Mortal Kombat X

Hot
Τα παιδιά συνεχίζουν την παράδοση των γονέων.

Τα παιδιά συνεχίζουν την παράδοση των γονέων.

Τα παιδιά συνεχίζουν την παράδοση των γονέων.

Τα περισσότερα Fighting της αγοράς έχουν περάσει τα λεγόμενα "πέτρινα χρόνια" κατά τα οποία κυκλοφορούσαν αδιάφορες -στους περισσότερους- εκδόσεις που περνούσαν απαρατήρητες. Στην περίπτωση του Mortal Kombat που πλέον αποτελεί ιστορική σειρά, το επιτυχημένο reboot του 2011 μας έδωσε κάθε ελπίδα να περιμένουμε ακόμη περισσότερα για την συνέχεια. Το story mode, το ευκολότερο σύστημα μάχης, τα x-rays, ήταν μόνο μερικά από τα νέα του στοιχεία που εντυπωσίασαν, μαζί με το πλήθος από modes και unlockables.

Υπεύθυνη για το επιτυχημένο αυτό reboot ήταν η NetherRealm (πρώην Midway), θυγατρική της Warner, η οποία κατάφερε μία από τις πιο επιτυχημένες εξαγορές της βιομηχανίας, αφού αναβίωσε την σειρά με τον καλύτερο τρόπο και αύξησε κατακόρυφα το ενδιαφέρον μας. Όλο αυτό το ενδιαφέρον έγινε αγωνία, καθώς επί σειρά ετών αναμένουμε την δέκατη έκδοση που φέρει τον τίτλο Mortal Kombat X. Νέοι χαρακτήρες, 60 fps και το πρώτο μεγάλο Fighting στις κονσόλες όγδοης γενιάς είναι γεγονός (sorry Dead or Alive, εδώ έχουμε θανατηφόρο ξυλίκι). Οπαδοί του splatter και της ατελείωτης ανατριχιαστικής βίας ενωθείτε.

Οι απόγονοι
Ακολουθώντας τα επιτυχημένα πρότυπα του προκατόχου του, το Mortal Kombat X περιλαμβάνει ένα Story Mode. Σε αυτό θα γνωρίσουμε για πρώτη φορά παιδιά των ιστορικών ηρώων που ξεκίνησαν απ' τις πρώτες εκδόσεις της σειράς. Είναι κάπως περίεργο το γεγονός ότι στους νέους μαχητές συγκαταλέγονται τέσσερις τέτοιοι ήρωες και συγκεκριμένα η Cassie Cage, κόρη των Sonya Blade και Johnny Cage, η Jacqui Briggs, κόρη του Jax, ο Kung Jin, γιος του Kung Lao και ο Takeda, γιος του Kenshi. Κάπου οι game designers το παράκαναν, θέλοντας προφανώς να μας δέσουν συναισθηματικά περισσότερο με τους νέους ήρωες. Δυστυχώς η φετινή έκδοση δεν περιλαμβάνει το πατροπαράδοτο Arcade Mode που κάποιοι έχετε αγαπήσει, αλλά διάφορα άλλα modes τα οποία θα εξετάσουμε παρακάτω.

Στο ήδη υπάρχον ρόστερ των γνωστών αγαπημένων χαρακτήρων, προστίθενται τόσο οι παραπάνω, όσο και ο καουμπόης Erron Black, το ανθρωπόμορφο έντομο, η D'Vorah, οι Ferra/Torr, που θα την αποκαλούσα κάτι σαν συνδυασμό κοριτσιού πάνω σε ogre, ο "πολλά βαρύς" αυτοκράτορας Kotal Kahn και ο Goro αν έχετε την pre-order έκδοση ή τον αποκτήσετε ως DLC. Συνολικά ξεκινάμε με 25 χαρακτήρες, ενώ στην πορεία θα προστεθούν περισσότεροι, όπως οι Jason Voorhees. Predator, Tanya και Tremor.

Το Story mode δεν παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους περισσότερους ως προς το σενάριό του, αλλά σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή των φανατικών της σειράς, καθώς περιλαμβάνει πολλές αναδρομές στο παρελθόν. Στο ξεκίνημά του σας επιτρέπει να επιλέξετε faction, σε καθεμία εκ των οποίων ηγούνται διαφορετικοί χαρακτήρες. Κάθε faction δίνει ξεχωριστά επιπρόσθετα Fatalities, ενώ υπάρχουν και leaderboards για τις επιδόσεις των παικτών σε καθεμία εξ αυτών.

Το Story διαρκεί συνολικά περίπου 4,5-5 ώρες και σίγουρα θα σας κρατήσει μέχρι το τέλος του. Τα cutscenes είναι πλούσια, ίσως με διάρκεια ένα κλικ μεγαλύτερη απ' ότι θα έπρεπε, τουλάχιστον όμως μπορούν να παρακαμφθούν. Περιλαμβάνουν ακόμα και τα -συνηθισμένα πλέον- quick time events! Για πρώτη φορά μπορείτε να παρακάμψετε ακόμη και ολόκληρη μάχη αν τα βρείτε σκούρα! Γεγονός είναι πάντως ότι η όψη κάποιων χαρακτήρων δείχνει πλέον γερασμένη με τα χρόνια, ενώ συναντάμε και το ερωτικό στοιχείο μεταξύ ορισμένων...ζευγαριών.

