Τα χειρότερα games του 2021

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Τα χειρότερα games του 2021

Τα χειρότερα games του 2021

Οι μεγάλες απάτες!

Αν τα καλύτερα games του 2021 ήταν τα χειρότερα που έχουμε δει στην σύγχρονη ιστορία του gaming, φανταστείτε πόσο χάλια μπορεί να είναι τα χειρότερα games της χρονιάς που φεύγει!

Το θέμα ποιότητας των games και τα προβλήματα που παρουσιάζονται, μπορούν να δικαιολογηθούν απ' το ότι πολλές εταιρείες δουλεύουν από το σπίτι; Όταν η καραντίνα ξεκίνησε στις αρχές του 2019, κανείς δεν είχε σκεφτεί τότε ότι το game development μπορεί να επηρεαστεί. Θυμίζουμε ότι πολλά από τα games που κυκλοφόρησαν φέτος αναπτύσσονται για 2 και περισσότερα χρόνια.

Δείτε το Top 10 της συμφοράς με τα games τα οποία -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- καλό θα είναι να μην τα ακουμπήσετε.

10. Madden NFL 22
Ποιος παίζει Madden; Μιλάμε για το Αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Που στα παπάρια μας κιόλας, ΟΛΑ Ράγκμπι τα λέμε! Η EA φρόντισε να κάνει ότι και στο FIFA, δηλαδή να βάλει νέα γραφικά στις εκδόσεις για PS5 και Xbox Series X/S και περυσινά γραφικά στις εκδόσεις PC, PS4 και Xbox One. Υπάρχει δυνατότητα να παίξετε καριέρα, το The Yard που θυμίζει FIFA Street ή online, αλλά και story mode –το Face of the Franchise- όπου ελέγχετε έναν νέο παίκτη που ανεβαίνει στα drafts και παίρνει μεταγραφές. Το story έχει κακό σενάριο και διάφορα cringe cutscenes. Υπάρχουν επίσης συνεντεύξεις τύπου. Στο Career δεν μπορείτε να κάνετε συγκεκριμένες προτάσεις συμβολαίων ή bonus. Στα του παιχνιδιού. Η ανταπόρκιση κινήσεων είναι σχετικά καλή αλλά τα animations είναι προβληματικά. Ευτυχώς υπάρχει Ultimate Team, αλλά με ποιότητα υποδεέστερη του FIFA.

9. Grand Theft Auto Trilogy: The Definitive Edition για το Switch
Πως κατάφερες ρε Rockstar, τρία Action-Adventures που άφησαν εποχή να τα κάνεις τόσο σκουπίδια; Τα. Grand Theft Auto 3, Vice City και San Andreas, που κυκλοφόρησαν 2001, 2002 και 2004, δεν νοείται 20 χρόνια μετά να εμφανίζονται με θωλά γραφικά, ήχο της πλάκας, να παγώνει η οθόνη, να έχουμε αργό loading και πάει λέγοντας. Μιλάμε για γραφικά έκτης γενιάς! Υπάρχουν μέχρι και glitches στα γραφικά, καθώς άνθρωποι ή κτίρια θα πετάγονται μπροστά σας, ενώ ακόμα και το frame rate είναι πεσμένο. Κατά συνέπεια τα 60 ευρώ που ζητούσε η Rockstar στην αρχή είναι κλοπή. Τα αρχικά 3 games της τριλογίας δεν είναι διαθέσιμα για ξεχωριστή αγορά στο Steam για 5-10 ευρώ άρα καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ!

8. Of Bird and Cage
Τι θα λέγατε για έναν indie κλώνο του Life is Strange ή του Tell me why της Dontnod; Εδώ παίζετε ως η 25χρονη Gitta Barbot, η οποία βιώνει την κακομεταχείριση της μητέρας της από τον αλκοολικό πατέρα της. Κατά συνέπεια μπλέκετε με τα ναρκωτικά. Θα πρέπει να λύσετε γρίφους, να αλληλεπιδράσετε με NPCs και να κάνετε ενέργειες όπως το να σβήσετε μια φωτιά, να οδηγήσετε ή να εμποδίσετε τον πατέρα σας από το να χτυπήσει την μητέρα σας, να αποσπάσετε την προσοχή ατόμων κ.ο.κ. Ενίοτε θα πρέπει να ολοκληρώσετε quick-time events τα οποία κανείς μας δεν γουστάρει, πατώντας το σωστό κουμπί.

