Genshin Impact

Hot
REVIEWED ON PC (Primary version tested)   PS4   Android   iOS  

Πολεμήστε με την δύναμη των στοιχείων της φύσης.

Πολεμήστε με την δύναμη των στοιχείων της φύσης.

Πολεμήστε με την δύναμη των στοιχείων της φύσης.

Η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης miHoYo ιδρύθηκε από τρεις φοιτητές στην Σανγκάη το 2011. Η εταιρεία επικεντρώθηκε στα Mobile games βασισμένα στα anime και έγινε γνωστή από το 2014 με την κυκλοφορία του Gun Girls. Στην συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα παρόμοια games, μέχρι που πέρσι ανακοινώθηκε το Action RPG Genshin Impact. Οι developers ανέφεραν ότι το The Legend of Zelda: Breath of the Wild ήταν μεγάλη επιρροή στην ανάπτυξή του, κάτι το οποίο είναι εμφανές, αλλά κατάφεραν να μην καταλήξουν με μια φθηνή αντιγραφή, κυκλοφορώντας έτσι ένα (πρωτίστως Mobile) game το οποίο περιέχει άπλετη εξερεύνηση σε έναν μεγάλο κόσμο, διατηρώντας την δική του ταυτότητα.

Χαμένοι σε έναν άγνωστο κόσμο
Στην αρχή της ιστορίας, δύο δίδυμα αδέρφια πολεμούν μια άγνωστη θεά. Ανάλογα με το ποιο από τα δύο αδέρφια θα επιλέξετε, η θεά αιχμαλωτίζει το άλλο και ο χαρακτήρας σας ξυπνά μετά από λίγη ώρα στον κόσμο του Teyvan. Εκεί ξεκινά η αναζήτηση της χαμένης σας αδελφής (ή αδελφού), παρέα με ένα νεραϊδοειδές πλάσμα με το όνομα Paimon. Το Teyvan είναι ένας κόσμος με πολλά έθνη, όπου το καθένα λατρεύει μια θεότητα η οποία ανταποκρίνεται σε ένα από τα στοιχεία της φύσης. Μέσα σε αυτόν τον κόσμο περιπλανιέστε και τον εξερευνάτε μαζί με την νέα σας φίλη, καθώς και με διάφορους χαρακτήρες που συναντάτε και προτίθενται να σας βοηθήσουν, ενώ παράλληλα τους βοηθάτε σε δικές τους υποθέσεις.

genshin impact 1

Το σενάριο είναι αρκετά βατό, με αρκετές αναμενόμενες εξελίξεις και μπόλικα κλισέ, όπως η Paimon η οποία δεν σας αφήνει ποτέ να μιλάτε και αναφέρεται στον εαυτό της σε τρίτο πρόσωπο. Οι developers μάλλον το θεώρησαν “gimmick” και μέρος του fan service, αλλά θα φανεί εκνευριστικό σε πολλούς, ειδικά αν δεν είστε fans των anime και θυμίζει επικίνδυνα την Navi από το The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Επιπλέον, πολλοί από τους χαρακτήρες που συναντάτε (και επιστρατεύετε) δεν φαίνεται να έχουν κάποιο αρκετά δυνατό κίνητρο για να ρισκάρουν την ζωή τους.

Lolis, waifus, husbandos και μπόλικο fan service
Αν και ελέγχετε μόνο έναν χαρακτήρα σε κάθε δεδομένη στιγμή, σχηματίζετε μια ομάδα με τέσσερις και μπορείτε να αλλάζετε απ’ τον έναν στον άλλο με το πάτημα ενός πλήκτρου. Κάθε χαρακτήρας έχει μια βασική επίθεση, καθώς και ένα Skill και ένα Ultimate Ability που είναι βασισμένα σε κάποιο στοιχείο της φύσης. Ο χειρισμός είναι ανταποκρίσιμος και χωρίς πολυπλοκότητες, ενώ το glider είναι μια ακόμα τρανταχτή ομοιότητα με το Breath of the Wild. Τα διαφορετικά στοιχεία των Skills αλληλεπιδρούν διαφορετικά (για παράδειγμα, ηλεκτρισμός σε νερό κάνει παραπάνω damage, πάγος σε νερό παγώνει, νερό σε φωτιά εξατμίζει, φωτιά σε πάγο λιώνει κλπ.) και η σωστή εναλλαγή χαρακτήρων και δυνάμεων αποτελεί μεγάλο μέρος της στρατηγικής του Genshin Impact και μπορεί να κρίνει το αν μια μάχη θα είναι πανεύκολη ή δύσκολη.