Τρία fighting styles
Μετά από κάθε επιλογή μαχητή στο Mortal Kombat X μπορείτε να επιλέξετε τρία διαφορετικά στυλ μάχης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ανάλογα με το στυλ που θα διαλέξετε αλλάζουν και τα special moves του χαρακτήρα σας. Για παράδειγμα, ο Sub-Zero έχει τις παραλλαγές Grandmaster (δημιουργεί κλώνους από πάγο που τον προστατεύουν ή χρησιμοποιούνται για ρίψη), Cryomancer (εμφανίζει παγωμένα σπαθιά) ή το Unbreakable, με το οποίο δημιουργεί ασπίδες, με σκοπό να παγώσει τον εχθρό αν ο τελευταίος τις αγγίξει. Ο Scorpion έχει αντίστοιχα τα στυλ Inferno (όπου κάνει summon ένα δαίμονα για να σας χτυπήσει από διάφορα σημεία), το Ninjutsu στο οποίο χρησιμοποιεί σπαθιά και το Hellfire, όπου εξαπολύει φλόγες, είτε σε projectiles, είτε στο σημείο όπου βρίσκεται ο αντίπαλος.

Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα από fighting styles και ανάλογα με τον μαχητή τα τρία στυλ διαφέρουν. Θέλετε να παίξετε περισσότερο με combos; Είστε αρχάριος και προτιμάτε να ρίχνετε μόνο projectiles; Επιθυμείτε να παίξετε πιο αμυντικά σε έναν ισχυρό αντίπαλο; Απλά επιλέξτε το στυλ που σας ταιριάζει και εφαρμόστε το. Ανάλογα με τον αγαπημένο σας μαχητή, καλό θα είναι να πειραματιστείτε για πολλές ώρες στα διάφορα fighting styles και -πιστέψτε μας- σίγουρα θα ανακαλύψετε κάποια που σας ταιριάζουν απόλυτα. Οι ορίζοντες του gameplay διευρύνονται καθώς τα skills και κατ' επέκταση οι παραλλαγές είναι περισσότερες από κάθε άλλη έκδοση της σειράς.

Easy to learn, Hard to Master
Ο χειρισμός του Mortal Kombat X θεωρώ ότι κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση και είναι ακόμη περισσότερο user friendly. Υπάρχει άριστη ανταπόκριση εντολών χάρις στα 60 fps, έχουμε απλά combos με το ίδιο κουμπί ή την χρήση 1-2 κουμπιών, τα x-rays που γίνονται απλά με τα L2+R2, ακόμα και τα λεγόμενα "εύκολα fatalities" με μόλις δύο κουμπιά. Τα τρία διαφορετικά στυλ μάχης επιτρέπουν στους νέους παίκτες να πειραματιστούν ακόμη περισσότερο και να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει. Γενικά το Mortal Kombat X μαθαίνεται εύκολα αλλά δύσκολα μπορεί κάποιος να γίνει expert σε αυτό αν δεν ασχολείται χρόνια με τα Fighting. Τα πολλαπλά combos απαιτούν υψηλή ακρίβεια και αντανακλαστικά για τα δεδομένα ενός αρχάριου παίκτη. Θα το διαπιστώσατε άλλωστε στο Launch event όταν πιάσατε το παιχνίδι στα χέρια σας.

Στα πέντε επίπεδα δυσκολίας του MK X, μπορώ να πω ότι η CPU είναι ένα μικρό κλικ πιο δύσκολη στο Medium, καθώς αρχίζει να εφαρμόζει πάνω σας combos. Είναι επίσης κι ένα μικρό κλικ πιο εύκολη απ' ότι θα έπρεπε στο Hard καθώς περίμενα καλύτερη άμυνα και μεγαλύτερα combos. Το δε Very Hard επίπεδο δυσκολίας ενδείκνυται για όσους θέλουν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα και να συνεχίσουν παίζοντας online.

Μακράν η πιο πλήρης έκδοση της σειράς σε ένα πακέτο που τα έχει όλα!

Το Mortal Kombat X περιλαμβάνει για πρώτη φορά την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον κάθε stage προς όφελός σας. Για παράδειγμα αρπάζετε ένα αντικείμενο ή έναν...άνθρωπο που βρίσκετε στο φόντο και το σπάτε στο κεφάλι του αντιπάλου σας. Επίσης, υπάρχει μια πληθώρα από -εκατοντάδες- Finishing moves. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται από 2 Fatalities σε κάθε χαρακτήρα, 5 Brutalities και 5 Faction Kills (επί 5 σύνολο 25) που εξαρτώνται από την φατριά που θα επιλέξετε. Προσωπικά θα προτιμούσα περισσότερα Fatalities αντί για Brutalities, καθώς και κάποια Stage Fatalities. Η Warner προσφέρει την ευκολία του να εκτελέσετε 5 Fatalities πιο εύκολα με 1 ευρώ ή 30 Fatalities με 5 ευρώ, κάτι που ευτυχώς δεν έχει αντίκτυπο στο gameplay. Πάντως, τα DLC για πιο ουσιώδη θέματα δεν θα μπορούσαν δυστυχώς να απουσιάζουν, καθώς αν θέλετε πρόσβαση στους τέσσερις επιπλέον χαρακτήρες που αναφέραμε στην αρχή του review θα πρέπει να πληρώσετε 30 ευρώ. Το ξεκλείδωμα όλων των αντικειμένων στην Krypt ανέρχεται στα 20 ευρώ. Η περιέργεια κοστίζει. 

 

Τα modes
Ας κάνουμε ένα tour στα διαθέσιμα modes του Mortal Kombat X. Πέραν του story και της απλής μάχης 1-2 παικτών, συναντάμε τα εξής. Καταρχήν το Towers Mode, στο οποίο επιλέγετε έναν χαρακτήρα και παίζετε αγνό ξυλίκι, προσπαθώντας να φτάσετε στην κορυφή του Tower. Εδώ συναντάμε τρία submodes.

Στα Traditional Towers έχουμε πέντε πύργους. Το Klassic Tower με 10 αντιπάλους, το Test your Luck που εμφανίζει σε κάθε αγώνα τυχαίες συνθήκες μάχης, το Test Your Might όπου σπάστε σανίδες σαν γνήσιος ασιάτης, το Endless στο οποίο δεν πρέπει να χάσετε ούτε ένα ματς και τέλος το Survivor, το δυσκολότερο όλων, στο οποίο συνεχίζετε με την ίδια μπάρα ενέργειας στην επόμενη μάχη.

Το δεύτερο submode αφορά τα Living Towers που είναι στην ουσία τρεις πύργοι που αλλάζουν χαρακτήρες live κάθε λίγες ώρες και τέλος τα Tower Challenges, όπου προσκαλείτε φίλους σας να υπερνικήσουν το καλύτερο σκορ σας. Πέρα από τα Towers, τα modes περιλαμβάνουν Training, leaderboards για τα πέντε Factions του παιχνιδιού και την Krypt όπου ξοδεύετε τους πόντους που κερδίσατε στο να ξεκλειδώσετε ειδικά finishers χαρακτήρων, concept art κτλ.

Online
Σε VDSL σύνδεση όπου τεστάραμε τα online modes στο Mortal Kombat X, παρατηρήσαμε ότι τρέχουν ομαλά χωρίς ιδιαίτερο lag, σε αντίθεση με την έκδοση του 2011 που είχε τα θέματά της στις αρχές. Η σύνδεση με αντίπαλο γίνεται σε λογικό χρόνο, γύρω στα 15-25 δευτερόλεπτα, που επιδέχεται βελτίωσης. Στα ματς φίλων η αναμονή είναι λίγο μεγαλύτερη απ' ότι έπρεπε. Βέβαια, αν δείτε υψηλό Ping και την σχετική ένδειξη στο κόκκινο τότε ενδέχεται να βρείτε μπροστά σας lag λόγω κακής σύνδεσης με τον αντίπαλο. Αν αποσυρθείτε απ' το ματς θα έχετε penalty, κάτι που θεωρούμε αρνητικό μπροστά σε ένα επικείμενο lag. Τα υποστηριζόμενα modes είναι τα Versus, το Team Battle με μάχες 5v5, το King of the Hill όπου δημιουργείται ομάδα αντιπάλων κι ένας παίκτης προσπαθεί να νικήσει όσο το δυνατόν περισσότερους σε σερί για να μείνει στην κορυφή και το Tower Battle όπου παίκτες μάχονται σε tower για το ποιος θα κάνει το καλύτερο σκορ. Θα μπορούσε να χωρέσει κάπου εκεί και ένα "Cup" ή "Tournament" ώστε οι παίκτες να αναμετρώνται σε μίνι τουρνουά με την μορφή κυπέλλου ή ακόμη καλύτερα ένα Tag Team mode.

Όπως και να έχει, το επίπεδο των αντιπάλων σας όταν παίζετε online -τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες- είναι από μέτριο έως υψηλό. Μπορείτε να εξασκηθείτε σε Player match αντί για Ranked Match ή να παίξετε κόντρα σε φίλο της επιλογής σας. Σε κάθε περίπτωση όμως θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον ένα φίλτρο επιλογής επιπέδου του αντιπάλου. Το Online δείχνει επίσης ότι υπάρχουν κάποια θέματα balancing στους χαρακτήρες. Για παράδειγμα ο Ermac είναι OP αφού όποιος τον μάθει καλά κάνει...παπάδες με τα special moves του, συνδυάζοντάς τα και δημιουργώντας σερί combos, κάτι που σίγουρα πρέπει να διορθωθεί μελλοντικά.

Next-gen εμπειρία
O νέος τίτλος της Netherrealm είναι στην ουσία και το πρώτο next-gen Fighting. Αναπτύχθηκε σε τροποποιημένη έκδοση της Unreal Engine 3, την οποία ωστόσο η αμερικάνικη εταιρεία ανάπτυξης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Στις κονσόλες όγδοης γενιάς το Mortal Kombat X τρέχει σε ανάλυση 1080p με 60 frames το δευτερόλεπτο. Τα οπτικά εφέ είναι τα καλύτερα που έχουμε δει στο genre, με εντυπωσιακές λάμψεις και φωτισμούς. Τα εντυπωσιακά physics στις κινήσεις των χαρακτήρων, καλύπτουν περίτεχνα τυχόν αδυναμίες στα textures της Unreal Engine 3. 

Το level design είναι επίσης άριστο. Στα 13 διαθέσιμα levels, τα περιβάλλοντα γύρω σας δείχνουν ζωντανά, με εφέ καιρικών συνθηκών όπως βροχή ή χιόνι, ζούγκλες, αποβάθρες, φουτουριστικά τοπία ή ακόμα και την θάλασσα να κυματίζει άγρια στο βάθος. Μία επίσης πολύ σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα Mortal Kombat και γενικά κάτι αξιοπρόσεκτο για το Fighting genre, είναι ότι οι μαχητές καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος της οθόνης απ' ότι πριν ή αν προτιμάτε η κάμερα έχει μεγαλύτερο...zoom πάνω τους.


Το soundtrack του παιχνιδιού παρουσιάζεται ατμοσφαιρικό, με κομμάτια έντασης, rock ακούσματα και την φωνή αναγγελίας των χαρακτήρων να είναι πιο epic από ποτέ. Το voice acting στο Story mode θα σας αφήσει ικανοποιημένους στο μεγαλύτερο βαθμό. Δεν αποτελείται από πασίγνωστους voice actors, αλλά οι ερμηνείες τύπου Richard Epcar ως Raiden ή Phil LaMarr ως Kotal Kahn με κάλυψαν. Απ' την άλλη, δεν ξετρελάθηκα ιδιαίτερα με τον Steve Blum στο ρόλο του Sub-Zero. Προφανώς λόγω προϋπηρεσίας σε Digimon, Transformers και Lilo & Stitch, είναι εμφανές ότι του ταιριάζουν άλλου τύπου games. Όσο για τα in-game φωνητικά, οι κραυγές των μαχητών όταν πονάνε ή εφαρμόζουν τις κινήσεις τους είναι απλά μια ακουστική πανδαισία για τα αυτιά σας.

