FIFA 17

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Γράψε ιστορία. 

Γράψε ιστορία. 

Γράψε ιστορία. 

Εδώ και ένα χρόνο περιμέναμε περισσότερο από ποτέ την κυκλοφορία του Fifa 17 και ο κύριος λόγος ήταν ότι το Fifa 16 περιείχε πολλά τραγικά λάθη στην διαιτησία, τους τερματοφύλακες και τα online modes, καθώς σε ορισμένα ματς υπήρχε έντονο lag. Το να μπορέσουμε να παίξουμε ένα σωστό ποδοσφαιράκι που περιέχει ως γνωστόν ακρίβεια στο gameplay και ένα πολύ δυνατό Ultimate Team, ήταν το λιγότερο που επιθυμούσαμε.

Το Fifa 17 έφτασε και το τελευταίο εξάμηνο η αναμονή κορυφώθηκε, αφού πέρα από τις (αυτονόητες) διορθώσεις είχαμε δύο ακόμη λόγους να περιμένουμε το συγκεκριμένο ποδοσφαιράκι. Η EA Sports τράβηξε τα βλέμματα με την προσθήκη του The Journey mode και με την εισαγωγή της Frostbite engine ως βασική μηχανή του παιχνιδιού, κάτι που αναμενόμενα ανέβασε τις προσδοκίες στον τομέα των γραφικών. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι παίζει.

The Journey mode
Το συγκεκριμένο mode, παραλλαγή του οποίου έχουμε δει από τα τέλη του 2013 και σε NBA games, σας επιτρέπει να αναλάβετε τον ρόλο του εικονικού παίκτη Alex Hunter που μεγάλωσε στο Λονδίνο και είναι εγγονός του επίσης εικονικού Jim Hunter, ο οποίος υποτίθεται ότι μεγαλουργούσε στα γήπεδα τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Επιλέγετε καταρχήν την ομάδα από όπου θα αρχίσετε την καριέρα σας (αποκλειστικά και μόνο από την Premier League) και στη συνέχεια την θέση ανάμεσα σε επιθετικός, εξτρέμ ή επιτελικός μέσος και καλείστε να αποδείξετε την αξία σας στο γήπεδο, είτε ελέγχοντας μόνο τον Alex, είτε ολόκληρη την ομάδα του. Το The Journey mode είναι διαθέσιμο μόνο σε PC, PS4 και Xbox One.

Τα πρώτα λεπτά της καριέρας σας δείχνουν στις ακαδημίες της ομάδας που επιλέξατε, εκεί όπου εκτελείτε ένα σημαντικό πέναλτι σε τελικό κυπέλλου. Στη συνέχεια το παιχνίδι μας κάνει ένα fast forward φτάνοντας στο φινάλε της εφηβικής σας καριέρας, με ματς προπόνησης το οποίο παρακολουθούν προπονητές και ατζέντηδες, καθώς επίσης και skill games. Από εκεί προκύπτει η συνολική σας απόδοση ώσπου ένας μάνατζερ σας βρίσκει και καλείστε να διαλέξετε ομάδα. Ανεξαρτήτως απόδοσης βέβαια, θα έχετε προτάσεις…από όλες τις μεγάλες ομάδες. Αν επιλέξετε την ίδια ομάδα με αυτή που ξεκινήσατε τότε θα κάνετε τον παππού σας…περήφανο! 

Το The Journey περιλαμβάνει άφθονα cutscenes, στα οποία υπάρχουν τόσο κάποιοι στάνταρ χαρακτήρες, όσο και ορισμένοι μεταβλητοί. Οι στάνταρ χαρακτήρες είναι η οικογένειά σας, με μεγάλη μορφή τον παππού σας που καμαρώνει τον εγγονό του να κάνει καριέρα στα γήπεδα, με φιλοδοξίες να φτάσει την δικιά του, καθώς επίσης και οι φίλοι και συμπαίκτες σας. Στον τομέα αυτό αναπτύσσονται φιλίες και έχθρες, στα πλαίσια πάντα του ποδοσφαιρικού ανταγωνισμού. Το σενάριο έχει διακλαδώσεις, ενώ σας δίνει επιλογή ανάμεσα σε τρεις απαντήσεις σε ερωτήσεις που σας γίνονται από οικογένεια, συμπαίκτες και δημοσιογράφους, οι οποίες δεν παίζουν μεγάλο ρόλο στην έκβαση του σεναρίου. Βέβαια θα τύχει ακόμα κι όταν προσέξετε στην απόδοσή σας και επιτύχετε τους στόχους σας να σταλείτε ακόμα και δανεικοί, κάτι ολίγον τι ανεξήγητο που μας έκανε να αναρωτιόμαστε αν όντως έχουν απήχηση οι ενέργειές μας.