Δυστυχώς το gameplay δεν σας δίνει ενδείξεις για το τι πρέπει να κάνετε και που να το κάνετε και πρέπει να μυρίσετε τα νύχια σας. Από ένα σημείο κι έπειτα, η Gitta γίνεται τόσο δυνατή που πλακώνει στο ξύλο τύπους και από Adventure το παιχνίδι γίνεται Beat ‘Em Up. Γαμάτο? ΟΧΙ! Τα γραφικά είναι σκουπίδια και το voice acting είναι φουλ cringe, καθώς οι ηθοποιοί τραγουδάνε συνέχεια στίχους Rock, Industrial και Punk Rock λες και πρόκειται για ταινία μιούζικαλ . Όλα αυτά με διάρκεια 3,5 ώρες.

7. Werewolf: The Apocalypse – Earthblood
Ελέγχετε έναν λυκάνθρωπο, ο οποίος μάχεται ενάντια σε μια πολυεθνική εταιρεία που μολύνει το περιβάλλον. Έχετε φουλ επίθεση και stealth επιθέσεις, με τις οποίες παίρνετε μεγαλύτερο bonus. Φυσικά μπορείτε να ορμήξετε μέσα στη μάχη και να πετσοκόψετε τους εχθρούς σας πηδώντας από τον έναν στον άλλο. Κανείς τους δεν τρέχει μακριά. Απλά κάθονται και τις τρώνε! Μόνο τα boss fights έχουν ένα ψιλοενδιαφέρον. Στην πορεία απλά ξεκλειδώνετε νέα skills, τα οποία έχουν μικρή ποικιλία. Τα γραφικά είναι κάτω του μετρίου και το voice acting είναι εντελώς ψόφιο. Ακόμα και ο πρωταγωνιστής μοιάζει λες και διαβάζει έτοιμο κείμενο.

6. Balan Wonderworld
Οι δημιουργοί του Sonic κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν χαρούμενο φανταστικό κόσμο, στον οποίο ελέγχετε ένα παιδί. Το πρόβλημα είναι ότι το gameplay απευθύνεται μόνο σε μικρά παιδιά και συν τις άλλοις είναι και προβληματικό. Χρησιμοποιείται ΕΝΑ κουμπί για τις περισσότερες ενέργειες. ΟΛΑ τα κουμπιά του χειριστηρίου σας κάνουν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ενέργεια. Όταν ο χαρακτήρας σας φοράει μία εμφάνιση μπορεί αυτή η ενέργεια να είναι το άλμα, σε άλλες εμφανίσεις μία βασική επίθεση. Δεν γίνεται όμως να έχετε δύο ενέργειες ταυτόχρονα. Για να περάσετε ένα εμπόδιο θα πρέπει να έχετε την κατάλληλη κάθε φορά εμφάνιση. Τα bosses έχουν την ίδια αντιμετώπιση, όπως π.χ. το να πηδήξετε πάνω σε ένα αδύναμο σημείο τους. Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που κοστίζει 60 ΕΥΡΩ! Δεν ντρέπεστε ρε κλέφτες;

5. Emergency Call 112 – The Fire Fighting Simulation 2
Τεράστιος τίτλος. Καταρχήν το πρώτο παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2016. Αυτή είναι η δεύτερη έκδοση και μάλιστα οι προγραμμαιστές είναι Γερμανοί και κυκλοφορούν το παιχνίδι σε retail έκδοση. Εδώ αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός πυροσβέστη και μαζί με την πυροσβεσική ομάδα σας πρέπει να πάτε σε φωτιές, να βγάλετε την μάνικα από το πυροσβεστικό, να την στήσετε σωστά και τέλος να σβήσετε φωτιές κρατώντας πατημένο το κουμπί για να βγει το νερό μπροστά από την εκάστοτε φωτιά η οποία για κάποιο περίεργο λόγο αργεί απίστευτα να σβήσει. Ας ξεκινήσουμε με το ότι τα γραφικά είναι σκουπίδια! Το παιχνίδι είναι ΤΙΓΚΑ στα bugs, τα οποία σας εμποδίζουν από το να προχωρήσετε και θα πρέπει να κλείσετε και να ξανανοίξετε το παιχνίδι. Το καλοκαίρι οι developers ευτυχώς διόρθωσαν κάποια από αυτά.

4. I Saw Black Clouds
Πως θα σας φαινόταν ένα FMV Cinematic Adventure το 2021; Όταν αυτά τα έκανε η ελληνική εταιρεία Anima γατάκια, με το Adventure Conspiracies, ήμασταν στο 2003. Τώρα δύο δεκαετίες μετά θέλετε με το ζόρι να μπείτε στα χειρότερα games; Το I Saw Black Clouds έχει μέτριο προς συμπαθητικό σενάριο, άθλια σκηνοθεσία, ηθοποιούς που άλλοι παίζουν σωστά τις ερμηνείες τους και άλλοι κριντζάρουν, αλλά κυρίως έχει μηδαμινή αλληλεπίδραση gameplay. Κατά βάση πληρώνεις 13€ στο Steam για μία ΤΑΙΝΙΑ, όπου σας δίνονται δύο ψευτοεπιλογές ανά διαστήματα στις αλληλεπιδράσεις σας με άλλους χαρακτήρες. Κι όλο αυτό διαρκεί μιάμιση ώρα! Γιατί δεν πάτε cinema να δείτε μια καλή ταινία; Καλύτερα μπορεί να περάσετε.

3. Taxi Chaos
Θυμάστε το Crazy Taxi στα Arcade? Καμία σχέση, αυτό είναι μαλακία. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με παιχνίδι το 2021. Οδηγάτε ταξί, παίρνετε πελάτες και πρέπει να τους οδηγήσετε στον προορισμό τους μέσα σε ένα χρονικό περιθώριο. Όσο πιο γρήγορα οδηγάτε και όσο πιο μεγαλύτερα ρίσκα παίρνετε, τόσο μεγαλύτερο combo bonus συλλέγετε. Το gameplay έχει εντελώς αστεία ποικιλία, αφού όλοι οι δρόμοι είναι τετραγωνισμένοι σε ευθείες γωνίες και απλά ταξί σας μπορεί να κάνει υψηλά άλματα. Η διάρκεια είναι ψόφια, αφού ξεκλειδώνετε μόλις επτά ταξί και…ποιος νοιάζεται για το online leaderboard? Αφήστε που τα γραφικά είναι σκουπίδια και θυμίζουν PlayStation 2.

2. Erzurum
Το όνομά του θυμίζει Τούρκο κακοποιό. Μαντέψτε γιατί. Η Proximity games είναι Τούρκικη εταιρεία! Το Erzurum είναι ένα Open world Survival με crafting. Οι developers έχουν αντιγράψει το The Long Dark στα περισσότερα σημεία. Μέχρι και στο user interface και το crafting! Το The Long Dark όμως κυκλοφόρησε το 2014 και ήταν τίγκα στα bugs! Anyway θα πρέπει να επιβιώσετε σε χιονισμένη περιοχή σκοτώνοντας ζώα, όπως αρκούδες. Θα ψήνετε φαγητό σε φούρνους, αλλά ένα κομμάτι κάθε φορά, μέχρι και Τούρκικο καφέ θα φτιάχνετε. Μπορείτε να κάνετε και crafting φτιάχνοντας ρούχα από τους λύκους και τις αρκούδες που σκοτώνετε. Ο χάρτης είναι κακοσχεδιασμένος, ενώ δεν μπορείτε να αντιδράσετε με όλα τα αντικείμενα που βλέπετε μπροστά σας, δεν μπορείτε να αλλάξετε το sensitivity του mouse, ενώ το A.I. είναι άθλιο! Οι εχθροί glitchάρουν ενώ κινούνται, μαζί με τον ήχο τους ή μένουν ακίνητοι μπροστά από εμπόδια! Φυσικά το παιχνίδι δεν το έκανε review ΚΑΝΕΝΑΣ!

1. eFootball 2022
Όταν επιλέξετε ομάδα για να παίξετε στο Online event, έρχεστε αντιμέτωποι με δύο πράγματα. Πρώτον, η ομάδα που επιλέξατε στο online event δεν μπορεί να αλλάξει και είστε καταδικασμένοι να παίξετε με αυτή και δεύτερον το matchmaking αργεί και όσο περιμένετε θα ακούτε έναν ήχο αναμονής που θυμίζει υποστηρικτικό μηχάνημα σε ΜΕΘ που μετράει τους χτύπους της καρδιάς.
Στα γραφικά, το γρασίδι έχει περίεργο σχεδιασμό και αποχρώσεις, που μας θυμίζουν...έβδομη γενιά κονσολών.
Τα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών έχουν πολύ περίεργα animations και εκφράσεις προσώπου. Τα προβλήματα φαίνονται πολύ έντονα όποτε γίνονται κοντινά πλάνα και οι παίκτες ανοίγουν το στόμα τους ή παίρνουν περίεργους μορφασμούς. Κατά τα άλλα, στα animations εντός του αγώνα, έχουμε τα ίδια επίπεδα με πέρυσι, χωρίς να παρατηρείται κάποια ιδιαίτερη βελτίωση Το σπικάζ έμεινε επίσης στα ίδια επίπεδα, ενώ ο σχολιασμός ακούγεται κάποιες φορές με καθυστέρηση, αρκετά δευτερόλεπτα μετά από κάποια φάση.

Στα του gameplay, όταν δίνετε πάσα σε συμπαίκτη σας, εκείνος δεν προσέχει καν ότι έρχεται πάσα προς αυτόν και φεύγει σε άλλη κατεύθυνση! Είναι να απορεί κάποιος πως κυκλοφόρησε παιχνίδι με τέτοιο πράγμα μέσα.

Τα μαρκαρίσματα είναι τουλάχιστον αστεία, καθώς οι παίκτες θα περνάνε...από μέσα σας και με τόσο αργές αντιδράσεις δεν θα προλαβαίνετε να τους κόψετε. Οι πάσες είναι ακόμη πιο αδύναμες σε σχέση με πέρυσι. Πιο αδύναμες από ποτέ. Κατά συνέπεια αχρηστεύεται ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό του ποδοσφαίρου. Τα δε κοντρόλ έχουν επίσης αχρηστευτεί. Μπορεί για παράδειγμα οι πάσες αντί για συρτές να γίνουν στο ύψος...της μέσης και οι παίκτες να τις κοντρολάρουν (not)με τυχαία σημεία του σώματος.

Το A.I. στους τερματοφύλακες είναι για άλλη μια φορά πολύ χαμηλό, ειδικά σε όσους δεν είναι οι κορυφαίοι του κόσμου. Τρώνε κάτι αστεία γκολ και δεν εκτινάσσονται καν ενώ έχουν λάθος τοποθέτηση.
Εχουμε όμως και πολλά bugs! Θα δείτε παίκτες να θάβονται στο έδαφος, διαιτητές να εξαφανίζονται μετά από μία απόφαση, τερματοφύλακες μετά από μια επίτευξη τέρματος, περίεργα animations και ορισμένα bugs που επηρεάζουν άμεσα το gameplay. Όπως το ότι οι παίκτες ορισμένες φορές δεν κάνουν τζαρτζαρίσματα μεταξύ τους και ο ένας παίκτης δεν περνάει τον αντίπαλο προσπαθώντας να βάλει το σώμα του, αλλά...γύρω γύρω για να μην τον ακουμπήσει.

Premium pack με στιγμές παραφροσύνης
Τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του eFootball 2022, με 40 ευρώ μπορούσατε να ξεκλειδώσετε όλα τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, όπως απεριόριστο online, το Master League, το MyClub και το Become a Legend. Η premium έκδοση έχει απενεργοποιηθεί, εξαιτίας των κακών αντιδράσεων του community.

Δείτε τα καλύτερα games του 2021

Το επόμενο Best of θα έχει να κάνει με τα πολυαναμενόμενα games του 2022.

Ψηφίστε τα επόμενα άρθρα της στήλης Best of στο αντίστοιχο forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Sigg (Level 17) 20/12/2021 22:00
"Θυμάστε το Crazy Taxi στα Arcade? Καμία σχέση, αυτό είναι μαλακία." Η καλύτερη ατάκα του 2021, τέλος. Και είναι και αλήθεια.
#2 Xintzi (Level 20) 20/12/2021 23:35
Σαν χειρότερα της χρονιάς προσωπικά θα έβαζα το eFootball 2022 για τα γνωστά προβλήματα που έγινε ντόρος αλλά και το Madden NFL 22 το οποίο μου είναι και προσωπικά αδιάφορο.
#3 Frazzle (Level 20) 20/12/2021 23:40
Συμφωνώ με το Efootball 2022 για την πρώτη θέση ως το χειρότερο game!
#4 Weezer (Level 10) 21/12/2021 00:33
Δεν περίμενα ποτέ να ειναι το Pro οντως το χειροτερο παιχνιδι της χρονιας. Δεν υπηρχαν τοσα indie χειροτερα του?
Δεν επαιξα κανενα απο τα 10 παντως και ουτε προκειται!Μπορε ι λιγο το Pro οταν θα διορθωθει.
#5 Smoses (Level 26) 21/12/2021 15:10
Μετά απο αυτή την πανωλεθρία βλέπω την Konami να το γυρνάει αποκλειστικά στα Pachinko μπας και σώσει τίποτα :P
#6 darkwolf8 (Level 2) 22/12/2021 20:36
Λογικο ιδιως οταν μιλαμε για κακα παιχνιδια που ζητανε 50 και 60 ευρω. :o
#7 NIKOS SIDERAKIS (Level 1) 28/12/2021 20:36
Grand Theft Auto Trilogy: The Definitive Edition για το Switch
Notification