Fight!
Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Αρπάξτε τα gamepad ανά χείρας κι ετοιμαστείτε να βιώσετε το κορυφαίο και πιο αιμοβόρο Fighting της χρονιάς. Το Mortal Kombat X κυκλοφορεί ελεύθερο για PC, PS4 και Xbox One (σε μερικές εβδομάδες και σε PS3 και Xbox 360) και είναι πιο εντυπωσιακό από ποτέ. Με ένα Story mode που διαθέτει ισάξια διάρκεια με το προηγούμενο MK, τρία fighting styles ανά χαρακτήρα, υπερπλήρη λίστα από modes, next-gen οπτική εμπειρία και καυτό online, η NetherRealm υπόσχεται να σας κρατήσει περισσότερο από ποτέ.

Θετικά:
- Πλήρες Story mode με ικανοποιητική διάρκεια για τα δεδομένα ενός Fighting
- Τρία ουσιώδη Fighting styles που αλλάζουν άρδην το gameplay
- Εξαιρετικά οπτικά εφέ σε 1080p με 60fps
- Άριστη ανταπόκριση εντολών και εύκολη εκμάθηση σε βάθος χρόνου
- Ατμόσφαιρα και feeling που καθηλώνουν
- Το online αποδίδει πολύ καλά
- Άριστο Level design

Αρνητικά:
- Μη ικανοποιητικό balancing ορισμένων χαρακτήρων
- Η απουσία του Arcade mode και ορισμένων online modes
- Περιμέναμε περισσότερα fatalities καθώς και τα stage fatalities

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 9
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8.6

Το πιο εθιστικό Mortal Kombat στη σύγχρονη ιστορία της σειράς.

Μάνος Γρυπάρης  

NEWS   VIEW ALL

Mortal Kombat X: Οι νέοι χαρακτήρες

[Αρχική δημοσίευση: 14/7/14 - O Raiden] Η εταιρεία ανάπτυξης NetherRealm ανακοίνωσε ότι ο Raiden θα περιλαμβάνεται στους χαρακτήρες του Mortal Kombat X. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια το...
Posted (12 Jan 2016)

Mortal Kombat X: Live με τα μέλη του GameWorld.gr

[Αρχική δημοσίευση: 13/4/15] Όσοι έχετε αποκτήσει το Mortal Kombat X ετοιμαστείτε για livestream και online αναμετρήσεις. Αύριο Τρίτη από τις 20:00 και μέχρι όσο πάει, στο Twitch.tv/GameWorldgr τα liv...
Posted (15 Apr 2015)

Πρώτο τουρνουά Mortal Kombat X στο Launch event

Την Μεγάλη Τετάρτη παράλληλα με το Mortal Kombat X Launch Event, διεξήχθη και το πρώτο τουρνουά Mortal Kombat X στη χώρα μας, σε διοργάνωση του GameWorld.gr. Καταγράψαμε για εσάς το βίντεο του μεγάλου...
Posted (10 Apr 2015)

Mortal Kombat X: Launch Event - Εντυπώσεις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Mortal Kombat X Launch event, χθες στα Seven Spots Πανόρμου. Εκατοντάδες αναγνώστες του GameWorld.gr προσήλθατε και γεμίσατε ασφυκτικά τα Seven Spots. Παρότι ήταν...
Posted (09 Apr 2015)

Mortal Kombat X: Kollector's Edition

Σήμερα στο GameWorld.gr σας παρουσιάζουμε την Collector's Edition του Mortal Kombat X. Περιλαμβάνει το παιχνίδι σε steelboox με 2 DLC, ένα artbook και μία υψηλής ποιότητας φιγούρα του Scorpion. Δεί...
Posted (07 Apr 2015)

Mortal Kombat X Launch Event

[Αρχική δημοσίευση: 31/3/15] Έφτασε η στιγμή για να ζήσουμε ένα ακόμη Launch event απ' το GameWorld.gr και ταυτόχρονα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία συντάκτες και αναγνώστες να συναντηθούμε από κοντά κα...
Posted (06 Apr 2015)

Mortal Kombat X: Gameplay videos

[Αρχική Δημοσίευση: 1/9/2014- Πρώτο gameplay video] Σήμερα παρουσιάστηκε το πρώτο gameplay video για το Mortal Kombat X. Δείτε τους Scorpion και Sub-Zero να μάχονται. Όπως διακρίνεται και στο βίντε...
Posted (14 Mar 2015)

Mortal Kombat X σε Android και iOS

Όλοι οι fighting fans περιμένουμε το Mortal Kombat X με ανυπομονησία. PC gamers και console fans θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν την νέα δημιουργία της NetherRealm Studios σε ένα μήνα περίπου από...
Posted (13 Mar 2015)

Mortal Kombat X: Fatalities και Brutalities

[Αρχική δημοσίευση: 6/11/14] Δυο νέα βίντεο με fatality του πολυαναμενόμενου Mortal Kombat X αναρτήθηκαν πρόσφατα στο youtube. Τα δύο αυτά βίντεο αποτελούν αποσπάσματα από stream και προέρχονται απ...
Posted (27 Feb 2015)

Mortal Kombat X: Kollector's Editions

Η Warner ανακοίνωσε τις συλλεκτικές εκδόσεις του Mortal Kombat X (Kollector's Editions με "K" παρακαλώ, όπως άλλωστε και το Mortal Kombat). Καθεμία θα περιλαμβάνει το παιχνίδι με ορισμένα συλλεκτικ...
Posted (03 Feb 2015)

Mortal Kombat X Controller

Η εταιρία gaming περιφερειακών, PDP, έφερε στο CES 2015 την τελική έκδοση του Mortal Kombat X Controller. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, πρόκειται για ένα χειριστήριο αφιερωμένο στο Mortal Komba...
Posted (09 Jan 2015)

Mortal Kombat X

[Αρχική δημοσίευση: 2/6/2014] Το Mortal Kombat που ξεκίνησε την πορεία του το μακρινό 1992 επιστρέφει και αυτή τη φορά θα το δούμε και στις κονσόλες όγδοης γενιάς, όπως ανακοινώθηκε. Σήμερα το πρωί το...
Posted (12 Aug 2014)

E3 2014: Mortal Kombat X

Η Sony μας παρουσίασε για πρώτη φορά σήμερα, στα πλαίσια της press conference για την E3 2014, in-game βίντεο από το επερχόμενο Mortal Kombat X. Σε αυτό μπορείτε να δείτε τον Scorpion -κλασικά- να παλ...
Posted (10 Jun 2014)

User reviews

2 reviews
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5(2)
To write a review please register or
Mortal Kombat X
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5
"Είναι ...;» - Ναι, τα γραφικά είναι φοβερό.
"Είναι ...;» - Ναι, το gore είναι ακόμα εδώ.
"Χμ ...;» - Ναι, η βεντέτα μεταξύ Scorpion και Sub-Zero εξακολουθεί να είναι γ@μ@τη.

Το Mortal Kombat Χ, η τελευταία δόση της σειράς, βελτιώνει το παιχνίδι για τους νεοεισερχόμενους στο θρυλικό franchise και αν και δεν θα πάρετε οι υπόλοιποι αυτή τη ρετρό αίσθηση, θα εξακολουθήσετε να απολαμβάνετε την kick-ass δράση και μερικά από τα καλύτερα Fatalities!

Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα μετά τα γεγονότα του Mortal Kombat, 25 χρόνια μετά αφότου ο Shao Kahn νικήθηκε από τις δυνάμεις της Earthrealm. Με το μεγαλύτερο μέρος των Kombatants να χάνουν τη ζωή τους στη διαδικασία, ήρθε η ώρα για μια νέα γενιά να αναλάβει το δύσκολο έργο. Εντάξει, δεν είναι η βραβευμένη με Όσκαρ ιστορία που θα σας παρασύρει στο παιχνίδι, το παραδέχομαι. Αλλά με ένα ρόστερ των 24 χαρακτήρων, τρελά γραφικά και την απίστευτη κτηνωδία που διαθέτει ο τίτλος, νομίζω ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι.

Το Mortal Kombat Χ διαθέτει νέα στοιχεία και και κλασσικές gameplay στιγμές. Για πρώτη φορά στη σειρά, οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν από πολλαπλές παραλλαγές του κάθε χαρακτήρα (3 από προεπιλογή), η οποία αλλάζει τον τρόπο που παίζει ο καθένας. Κατά τη γνώμη μου, αυτές οι διακυμάνσεις είναι ίσως το μεγαλύτερο και καινούργιο χαρακτηριστικό οι οποίες καθιστούν το τίτλο καταπληκτικό. Η επιστροφή των X-Ray κινήσεων, οι οποίες εισήχθησαν στο προηγούμενο τίτλο, είναι σούπερ κινήσεις που κάνουν πολλαπλά χτυπήματα και μεγάλη ζημιά αν προσγειωθούν σωστά στον κακόμοιρο αντίπαλό σας. Οι λεπτομέρειες πλέον είναι το κάτι άλλο!

Το factions Mode, το online mode το οποίο εισήχθη επίσης στο προηγούμενο τίτλο, είναι κι αυτά πάλι εδώ. Στο Factions, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ των διαθέσιμων πέντε φατριών, που αποτελούνται από τους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, των πολεμιστών Lin Kuei, τους μοναχούς του White Lotus, τους μισθοφόρους Black Dragon και την Αδελφότητα των Shadow acolytes.

Το παιχνίδι εισάγει επίσης την "Stamina Meter" που βρίσκεται κάτω από τις health bars του χαρακτήρα σας. Αυτός ο μετρητής αντοχής έχει δύο ράβδους που χρησιμοποιούνται όταν ο παίκτης κάνει ορισμένα πράγματα, για παράδειγμα, το τρέξιμο χρησιμοποιεί αντοχή. Interactables από το προηγούμενο παιχνίδι της NetherRealm, Injustice: Gods among us, είναι επίσης εδώ.

Το "Super Meter" από το "Mortal Kombat" (2011) κάνει επίσης μια επιστροφή στο MKX. Ο παίκτης μπορεί να κερδίσει έως και τρία μπλοκ σούπερ μετρητή, είτε με τη λήψη χτυπημάτων ή κάνοντας ειδικές κινήσεις. Ένα τετράγωνο από το σούπερ μετρητή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ενίσχυση των ειδικών κινήσεις. Με την ενίσχυση οι ειδικές κινήσεις μπορεί να αυξήσουν τη ζημιά της επίθεσης, κάνοντας επιπλέον χτυπήματα, προσθέτοντας ειδικές ιδιότητες και ούτω καθεξής. Με τη χρήση δύο μπαρ του σούπερ μετρητή, ο χαρακτήρας μπορεί να εκτελέσει ένα "Breaker". Τα Breakers επιτρέπουν τη διακοπή του combo του αντιπάλου, ωθώντας τους μακριά. Χρησιμοποιώντας και τις τρεις μπάρες του σούπερ σας επιτρέπεται η χρήση της X-Ray επίθεση που αναφέρθηκε παραπάνω.

Το soundtrack είναι θεσπέσιο, το χάος ακούγεται καλό και συνολικά, η όλη ατμόσφαιρα φαίνεται και ακούγεται τέλεια. Όπως όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, το Mortal Kombat Χ χρησιμοποιεί 4 κουμπιά για επιθέσεις. Punch, High Punch, Kick, High Kick, Dash και Block. Κάθε χαρακτήρας έχει τα combos που μπορεί να πραγματοποιηθούν με το πάτημα των πλήκτρων (μια λίστα των combos και άλλα είδη επιθέσεων μπορούν να βρεθούν κάτω από το "Movelist" κατά τη παύση). Οι παίκτες μπορούν να επεκτείνουν τα combos τους ακόμη περισσότερο ακόμα κι όταν βρίσκονται στον αέρα.

Το Mortal Kombat είναι υπερήφανο για τη θέση του ως μία από τις πιο βίαιες σειρές videogames και χάρη στο MK X αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο.. Μπορεί να μην κάνει το ίδιο σοκ που έκανε κάποτε, αλλά το Mortal Kombat καταλαμβάνει μια πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ναι, με X-Ray έσπασα το κρανίο του Kano με το καπέλο του Kung Lao, αλλά όλα καλά, είναι μια χαρά. Αλλά όταν κόβω στη μέση το κεφάλι του με το ίδιο καπέλο που τον χτυπούσα σε όλη τη διάρκεια της μάχης, είναι τόσο φρικιαστικά όμορφο συναίσθημα! Είναι ανόητο, σίγουρα, αλλά θα είμαι χαζός αν πω ότι δε μου προσφέρει διασκέδαση στο max.

Αν θεωρείτε τον εαυτό σας GAMER πρέπει να το δοκιμάσετε. Εάν είστε φανατικός οπαδός του Super Smash Bros. θα το μισήσετε.

Θετικά:
- Πλήρες Story mode
- Τρία ουσιώδη Fighting styles
- Τέλεια γραφικά
- Ατμόσφαιρα που όμοιά της δεν έχει άλλο fighting game

Αρνητικά:
- Unbalanced χαρακτήρες όπως σε όλα τα fighting
- Καταραμένα DLC

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.5

Το πιο όμορφο και φρικιαστικό Mortal Kombat της σειράς.
Report this review Comments (0) | Was this review helpful? 1
FATALITY!!!! MKX
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5
Τροφοδοτημένο από next-gen τεχνολογία, το Mortal Kombat X συνδυάζει την απαράμιλλη κινηματογραφική παρουσίαση με το δυναμικό gameplay για να δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου Kombat εμπειρία. Για πρώτη φορά,το Mortal Kombat Χ, ποιο βίαιο και αποκρουστικό από ποτέ, δίνει στους παίκτες τη δυνατότητα να επιλέξουν από πολλαπλές παραλλαγές του κάθε χαρακτήρα που επηρεάζουν τόσο τη στρατηγική και το στυλ της καταπολέμησης. Και με μία νέα πλήρως συνδεδεμένη εμπειρία παιχνιδιού, οι παίκτες έχουν ξεκινήσει ενα έντονο online διαγωνισμό όπου κάθε αγώνας εχει σημιασία σε μια παγκόσμια μάχη για την υπεροχή. Παίκτες μπαίνουν σε μια πρωτότυπη ιστορία προβάλλοντας μερικούς από τους πιο παραγωγικούς χαρακτήρες του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων των Scorpion και Sub-Zero, ενώ εισάγει νέους διεκδικητές που αντιπροσωπεύουν τις δυνάμεις του καλού και του κακού και δένουν την ιστορία μαζί.

Υπάρχουν, επίσης, μια χούφτα νέοι κακοί. Αν και "φρέσκοι" μπορεί να μην είναι η καλύτερη λέξη για να περιγράψει τα τερατόμορφα Visages τους. Χαρακτήρες όπως τα έντομα, όπως D'vorah και το gunslinger Erron Black. D'vorah κάνει "ντου" με όπλα-αράχνη που πηγάζουν από την πλάτη της, ο Erron Black χρησιμοποιεί πυροβόλα όπλα, και το δίδυμο μάχες που ονομάζεται Ferra Torr αποτελείται από ένα μικρό κορίτσι που διατάζει μια ογκώδης κτήνος από την κορυφή από την πλάτη του. Οι νέοι χαρακτήρες σε κάθε πλευρά της μάχης χωράνε στις αντίστοιχες παρατάξεις τους, αλλά είναι τα κακά παιδιά που είναι πιο αξιοσημείωτα, κυρίως επειδή είναι πρωτότυπες δημιουργίες, παρά τις παραγωγές από τους προϋπάρχοντες χαρακτήρες.

To Mortal Kombat Χ είναι φιλικό τόσο για τους περιστασιακούς παίκτες που θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια σουίτα του περιεχομένου ενός παίκτη και να χτυπήσουν ένα γύρω με μερικούς φίλους, αλλά αρκετά βαθιά για τους ανταγωνιστιούς παίκτες που θέλουν να βαρίδι ρόστερ και τις παραλλαγές του. Είναι ένα ισχυρό, πλούσιο σε χαρακτηριστικά ανταγωνιστικό παιχνίδι πάλης που ακονίζει το τι λειτούργησε η NetherRealm Studios σε προηγούμενα παιχνίδια, και ακόμα δείχνει νότες αυτοσυγκράτησης και ωριμότητας μέσα στο φρικιαστικές σκηνές υπερ-βίας. Σε συνδυασμό με μια φιλόδοξη απευθείας online meta-game,το Mortal Kombat Χ είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια πάλης στη σειρά.


ΘΕΤΙΚΑ:
-Τα καλύτερα μηχανική fighting του κάθε παιχνίδιου της σειράς
-Ενδιαφέρον σχεδιασμός χαρακτήρα χάρη στα εξαιρετικά visuals
-Virtual παραλλαγές επεκτείνουν τον χαρακτήρα ρόστερ σε ένα λεπτό, αλλά αποτελεσματικό τρόπο.
-Μία ιστορία που θα ευχαριστήσει τους fans της σειράς
-Living Towers παραδίνουν μια μεγάλη ποικιλία των προκλήσεων για αντιμετώπιση
- Εξαιρετικό level design

ΑΡΝΗΤΙΚΑ
-Ορισμένοι νέοι χαρακτήρες αποτυγχάνουν να ξεχωρίζουν
-Το Monetization αναμιγνύει το in-game συνάλλαγμα σε ένα απογοητευτικό τρόπο
Βαθμολογια:
8.5 / 10

Tested on: XBOX ONE
Report this review Comments (0) | Was this review helpful? 1 1

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +4 Adam_Pap (Level 18) 14/04/2015 16:13
Πολυ κατατοπιστικο review, ο αρθρογραφος μιλαει σαν καθηγητης (Master) που το εχει σπουδασει το παιχνιδι κ το μεταλαμπαδευει στους νεους μαθητες του! 8)
#2 +2 ThanP (Level 11) 14/04/2015 16:18
Μετά από ένα τέτοιο launch event ήταν επόμενο να το αγοράσω σήμερα το πρωί με κλειστά μάτια (από τον ύπνο θα ήταν).Άψογο review Μάνο,άξιζε τα λεφτά του μόνο και μόνο για τόση δουλειά που έριξαν στο story.Online δεν πρόλαβα να παίξω.Περιμένου με και το live!
#3 +1 Glamorous (Level 27) 14/04/2015 16:25
Κατατοπιστικότα το review! Το MK X, όπως είπα και στο forum είναι ότι καλύτερο σε fighting αυτή τη στιγμή. Story που σε κρατάει, γραφικάρες, απίστευτα εφέ. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Το μόνο που με χαλάει είναι το αργό σύστημα μάχης, για αυτό και προτιμώ fighting σαν το Tekken ή το Dead or Alive.
#4 Akis 7 (Level 20) 14/04/2015 17:07
Quoting Glamorous:
Κατατοπιστικότατο review! Το MK X, όπως είπα και στο forum είναι ότι καλύτερο σε fighting αυτή τη στιγμή. Story που σε κρατάει, γραφικάρες, απίστευτα εφέ. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Το μόνο που με χαλάει είναι το αργό σύστημα μάχης, για αυτό και προτιμώ fighting σαν το Tekken ή το Dead or Alive.

Eλα ρε Χριστιανα μπραβο και εγω συμφωνω.Ειναι λιγακι πιο αργο για τα γουστα μου και για μενα για αυτο και προτιμω το Tekken αλλα και αυτο δεν παυει να ειναι απιστευτο.
#5 +2 landogar (Level 13) 14/04/2015 17:42
Από όσο πρόλαβα να παίξω στο event μου άρεσαν τα διαφορετικά στυλ μάχης όσο τα δοκίμασα με Scorpion,Kung Lao και Sub-Zero.Πιστεύ ω το review με κάλυψε και είναι πολύ πιθανό να το αγοράσω μέσα στην εβδομάδα για PC.Κρίμα που δεν έχει stage fatality γιατί μου έχουν λείψει.Και από το ρόστερ αν προσέξατε λείπει ο Baraka.
#6 +1 ForestForayer (Level 4) 14/04/2015 18:03
Το περίμενα ότι θα είναι δύναμη.Ωραίο review.
#7 +1 Spartan_Echelon (Level 4) 14/04/2015 18:07
Τρομερό και αναλυτικότατο Review! So hyped!!
Simply cannot wait to play this title! :-)
#8 ThanP (Level 11) 14/04/2015 18:14
Quoting landogar:
Από όσο πρόλαβα να παίξω στο event μου άρεσαν τα διαφορετικά στυλ μάχης όσο τα δοκίμασα με Scorpion,Kung Lao και Sub-Zero.Πιστεύω το review με κάλυψε και είναι πολύ πιθανό να το αγοράσω μέσα στην εβδομάδα για PC.Κρίμα που δεν έχει stage fatality γιατί μου έχουν λείψει.Και από το ρόστερ αν προσέξατε λείπει ο Baraka.

Ο Baraka ειδες οτι λείπει γιατι εμφανίζεται στο story.Λείπουν επίσης η Jade και ο Rain.
#9 +1 MEGADRIVE78 (Level 6) 14/04/2015 18:41
Το παιχνίδι φαίνεται να είναι πολύ τούμπανο, κάνα δίωρο που είχα παίξει σε έναν φίλο μου, μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Τα μόνα που με χαλάσανε είναι που δεν έχει τα stage fatality όπως γράφει σωστά ο Μάνος, και η απουσία κάποιων χαρακτήρων όπως Baraka, Sektor, Cyrax, Noob-Saibot κτλ.
#10 +2 Agisilaosss (Level 21) 14/04/2015 19:20
Φοβερο απλα το review Μανο,διχως να περιμενω κατι κατωτερο απο τον master του ειδους..Μας δινεις πληρως να καταλαβουμε τι γινεται με το παιχνιδι,το οποιο προφανως και φυσαει..!!
#11 +3 Mortifer (Level 18) 14/04/2015 19:37
Ότι και να πω για το MKX είναι λίγο... Για μένα είναι το καλύτερο fighting που έχω παίξει ποτέ. Τέτοιο κάψιμο δεν έχει ξαναγίνει! Τρομερό το review Μάνο! Με βρίσκει σύμφωνο 100%. Όσοι το σκέφτεστε ακόμη κακό του κεφαλιού σας, αγοράστε το τώρα :P
#12 +1 Lordwinter (Level 28) 15/04/2015 17:39
Για να αποθεώσει ο Μάνος άλλο Fighting πλην του Street Fighter πάει να πει ότι το Mortal Kombat X τα σπάει. Μόλις το πιάσω και εγώ στα χέρια μου θα εκφέρω άποψη.
#13 +1 JohnShepard (Level 13) 16/04/2015 14:44
Τελείωσα το story mode χθες.Το παράκαναν λίγο με την ιστορία σε κάποια σημεία και περίμενα λίγο καλύτερο tutorial στα combos.Ξόδεψα λίγη ώρα στα towers και μετά μόνο online.Από ένα σημείο και μετά πάντως το παιχνίδι είναι μόνο trophy hunting.
#14 +1 Corruptor (Level 6) 20/04/2015 20:34
Το απέκτησα και πιστεύω ότι έκανα πολύ καλή επιλογή.Οι νέοι χαρακτήρες δένουν αρμονικά με τους παλιούς και τα Fatalities είναι πιο brutal από ποτέ.Το online όλα τα λεφτά.Προτείνετ αι ανεπιφύλακτα.9α ράκι από μένα.
#15 jkloth (Level 4) 26/04/2015 13:55
Τέλειο το φετινό Mortal Kombat!
#16 thanasisle13 (Level 6) 05/05/2015 22:14
το παιχνιδι απλα γαμαει......αλη θεια ειμαι ετοιμος να κλεψω κανενα σπιτι για να παω να παρω το special edition ΤΩΡΑ :P
#17 FuriousPanda (Level 6) 18/05/2015 16:23
Καταπληκτικό άρθρο ! Προσωπικά , δεν έπαιζα γενικά fighting games , αλλά νομίζω μετά από αυτήν την παρουσίαση να το αγοράσω γιατί αξίζει να το δοκιμάσω , βασιζόμενος πάντα στο review.
#18 Emkot (Level 1) 18/05/2015 16:24
γραφικα : αρκετα καλα χωρις πολυ λαγγ (gtx 760)
story : λιγο μικρο και χωρις πολυ backstory ομως αρκετο
gameplay: συγνωμη στις αντιπαλες εταιριες αλλα τπτ δεν το φτανει

αυτα και μονο φτανουν για το review
#19 Darkness13 (Level 5) 18/05/2015 17:06
Επιτέλους το καλύτερο της σειράς του με διαφορά.
#20 mikesal (Level 6) 18/05/2015 21:01
παρα πολυ καλο αλλα με παρα πολλα προβληματα στην εκδοση για pc...μετα απο 7 update αρχιζε να μου παιζει καλα και εχω amd 8350 290x
#21 NosSystems (Level 5) 19/05/2015 08:25
Αν και δεν το προχωρησει ακομα αρκετα το παιχνιδι, μεχρι στιγμης ειναι πολυ ωραιο με ωραιο story και απιστευτα γραφικα! Σε κραταει καθηλωμενο χωρις να σου σπαει τα νευρα οπως το προηγουμενο...
#22 george36 (Level 5) 19/05/2015 11:53
το αγαπημενο μου χαλαρα
#23 george36 (Level 5) 19/05/2015 11:57
κορυφαιο καλυτερο απτο strretfighter
#24 SuperHarry1313 (Level 3) 19/05/2015 18:59
Είναι ένα φοβερό reviews.Μου αρέσει!
#25 Bill Kal (Level 6) 22/05/2015 22:29
Αγόρασα το παιχνίδι για να μείνω πιστός στην παράδωση και να αναβιώσω τις παιδικές μου αναμνήσεις. Μπορώ να πω, πως η κριτική που διάβασα είναι άκρως αντικειμενική σε σχέση με το παιχνίδι. Άξιζαν τα λεφτά που έδωσα για την Kollector's Edition!
#26 gmathiou4 (Level 5) 23/05/2015 23:54
το καλυτερο fighting game για pc αυτη την στιγμη!!
#27 johnymar (Level 2) 28/05/2015 22:34
φοβερό review, αλλα δεν καταλαβα τη σιαφορα του special edition
#28 ArcmanGR (Level 5) 30/05/2015 03:20
Καλο παιχνιδι αλλα θα μπορουσαν να βαλουν διαστασεις 3D(πλαγια βηματα) να το κανου να φαινετε πιο ωραιο και δυσκολο. Σαν το tekken 7 που θα βγει!
#29 donkrueger (Level 13) 22/06/2015 23:31
Μόλις το έπαιξα σε PC μακράν το καλύτερο fighting ως τώρα... αναμένω να το αγοράσω και στο ps4 για τουρνουά με τα φιλαράκια..
#30 tolis0909 (Level 5) 11/07/2015 18:19
I WANT IT! kata tin gnomi mou best of 2015
#31 supermario644ever (Level 20) 19/07/2015 22:29
Επικό game που αξίζει όλοι να το δοκιμάσουν
#32 ΧarisofRivia (Level 3) 30/07/2015 03:05
three words GET OVER HERE!!
Score 8.6
8.56 User Score
(39 votes )
User Reviews 8.5
Genre: Fighting
Developer: NetherRealm Studios (PS4, Xbox One), High Voltage Software (PC, PS3, Xbox 360)
Publisher: Warner Bros.
Διάθεση: Zegetron (210-6856000)
Players: 1-2
Requirements: 3GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5-750 στα 2.66Ghz ή AMD Phenom II X4 965, Κάρτα γραφικών 1GB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 25GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 14/4/2015
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

2
Lost Ark   (8.3)
4
Stray   (8.19)
5
Bayonetta 3   (8)
6
MultiVersus   (8)
8
Trek to Yomi   (7.92)
9
Temtem   (7.9)
10
The Quarry   (7.83)

Latest User Reviews

1.
2.
Overwatch 2   (6.0)
3.
Trek to Yomi   (9.0)
4.
God of War (PC)   (9.0)
5.
Stray   (8.0)
7.
Elden Ring   (9.0)
8.
Martha is Dead   (9.0)
10.
Notification