Σε κάθε ματς του The Journey σας δίνονται objectives του στυλ “Πιάσε αυτή την απόδοση”, “Βαλε γκολ”, "Δημιούργησε ευκαιρία", “Κέρδισε το ματς” κ.ο.κ. Το να σκοράρετε σας ζητάται ακόμα κι αν έχετε επιλέξει την θέση του μέσου για τον Alex Hunter, κάτι που είναι δύσκολο, μιας και θα πρέπει να φέρετε τον παίκτη σας στην επίθεση με συνδυασμό. Η απόδοσή σας διαφέρει όταν ελέγχετε όλη την ομάδα και αντίστοιχα μόνο τον Alex Hunter. Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να ζητάτε μπάλα σε σωστό και όχι λάθος χρόνο (διαφορετικά χάνετε σε απόδοση). Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι απόλαυσα το The Journey mode στο έπακρο μιας και τόσο οι ερμηνείες των ηθοποιών στα cutscenes, όσο και η ατμόσφαιρα εντός και εκτός γηπέδου, σας βάζουν για τα καλά στο ρόλο του νεαρού Alex. Η επιβλητική μορφή του παππού προκαλεί συγκίνηση, τα οικογενειακά προβλήματα σας βάζουν σε σκέψη και βέβαια καλείστε να αντιμετωπίσετε το άγχος του ανταγωνισμού που γίνεται ιδιαίτερα ορατό στις αρχικές προπονήσεις και στη συνέχεια στις μεταγραφές νέων παικτών στην ομάδα σας και στα εξωαγωνιστικά ζητήματα.

Κάθε απόδοσή σας σε αγώνες και προπόνηση, δεν επηρεάζει ιδιαίτερα το κατά πόσο θα χρησιμοποιηθείτε από τον προπονητή σας, αλλά περισσότερο την αξία σας στο χρηματιστήριο παικτών και τα χρήματα που θα λαμβάνετε. Τα λεπτά συμμετοχής σας δείχνουν πολλές φορές ως προκαθορισμένα, ακόμα κι αν πιάσετε το πολυπόθητο "10άρι" στην καλύερή σας ημέρα. Στο τέλος της σεζόν όπου και πέφτει η αυλαία του The Journey θα κάνετε ταμείο και θα δείτε τι τίτλους θα καταφέρετε να κερδίσετε με την ομάδα σας, τους οποίους συνοδεύουν και οι ανάλογοι πανηγυρισμοί. Σας περιμένει μία…μικρή έκπληξη που αφορά την χρήση του Alex Hunter εκτός του ομώνυμου mode. Το πιο αρνητικό σημείο πάντως του The Journey είναι ότι υπάρχουν autosaves και όχι ένα συγκεκριμένο σημείο όπου κάνετε manual save/load, κάτι που σας αναγκάζει να κλείσετε το παιχνίδι ώστε να αλλάξετε την ροή των αποτελεσμάτων.

Σχετικά με την επιλογή του Hunter ή της ομάδας, απ’ τη μία αν διαλέξετε μόνο τον Alex, μπορείτε να τον κινείτε όπου θέλετε αλλά είστε δέσμιοι της απόδοσης των συμπαικτών σας κι από την άλλη αν ελέγχετε όλη την ομάδα θα πρέπει τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από τον Alex, κάτι που κάνει το παιχνίδι ολίγον τι αυτοσκοπό. Ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα ορισμού επιπέδου δυσκολίας (στο Legendary ζορίστηκα αρκετά) και ορισμού λεπτών ώστε να έχετε όσο χρόνο θέλετε. Highlight του mode το ότι ο παίκτης ξεκινάει από 60 Rating στο προφίλ του, εξελίσσεται διαρκώς και εν τέλει ανεβαίνει, τόσο με τις προπονήσεις, όσο και την καλή του απόδοση για όσο αγωνίζεται. Όσο ανεβαίνει το rating του τόσο κερδίζει skill points τα οποία και κατανείμετε εκεί που θέλετε, όπως για παράδειγμα σε πάσες, ταχύτητα, καλύτερη εκτέλεση πέναλτι, φάουλ κ.ο.κ. Στα ανώτερα επίπεδα όταν ο Alex θα γίνει “τούμπανο” το έργο σας θα είναι πολύ πιο εύκολο.

Gameplay
Οι developers της EA Sports ευτυχώς διόρθωσαν τα όποια θέματα είχαν προκύψει στο Fifa 16 με τους τερματοφύλακες και τους διαιτητές κι έτσι δεν συναντάμε τα τεράστια λάθη σε σχέση με πέρυσι. Σίγουρα θα υπάρξουν φορές που οι τερματοφύλακες μικρότερης δυναμικότητας θα κάνουν κάποια άτσαλη απόκρουση αλλά αυτές ελαχιστοποιούνται. Είναι άκρως σημαντικό το γεγονός ότι ο χειρισμός είναι ακριβέστατος αφού σε κάθε σας κίνηση ελέγχετε πλήρως τους παίκτες σας, με τα attributes τους να λαμβάνονται απολύτως υπόψη, από το πώς θα πασάρουν ή θα σουτάρουν μέχρι και το πώς θα στρίψουν το σώμα τους.

Στις πάσες και τα σουτ παρατηρούμε μεγαλύτερη ακρίβεια στις κινήσεις σας σε σχέση με την περυσινή έκδοση. Επίσης μετά την προσθήκη της δυνατής πάσας στο Fifa 16 (R2+X, καθότι έχω το sprint στο R1) φέτος προστίθεται η δυνατή τελική πάσα. Την εκτελείτε με R2+Δ στέλνοντας μια δυνατή κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας που είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Μάλιστα λόγω δύναμης στην αρχή αναπηδάει κιόλας.

Με την προσθήκη του The Journey και πολλές απαραίτητες διορθώσεις στο gameplay, το Fifa 17 είναι ότι πιο ολοκληρωμένο μπορεί να παίξει σε ποδοσφαιράκι κάθε οπαδός του ποδοσφαίρου.

Στο κράτημα της μπάλας έχουμε την διαφοροποίηση ότι πλέον οι αντίπαλοί σας κρατάνε μπάλα προστατεύοντάς την με το σώμα τους. Η A.I. παίζει πολύ με αυτό τον τρόπο, προσπαθώντας να σας δυσκολέψει από το να κλέψετε μπάλα και όντως τα καταφέρνει αφού ότι κι αν κάνετε αυτομάτως θα βάλει πλάτη γνωρίζοντας που θα κινηθείτε. Το χαρακτηριστικό αυτό το είδαμε και στο Fifa 15 και είναι ολίγον τι αρνητικό για το gameplay, καθώς ξέρουμε ότι το πραγματικό ποδόσφαιρο παίζεται περισσότερο με πάσες και βέβαια στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αυτοματοποιημένη CPU που θα ξέρει προς τα που να τρέξει απέναντί σας για να προστατεύσει την μπάλα. Παρατήρησα επίσης ότι η ανταπόκριση κινήσεων είναι ακόμη πιο άμεση από πέρυσι. Όσο για την φιλική A.I., με το Active Intelligence System, οι συμπαίκτες σας κάνουν συνέχεια κινήσεις μέσα στο γήπεδο ψάχνοντας διαρκώς για κενούς χώρους όπου θα λάβουν πάσα, πράγμα πολύ χρήσιμο για την ανάπτυξη της ομάδας σας.

Στις στημένες φάσεις έχουμε σημαντικές αλλαγές. Οι εκτελέσεις των πέναλτι σας δίνουν πλέον πιο ξεκάθαρη εικόνα του πως εκτελούνται. Επιλέγετε που θα σταθεί ο παίκτης σας, ξεκινάτε την κούρσα και λίγο πριν φτάσετε στην μπάλα πρέπει με το analog stick να δείξετε προς τα που θα χτυπήσετε πέναλτι, μέσω ενός πολύ ευαίσθητου δείκτη που αλλάζει ανάλογα με την ικανότητα του παίκτη. Παράλληλα ενώ δείχνετε θα πρέπει να πατήσετε το σουτ με την κατάλληλη δύναμη. Το συγκεκριμένο σύστημα θέλει λίγη εξάσκηση αλλά με βολεύει περισσότερο από τα προγενέστερα πέναλτι όπου υπολογίζαμε πόσο πλάγια θα στείλουμε την μπάλα χωρίς δείκτη και δύσκολα ρισκάραμε να χτυπήσουμε πέναλτι σε γωνία.

Στα κόρνερ έχουμε επίσης αλλαγή στον τρόπο εκτέλεσης, μιας και τα προκαθορισμένα κόρνερ στέλνονται στο πέναλτι κι εσείς πρέπει να κρατάτε πατημένο το analog stick απειροελάχιστα στο σημείο που χρειάζεται ώστε να εκτελεστεί το κόρνερ εκεί που θα υποδείξετε. Όσο αφήνετε το analog stick τόσο ο δείκτης επιστρέφει στο σημείο του πέναλτι. Είναι λίγο “κρύο αίμα” τα κόρνερ αλλά και αυτά συνηθίζονται.

