost Judgment 3

Το Crane χρησιμοποιείται για την διαχείριση ορδών thugs, δηλαδή για AoE επιθέσεις, ενώ το Tiger για επιθέσεις σε μικρότερο αριθμό ατόμων, οι οποίες είναι όμως πιο ισχυρές. Ως εκεί είναι τα ίδια με το Judgment. Το Snake όμως, χρησιμοποιείται για μάχες τετ-α-τετ, δηλαδή σε 1v1 και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ο αντίπαλος είναι οπλισμένος. Προηγουμένως, όταν ένας αντίπαλος είχε μαχαίρι το μόνο που μπορούσατε να κάνετε είναι απλά να αποφεύγετε και να κάνετε τον σταυρό σας να μην σας μαχαιρώσει. Πλέον με το Snake, μπορείτε πολύ εύκολα κάνοντας άμυνα την κατάλληλη στιγμή να κάνετε “parry” την επίθεση του οπλισμένου εχθρού, κάτι που κάνει τις 1v1 μάχες παιχνιδάκι. Σχεδόν όλα τα bosses μπορούν να νικηθούν πολύ εύκολα με την σωστή χρήση του parry και του Snake fighting stance.

Το Snake fighting stance αναδεικνύει λίγο περισσότερο την κλίση του Yagami στις πολεμικές τέχνες και θυμίζει μάχες kung fu βγαλμένες από ταινίες του Τζάκι Τσαν. Εκτός αυτής της αλλαγής, τα περισσότερα παρέμειναν τα ίδια στο σύστημα μάχης. Παίζετε ξύλο, γεμίζετε την μπάρα EX, κάνετε EX επιθέσεις με ιδιαίτερα cinematic κλπ. Ακόμα και οι περισσότερες EX επιθέσεις έχουν παραμείνει ίδιες με το πρώτο Judgment και μερικές ακόμα θυμίζουν εποχές Kiryu. Κλασικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε items για να αναπληρώσετε την ζωή σας ή να πάρετε κάποια προσωρινό buff, με τα extracts να παίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο στην πορεία της μάχης. Tα extracts μπορούν να σας δώσουν υπερφυσική δύναμη για κάποιο περιορισμένο χρόνο, όμως θέλουν αρκετή δουλίτσα για να γίνουν craft. Τέλος, μπορείτε να εξοπλίσετε, όπως και προηγουμένως, διάφορα αξεσουάρ (gear) που σας ανεβάζουν μόνιμα stats όπως επίθεση, άμυνα, ταχύτητα κλπ.

Lost Judgment 4

Σε αντίθεση με το πρώτο Judgment, εδώ το ωμό ξυλίκι δεν είναι και τόσο πληθωρικό. Δηλαδή, δεν θα μπλέκετε σε μάχες με τσιράκια κάποιας Yakuza clan σε κάθε στενό που θα βρίσκεστε. Αντιθέτως, το Lost Judgment εστιάζει περισσότερο στο ερευνητικό κομμάτι και εκεί έρχονται όλα τα νέα mechanics που φέρνει. Αρχικά, mechanics όπως το lockpicking και ο τρόπος που γίνεται η έρευνα έχουν παραμείνει ίδια, όμως πλέον υπάρχουν περισσότερα σημεία στην περιπέτειά σας όπου θα τα χρησιμοποιείτε. Ακόμα, στην περιπέτειά σας θα χρειαστεί αρκετές φορές να προσεγγίσετε μια κατάσταση με μεγαλύτερη προσοχή και εκεί έρχεται το stealth. Αν και είναι ακόμα σε μια πιο “απλοϊκή” μορφή, είναι κάτι καινούργιο που ταιριάζει στον χαρακτήρα του Yagami.

Μπορείτε να κρύβεστε πίσω από αντικείμενα και να πετάτε νομίσματα σε σημεία όπου θα πάει ο αντίπαλος εχθρός, προκειμένου να βγείτε από το line of sight του και να μην σας καταλάβει. Επίσης, μπορείτε να του πετάξετε smoke bomb ώστε να τυφλωθεί και να τον κάνετε take down πιο εύκολα. Το stealth είναι ένα από τα σημεία όπου το Lost Judgment χρησιμοποιεί τα adaptive triggers του DualSense, καθώς όταν πάτε να πετάξετε ένα κέρμα ή ένα smoke bomb, τότε έχετε μια μικρή αντίσταση στο R2.

Lost Judgment 5

Ένας άλλος τομέας στον οποίο εμφανίζει βελτίωση η σειρά Judgment συγκριτικά με το πρώτο game, είναι οι κινήσεις του Yagami. Είστε ιδιωτικός detective κυρίως, επομένως εκτός από stealth θα χρειαστεί να σκαρφαλώσετε σε ταράτσες ή να μπείτε κρυφά από κάποιο παράθυρο. Εκεί εμφανίζεται το mechanic του parkour, με το οποίο μπορείτε να σκαρφαλώνετε σε σπίτια σαν τον Ezio. Φυσικά δεν μπορείτε να σκαρφαλώσετε σε ότι σπίτι θέλετε, αλλά το parkour χρησιμοποιείται αρκετά σε αρκετές αποστολές της περιπέτειάς σας. Θα έχετε ένα grip bar που θα σας δείχνει την αντοχή του Yagami να κρατηθεί στις μπάρες και θα πρέπει να φτάσετε στο σημείο που θέλετε πριν αυτή εξαντληθεί. Θα μπορείτε να κάνετε wall run, να πιαστείτε από μονόζυγα και άλλα πολλά.

Ως detective, εκτός από τις ευέλικτες κινήσεις και τις πολυποίκιλες αμφιέσεις σας, θα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας και μια πληθώρα από gadgets που θα σας βοηθούν στην έρευνά σας. Εκτός από την κάμερά σας, την οποία θα χρησιμοποιείτε σε αποστολές “tailing”, θα έχετε στην κατοχή σας έναν ενισχυτή εισερχόμενου θορύβου, καθώς και έναν ανιχνευτή σημάτων. Με αυτά τα gadgets στην κατοχή σας θα μπορείτε να κρυφακούτε από απόσταση, να εντοπίζετε κοριούς, να βρίσκετε κρυμμένα μυστικά και πολλά άλλα. Αυτά θα σας βοηθήσουν τόσο στην κύρια περιπέτειά σας, όσο και στα side cases και στην εξερεύνησή σας.

Στην τελική, όλα λύνονται με το ξύλο

Τώρα, όσον αφορά το θέμα της εξερεύνησης, τι να πρωτοπεί κανείς για το Lost Judgment. Είναι από τα games όπου το side περιεχόμενο μπορεί πρακτικά να σας κρατήσει για όσες ώρες σας κρατάει η ιστορία. Από minigames, side cases στα Kamurocho και Isejaki, μέχρι να βοηθάτε το κλαμπ μυστηρίου ενός λυκείου, ο Yagami κάνει τα πάντα. Μπορείτε να παίξετε box σε ρινγκ, να διδάξετε χορό σε μαθήτριες λυκείου και να τις κατεβάζετε σε διαγωνισμούς, να κάνετε αγώνες με drone, να βοηθάτε την ομάδα ρομποτικής και το κλαμπ μυστηρίου του λυκείου Seryo και άλλα τέτοια κουλά. Το μόνο που πρέπει να έχετε είναι όρεξη να εξερευνήσετε. Το πρόβλημα είναι ότι τόσο τα school stories, όσο και τα side cases θα σας αποσπάσουν πολύ την προσοχή και θα χάσετε την ροή της ιστορίας αν ασχοληθείτε πολύ με αυτά. Επομένως ένα δεύτερο playthrough είναι σχεδόν μονόδρομος.

Σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα Yakuza και Judgment games της Ryu Ga Gotoku, εδώ τα side cases δεν σας σερβίρονται έτοιμα στο πιάτο, αλλά πρέπει να ιδρώσετε για να τα βρείτε. Δεν έχει τα κλασικά μπλε σημαδάκια όπου “α πάω να μιλήσω σε αυτό και παίρνω case”. Όχι, εδώ θα πρέπει να πηγαίνετε σε hotspots και να παρακολουθείτε συνομιλίες NPCs, ώστε να βρείτε λέξεις κλειδιά. Αφού εντοπίσετε μια νέα λέξη κλειδί, θα πρέπει να πάτε στο κινητό σας και να μπείτε σε ένα app όπου θα βλέπετε post που ανεβάζουν οι NPCs, κάτι σαν social media. Θα πρέπει να ξεχωρίσετε την λέξη κλειδί που αναζητάτε και να δείτε τι posts έχουν ανέβει για αυτό. Ύστερα θα πρέπει να σκεφτείτε μόνοι σας ποια posts έχουν ουσία και σας δίνουν στοιχεία για κάποιο side case και να βρείτε την τοποθεσία με βάση τα μηνύματα που βλέπετε. Αυτό σημαίνει πραγματικά detective.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά από game της Ryu Ga Gotoku Studio και τα quick time events, τα οποία δεν εμφανίζονται τόσο έντονα όσο σε προηγούμενα games της Ιαπωνικής εταιρείας ανάπτυξης. Τα quick time events εμφανίζονται κυρίως όταν θα καταδιώκετε κάποιον, όπου θα πρέπει να προσπερνάτε εμπόδια πατώντας το σωστό κουμπί την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να μην χάνετε ταχύτητα. Ωστόσο, εμφανίζονται και σε πολύ κρίσιμες στιγμές κατά την διάρκεια της μάχης και κυρίως σε boss fights. Για παράδειγμα, αν ένας εχθρός σας κάνει σούπερ επίθεση και την αποφύγετε με το X, τότε θα πρέπει να πατήσετε άμεσα τον Ο που θα εμφανιστεί στην οθόνη σας, ώστε να κάνετε αντεπίθεση.

Γενικά, στην πόλη εκτός από side cases, θα βρείτε και αρκετά κρυμμένα μυστικά και collectibles. Αν έχετε όρεξη θα σας ανταμείψουν, αν όχι δεν θα σας επηρεάσουν καθόλου στην περιπέτειάς σας. Μπορεί σε παλαιότερα Yakuza τα collectibles να ήταν περισσότερο σαν αγγαρεία, όμως στο Lost Judgment είστε detective πάνω απ’ όλα, επομένως το να βρίσκεστε τέτοια μυστικά είναι εν μέρη και μέρος του “ρόλου” σας. Εκτός αυτού, η μετακίνηση μέσα στην πόλη έχει γίνει αρκετά πιο ευχάριστη, χάρη στο γεγονός ότι πλέον μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα skateboard για να μετακινήστε πιο γρήγορα. Μπορείτε να κάνετε grind πάνω σε μπάρες και διάφορα κόλπα, όμως δυστυχώς δεν μπορείτε να το καβαλήσετε όπου θέλετε, καθώς μόλις θα αγγίξει πεζοδρόμιο, ο Yagami θα το μαζεύει κατευθείαν. Αυτή είναι μια ελευθερία που θα άλλαζε ριζικά την εξερεύνηση, όμως δεν είναι παρούσα στο Lost Judgment.

Lost Judgment 6

Στοιχεία όπως τα skill trees και η αναβάθμιση των κινήσεων, των stats ή η εκμάθηση νέων κινήσεων έχουν παραμείνει σχεδόν ίδια χωρίς μεγάλες αλλαγές ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους. Συνολικά για να τερματίσετε το Lost Judgment θα χρειαστείτε κάπου στις 20 με 22 ώρες, ενώ αν αποφασίσετε να επιδοθείτε σε εκτενή εξερεύνηση, τότε αναμένεται να χρειαστείτε πάνω από τις διπλάσιες ώρες.

Kamurocho-Yokohama ένα τσιγάρο δρόμος
Με το Lost Judgment, η Ryu Ga Gotoku Studio κατάφερε να “τελειοποιήσει” το RGG Engine, το οποίο χρησιμοποιεί από το Yakuza 6. Εκτός του ότι στις κονσόλες νέες γενιάς το RGG Engine τρέχει στα 60fps, στο Lost Judgment καταφέρνει να αποδίδει με μεγάλο ρεαλισμό τις περιοχές τις οποίες θα επισκεφθείτε. Το Kamurocho και το Isezaki είναι πιο αληθινά από ποτέ. Εννοείται πως η ποιότητα των textures και των μοντέλων των κυρίων χαρακτήρων είναι εντυπωσιακή σε σημείο που αναρωτιέστε αν είναι όντως game. Βέβαια, εκεί έρχονται τα τσιράκια με τα generic και τυποποιημένα μοντέλα και σας επαναφέρουν στην πραγματικότητα.

Φαίνεται αρκετά ότι έχει δοθεί τεράστια προσοχή στην λεπτομέρεια στα μοντέλα και τις εκφράσεις των κύριων χαρακτήρων, όμως τα μοντέλα και τα πρόσωπα των λιγότερο σημαντικών NPCs φαίνεται ότι είναι από προηγούμενη γενιά. Ένα μεγάλο κατόρθωμα της RGG στο Lost Judgment είναι ο ρεαλισμός που έχουν οι ανακλάσεις του φωτός. Ειδικά σε μια περιπέτεια γεμάτη μυστήριο, ο φωτισμός παίζει τεράστιο ρόλο στα εφέ της κάθε σκηνής. Γενικότερα τα πάντα φορτώνουν γρήγορα, δεν υπάρχουν stutters ή frame drops, ο ρεαλισμός στις πόλεις είναι εντυπωσιακός και τα cinematics είναι απίστευτα σκηνοθετημένα.

Επιπροσθέτως, τα animations των πρωταγωνιστών και ιδιαίτερα οι κινήσεις του Yagami όταν πολεμάει, είναι εθιστικά. Όταν βλέπεις τον Yagami να πολεμάει είναι σαν να βλέπεις δάσκαλο του kung fu. Τα animations των επιθέσεων έχουν μια αρμονική ροή, κάτι που έλειπε από προηγούμενα games της RGG. Ωστόσο και εκεί φαίνεται ο διαχωρισμός των πρωταγωνιστών με των NPCs. Τα animations των NPCs είναι στεγνά, σφιχτά και πολύ τυποποιημένα. Εννοείται πως δεν γίνεται να κάνουν animations για κάθε NPC, όμως θα μπορούσαν να φέρονται πιο “φυσικά”.

Noir μελωδίες
Γίνεται να υπάρξει μυστήριο χωρίς την σωστή μουσική υπόκρουση; Φυσικά και όχι. Η Ryu Ga Gotoku φαίνεται να αγκαλιάζει περισσότερο το στοιχείο του μυστηρίου με το Lost Judgment και αυτό φαίνεται έντονα από το soundtrack του. Αρχικά, το theme του intro είναι κάτι περισσότερο από επικό. Έχει harsh φωνητικά και “σκληρές” κιθάρες, κάτι που ταιριάζει γενικότερα στην θεματολογία του Lost Judgment. Ακόμα και οι στίχοι του μιλάνε για φταίξιμο και bullying. Είναι το τέλειο τραγούδι για να μπείτε στην νέα περιπέτεια του Yagami. Ωστόσο, ο ηχητικός τομέας δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό, αλλά κατά την διάρκεια της ιστορίας θα έχει αρκετές ευκαιρίες για να σας αποδείξει το πόσο σημαντικό είναι το soundtrack στο “feeling” της σκηνής.

Όταν θα κάνετε τις ανακρίσεις ή την έρευνα θα ακούτε απαλή μουσική που θα χαρακτήριζε ένα noir φιλμ μυστηρίου, ενώ όταν θα πολεμάτε τα boss θα πνίγεστε στην αδρεναλίνη χάρη στα επικά τους themes. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η μουσική των boss θα σας τραβήξει τόσο πολύ την προσοχή που θα ξεχάσετε να κάνετε κάνα parry και μετά πάλι από την αρχή. Το soundtrack καθ’ όλη την διάρκεια του Lost Judgment ταιριάζει απόλυτα σε μια ιστορία detective μπλεγμένο με Yakuza που ερευνά φαινόμενα bullying. Από την άλλη τα ηχητικά εφέ παραμένουν το ίδιο ποιοτικά, όμως αρκετά έχουν μείνει ακριβώς ίδια με το Judgment. Δηλαδή καθώς θα εξερευνάτε το Kamurocho θα ακούτε τους ίδιους χαρακτηριστικούς ήχους.

Lost Judgment 7

Τέλος, το voice acting για άλλη μια φορά παραμένει στο επίκεντρο του ηχητικού τομέα. Με εκπληκτικές ερμηνείες, συγκινητικές σκηνές και επιθετικές εκφράσεις, το cast υπεύθυνο για το voice acting των χαρακτήρων, όχι μόνο αποτελείται από αρκετά διάσημα Ιαπωνικά idols όπως ο Takuya Kimura, Ken Mitsuishi και Hiroshi Tamaki, αλλά καταφέρνει να σας τραβήξει μέσα στην ιστορία του Lost Judgment. Βέβαια, ως είθισται, η Ryu Ga Gotoku ακόμα δεν έχει προσθέσει φωνές στα side cases και επομένως η άβολη σιωπή παραμένει για άλλη μια φορά.

Μια άρτια εμπειρία που εστιάζει στην ουσία του detective
Το Lost Judgment είναι ακριβώς αυτό που θα περιμέναμε αν ακούγαμε Yakuza x Detective. Σε αντίθεση με το Judgment, το Lost Judgment αφήνει πίσω το πολύ ξύλο και εστιάζει περισσότερο στο στοιχείο της έρευνας. Με περισσότερα gadgets και mechanics για να διεξάγετε έρευνες, καθώς και με τον νέο τρόπο που βρίσκεται side quests, η πορεία του Lost Judgment διαχωρίζεται έντονα από αυτή των Yakuza. Οι χαρακτήρες είναι συμπαθητικοί και το voice acting καταφέρνει να εκφράσει έντονα συναισθήματα. Η ποιότητα των γραφικών και τα 60fps βρίσκονται στο επίκεντρο του οπτικού τομέα, ενώ τα loading times έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

Κρατώντας το ίδιο “ιδιαίτερο” στυλ που έχουν τα side quests των Yakuza, καθώς και τα μπόλικα mini-games, το Lost Judgment προσφέρει σχεδόν ατελείωτο side περιεχόμενο. Για την κύρια ιστορία θα χρειαστείτε περίπου 20-22 ώρες, όμως με όλα τα side cases μπορείτε να φτάσετε και τις 40 ώρες gameplay. Με ένα επικό soundtrack και την εθιστική αφηγηματική της Ryu Ga Gotoku, το Lost Judgment είναι ένα must για τους fans των Yakuza και του μυστηρίου.

Θετικά:
- Επικό soundtrack
- Εξαιρετικές ερμηνείες voice acting
- 60fps και λεπτομερή μοντέλα
- Μπόλικα side cases, school stories και minigames
- Εθιστική ιστορία
- Νέα mechanics και επιλογές για έρευνα
- Αληθοφανή animations των πρωταγωνιστών
- Ιδιαίτερος νέος τρόπος να βρίσκετε side cases

Αρνητικά:
- Το Snake style είναι OP
- Μικρή ελευθερία στο skating
- Side quests χωρίς voice acting
- Εμφανώς χαμηλότερη ποιότητα των μοντέλων των NPCs συγκριτικά με των πρωταγωνιστών

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.2

Ο απόλυτος συνδυασμός Yakuza και detective. Αστυνόμος Θεοχάρης: The Sequel.

Σταμάτης Καράμπογας

NEWS   VIEW ALL

Lost Judgment gameplay videos

[Αρχική Δημοσίευση: 21/7/21] Στα πλαίσια του State of Play της Sony, η Sega παρουσίασε ένα gameplay trailer για το Lost Judgment. Στο gameplay trailer του επερχόμενου Action-Adventure, παρουσιάζετα...
Posted (13 Aug 2021)

Το Lost Judgment θα μπορούσε να είναι o τελευταίος τίτλος της σειράς λόγω προβλημάτων με τα δικαιώματα εικόνας

Το Lost Judgment, η συνέχεια του Judgment, θα μπορούσε να είναι o τελευταίος τίτλος της σειράς, σύμφωνα με έκθεση του Nikkan Taishu. Το πρόβλημα προέρχεται από το πρακτορείο ταλέντων Johnny & Associat...
Posted (13 Jul 2021)

Lost Judgment

[Αρχική δημοσίευση: 7/5/21] Σύμφωνα με διαρροή του PlayStation Network της Ιαπωνίας, το sequel του Yakuza spin-off, Judgment, βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Πιθανότατα η επίσημη ανακοίνωσή του θα γίνει σή...
Posted (06 Jul 2021)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ThanP (Level 11) 09/10/2021 16:12
Έχω παίξει αρκετά Yakuza αλλά δεν έχω τερματίσει κάποιο. Το συγκεκριμένο θα το τιμήσω πάντως.
Theocharis Yaponezaki
Score 8.2
8.43 User Score
(7 votes )
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure
Developer: Ryu Ga Gotoku Studio
Publisher: Sega
Διάθεση: Zegetron (210-6856000)
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 24/9/21
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Martha is Dead   (9.0)
3.
5.
It Takes Two   (8.0)
6.
7.
9.
10.
Dead by Daylight   (7.0)
Notification