Press Start: Θα θέλατε να απαγορευτούν τα loot boxes στην Ελλάδα;

Hot
Press Start: Θα θέλατε να απαγορευτούν τα loot boxes στην Ελλάδα;

Press Start: Θα θέλατε να απαγορευτούν τα loot boxes στην Ελλάδα;

Τα τυχερά πακέτα εξάπτουν απλώς το ενδιαφέρον ή καλλιεργούν το μικρόβιο του τζόγου;

Τα loot boxes στα video games είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα της βιομηχανίας την τελευταία πενταετία. Η μετάβαση από το offline gaming στο online gaming, συνοδευόταν από πολλά θετικά τόσο για τους παίκτες αλλά και για τις εταιρείες ανάπτυξης, όμως μαζί τους ήρθαν και μερικές αμφιλεγόμενες λειτουργίες, όπως οι μικροσυναλλαγές και ειδικότερα τα loot boxes.

Για όσους δεν γνωρίζουν τα «loot boxes» ορίζονται ως ψηφιακά αντικείμενα, που παρέχονται στον παίκτη, μέσω τυχαίων μηχανισμών ανταμοιβής. Αποτελούν ίσως την πιο αμφιλεγόμενη λειτουργία, ανάμεσα στο εύρος των video games της αγοράς καθώς η κύρια διαφορά τους, σε σύγκριση με άλλα συστήματα in-game αγορών είναι ότι βασίζονται στις πιθανότητες. Το γεγονός αυτό, επιτρέπει στους προγραμματιστές να εισάγουν στο gameplay το στοιχείο της έκπληξης, διατηρώντας τα games ενδιαφέροντα, ακόμη κι όταν παίζονται επανειλημμένα.

Πολλές έρευνες υποστηρίζουν ότι τα loot boxes επηρεάζουν αρνητικά τους νεαρούς παίκτες, θέτοντας ως επιχείρημα ότι πρόκειται για ένα σύστημα τζόγου με περιτύλιγμα, το οποίο εξοικειώνει τα παιδιά με την έννοια των τυχερών παιγνίων και κατ' επέκταση τα εθίζει, σε μία από τις πιο επικίνδυνες συνήθειες δηλαδή τον τζόγο. Από το 2017 το Βέλγιο όρισε την εισαγωγή loot boxes στα video games ως παράνομη, απαγορεύοντας στις εταιρείες ανάπτυξης να κερδοσκοπούν σε βάρος ανηλίκων. Έκτοτε πολλές χώρες άρχισαν να εκφράζουν την ανησυχία τους για την εν λόγω λειτουργία και πλέον χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Μ. Βρετανία, η Αμερική, η Ολλανδία, η Αυστραλία και προσφάτως η Βραζιλία είτε εξετάζουν το ζήτημα είτε έχουν ήδη εφαρμόσει περιορισμούς και απαγορεύσεις σχετικά με την εισαγωγή των loot boxes στα video games.

Η Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα, όμως ενδέχεται μέσα στα επόμενα χρόνια να χρειαστεί και η δική της τοποθέτηση για την εφαρμογή ενός γενικού μέτρου πρόληψης στην Ευρώπη. Προσωπικά θεωρώ ότι ο μόνος κερδισμένος από την ύπαρξη των loot boxes είναι οι εταιρείες και όχι οι παίκτες. Μπορεί το αθώο στοιχείο της έκπληξης όπως το παρουσιάζουν να διατηρεί το ενδιαφέρον του παίκτη, όμως θεωρώ ότι η συνήθεια που καλλιεργείται μέσω της συγκεκριμένης λειτουργίας ζημιώνει την κοινωνία γενικότερα, καθώς καλλιεργεί μία ολόκληρη γενιά με επιρρέπεια στον τζόγο. Έτσι πιστεύω ότι η απαγόρευση των loot boxes (ειδικότερα των επί πληρωμή) δεν θα ζημιώσει τους παίκτες ή την gaming εμπειρία των παικτών γενικότερα, αντιθέτως θα την αναβαθμίσει. Εσείς θα θέλατε να απαγορευτούν τα loot boxes στην Ελλάδα; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να συζητήσουμε. Καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

 

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας
Press Start: Πιστεύετε ότι τα games πρέπει να προωθούνται χρόνια πριν ή πολύ κοντά στην κυκλοφορία τους;
Οδηγός αγοράς: 10+1 κάρτες γραφικών για κάθε μπάτζετ

Το πιο πρόσφατο user Blog
Άγγελος Θανάτου από τον Professor_Severus_Snape

Το πιο πρόσφατο user Review
Marvel's Spider-Man: Miles Morales από τον Xintzi

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Xintzi (Level 20) 11/04/2021 23:10
Καλό θα είναι να μην είναι σε μεγάλο βαθμό και να μην είναι το παιχνίδι pay to win. Αν είναι σε μικρό βαθμό δεν έχω θέμα,αν βασίζεται όλο το game σε αυτά καλύτερα να μην υπάρχουν.
#2 +1 Frazzle (Level 20) 12/04/2021 08:06
Πίστευω ότι οποιαδήποτε μορφή τζόγου δεν θα πρέπει να υπάρχει σε κανένα παιχνίδι, ακόμα και σε αυτά που είναι δωρεάν.
#3 BigGreekGamer (Level 31) 16/04/2021 12:24
Προσωπικά όχι δεν θα ήθελα να απαγορευτούν. Αν ο άλλος δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του, δεν του φταίει το παιχνίδι. Ο καθένας ''επενδύει'' όσα χρήματα θέλει και όσα μπορεί. Είναι και ένας τρόπος διασκέδασης θεωρώ.
Notification