Στα φάουλ μπορείτε να σταθείτε σε όποια απόσταση θέλετε και παράλληλα να δώσετε φάλτσο. Ακόμη, υπάρχει δυνατότητα αλλαγής κάμερας ανάμεσα σε τρίτου προσώπου και κλασική πανοραμική κάμερα του gameplay, ώστε να ξέρετε που θα δώσετε την πάσα. Κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο βολικό μιας και ουδέποτε μπορούσαμε να εμπιστευτούμε μια κοντινή πάσα με τόση ώρα που χρειαζόταν ο παίκτης μας για να πάρει φόρα. Όσο για τους τερματοφύλακες και την διαιτησία, αφιερώνοντας αρκετές ώρες παιχνιδιού δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο θέμα, πέρα από κάποιες αποφάσεις στις οποίες η μπάλα έβγαινε έξω κι εκεί είχαμε τις αμφιβολίες μας.. Ευτυχώς όμως, η κακή περυσινή παρένθεση στους τομείς αυτούς δεν επαναλαμβάνεται.

Ultimate team
Το κλασικό αγαπημένο online mode του Fifa μας βάζει κάθε χρόνο να ξοδέψουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας εκεί, ανεβαίνοντας την μία κατηγορία μετά την άλλη και επιλέγοντας μεταγραφές με γνώμονα πάντα το καλό Chemistry που σημαίνει αντίστοιχα επιλογή παικτών απ’ το ίδιο πρωτάθλημα ή την ίδια εθνική ομάδα. Φέτος, εκτός από τις σεζόν και το draft mode που είδαμε στο Fifa 16, έχουν προστεθεί το Squad Building Challenges και το FUT Champions.

Στο Squad Building Challenges μπορείτε να ξεφορτωθείτε τους άχρηστους παίκτες σας, ανταλάσσοντάς τους με packs. Θα πρέπει ωστόσο να ισχύουν προϋποθέσεις για κάθε ανταλλαγή, όπως για παράδειγμα τέσσερις παίκτες από τρεις εθνικότητες και με συγκεκριμένο chemistry. Τουλάχιστον, ακόμα και οι πιο άχρηστοι αρχικοί ποδοσφαιριστές που υπό άλλες συνθήκες θα έφευγαν με 0 ευρώ γίνονται κάπως χρήσιμοι.

Η δεύτερη προσθήκη είναι το FUT Champions, όπου συμμετέχετε σε εβδομαδιαία τουρνουά με άλλους παίκτες (και προκαθορισμένες απαιτήσεις) για να κερδίσετε και από εκεί επιπλέον δώρα και να συμμετάσχετε στους τελικούς του τουρνουά Fifa 17 για τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα της EA. Θα πρέπει ωστόσο να μπείτε στα τουρνουά αυτά εντός του εκάστοτε χρονικού διαστήματος το οποίο και ανανεώνεται. Στο Ultimate Team σας περιμένει επίσης από φέτος μία έκπληξη που αφορά το The Journey mode (δεν θα κάνουμε spoilers). Το lag που συναντήσαμε γενικά τόσο στο Ultimate Team, όσο και στα online modes, παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Ακόμα και με VDSL, μία απλή ADSL σύνδεση του αντιπάλου σας ή μια μακρινή απόσταση, μπορούν να δημιουργήσουν lag και να σας χαλάσουν το ματς, ακόμα και σε μετέπειτα χρονικό σημείο του. Με την Frostbite engine η αλήθεια είναι πως το Fifa 17 σας τρώει το bandwidth…με το μπουρί της σόμπας!

Τα παραλειπόμενα
Σχετικά με την database, στα ήδη γνωστά πρωταθλήματα έχουμε την προσθήκη του Ιαπωνικού. Από την Βραζιλία έχουμε 23 ομάδες, ενώ ο αριθμός των γηπέδων μειώθηκε σε 70 από τα περυσινά 78, αλλά τα 49 εξ αυτών είναι αληθινά, με πλήρη δικαιώματα εξασφαλισμένα. Στις ελληνικές ομάδες θα συναντήσουμε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, αλλά δυστυχώς όχι την ΑΕΚ, παρά την πολύ καλή πορεία της στο περυσινό πρωτάθλημα.

Ο σχεδιασμός της EA Sports στα υπόλοιπα modes συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Στο Be a Pro φτιάχνετε τον δικό σας παίκτη, στο Seasons παίζετε με μια ομάδα της επιλογής σας ανεβαίνοντας κατηγορίες και στο Career mode επιλέγετε μία ομάδα από οποιοδήποτε πρωτάθλημα και κάνετε την καριέρα που θέλετε με αγοραπωλησίες παικτών. Φέτος στο Career mode οι ομάδες και παίκτες είναι πιο ευέλικτοι για μεταγραφή, αρκεί να έχετε τα κατάλληλα ποσά να προσφέρετε σε τίμημα και μισθό. Οι προτάσεις προς τους παίκτες σας είναι συχνότερες, ενώ μπορείτε να στήσετε και scouting network στην περιοχή που επιθυμείτε (παραδέχομαι ότι έστησα ένα στην Ελλάδα με την Manchester City). Το μόνο που με χάλασε είναι οι απαντήσεις στα emails από τους παίκτες που πολλές φορές δεν κάνουν σαφές και κατανοητό ότι θέλουν περισσότερα χρήματα στο συμβόλαιό τους κι έτσι θα τύχει να χάσετε κάποιες ημέρες περιμένοντας. 

