Rare Replay

Hot
REVIEWED ON Xbox One  

Μια συλλογή "σπάνιας" ποιότητας.

Μια συλλογή "σπάνιας" ποιότητας.

Μια συλλογή "σπάνιας" ποιότητας.

Καλώς ή κακώς η όγδοη γενιά οικιακών κονσολών έχει ήδη “στιγματιστεί” από τον υπερβολικό αριθμό επανακυκλοφοριών πάσης φύσεως. Από τα τέλη του 2013 μέχρι και σήμερα έχουμε δει δεκάδες next-gen ports, μεταφορές από τα PC και αρκετά HD remasters. Μέσα σε αυτό το αναμφισβήτητα αρνητικό κλίμα είναι λογικό μια κυκλοφορία, όπως το Rare Replay να αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό. Η λογική βέβαια του "μαζί με τα ξερά καίγονται με τα χλωρά" δεν θα πρέπει να ισχύσει στην προκειμένη περίπτωση, καθώς έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετική κυκλοφορία που αποπνέει νοσταλγία, μεράκι και ποιότητα.

Τι ακριβώς όμως είναι και τι προσφέρει το Rare Replay; Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μια συλλογή-ανθολογία που περιλαμβάνει 30 games από το πλούσιο... βιογραφικό της βρετανικής εταιρείας Rare, η οποία μεγαλούργησε -κυρίως- στην δεκαετία του '90. Το Rare Replay ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα στην press conference που παραχώρησε η Microsoft στα πλαίσια της E3 προκαλώντας τις επευφημίες των παρευρισκομένων. Παράλληλα αποτελεί και προπομπό του backwards compatibility του Xbox One με τους τίτλους του Xbox 360, καθώς σε περιπτώσεις όπως το Kameo: Elements of Power ή το Perfect Dark Zero συναντάμε τις πρωτότυπες Xbox 360 εκδόσεις.


Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε ότι η κυκλοφορία του Rare Replay σηματοδοτεί και τα 30α γενέθλια της Rare, μιας εταιρείας που μας έχει χαρίσει αριστουργήματα στην μακρά πορεία της στην βιομηχανία των video games. Η Rare ιδρύθηκε από τις... στάχτες της Ultimate Play The Game και τους βετεράνους developers Tim και Chris Stamper και στην πορεία συνεργάστηκε στενά με τη Nintendo μέχρι την εξαγορά της από την Microsoft το 2002. Συνολικά η δημιουργός των Battletoads, Banzo Kazooie και Golden Eye 007 έχει εργαστεί σε περισσότερα από 120 games για διάφορα format όπως το NES, το Nintendo 64 και το Xbox 360. Όπως είναι φυσικό θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συμπεριληφθούν όλες οι δημιουργίες της σε μια μόνο συλλογή, παρόλα αυτά τα 30 games του Rare Replay αποτελούν ένα σεβαστό αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς της βρετανικής εταιρείας.

Ας μην μακρηγορούμε περαιτέρω όμως και πάμε να δούμε ποια games περιλαμβάνονται στην συλλογή και ποιες ενδεχομένως προσθήκες συναντάμε σε σχέση με τις πρωτότυπες εκδόσεις τους. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα ταξίδι στην ιστορία των video games παρέα με τις πρωτοπόρες δημιουργίες, μιας πραγματικά ταλαντούχας εταιρείας.


Πίσω στο μακρινό 1983
Όπως αναφέραμε παραπάνω η Rare ιδρύθηκε από τον Tim και τον Chris Stamper, οι οποίοι μέχρι και το 1985 άνηκαν στο δυναμικό της Ultimate Play The Game. Οι δύο developers μας είχαν παρουσιάσει διάφορα games για το ZX Spectrum, όπως το Jetpac και το Atic Atac. Παραδόξως, στο Rare Replay συναντάμε επτά συνολικά games της Ultimate Play The Game, τα οποία αναπτύχθηκαν πριν την ίδρυση της Rare. Πέρα από το Jetpack και το Atic Atac λοιπόν έχουμε τα Lunar Jetman, Sabre Wulf, Underwurlde, Knight Lore και Gunfright. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα Sabre Wulf, Underwurlde και Knight Lore απαρτίζουν την τριλογία Sabreman.

Φυσικά από οπτικής πλευράς τα παραπάνω games δεν καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν, αν λάβουμε υπόψη μας τα τωρινά δεδομένα της βιομηχανίας των video games. Παρόλα αυτά, αποτυπώνουν αναμφίβολα το ταλέντο των δημιουργών τους. Για παράδειγμα, το Jetpac ήταν ένα αρκετά πρωτοποριακό Platform/Shooter για τα δεδομένα του 1983 και μάλιστα την ίδια χρονιά απέσπασε το βραβείο "Game of the Year" στα Golden Joystick Awards. Επίσης, αξιόλογο για τα τότε δεδομένα ήταν και το Atic Atac, στο οποίο καλείστε να αποδράσετε από ένα κάστρο αναλαμβάνοντας των έλεγχο ενός εκ των τριών playable χαρακτήρων (Knight, Mage και Serf). H δομή του κάστρου παραμένει ίδια σε κάθε playthrough, εντούτοις οι εχθροί και τα αντικείμενα που θα πρέπει να συλλέξετε βρίσκονται κάθε φορά σε διαφορετικές τοποθεσίες.


Η ενασχόληση μας με τις παλιότερες κυκλοφορίες της συλλογής Rare Replay μας θύμισε πόσο δύσκολα ήταν κάποτε τα video games. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι απαιτείται μεγάλο skill για να ολοκληρώσετε λόγου χάρη το Atic Atac, το Sabre Wulf ή το Jetpac. Εντούτοις, οι developers σας δίνουν την δυνατότητα να κάνετε save όσο συχνά επιθυμείτε, να παίξετε με άπειρες "ζωές" ή ακόμη και να γυρίσετε πίσω τον χρόνο κάνοντας rewind. Πιο συγκεκριμένα πατώντας το LT έχετε την δυνατότητα να επιστρέψετε πίσω σε κάποιο από τα 10 τελευταία δευτερόλεπτα της προόδου σας για να διορθώσετε τα λάθη σας ή να προσαρμόσετε την στρατηγική σας.

Η χρυσή εποχή της Rare
Χωρίς καμιά αμφιβολία η Rare μεγαλούργησε στο διάστημα που βρίσκονταν κάτω από την... στέγη της Nintendo. Να θυμίσουμε εδώ ότι το 1994 η Nintendo αγόρασε το 49% των μετοχών της αγγλικής εταιρείας μετατρέποντας την ουσιαστικά σε έναν second-party developer. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο εταιρειών ήταν άριστες, καθώς και πριν το 1994 η Rare είχε αναπτύξει μια πληθώρα αξιόλογων παιχνιδιών για το NES. Στην παρούσα συλλογή συναντάμε τα Slalom, R.C. Pro-Am, Cobra Triangle, Snake Rattle 'n' Roll, Solar Jetman, Digger T. Rock, Battletoads και R.C. Pro-Am II.


Ιδιαίτερη αναφορά φυσικά θα πρέπει να γίνει στο Battletoads, το οποίο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, σημειώνοντας παράλληλα μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το Battletoads ακόμη και σήμερα μνημονεύεται ως ένα από τα πιο δύσκολα video games όλων των εποχών και όχι άδικα. Κατά την ταπεινή μας άποψη βέβαια ο βασικότερος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να το θυμόμαστε είναι το gameplay του. Η δημιουργία της Rare ήταν ένα αρμονικό κράμα Beat' em up και Platform στοιχείων, ενώ διακρίνονταν και για την ποικιλία του level design της. Όσοι βέβαια δεν είχαν ολοκληρώσει το Battletoads θα χαρούν ιδιαιτέρως, καθώς πλέον με τα διάφορα cheats που προαναφέραμε (άπειρες ζωές, rewind και φυσικά τα manual saves) θα έχουν επιτέλους την ευκαιρία να το τερματίσουν.

Τώρα αν το Battletoads δεν σας είναι αρκετό στην συλλογή περιλαμβάνεται και το Battletoads Arcade, το οποίο είχε κυκλοφορήσει στα coin' up εκείνης της εποχής. Για τους αμύητους να αναφέρουμε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό beat' em up για 1-3 παίκτες. Καθένας εξ' αυτών αναλαμβάνει τον έλεγχο ενός εκ των τριών playable χαρακτήρων, δηλαδή του Rash, του Zitz και του Pimple. To Battletoads Arcade διακρίνεται φυσικά για τον υψηλό βαθμό πρόκλησης που προσφέρει και είναι μάλλον αδύνατο να το ολοκληρώσετε χωρίς να καταφύγετε στο cheat των infinite lives.


Από τα υπόλοιπα games της συλλογής που είχαν κυκλοφορήσει στο NES ξεχωρίζει το R.C. Pro-Am, όπου και συναντάμε μάλιστα κάποια πρώιμα Vehicular Combat στοιχεία. Οι φίλοι του Spelunky θα εκτιμήσουν δεόντως το Digger T. Rock, ενώ αρκετά ενδιαφέρον είναι και το Solar Jetman, το οποίο πάντως αμαυρώνεται από το “στρυφνό” μοντέλο χειρισμού του. Στην δική μας περίπτωση μας ξύπνησε ευχάριστες αναμνήσεις και το Snake Rattle 'n' Roll, ένα isometric top-down Platform με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Παίξτε ξανά ορισμένα από τα καλύτερα games όλων των εποχών στο Xbox One σας.


Η κληρονομιά του Nintendo 64 Από το 1994 μέχρι και το 2001 η Rare δημιούργησε ορισμένα από τα πιο αξιομνημόνευτα games του Nintendo 64. Στο μεσοδιάστημα βέβαια είχε προηγηθεί και το Donkey Kong Country, το οποίο δυστυχώς απουσιάζει από την παρούσα συλλογή, αν και για να είμαστε ειλικρινείς θα ήταν αδύνατο να είχε συμπεριληφθεί, καθώς τα πνευματικά δικαιώματά του ανήκουν στη Nintendo. Μία ακόμη "ηχηρή" απουσία είναι και Golden Eye 007, μια δημιουργία που έθεσε τα στάνταρ για τα μετέπειτα console First-Person Shooters. Ένα από αυτά είναι και το Perfect Dark, ένα από τα καλύτερα games όλων των εποχών ανεξαρτήτως genre. Φυσικά τόσο το Perfect Dark, όσο και ο απόγονός του, το Perfect Dark Zero περιλαμβάνονται στην συλλογή Rare Replay.


Πριν το Perfect Dark Zero βέβαια είχε προηγηθεί το Banjo-Kazooie, ένα από τα “διαμάντια” του Nintendo 64. Ο Banjo και η παρέα του δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή την συλλογή, καθώς εδώ έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τρία κεφάλαια της σειράς, το Banjo-Kazooie, το Banjo-Tooie και το Banjo-Kazooie: Nuts and Bolts. Οι τρεις προαναφερθείσες κυκλοφορίες μεταφέρθηκαν στα τέλη της περασμένης δεκαετίας στο Xbox 360 και για την ακρίβεια εδώ συναντάμε αυτές ακριβώς τις εκδόσεις, οι οποίες τρέχουν μέσω backwards compatibility.

Οι υπόλοιποι Nintendo 64 τίτλοι της συλλογής είναι το Killer Instinct Gold, το Blast Corps, το Jet Force Gemini και το Conker's Bad Fur Day. Τα σημάδια του χρόνου είναι ιδιαίτερα εμφανή στο Killer Instinct Gold, καθώς δεν μπορεί πλέον να συγκινήσει ακόμη και όσους το είχαν λιώσει όταν κυκλοφόρησε. Αντίθετα το Conker's Bad Fur Day είναι ένα από τα βαριά χαρτιά της συλλογής. Το τελευταίο δυστυχώς δεν έλαβε την ανταπόκριση που του άρμοζε καθώς κυκλοφόρησε λίγο πριν το Nintendo 64 αποσυρθεί από την αγορά. Πλέον όμως έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα από τα καλύτερα 3D Platform όλων των εποχών.


Τα πέτρινα χρόνια
Είναι κοινό μυστικό ότι από το 2002 και μετά, όταν δηλαδή η Microsoft εξαγόρασε την Rare, η αγγλική εταιρεία πήρε την κατιούσα. Τα Kameo: Elements of Power, Perfect Dark Zero, Grabbed by Ghoulies, Viva Pinata, Jetpac Refuelled, Viva Pinata: Trouble in Paradise και Banjo-Kazooie: Nuts and Bolts είναι μεν αξιόλογα, αλλά κανένα εξ' αυτών δεν είναι ΑΑΑ game.

Με εξαίρεση το Grabbed by Ghoulies, όλες οι παραπάνω κυκλοφορίες τρέχουν μέσω backwards compatibility. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα κατεβάσετε ξεχωριστά, ενώ για να παίξετε κάποιο από αυτά θα πρέπει να βγείτε από το Game Selection menu του Rare Replay. Η όλη διαδικασία είναι ευτυχώς σύντομη, αλλά θα προτιμούσαμε όλα τα games να περιλαμβάνονταν στην συλλογή ως ένα ενιαίο αρχείο.


Θα στοιχειώσει στο Xbox One σας
Από πλευράς διάρκειας η συλλογή Rare Replay είναι ικανή να σας κρατήσει συντροφιά για περισσότερες από 100 ώρες. Μια ιδιαίτερα εύστοχη προσθήκη είναι και τα Snapshots, τα οποία αυξάνουν σημαντικά το replayability. Τα Snapshots είναι μικρά αποσπάσματα του εκάστοτε game της συλλογής και σε αυτά καλείστε να ολοκληρώσετε συγκεκριμένα challenges. Λόγου χάρη στο Battletoads Arcade θα πρέπει να νικήσετε συγκεκριμένα bosses χωρίς να πεθάνετε ή να νικήσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό εχθρών σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρόνο.

Εν τω μεταξύ, για κάθε Snapshot ή Milestone που ολοκληρώνετε σε κάθε game κερδίζετε κι από ένα ticket. Να προσθέσουμε εδώ ότι τα Milestones μεταφράζονται ουσιαστικά στα Achievements του κάθε παιχνιδιού. Μόλις μαζέψετε πέντε tickets ξεκλειδώνετε διάφορα βίντεο στα οποία στελέχη της Rare αποκαλύπτουν διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το development του Banjo-Kazooie, του Battletoads και των άλλων δημιουργιών της συλλογής. Για να είμαστε ειλικρινείς πάντως το περιεχόμενο αυτό θα έπρεπε να ήταν ξεκλειδωμένο εξαρχής.

Τεχνικός τομέας
Καταρχήν να ξεκινήσουμε με το όλο presentation της συλλογής, το οποίο είναι άψογο με ευφάνταστα μενού που μοιάζουν σαν κινηματογραφικά πόστερ της δεκαετίας του '50. Από εκεί και πέρα τα games του Xbox 360 που τρέχουν μέσω backwards compatibility (Kameo: Elements of Power, Perfect Dark Zero,Viva Pinata, Jetpac Refuelled, Viva Pinata: Trouble in Paradise, Banjo-Kazooie: Nuts and Bolts, Banjo-Tooie, Banjo-Kazooie και Perfect Dark) απεικονίζονται στα 1080p. Το Perfect Dark μάλιστα τρέχει σταθερά στα 60fps. Αντίθετα το Banjo-Kazooie είναι κλειδωμένο στα 30fps.

Οι δημιουργίες του Nintendo 64 που περιλαμβάνονται στην συλλογή τρέχουν επίσης στα 1080p με 4x MSAA και όπως είναι φυσικό αποδίδονται με πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας από τις πρωτότυπες εκδόσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως όπως το Killer Instinct Gold θα μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλειά, καθώς τα 2D μοντέλα των μαχητών είναι εξαιρετικά “θολά” στα 1080p. Επιπροσθέτως, στα Blast Corps και Conker's Bad Fur Day παρατηρήσαμε μικρές πτώσεις του frame rate, αλλά και κάποια φαινόμενα screen tearing, τα οποία πάντως είναι εμφανή μόνο στο έμπειρο μάτι.


O ορισμός του value for money

Η συλλογή Rare Replay κοστίζει μόλις 30 ευρώ και σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε αρκετά αριστουργήματα της βιομηχανίας των video games, όπως το Perfect Dark, το Banjo-Kazooie και το Battletoads. Σαφώς και υπάρχουν κάποιες ελλείψεις, καθώς θα έπρεπε να συμπεριληφθεί το Golden Eye 007, αλλά και κάποια αδιάφορα games, όπως το Slalom ή το Gunfright που έχουν "γεράσει" υπερβολικά και κατ' επέκταση δύσκολα θα ασχοληθείτε μαζί τους. Όπως και να έχει πάντως το περιεχόμενο που προσφέρεται είναι επαρκέστατο, ενώ η προσθήκη των Snapshots και τα δεκάδες Achievements αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για ασχοληθείτε ξανά με κάποια games που ενδεχομένως να είχατε ολοκληρώσει στο παρελθόν.

Θετικά:
- Χαμηλή τιμή διάθεσης
- Τεράστια διάρκεια
- Η προσθήκη των Snapshots
- Τα cheats σας επιτρέπουν να ολοκληρώσετε τα πιο δύσκολα games
- Άρτιος τεχνικός τομέας
- Περιλαμβάνει αριστουργήματα όπως το Banzo-Kazooie και το Perfect Dark

Αρνητικά:
- Η απουσία του Golden Eye 007
- Ορισμένες δημιουργίες θα μπορούσαν να έχουν παραληφθεί
- Θα πρέπει να κατεβάσετε ξεχωριστά τους backwards compatible τίτλους

Βαθμολογία: 8.5

Αναμφίβολα μια must αγορά για τους κατόχους του Xbox one.

Παντελής Δασκαλέλος

NEWS   VIEW ALL

E3 2015: Rare Replay

[Αρχική δημοσίευση: 15/6/15] Λίγη ώρα πριν την press conference της Microsoft, το Kotaku βρήκε πληροφορίες από την αλυσίδα καταστημάτων GameStop σχετικές με την συλλογή RareReplay.  Συγκεκριμένα, η κα...
Posted (15 Jun 2015)

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5(1)
To write a review please register or
"Rare" Replay
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5
Υπάρχουν λίγοι προγραμματιστές παιχνιδιών σαν την αγαπημένη Rare. Οι δημιουργίες της έχουν γοητευσει εκατομμύρια τα τελευταία 30 χρόνια με την πνευματώδη γραφή και την προσοχή στη λεπτομέρεια που προσδίδει αξιοπιστία στο ανόητο, φανταστικό κόσμο. Βρήκε την επιτυχία σε ένα ευρύ φάσμα ειδών, καθώς και το Rare Replay, μια συλλογή από τριάντα παιχνίδια από το μακρινό και πρόσφατο παρελθόν των στούντιο, παρουσιάζει αυτήν την επιτυχία τέλεια. Έχει εκκεντρικό side-scrolling beat-em-ups, αγωνιστικά παιχνίδια, ένα παιχνίδι πάλης, first-person shooters, παιχνίδια με πρωταγωνιστές piñatas, και ακόμα ένα για ένα σκίουρος που κάνει το ντεμπούτο του κάτω από την ομίχλη του μια μαζική απόλυση.Το Rare Replay δεν είναι μία "best of" συλλογή, δεδομένου ότι ορισμένα από τα παιχνίδια της είναι καλύτερα θεωρούνται ιστορικά μη γνωστά αντί για διαχρονικές επιτυχίες, αλλά υπάρχει αφθονία για να απολαύσετε, και ακόμη και να μάθετε, αν είστε πρόθυμοι να πάτε στην απόσταση για να ξεκλειδώσετε έξτρα περιεχόμενο της Rare Replay.

Εδώ έγκειται το μόνο σημαντικό πρόβλημα με το Rare Replay. Με εκατοντάδες γραμματόσημα για να κερδίσετε, θα πρέπει τελικά να παίξετε παιχνίδια που μπορεί να μην θέλετε να για να ξεκλειδώσετε κάθε ντοκιμαντέρ. Αν είστε fan της Rare και ακολούθησατε το έργο της κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, αυτά τα βίντεο είναι μια απόλαυση. Σε μερικές περιπτώσεις, το περιεχόμενό τους είναι πολύ πιο πολύτιμο από μερικά παιχνίδια που περιλαμβάνονται εδώ, καθώς αποκτάτε από πρώτο χέρι γνώση για την εξέλιξη της Rare και των εργαζομένων της. Ενώ είναι λογικό να κλειδώσετε το συμπληρωματικό περιεχόμενο για νέα παιχνίδια, όπου οι δημιουργοί μπορεί να θέλουν να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και την ανάπτυξη του χαρακτήρα, δεν έχει νόημα για μια συλλογή που έχει σχεδιαστεί για να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε ένα πολύ γνωστό στούντιο, όπως τη Rare. Όταν έρθετε στο Rare Replay, γιατί ήδη γνωρίζετε και αγαπάτε τα παιχνίδια της Rare , έχοντας τις εν λόγω πληροφορίες που παρακρατούνται αισθάνεται περιττό και ασεβες από το χρόνο σας.

Μεγάλο μέρος της Rare Replay είναι παλιό υλικό, αλλά αυτό είναι εντάξει, όταν τόσα πολλά παιχνίδια της Rare είναι εύκολo να αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου. Να πάρετε την ευκαιρία να παίξετε κλασικά της σε ένα εύκολα προσβάσιμο πακέτο αξίζει να το γιορτάσουμε, αν τα έχετε παίξει πριν ή πάντα επιθυμούσατε να μπορούσατε. Και θα επρέπε, αν δεν είχατε την ευκαιρία. Τα παιχνίδια της Rare έχουν έναν τρόπο να σας μιλάνε με σεβασμό. Θα αγκαλιάσουν τις συμβάσεις βιντεοπαιχνιδιών και σπάνια λαμβάνουν οι ίδιοι πάρα πολύ στα σοβαρά. Εκφραστικοί χαρακτήρες ζεστάνουν την καρδιά σας και πιασάρικα και πολύπλοκα soundtracks κολλάνε με σας πολύ καιρό μετά αφού απενεργοποιήσετε την κονσόλα σας.Το Rare Replay είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια από το παρελθόν του στούντιο, και τα νέα βίντεο που τεκμηριώνει η Rare είναι "χιλιοτραγουδισμένη" ιστορία είναι το κερασάκι στην τούρτα: Είναι κρίμα που δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά από την αρχή.

ΘΕΤΙΚΑ:
+Μια γενναιόδωρη δειγματοληψία της παρεθοντικής δουλειας της Rare.
+Νέα χαρακτηριστικά κάνουν κάποια παλιά, δύσκολα παιχνίδια ευκολότερο να τερματιστούν
+Περιέχει λιγότερο γνωστά παιχνίδια
+Νέα ντοκιμαντέρ προσφέρουν διορατικότητα μέσα στην αναπτυξιακή διαδικασία και τα μυστικά έργα της Rare

ΑΡΝΗΤΙΚΑ:
-Τα Ντοκιμαντερ πρεπει να ξεκλειδωθούν
-Η επιλογή παιχνιδιού είναι λοξή προς την εκπλήρωση ενός χρονοδιαγράμματος, παρά μια συλλογή από την καλύτερη δουλειά της Rare

Tested on:
XBOX ONE
Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Mario07 (Level 22) 12/08/2015 18:25
Πολύ καλή συλλογή για τους old school gamers και σε καλή τιμή, και σιγά σιγά μακάρι να έρθουν και άλλοι παλιοί τίτλοι στις νέες κονσόλες.
#2 +3 Scorcher (Level 21) 12/08/2015 18:27
Απίστευτο value for money, μόνο 30 ευρώ για τόσους τίτλους σε μία χρονική περίοδο που για να αγοράσεις ένα δισκάσκι για το PS4 και το Xbox One πας τουλάχιστον στο 50άρι. Όσοι είστε κάτοχοι Xbox One και δεν έχετε παίξει ποτέ τα Banjo-Kazzoie. Battletoads κτλπ όπως αναφέρει και ο Παντελής καλά θα κάνετε να το αγοράσετε το Bundle.
#3 +2 geololj (Level 28) 12/08/2015 18:32
Πρόκειται όντως για μια must αγορά για όσους έχουν Xbox One. Τεομερό value for money σε ένα πακέτο που σέβεται την ιστορία ολόκληρου του gaming pantheon. Ηλπιζα κι εγω να υπαρχει στο πακετο και το GoldenEye. Σιγουρη αγορα απο εμενα παντως.
#4 +2 tonyler (Level 23) 12/08/2015 18:37
Ειναι ορισμενα παιχνιδακια σε αυτη τη συλογη που με ενδιαφερουν(δεν εχω παιξει κανενα απο αυτα της συλλογης).
Για 30 ευρω αξιζει σιγουρα!Προβλεπ εται αγορα στο μελλον.
#5 +1 Professor_Severus_Snape (Level 28) 12/08/2015 18:40
Πολύ ωραία παρουσίαση, νομίζω ότι αυτή η συλλογή ενδείκνυται τόσο για τους νεότερους gamers όσο και τις παλιές καραβάνες και αξίζει τα λεφτά της 100%.
#6 +2 Manos (Level 39) 12/08/2015 21:02
Πέρα από τα εξαιρετικά games του N64 ομολογώ ότι τα πρώτα games της Rare από τα 80's μου κίνησαν την περιέργεια. Τζάμπα πράμα. 30 games για 1€ το ένα.
#7 +2 Blood King (Level 25) 12/08/2015 21:31
Φανταστική συλλογή Παντελή, κρίμα που δεν περιλαμβάνει το αριστουργηματικ ό Goldeneye αλλά και με αυτό να λείπει, εξακολουθεί να αποτελεί ένα τίτλο που πρέπει να αποκτήσουν οι κάτοχοι του Xbox One.
#8 +1 Efane (Level 24) 12/08/2015 23:01
Την τσίμπησα την συλλογή. Έχω παίξει τα περισσότερα αλλα όχι ολα. Ήθελα την retail έκδοση από την ψηφιακή και αύριο πρωί την παραλαμβάνω.... .ξεπέρασα το budget αλλα πολυ καλή η τιμή της :D :lol: :D
#9 +1 ashbringer (Level 25) 13/08/2015 11:05
Πολύ καλή συλλογή και πολύ καλή τιμή.Ωραίο review Παντελή..
#10 +1 supermario644ever (Level 20) 13/08/2015 11:09
Για μένα ένα από τα καλύτερα games
#11 tsakos (Level 14) 14/08/2015 09:32
θα ήθελα να είχε την έκδοση του xbox στο concer αλλά δε πειράζει.
Score 8.5
8.54 User Score
(12 votes )
User Reviews 8.5
Genre: Compilation
Developer: Rare
Publisher: Microsoft Studios
Διάθεση: Microsoft Hellas
Players: 1-4
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 4/8/2015
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification