Press Start: Τι θεωρείτε σημαντικότερο σε ένα video game τη δράση ή την αφήγηση;

Hot
Press Start: Τι θεωρείτε σημαντικότερο σε ένα video game τη δράση ή την αφήγηση;

Press Start: Τι θεωρείτε σημαντικότερο σε ένα video game τη δράση ή την αφήγηση;

Αριστουργηματική ιστορία και πλοκή ή εξαιρετικά εφέ και mechanics;

Η γοητεία των video games είναι πολυπαραγοντική και υποκειμενική για τον καθένα. Πολλοί gamers αρέσκονται στην δράση και την ένταση, ενώ άλλοι εξιτάρονται περισσότερο με την πλοκή και την αφήγηση. Μπορεί στο σήμερα να υπάρχουν ΑΑΑ projects τα οποία καλύπτουν και τις δύο πτυχές εξίσου καλά, όμως στη πλειοψηφία των games που κυκλοφορούν στην αγορά κάποια από τις δύο πτυχές υπερισχύει της άλλης.

Η ιστορία και η πλοκή ενός παιχνιδιού αποτελεί υπόβαθρο και ένα από τα στοιχεία που μπορούν να κρατήσουν το ενδιαφέρον των gamers. Μερικά κλασικά παραδείγματα εξαιρετικής αφήγησης και πλοκής κατά την άποψή μου είναι τα God of War, Red Dead Redemption, Silent Hill, Assassin's Creed, The Witcher και πολλά ακόμα τα οποία δεν αναφέρονται στο παρόν άρθρο. Τα παραδείγματα που προαναφέρθηκαν διαφέρουν μεταξύ τους στην αισθητική και την ιστορία. Από τα εμπνευσμένα από την Δυτική Ευρώπη τοπία του The Witcher και τις μάχες του Geralt, στα western περιβάλλοντα του Red Dead Redemption μέχρι την ιδιαίτερη πλοκή του Silent Hill και το σκοτεινό του ύφος, κάθε παίκτης μπορεί να επιλέξει τον κόσμο που του ταιριάζει και να τον εξερευνήσει ακολουθώντας ενδιαφέροντες ιστορίες και μοναδικές ατμόσφαιρες.

Η δράση από την άλλη, αποτελεί επίσης βασικό κίνητρο για τους gamers. Τα ομαλά mechanics, οι καλοσχεδιασμένες αποστολές και τα τελειοποιημένα εφέ μπορούν να ανεβάσουν τους παλμούς σας, αυξάνοντας την αδρεναλίνη και δίνοντας διαφορετική διάσταση στην gaming εμπειρία. Σχεδόν όλα τα παραδείγματα που προαναφέρθηκαν σχετικά με την εξαιρετική τους αφήγηση, έχουν επίσης έντονη δράση, ακόμα και αν έχει δοθεί ελαφρώς μεγαλύτερη βαρύτητα σε κάποιο από τα δύο στοιχεία. Κλασικά παραδείγματα από games με μπόλικη δράση αλλά μέτρια ιστορία θεωρώ προσωπικά τα Metal Gear Solid 4, Final Fantasy VII και θα συμπεριλάβω στην λίστα το Call of Duty: Modern Warfare 2 το οποίο μπορεί να είναι ένα αριστουργηματικό FPS κατά την γνώμη μου, όμως δεν διαθέτει κάτι το ξεχωριστό όσον αφορά την αφήγηση.

Προσωπικά προτιμώ να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην ποιότητα της αφήγησης και την δράση. Τα God of War και Assassin's Creed αποτελούν δύο gaming σειρές οι οποίες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν αφενός πολύ ωραία ατμόσφαιρα και ιστορία, αφετέρου διαθέτουν πολύ ευχάριστα mechanics και δράση. Εσείς τι θεωρείτε σημαντικότερο σε ένα video game την δράση ή την αφήγηση; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να κουβεντιάσουμε.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

 

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας
Press Start: Ποια εταιρεία ανάπτυξης πιστεύετε ότι διαθέτει τα πιο ποιοτικά games;
Η European SuperLeague μπορεί να σημαίνει απουσία ομάδων στο FIFA 22
Best of 31: Τα 10 καλύτερα games για PC με χαμηλά specs

Το πιο πρόσφατο user Blog
Ο θρύλος του Monkey Island από τον Professor_Severus_Snape

Το πιο πρόσφατο user Review
Marvel's Spider-Man: Miles Morales από τον Xintzi

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Kadaz (Level 24) 25/04/2021 23:08
Για μένα είναι ο χειρισμός το παν. Χωρις χειρισμό δν θα απολαύσεις την δράση και την πλοκή.
#2 BigGreekGamer (Level 31) 10/05/2021 20:44
Ο χειρισμός όπως λέει και ο Kadaz είναι πολύ σημαντικός αλλά εγώ θεωρώ πως το σενάριο και η ιστορία του παιχνιδιού είναι το πιο σημαντικό.
Notification