Το leveling χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: Character level και Adventure Rank. Αν και σκοτώνοντας εχθρούς μαζεύετε Character Exp, αυτά είναι ελάχιστα και το πραγματικό μέσο είναι τα Exp materials, τα οποία βρίσκετε σε διάφορα σεντούκια ή τα παίρνετε ως ανταμοιβή για quests και τα ξοδεύετε μαζί με Mora (τα νομίσματα του Teyvan) προκειμένου να ανεβάσετε levels στον χαρακτήρα που επιθυμείτε. Σε αντίθεση με τα περισσότερα RPG, δεν έχετε τον έλεγχο των stats που ανεβάζετε, ανεβαίνουν αυτόματα.

genshin impact 2

Υπάρχει κάποιο όριο στο level που μπορείτε να φτάσετε (αρχικά το 20) και θα πρέπει να ανεβάσετε το Adventure Rank σας προκειμένου να κάνετε Ascend και να μεγαλώσει το όριο. Προς το παρόν υπάρχουν 5 Ascension levels (στα level 20, 40, 50, 60 και 70) και απαιτούν αντίστοιχα Adventure Ranks (15, 25, 30, 35, 40). Adventure Ranks αποκτάτε ολοκληρώνοντας quests, σκοτώνοντας bosses, καθαρίζοντας Domains, ολοκληρώνοντας ημερήσια Commisions (quests) και κάνοντας "achievements” που αναφέρονται στο Adventurer’s Handbook του χαρακτήρα σας.

Το Genshin Impact αρχικά μπορεί να το δει κανείς σαν ένα Single-player Action RPG, μιας και για τις πρώτες περίπου 20 ώρες τα “gacha” στοιχεία (μικροσυναλλαγές) δεν είναι εμφανή και δεν έχουν βαρύτητα, οπότε το σενάριο εκτυλίσσεται συνεχώς με την δυσκολία να είναι αρκετά χαμηλή αν κατανοείτε το concept της αλληλεπίδρασης των στοιχείων στη μάχη. Από εκείνο το σημείο και μετά, η υπόθεση κυλά όλο και πιο αργά, η δυσκολία ανεβαίνει και η απαίτηση για farming υλικών αυξάνεται όλο και περισσότερο προκειμένου να αναβαθμίσετε αντικείμενα και χαρακτήρες ώστε να προχωρήσετε παρακάτω. Οι μη φανατικοί του είδους, μάλλον θα βαρεθείτε κάπου γύρω στο Adventure Rank 30, δηλαδή μετά από περίπου 40 ώρες παιχνιδιού.

genshin impact 3

Οι χαρακτήρες και τα αντικείμενα, πέρα από το level τους, έχουν και ένα σύστημα αξιολόγησης με αστεράκια. Όσο περισσότερα έχει ο χαρακτήρας/αντικείμενο, τόσο μεγαλύτερη είναι η σπανιότητά του και τόσο καλύτερα stats έχει. Ο μόνος χαρακτήρας 5 αστέρων που σας δίνεται δωρεάν χωρίς κάποιου είδους συναλλαγή, είναι ο βασικός σας χαρακτήρας. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες και όπλα αντίστοιχου επιπέδου αποκτούνται μόνο μέσω Wishes, τα οποία σας παρέχουν τυχαία όπλα και χαρακτήρες με αντάλλαγμα Primogems (το premium currency του Genshin Impact το οποίο αγοράζετε με πραγματικά χρήματα).

Η πιθανότητα να βρείτε κάτι αξίας 5 αστέρων είναι μόλις 0.6%, οπότε αν θέλετε να αποκτήσετε κάποιον συγκεκριμένο χαρακτήρα ή όπλο, θα πρέπει να έχετε μεγάλη τύχη, ή/και να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη (πάνω από 100 ευρώ). Στην παρούσα φάση, ευτυχώς δεν είναι αναγκαίο το να έχετε κάποιον αγορασμένο χαρακτήρα ή όπλο, ωστόσο έχουν εκφραστεί πολλές ανησυχίες για την αναγκαιότητά τους στο μέλλον. Προς το παρόν, ένας σπάνιος χαρακτήρας ή όπλο θα σας κάνει απλά την ζωή πιο εύκολη.

Ζήστε μια περιπέτεια anime, με όλα της (σχεδόν) τα κλισέ.

