Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ντιέγκο Μαραντόνα: Γενική συζήτηση

29 Oct 2008 15:52 - 26 Nov 2020 17:31 #48314 by Χρήστος Αρμυριώτης
Αναλαμβάνει ο Μαραντόνα!

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα θα είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής Αργεντινής! Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, Χούλιο Γκροντόνα, του πρότεινε να αναλάβει τη θέση, έχοντας ως μάνατζερ τον Κάρλος Μπιλάρδο. Οι τρεις άνδρες συναντήθηκαν, τα βρήκαν και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της Ομοσπονδίας, η οποία δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα και την Πέμπτη, όταν ο «Ντιεγκίτο» συμπληρώνει 48 χρόνια ζωής.

Ηδη πάντως, ο κορυφαίος Αργεντινός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως (ανεπίσημα, έστω) τεχνικός της Εθνικής ομάδας: «Ο δρόμος μου είναι συνδεδεμένος με την Εθνική. Θα μιλήσω με τους παίκτες, στην προσπάθεια να φτιάξουμε, μαζί με τον Κάρλος, μια δυνατή ομάδα. Πλέον, το μόνο που περιμένουμε είναι η επίσημη ανακοίνωση. Θα αρχίσουμε αμέσως δουλειά. Θέλω να δημιουργήσω ένα δυνατό, ενωμένο σύνολο. Για μένα, το μόνο που συγκρίνεται με τη χαρά που νιώθω τώρα είναι η γέννηση των δύο κοριτσιών μου», δήλωσε στο Fox Sports ο Μαραντόνα.

Ο Ντιεγκίτο θα είναι το αφεντικό της εθνικής ομάδας, μολονότι δεν έχει ιδιαίτερη πείρα προπονητή. Στο παρελθόν έχει καθίσει για λίγο διάστημα στον πάγκο της Ντεπορτίβο Μαντιγιού (1994) και της Ρασίνγκ Κλουμπ (1995), αλλά έφυγε πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του.

Στην Εθνική Αργεντινής θα έχει όμως στο πλευρό του, ως σύμβουλο, τον Κάρλο Μπιλάρδο, με τον οποίο ως προπονητή είχε κατακτήσει το Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό, ενώ ο Σέρτζιο Γκοϊκοτσέα θα είναι ο τεχνικός των τερματοφυλάκων και οι Χοσέ Λουίς Μπράουν, Ζούλιο Ολαρτικοετσέα και Σέρχιο Μπατίστα θα είναι οι τρεις βοηθοί του.

Η είδηση της επικείμενης συμφωνίας έκανε το γύρο του κόσμου και τα πρώτα συγχαρητήρια ήρθαν από τον Κάρλος Τέβες. «Υπάρχει καλύτερο κίνητρο για έναν παίκτη από το να έχει τον Ντιέγκο ως προπονητή;» αναρωτήθηκε ο διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Μαραντόνα θα διαδεχθεί τον Αλφιο Μπαζίλε, που παραιτήθηκε στις 16 Οκτωβρίου μετά την ήττα της Αργεντινής από την Χιλή στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Επόμενο παιχνίδι της Αργεντινής είναι το φιλικό με την Σκωτία, στις 19 Νοεμβρίου.

Πηγή: goalday.gr


Έβαλε ο Θεός το χέρι του...
[align=center] [/align]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Oct 2008 22:11 #48332 by Μάνος Γρυπάρης
Δεν ξέρει μυρωδιά από τακτική! Γι'αυτό και θα τον βοηθήσουν άλλοι γυμναστές.
Για να τον δούμε όμως. Και μόνο που θα τον έχεις στον πάγκο...

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Mar 2009 15:37 - 23 Sep 2016 05:44 #51728 by Μάνος Γρυπάρης
Μαραντόνα: "Ο Πελέ έχασε την παρθενιά από άνδρα"!

Mετά από μία μεγάλη χρονικά περίοδο όπου είχαν θάψει βαθιά στη γη τα... τσεκούρια του πολέμου, Μαραντόνα και Πελέ τα έβγαλαν και πάλι από το χώμα, με την φραστική τους αντιπαράθεση πλέον να χτυπάει κόκκινο!

Την περασμένη εβδομάδα, το "μαύρο διαμάντι" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είχε ρίξει την πρώτη "φαρμακερή" βολή δηλώνοντας "Ο Μαραντόνα είναι κακό παράδειγμα για τους νέους, επειδή έκανε χρήση ναρκωτικών", με τον "Πίμπε Ντ'Όρο" να μην αφήνει αναπάντητη αυτή την "πρόκληση".

Έτσι, όταν το μεσημέρι της Παρασκευής (27/3) οι δημοσιογράφοι του υπενθύμισαν το σχόλιο του Πελέ και του ζήτησαν μία απάντηση, ενόψει της αναμέτρησης Αργεντινή-Βενεζουέλα για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "αλμπισελέστε" δεν θέλησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά προτίμησε να επιτεθεί στο αντίπαλο ποδοσφαιρικό δέος...

"Τι θέλετε από μένα να πω. Μιλάει αυτός που έχει χάσει την παρθενιά του από έναν άνδρα", δήλωσε ο Μαραντόνα, ορμώμενος από παλαιότερα "αποκαλυπτικά" δημοσιεύματα αγγλικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η πρώτη ερωτική συνεύρεση του Πελέ ήταν στην ηλικία των 14 χρόνων με παρτενέρ έναν άνδρα προπονητή.

Υπενθυμίζεται πως το 2000 ο Πελέ είχε αρνηθεί ανάλογη κατηγορία από τον Μαραντόνα, με τον Βραζιλιάνο να υποστηρίζει τότε πως η πρωτοφανής επίθεση που δέχτηκε από την πλευρά του Αργεντινού οφειλόταν στη ζήλεια αλλά και στο γεγονός ότι δεν μπορούσε να "χωνέψει" τη συμμετοχή του σε εκστρατείες κατά των ναρκωτικών.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Mar 2009 16:38 #51731 by ilias73
Ο αθεοφοβος Μαραντονα παντα βρισκει τροπο να προκαλει τους αλλους...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 May 2010 15:47 #72754 by Frank
Replied by Frank on topic Μουντιάλ 2010
Λεκάνη… top class ζήτησε ο Μαραντόνα

Συνηθίζεται σε περιπτώσεις υπερβολικών απαιτήσεων να λέμε ότι ο εκάστοτε… περίεργος ζήτησε «τον ουρανό με τ’ άστρα».

Στην περίπτωση, ωστόσο, του Ντιέγκο Μαραντόνα και των όσων φέρεται να ζητά από τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δύσκολα θα ταίριαζε μια παρομοίωση τόσο… ρομαντική.

Οι Νοτιοαφρικανοί παρουσιάζονται να έχουν φτάσει… στα όρια τους με τα «τερτίπια» του «πίμπε ντ’ όρο», καθώς το τελευταίο από αυτά απαιτούσε την τοποθέτηση της καλύτερης και ακριβότερης… λεκάνης στο μπάνιο της σουίτας που θα τον φιλοξενήσει!

Ο Μαραντόνα, δε, φέρεται να μην επέμεινε μόνο στην ποιότητα, αλλά και στις… τεχνικές προδιαγραφές του «θρόνου» του, ο οποίος ζήτησε -εκτός των άλλων- να είναι θερμαινόμενος!

Μετά απ’ όλα αυτά, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να «ξηλώσουν» σχεδόν όλο το μπάνιο για να ικανοποιήσουν τον προπονητή της εθνικής Αργεντινής, ο οποίος είδε ένα ακόμα αίτημα του, που αφορούσε την παραμονή της ομάδας του στη Ν. Αφρική, να ικανοποιείται.

Τα προηγούμενα αφορούσαν πιο… απαραίτητα ζητήματα, όπως έξι playstation (για να απασχολούνται τα… καμάρια του), το βάψιμο όλων των δωματίων σε άσπρο χρώμα και τη συνοδεία του καθημερινού γεύματος από 14 διαφορετικές σαλάτες.

Προς απονομή… δικαιοσύνης, πάντως, ο Μαραντόνα δεν είναι ο μοναδικός «τρελός του χωριού», καθώς και άλλες εθνικές ομάδες έχουν εγείρει περίεργες απαιτήσεις για τη διαμονή τους.

Έτσι, οι Πορτογάλοι ζήτησαν δύο σεφ που θα τους ακολουθούν ακόμα και στο πούλμαν, οι Μεξικανοί να έχουν διαρκώς μαζί τους έναν παπά και οι Βραζιλιάνοι να έχουν πάντα την πισίνα τους σε θερμοκρασία 32 βαθμών Κελσίου.

[right:1mqvm85g]sport-fm.gr[/right:1mqvm85g]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 May 2010 17:08 #72757 by Andr
Replied by Andr on topic Μουντιάλ 2010
ο μαραντονα ζητησε λεκανη?τυχαιο δε νομιζω.καταλαβε οτι θα αποκλειστει και μια τουαλετα ειναι η καλυτερη λυση για να κρυφτει.ετσι δε θα χρειαζετε να βγει εξω για τιποτα.ΟΤΤΟ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΣΤΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Jul 2010 19:39 #74817 by lavezzi7
Replied by lavezzi7 on topic Μουντιάλ 2010
[center:1x5glezt]Ντόρτια... Αρμάντο Μαραντόνα![/center:1x5glezt]

Αυτό δεν ήταν νίκη, ήταν διασυρμός! Με μία επιβλητική εμφάνιση η Γερμανία επικράτησε 4-0 της Αργεντινής και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα «πάντσερ» έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στην ομάδα του Μαραντόνα, που παρακολουθούσε από τον πάγκο, ανίκανος να αντιδράσει.

Μετά τους Άγγλους και η «Αλμπισελέστε» υποτάχθηκε στην ομάδα του Γιόακιμ Λεβ που περιμένει με άγριες διαθέσεις τον αντίπαλό της (Ισπανία ή Παραγουάη) στους «4».

Δύο γκολ από τον Κλόζε (68', 89'), στην 100ή του εμφάνιση με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας. Μίλερ (3') και Φρίντριχ (74') τα άλλα δύο τέρματα.

Το ματς:

Αν μια ομάδα κατάλαβε από την αρχή τη σημασία του παιχνιδιού και ότι διακυβεύεται μια θέση στα ημιτελικά εκείνη ήταν σίγουρα η Γερμανία. Τα «πάντσερ» έκλεισαν γρήγορα όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους και χάρη στην ασφυκτική πίεση που άσκησαν στην Αργεντινή κατάφεραν με το… «καλημέρα» να αποκτήσουν προβάδισμα για τη νίκη και την πρόκριση.

Ο Σβαϊνστάιγκερ (Man of the Match) εκτέλεσε ένα κερδισμένο φάουλ από την αριστερή πτέρυγα όπως επιτίθεται η ομάδα του, ο Μίλερ έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και βρίσκοντας ίσα-ίσα τη μπάλα με το κεφάλι πέτυχε το 1-0, μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης.

Όπως και στο προηγούμενο ματς κόντρα στο Μεξικό (3-1), η «Αλμπισελέστε» άργησε να βρει ρυθμό, κάτι που σήμερα της στοίχησε αφού βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Μετά το 25’ άρχισε να βγαίνει δειλά-δειλά στην επίθεση με αξιώσεις, αν και οι μόνες ενέργειες που αξίζουν αναφοράς είναι ένα άστοχο φάουλ του Μέσι και ένα επικίνδυνο σουτ του Ιγκουαΐν μέσα από την περιοχή που δυσκόλεψε τον Νόιερ.

Η Αργεντινή δεν κατάφερε να «απαντήσει» στο τέρμα του Μίλερ, ο οποίος μάλιστα συμπλήρωσε κάρτες και έτσι ο Γιόακιμ Λεβ δεν θα τον έχει στη διάθεσή του στον ημιτελικό.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Αργεντινοί έδειξαν τα …σημάδια ζωής που απαιτούνται όταν ελπίζεις ότι θα ανατρέψεις την κατάσταση. Μάταια όμως. Η Γερμανία είχε σαφείς αγωνιστικούς προσανατολισμούς και ακόμη και όταν δέχθηκε κάποιες «απειλές», είχε τον τρόπο να «αναχαιτίσει» τις προσπάθειες των αντιπάλων.

Τα ψέματα τελείωσαν όταν ο Κλόζε αποφάσισε να πάρει το όπλο του. Με δύο δικά του γκολ και ένα του Φρίντριχ, ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 4-0 με την «νασιονάλμανσαφτ» να περνάει πανηγυρικά στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Ντι Μαρία (75' Αγκουέρο), Ιγκουαΐν, Μέσι, Τέβες, Μασεράνο, Οταμέντι (72' Παστόρε), Μάξι Ροντρίγκεζ

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα (77' Κρος), Σβαiνστάιγκερ, Οζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε, Μίλερ (84' Τροχόφσκι), Λαμ, Μερτεσάκερ, Μπόατενγκ (72' Γιάνσεν)

Διαιτητής: Ραβσμάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)
Στάδιο: Green Point (Κέιπ Τάουν)

sport-fm.gr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Mar 2015 22:54 - 26 Nov 2020 16:35 #157547 by sprk


Μία σοκαριστική εικόνα κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, με πρωταγωνιστή τον "θρύλο" του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο παλαίμαχος άσος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή τρομερά αλλαγμένος, εξαιτίας των πλαστικών επεμβάσεων που έκανε το προηγούμενο διάστημα.

Στις φωτογραφίες, που δημοσίευσε η γερμανική ιστοσελίδα "bild.de" ο "Ντιεγκίτο" θυμίζει περισσότερο... γυναίκα, με την εικόνα του να είναι ιδιαίτερα αποκρουστική. Η μετάλλαξη του Μαραντόνα συνέβη ύστερα από παραίνεση της κοπέλας του, Ρόσιο Ολίβα, με την οποία έχουν περάσει ιδιαίτερα περιπετειώδεις περιόδους.

Πηγή

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Nov 2020 18:32 - 25 Nov 2020 19:05 #241570 by Giorgos Tsolaridis
Παγκόσμιο σοκ: Πέθανε ο Μαραντόνα

Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο σπουδαίος Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών έχοντας υποστεί ανακοπή.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, για ορισμένους ο μεγαλύτερος, πέθανε την Τετάρτη (25/11) σε ηλικία 60 ετών, ύστερα από ανακοπή.

Στις αρχές Νοεμβρίου ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Αργεντινής είχε κάνει επέμβαση στον εγκέφαλο ενώ οκτώ μέρες μετά την εγχείριση, είχε πάρει εξιτήριο από την κλινική στην οποία νοσηλευόταν για να συνέχιζε σπίτι την ανάρρωσή του.

Γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου 1960 στο Μπουένος Άιρες, όχι μόνο άφησε το στίγμα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου αλλά συναγωνίστηκε με τον Πελέ για τον τίτλο του κορυφαίου όλων των εποχών στον βασιλιά των σπορ και είχε αμέτρητους θαυμαστές σε κάθε γωνιά του πλανήτη,, προκαλώντας απέραντη θλίψη με τον αδόκητο χαμό του.

Θρήνος για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα
Την είδηση της απώλειας του "Ντιεγκίτο" ή αλλιώς του αγαπημένου όλων "Πίμπε Ντ'Όρο" (Χρυσού Παιδιού) την έδωσε πρώτη η εφημερίδα της πατρίδας του "Clarin" το απόγευμα της Τετάρτης (25/11) και την αναδημοσίευσαν όλα σχεδόν τα αθλητικά μέσα του πλανήτη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "ο Μαραντόνα, ενώ ήταν στο σπίτι του στο προάσιο Σαν Αντρές του Μπουένος Άιρες", είχε πρόβλημα αναπνευστικό.

Έξι ασθενοφόρα έσπευσαν στην κατοικία του για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Με τον Μαραντόνα ήταν μαζί η κόρη του Ντάλμα".

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, μετά από την εγχείριση στον εγκέφαλό του, υπήρχε ιατρικό προσωπικό που παρέμεινε στο σπίτι του Μαραντόνα για να επιβλέπει την κατάσταση της υγείας του, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή.

"Εις το επανιδείν Ντιέγκο. Θα είσαι αθάνατος σε κάθε καρδιά του ποδοσφαιρικού πλανήτη", αναφέρει χαρακτηριστικά το tweet της ποδσοφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής λίγο μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του 60χρονου θρύλου της μπάλας.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Nov 2020 19:11 #241626 by Μάνος Γρυπάρης
Αντίο ρε Θεέ της μπάλας. Γαμώ το 2020.

Ο Μαραντόνα ήταν το 5ο από τα 8 αδέρφια της οικογένειάς του. Γνωρίζοντας τι σημαίνει φτώχεια, το 1984 ζήτησε από την Νάπολι να διοργανώσει φιλανθρωπικό αγώνα για να βοηθήσει ένα άρρωστο παιδί. Η Νάπολι αρνήθηκε κι ο Ντιέγκο τα οργάνωσε όλα μόνος του καλώντας τους συμπαίκτες του. Έπαιξαν μπροστά σε 4.000 θεατές στη βροχή και την λάσπη. Γιατί αυτός ήταν ο Ντιέγκο.


File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.