Η Frostbite δείχνει τα δόντια της
Με την προσθήκη της Frostbite engine τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πιο προσεγμένα από κάθε άλλη έκδοση. Ο σχεδιασμός στα πρόσωπα των παικτών, οι εκφράσεις προσώπου τους και τα animations τους βρίθουν ρεαλισμού. Φέτος έχουμε ακόμα και αντιδράσεις προπονητών στους πάγκους. Τις αντιδράσεις θα χαρείτε ιδιαίτερα στα cutscenes του The Journey, μιας και η EA Sports εξασφάλισε δικαιώματα για τους προπονητές της Premier League, δείγμα του πόσο σοβαρή δουλειά έχει γίνει. Είναι όμορφο συναίσθημα να βλέπεις τον Πέπε Γκουαρντιόλα της Σίτι ή τον Μουρίνιο της Γιουνάιτεντ να σε βάζει αλλαγή στο ματς, με μια τόσο προσεγμένη απεικόνιση που σε κάνει να νομίζεις πως βλέπεις τηλεοπτικό ματς.

Μέσα σε όλα αυτά, ο σχολιασμός αγώνα από τους Martin Tyler και Alan Smith αποτελεί απλώς εγγύηση. Φέτος περιλαμβάνει περισσότερα ιστορικά στοιχεία και βέβαια πολλές ακόμη ατάκες στο The Journey Mode, όπου θα σχολιάζουν παρέα την πορεία του Alex Hunter.

Παίζει μπάλα σε άλλο επίπεδο
Η EA Sports καταφέρνει να μας προσφέρει ένα από τα καλύτερα Fifa των τελευταίων ετών και το πληρέστερο από πλευράς τεχνικού τομέα. Στο gameplay οι αλλαγές δεν είναι μεγάλες, αφού πέρα από τα στημένα και την γρήγορη κάθετη πάσα, δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός μηχανισμός, πέραν του ακριβέστερου collision detection που προσφέρει η Frostbite engine. Ευτυχώς διορθώθηκαν οι τραγικοί διαιτητές και οι τερματοφύλακες που μας κόστισαν πολλά στο Fifa 16.

Η προσθήκη του The Journey mode, απαραίτητη κατά την άποψή μου, έπρεπε να υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο, αν και σεναριακά θα έπρεπε να είχατε περισσότερες επιλογές. Το δε φινάλε θα μπορούσε να γίνει εντελώς δραματικό (για περισσότερα το συζητάμε στο Fifa 17 forum topic με spoiler warning). Μεγάλη βάση έχει δοθεί στο Ultimate Team και στα στημένα, δείγμα του ότι η EA Sports ακούει τους παίκτες της. Εν κατακλείδι, όσοι απογοητευτήκατε από όσα είδατε την περυσινή σεζόν, αποκτήστε το Fifa 17 με κλειστά μάτια, αφού θα αποζημιώσει σε διασκέδαση μέχρι και το τελευταίο ευρώ που κοστίζει.

Θετικά:
- Το The Journey mode προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις
- H Frostbite engine δίνει ποιότητα στον τομέα των γραφικών
- Ακριβέστατος χειρισμός
- Θετικές οι αλλαγές στην εκτέλεση στημένων φάσεων
- H απεικόνιση των 20 προπονητών της Premier League
- Λεπτομερής σχολιασμός και μοναδικό voice acting
- Τεράστια αντοχή μέσω του Ultimate Team και των νέων modes
- Η προσθήκη της γρήγορης κάθετης μπαλιάς

Αρνητικά:
- Το υπερβολικό κράτημα της μπάλας από την CPU
- Ελάχιστη ελευθερία επιλογών στο The Journey και αδυναμία save κατά βούληση
- Οι αμυνόμενοι δεν διώχνουν πάντοτε σωστά την μπάλα
- Το lag στο online παραμένει σε ορισμένα ματς

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9.5
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 9.5
Γενικά: 8.7

Επαναφέρει την διασκέδαση στο γήπεδο με τον καλύτερο τρόπο.

Μάνος Γρυπάρης  

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Mario07 (Level 22) 29/09/2016 16:48
Πολύ καλό το φετινό Fifa. Έχω παίξει βέβαια μόνο το demo, αλλά ανυπομονώ να παίξω και το κανονικό
#2 +3 Professor_Severus_Snape (Level 28) 29/09/2016 16:51
Πολύ ωραίο και αναλυτικό review. Το Fifa 17 είναι παιχνιδάρα ατελείωτη. Ήδη έχω γράψει πάνω από 20 ώρες στο demo και δεν το χορταίνω. Τεχνικός τομέας εκπληκτικός και gameplay πιο ρεαλιστικό από ποτέ. Νομίζω ότι είναι ένα από τα καλύτερα Fifa ever.
#3 +1 stefoukos13 (Level 4) 29/09/2016 16:59
Πολύ δυνατό το φετινό φιφα αλλα φετος το προ ειναι μακραν το καλυτερο ποδοσφαιράκι που εχουμε δει στα χρονικα των videogames
#4 +4 Lordwinter (Level 28) 29/09/2016 17:12
Έπαιξα την trial έκδοση του FIFA 17 στο Xbox One και μπορώ να πω ότι ειλικρινά ενθουσιάστηκα από το τελικό αποτέλεσμα. Η μεγαλύτερη βελτίωση κατ' εμέ είναι ο τρόπος με τον οποίο εκτελούνται πλεόν τα στημένα. Μέχρι στιγμής είναι το καλύτερο FIFA αυτής της δεκαετίας.
#5 +1 geololj (Level 28) 29/09/2016 17:27
Επιτέλους η EA στρώθηκε στη δουλειά με τα Fifa! Φέτος προβλέπω τεράστια κόντρα με το PES 2017.
#6 +1 thanos21 (Level 3) 29/09/2016 17:31
Φαίνεται πολύ καλό και μετά από 5 χρόνια λέω να το ξαναπάρω για pc. Για να δούμε...
#7 +1 abtr (Level 10) 29/09/2016 17:41
'Οπως το περιμενα το Journey γραμμικό και προκαθορισμένο ακους εκεί ακόμα και να έχεις καλή απόδοση θα σε στείλουν δανεικο χαχαχ επικο και οι απαντησεις που δινεις δεν αλλαζουν κάτι; και δεν έχει manual save; :D
Ισως του χρονου σε αφηνουν να φτιαξεις το δικο σου χαρακτηρα οπως κανει εδω και χρονια το NBA2K
#8 +1 CutieKiller (Level 10) 29/09/2016 17:42
πολυ μου αρεσε αυτο το fifa!πιστευω θα μετρησει ασχημα :lol:
#9 Efane (Level 24) 29/09/2016 20:36
Όπως ήταν αναμενόμενο το Fifa κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους. Αναλυτικότατό άρθρο και ειλικρινά δεν το περίμενα τόσο καλό!
#10 DevilChicken (Level 3) 29/09/2016 20:49
ακουγεται εξαιρετικο μενει μονο η επιβεβαιωση
πολυ ωραιο review Μανο!!Αναλυτικο τατος οπως παντα
#11 Bill Kal (Level 6) 29/09/2016 21:23
Παίζοντας το FIFA 16 ειχα απογοητευεί και ειχα πει πως δε θα αγόραζα το νέο FIFA αν η EA δε έβαζε κατι καινούριο στο παιχνίδι. Με την προσθήκη του "THE JOURNEY" η "γειτόνισσα" ΕΑ με έπεισε πως έχει ακόμα να προσφέρει στη σειρα FIFA. Μετα το DEMO, την παρούσιαση και την αναλυτικη κριτικη του συντακτη, πιστευώ το νεο FIFA θα είναι ένα από τα αγαπημένα μου της νέας γενιάς της σείρας.
#12 Blood Prince (Level 30) 29/09/2016 21:33
Τελικά το Journey Mode είναι καλύτερο απ'ότι πίστευα καθώς θα μπορεί ο gamer να επιλέξει να παίξει σε όποια ομάδα της premier league επιθυμεί.Αρκετά αναλυτικό το review.Παρατήρη σα πάντως πως ακόμα και το Fifa 17 παρουσιάζει κάποια προβλήματα αλλά αξίζει για το journey mode συγκριτικά με τα προηγούμενα Fifa.Αν υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξουν και τα χαρακτηριστικά του παίκτη,να μην είναι μόνο μαύρος δηλαδή θα ήταν ακόμα καλύτερα.
#13 Asxetoss (Level 19) 29/09/2016 22:36
μετά από πολλά χρόνια σκευτομαι να ξαναπαίξω κάποιο ποδοσφαιρακι ,ο κυριότερος λόγος είναι το νέο κομματι (campain) που πρόσθεσε η EA .
#14 Shikabane_Hime7 (Level 29) 30/09/2016 00:29
Χαίρομαι που το FIFA συνεχίζει να ανεβαίνει επίπεδο κάθε χρόνο και επιτέλους κοίταξαν αρκετά από τα προβλήματα που είχαν αρκετοί παίκτες. Ανυπομονώ να το πάρω στα χέρια μου και να λιώσω με την παρέα.
#15 +1 ashbringer (Level 25) 30/09/2016 10:26
Πολύ ωραίο review απο τον Μάνο.Το Fifa το πρόσεξαν αρκετά και τα λίγα λάθη που υπάρχουν μπορούν να διορθωθούν με την κυκλοφορία κάποιου patch.Το σίγουρο είναι ότι θα λιώσουμε με τις παρέες.
#16 +1 Antigonos (Level 3) 30/09/2016 13:21
Πολυ δυνατο το νεο FIFA.
Τα καινουργια στημενα δινουν μια φρεσκαδα στο παιχνιδι καθως και τα καινουργια γραφικα το κανουν ακομα πιο ευχαριστο.
Το μονο που υστερει για τα δικα μου γουστα ειναι το Edit Mode. Παλιοτερα υπηρχε το Creation Centre οπου φτιαχνανε ομαδες διαφοροι χρηστες και τις κατεβαζες (Ετσι συμπληρωνες οσες δεν ειχαν δικαιωματα)
Ωστοσο, ειναι το μονο σοβαρο ποδοσφαιρακι αυτην την στιγμη.
#17 Drake77 (Level 10) 30/09/2016 20:59
Αναλυτικο οπως παντα το review σου Μανο!Το fifa 17 ειναι το καλυτερο ποδοσφαιρακι που εχει βγει ποτε.Μια ερωτηση.Στο career mode μπορεις να διαλεξεις προπονητη απο τους 20 της Αγγλιας η δημιουργεις δικο σου οπως παντα;
#18 DoUzOs (Level 27) 30/09/2016 21:45
Σίγουρα καλύτερο από πέρυσι! Το Journey Mode ξεχωρίζει, κατ' εμε!
#19 nicolas_t31 (Level 5) 01/10/2016 02:38
Μολις διαβασα την αξιολογηση για το FIFA 17 (και μολις χθες το αγορασα). Επιτελους κατι που θυμιζει τα παλια καλα FIFA! Η αλλαγη στα στημενα μου θυμισε το ρετρο, σχεδον καλτ, πορτοκαλι βελος στα FIFA λιγο μετα το 2000 στο PC! Πιστευω οτι αποτελει τον απογονο του και τον πιο ισορροπημενο μηχανισμο! **ενα μεγαλο φορο τιμης στην εκτελεση κορνερ σε FIFA 2001 η 2002 (καπου εκει που ο Τζολε ειχε κοτσιδα και ο Γιαννακοπουλος ηταν ξανθος με χρυσα δοντια) σε PC, οπου με D+D ειχες εγγυημενο γκολ με αναποδο ψαλιδι στο 2ο δοκαρι!
#20 Manos (Level 39) 01/10/2016 02:44
Quoting Drake77:
Αναλυτικο οπως παντα το review σου Μανο!Το fifa 17 ειναι το καλυτερο ποδοσφαιρακι που εχει βγει ποτε.Μια ερωτηση.Στο career mode μπορεις να διαλεξεις προπονητη απο τους 20 της Αγγλιας η δημιουργεις δικο σου οπως παντα;

Απλά είσαι εσύ ο προπονητής. Δεν επιλέγεις κάποιον. Φτιάχνεις δηλαδή το avatar σου.

Για περισσότερες απορίες μπείτε στο Forum topic ώστε να τις βλέπουμε έγκαιρα.
#21 Drake77 (Level 10) 01/10/2016 12:09
Quoting Manos:
Quoting Drake77:
Αναλυτικο οπως παντα το review σου Μανο!Το fifa 17 ειναι το καλυτερο ποδοσφαιρακι που εχει βγει ποτε.Μια ερωτηση.Στο career mode μπορεις να διαλεξεις προπονητη απο τους 20 της Αγγλιας η δημιουργεις δικο σου οπως παντα;

Απλά είσαι εσύ ο προπονητής. Δεν επιλέγεις κάποιον. Φτιάχνεις δηλαδή το avatar σου.

Για περισσότερες απορίες μπείτε στο Forum topic ώστε να τις βλέπουμε έγκαιρα.

Ευχαριστω για την απαντηση σου.Κριμα θα ηταν ωραια απο την στιγμη που τους εβαλαν στο παιχνιδι.
#22 antegeiamoreeisaitrelosmore (Level 1) 01/10/2016 12:10
Καλημερα, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση στο φιφα 17 γινεται να αλλαξω τα κουμπια? Γιατι εγω εχω συνηθισει το το τετραγωνο για σουτ οπως στο προ και το R1 για να τρεχει. Γινεται να τα αλλαξω?
#23 antegeiamoreeisaitrelosmore (Level 1) 01/10/2016 12:12
Γεια σας, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση στο φιφα 17 γινεται να αλλαξω τα κουμπια? Γιατι εγω εχω συνηθισει το τετραγωνο για σουτ οπως στο προ και το R1 για να τρεχει. Γινεται να τα αλλαξω?
#24 mike kodima (Level 20) 01/10/2016 20:06
Το έχω αγοράσει το FIFA 17,το μόνο που έχω να πω είναι πως είναι το κορυφαίο FIFA κατά την άποψη μου.Το game αξίζει και το παραμικρό ευρώ που θα δώσεις για αυτό,το F17 φέτος δεν έχει αντίπαλο παςίζει μόνο του μπάλα.
#25 Shikabane_Hime7 (Level 29) 02/10/2016 01:55
Άθλιες, τραγικές οι εκτελέσεις πέναλτι και τραγικό το ΑΙ των τερματοφυλάκων όταν αντιμετωπίζουν στημένες φάσεις. Πέρα από αυτά τα 2 σοβαρά για μένα θέματα το παιχνίδι είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Τα γραφικά τα έχω σε low για να τρέχει στο PC μου και είναι τρομερά! Η μουσική τρομερή! Το journey mode εξαιρετικό και το Ultimate Team ακόμα καλύτερο όπως και τα διάφορα training challenges που πλέον μπορείς να τα παίζεις μαζί με φίλο σου σε διπλό. Highlight για 2η σερί χρονιά οι γυναικείες ομάδες μιας και παρακολουθώ και γυναικείο ποδόσφαιρο! Go go USA!
#26 Shikabane_Hime7 (Level 29) 02/10/2016 01:57
Quoting antegeiamoreeisaitrelosmore:
Γεια σας, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση στο φιφα 17 γινεται να αλλαξω τα κουμπια? Γιατι εγω εχω συνηθισει το τετραγωνο για σουτ οπως στο προ και το R1 για να τρεχει. Γινεται να τα αλλαξω?

Ναι σου έχει επιλογές στο setup των controllers στα setting, τι setup να επιλέξεις.
#27 Broken Matt Hardy (Level 6) 02/10/2016 12:36
Επιτέλους η EA έβγαλε ένα αξιοπρεπές παιχνίδι.
#28 Broken Matt Hardy (Level 6) 02/10/2016 12:41
Quoting Shikabane_Hime7:
Άθλιες, τραγικές οι εκτελέσεις πέναλτι και τραγικό το ΑΙ των τερματοφυλάκων όταν αντιμετωπίζουν στημένες φάσεις. Πέρα από αυτά τα 2 σοβαρά για μένα θέματα το παιχνίδι είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Τα γραφικά τα έχω σε low για να τρέχει στο PC μου και είναι τρομερά! Η μουσική τρομερή! Το journey mode εξαιρετικό και το Ultimate Team ακόμα καλύτερο όπως και τα διάφορα training challenges που πλέον μπορείς να τα παίζεις μαζί με φίλο σου σε διπλό. Highlight για 2η σερί χρονιά οι γυναικείες ομάδες μιας και παρακολουθώ και γυναικείο ποδόσφαιρο! Go go USA!

Οι εκτελέσεις πέναλτυ κατά την γνώμη μου είναι καλύτερες και πιο ρεαλιστικές.Στι ς προηγούμενες εκδόσεις ήταν υπερβολικά εύκολο να σκοράρεις με πέναλτυ(ακόμα και με τον τερματοφύλακα).
#29 GeoRaragh (Level 18) 02/10/2016 13:44
Ανυπομονώ να το αποκτήσω και να το λιώσω. Επαιξα το xemo και πραγματικά είναι εξαιρετικά τα γραφικά του αλλά και το gameplay.
#30 LimeBone (Level 16) 03/10/2016 08:38
Οι βελτιώσεις είναι εμφανείς στους περισσότερους τομείς. Άλλη μια χρονιά που θα λιώσουμε.
#31 baldur21 (Level 12) 07/10/2016 02:26
Μόλις θα κοιμούνται τα παιδιά, θα παίρνει φωτιά το χειριστήριο!
#32 +1 Macklis (Level 5) 14/10/2016 16:20
Το fifa φετος ειναι πολυ καλυτερο αν συνεχισει ετσι το pes παει για βρουβες...!
#33 michos (Level 4) 15/10/2016 21:07
ίσως και το καλύτερο fifa που έχει βγει.πολλά modes για να μην βαριέσαι.ανανεω μένο ultimate team και πολύ καλά γραφικά.
Score 8.7
8.17 User Score
(24 votes )
User Reviews 0
Genre: Sports
Developer: EA Canada
Publisher: EA Sports
Διάθεση: EA Hellas (210-6018800)
Players: 1-4 (1-22 Online)
Requirements: 8GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i3-2100 στα 3.1Ghz ή AMD Phenom II X4 965, Κάρτα γραφικών 1GB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 50GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 29/9/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Martha is Dead   (9.0)
3.
5.
It Takes Two   (8.0)
6.
7.
9.
10.
Dead by Daylight   (7.0)
Notification