Οι χαμηλές πιθανότητες στις μικροσυναλλαγές δεν είναι ο μόνος λόγος έκφρασης ανησυχίας προς την τακτική της miHoYo, καθώς υπήρχαν υποψίες για Spyware στο anti-cheat πρόγραμμα, το οποίο δεν έκλεινε ακόμα και αν κάνατε uninstall το game. Οι developers ανακοίνωσαν ότι το πρόβλημα διορθώθηκε και ότι το πρόγραμμα δεν αποθηκεύει, ούτε ανεβάζει πουθενά δεδομένα, αλλά δεν φάνηκαν να πείθουν πολλούς.

genshin impact 4

Όσον αφορά το customization, σε κάθε χαρακτήρα μπορείτε να δώσετε όπλα και Artifacts με διαφορετικά bonuses. Υπάρχουν και σετ από Artifacts τα οποία δίνουν επιπλέον bonuses αν τα συνδυάσετε στον ίδιο χαρακτήρα. Τα αντικείμενά σας μπορούν να αναβαθμίζονται καταναλώνοντας υλικά και αντικείμενα που βρίσκετε στον κόσμο, ενώ μπορείτε να φτιάξετε κάποια αγοράζοντας prototypes και επενδύοντας υλικά σε αυτά.

Ξεπεράστε προκλήσεις με παρέα
Από το Adventure Rank 16 και μετά, μπορείτε να παίξετε Co-op και μάλιστα, το Genshin Impact υποστηρίζει crossplay μεταξύ PC, PS4 και κινητών. Σε αντίθεση με τον κανονικό τρόπο παιχνιδιού, μέχρι τέσσερις παίκτες ελέγχουν ο καθένας από έναν χαρακτήρα του και παίζουν όλοι μαζί ταυτόχρονα, πολεμώντας bosses και εξερευνώντας dungeons. Η νέα δυναμική που παρουσιάζεται (4 χαρακτήρες ταυτόχρονα στην οθόνη) προσδίδει έναν MMO “αέρα” και προσφέρει δυνατότητες για άμεσους συνδυασμούς επιθέσεων διαφόρων στοιχείων. Ίσως να είχε ενδιαφέρον μια επιλογή για PvP, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι τέτοιο στα σχέδια της miHoYo.

Ελαφρύ και καλοσχεδιασμένο
Το σχέδιο είναι τυπικό ενός anime, με ίσως λίγο λιγότερη λεπτομέρεια από το συνηθισμένο, αλλά δεν φαντάζει λειψό σε καμία περίπτωση. Τα τοπία έχουν μεγάλη ποικιλία μέσα στον τεράστιο χάρτη και είναι πολύ όμορφα, με αρκετά σημεία να είναι μαγευτικά. Τα πρόσωπα των χαρακτήρων είναι τυπική “κονσέρβα” του είδους, όπου οι κύριοι χαρακτήρες έχουν περίεργα στιλ μαλλιών, μεγάλα μάτια και πολλά αξεσουάρ, ενώ οι NPCs είναι πιστοί στο κλισέ, καθώς είναι ανατομικά πιο αδιάφοροι. Πάντως, εντύπωση κάνει το ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι είναι είδος προς εξαφάνιση στον κόσμο αυτό. Οι εχθροί δεν είναι σχεδιαστικά κάτι το ιδιαίτερο και έχουν μια “χαριτωμένη” αισθητική. Ωστόσο, τα bosses είναι επιβλητικότατα. Τα οπτικά εφέ είναι όμορφα, αλλά δεν καινοτομούν.

Ωστόσο, το δυνατό σημείο των γραφικών του Genshin Impact είναι η απόδοση. Λόγω των χαμηλών τεχνικών απαιτήσεων, το framerate παραμένει σταθερότατο και τα animations είναι ομαλά, ακόμα και σε πιο παλιά μηχανήματα. Προφανώς οι χαμηλές απαιτήσεις οφείλονται κατά πολύ στο ότι πρόκειται για κατά κόρον Mobile game, αλλά είναι ένα ευχάριστο δεδομένο το οποίο δεν μπορεί να παραβλεφθεί.

genshin impact 5

Διακριτική ατμόσφαιρα
Το soundtrack του Genshin Impact δεν θα το χαρακτήριζε κανείς ιδιαίτερα πομπώδες ή επιβλητικό. Αν και δεν μπορεί να θεωρηθεί κακό, δεν προσφέρει αρκετά δραματικότητα σε αρκετά σημεία στα οποία θα μπορούσε να κάνει την διαφορά. Τα ηχητικά εφέ είναι ρεαλιστικά και όμορφα, ενώ το voice acting είναι προσεγμένο, αν και όχι κάτι τρομερό. Σημειώνεται ότι στην αγγλική γλώσσα δεν είναι ακριβές το lip sync. Πάντως, η φωνή της Paimon είναι εκνευριστική και στα αγγλικά και στα ιαπωνικά.

Breath of the Wild απ’ το AliExpress;
Εν κατακλείδι, προκειμένου ο μέσος gamer να απολαύσει το Genshin Impact θα πρέπει να το δει αρχικά περισσότερο ως ένα Singe-player Action RPG το οποίο μετά από το Adventure Rank 30 (ανάλογα την αντοχή σας) γίνεται ένα επαναλαμβανόμενο grind, τουλάχιστον μέχρι να βγει επιπλέον περιεχόμενο. Η ομαλή του ροή, οι χαμηλές του τεχνικές απαιτήσεις και το γεγονός ότι είναι δωρεάν το κάνουν αρκετά ελκυστικό για τουλάχιστον μια δοκιμή. Οι fans των anime που έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο για λιώσιμο, μάλλον θα το ευχαριστηθείτε. Οι υπόλοιποι, αν σας φαίνεται ενδιαφέρον, παίξτε όσο αντέχετε και αφήστε το στην άκρη, δεν έχετε κάτι να χάσετε.

Θετικά:
- Μεγάλος χάρτης για εξερεύνηση
- Έξυπνο σύστημα μάχης με τις αλληλεπιδράσεις των φυσικών στοιχείων
- Διατίθεται δωρεάν
- Προς το παρόν δεν εκβιάζει για μικροσυναλλαγές
- Ελαφρύ, τρέχει ομαλά και σε παλαιότερα PC
- Μεγάλη διάρκεια

Αρνητικά:
- Σταδιακά μειώνεται η σεναριακή εξέλιξη και αυξάνεται το farming
- Αγοραστοί χαρακτήρες και όπλα προσφέρουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα
- Έλλειψη customization των stats των χαρακτήρων
- Πολλαπλοί μηχανισμοί αναβάθμισης χωρίς νόημα

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Σενάριο: 7
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 7.9

Μια ευχάριστη open-world περιπέτεια, με συνέχεια για τους φανατικούς των anime.

Γιώργος Τζίτζιφας

NEWS   VIEW ALL

Η επαναφορά κωδικού στο Genshin Impact εκθέτει τους τηλεφωνικούς αριθμούς των παικτών

Παίκτες του Genshin Impact αναφέρουν στο Reddit, ότι ενδέχεται να υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα στην προστασία των προσωπικών τους δεδομένων στο επίσημο site της MiHoYo. Στην σελίδα επαναφοράς ξεχασμένων ...
Posted (10 Nov 2020)

Το Genshin Impact κατάφερε να φτάσει τα 17 εκατομμύρια downloads στα κινητά

To Genshin Impact της εταιρείας ανάπτυξης miHoYo διατίθεται εκτός από τα PC σε iOS και Android. Το νέο free-to-play Action-RPG κατάφερε να κερδίσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε όλες τις πλατφόρμες σε λ...
Posted (13 Oct 2020)

Στο chat του Genshin Impact λογοκρίνονται οι λέξεις "Hong Kong" και "Taiwan"

Το Free-to-play RPG Genshin Impact έχει συζητηθεί ως επί το πλείστο για την ομοιότητά του με το Nintendo's Zelda: Breath Of The Wild από τότε που κυκλοφόρησε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Oι παίκτες ανακάλυψ...
Posted (07 Oct 2020)

Genshin Impact: Ένα RPG εμπνευσμένο από το Zelda: Breath Of The Wild

Η εταιρεία ανάπτυξης, Miyoho, με έδρα την Κίνα ανακοίνωσε ότι το Genshin Impact θα είναι ένα open-world hack-and-slash RPG. Το Genshin Impact έγινε γνωστό πέρυσι όταν αποκαλύφθηκε στην έκθεση ψηφιακώ...
Posted (28 Aug 2020)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Smoses (Level 26) 14/11/2020 14:10
Το είχα παίξει λίγο στο PS4 και μου άρεσε είναι η αλήθεια, μεγάλο πλεονέκτημα το ότι είναι δωρεάν. Ωστόσο, δεν άντεξα την εκνευριστική "βοηθό" και το γεγονός ότι κόλλαγε λόγω του ίντερνετ, ενώ δεν είναι "online".
#2 ashbringer (Level 25) 15/11/2020 16:50
Εξαιρετικό άνιμε game.Μπράβο στον Γιώργο για το review.
Score 7.9
7.55 User Score
(11 votes )
User Reviews 0
Genre: Action RPG
Developer: miHoYo
Publisher: miHoYo
Διάθεση: miHoYo
Players: 1 (2-4 Co-Op)
Requirements: Επεξεργαστής Intel Core i5, μνήμη RAM 8GB, Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GT 1030 2GB, Χώρος στον σκληρό δίσκο 30GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7 SP1 64-bit, Windows 8.1 64-bit ή Windows 10 64-bit
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 28/9/2020
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification