Resident Evil Village

Hot
Ο απόλυτος εφιάλτης ενός πατέρα, σε ένα αφιλόξενο χωριό.

Ο απόλυτος εφιάλτης ενός πατέρα, σε ένα αφιλόξενο χωριό.

Ο απόλυτος εφιάλτης ενός πατέρα, σε ένα αφιλόξενο χωριό.

Η σειρά τρόμου της Capcom έχει περάσει από 40 κύματα στην μεγάλη πορεία της, η οποία φέτος κλείνει τα 25 χρόνια. Οι πρώτοι τρεις τίτλοι Resident Evil βρίσκονται ακόμα και σήμερα στις λίστες με τα καλύτερα Horror games. Η πρώτη όμως μεγάλη αλλαγή ήρθε με το Resident Evil 4, το οποίο εκτός του ότι είναι το παιχνίδι που έκανε γνωστή την κάμερα πάνω από τον ώμο του χαρακτήρα στα video games, άφησε πίσω του και ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του τρόμου που έκανε τόσο αγαπητή την σειρά. Ο τίτλος έλαβε εξαιρετικές κριτικές και έκανε πολύ καλές πωλήσεις, με αποτέλεσμα η Capcom να το πάει ένα βήμα παραπέρα. Το αποτέλεσμα ήταν τα Resident Evil 5 και 6 να μην ανήκουν καν στην κατηγορία Horror και να είναι απλά Action Third-Person Shooters. Και οι δύο αυτοί τίτλοι πούλησαν επίσης πολύ, όμως οι μακροχρόνιοι fans της σειράς δεν ήταν ευχαριστημένοι με την πορεία της ως τότε.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν και οι κυκλοφορίες διάφορων spin-offs και Multiplayer games στο σύμπαν της σειράς, τα οποία ήταν το ένα χειρότερο από το άλλο, όπως το Operation Raccoon City. Για χρόνια η σειρά έδειχνε να έχει πιάσει πάτο, ώσπου το 2017 η Capcom αποφάσισε να ακούσει του fans της σειράς και να την επιστρέψει στις ρίζες της, με το Resident Evil 7: Biohazard. Το Resident Evil 7 αποτέλεσε και την δεύτερη μεγάλη αλλαγή στην σειρά καθώς χρησιμοποιούσε First-Person οπτική. Μπορεί η συγκεκριμένη οπτική να μην τους ενθουσίασε όλους, όμως ο περισσότερος κόσμος συμφώνησε ότι ήταν ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση για την σειρά. Στην συνέχεια ακολούθησαν και τα εξαιρετικά remakes των Resident Evil 2 και Resident Evil 3, αλλά φέτος ο Capcom μας παρουσιάζει το επόμενο κεφάλαιο της σειράς, με το Resident Evil Village. Το Resident Evil Village είναι αριθμητικά το όγδοο κεφάλαιο της βασικής σειράς, στην πραγματικότητα όμως το δέκατο, καθώς υπάρχουν και τα Resident Evil 0 και Code Veronica και αποτελεί άμεση συνέχεια του Resident Evil 7.

resident evil village 1

Η ηρεμία δεν κρατάει για πολύ
Η ιστορία του Resident Evil Village ξεκινάει τρία χρόνια μετά τα γεγονότα του Resident Evil 7. Ως πρωταγωνιστής επιστρέφει ο Ethan Winters, ο οποίος μαζί με την γυναίκα του Mia προσπαθούν να ζήσουν μία ήρεμη και φυσιολογική ζωή και να ξεχάσουν όσα τους συνέβησαν στην Louisiana. Το ζευγάρι έχει επίσης αποκτήσει και μία κόρη, την Rose. Η ήρεμη ζωή τους διακόπτεται απότομα, όταν εισβάλει στο σπίτι τους ο Chris Redfield, ο οποίος, με φαινομενικά κακές προθέσεις, απαγάγει την Rose, μεταξύ άλλων και αναγκάζει τον Ethan να βρεθεί σε ένα χωριό στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας γα να την σώσει.

Ο Ethan θα ανακαλύψει ότι το χωριό είναι εντελώς αφιλόξενο και γεμάτο τέρατα και όλων των ειδών πλάσματα και για να σώσει την κόρη του θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους τέσσερις άρχοντες του χωριού και την αφέντρα τους την Mother Miranda. Η ιστορία είναι πρωτότυπη για τα δεδομένα της σειράς και έχει αρκετές αλλαγές στα σκηνικά και πολλές ανατροπές. Βεβαίως όλα αυτά γίνονται με την τρέλα και υπερβολή που υπάρχει στη σειρά και οι μακροχρόνιοι fans της θα το εκτιμήσουν. Οι χαρακτήρες που θα συναντήσετε είναι αρκετά διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον και κάποιους, όπως τη γνωστή Lady Dimitrescu, θα τους θυμάστε για καιρό. Το να έχετε παίξει τουλάχιστον Resident Evil 7 θεωρείται σχεδόν απαραίτητη προϋπόθεση, όμως το Resident Evil Village απευθύνεται ξεκάθαρα σε όλους τους fans της σειράς, καθώς αποτελεί την άμεση και φυσική συνέχεια της. Στο τέλος μας δίνει και ξεκάθαρα μηνύματα για το μέλλον της σειράς. Σαν σύνολο το Resident Evil Village μας πήρε γύρω στις 10 ώρες για να το ολοκληρώσουμε στο μεσαίο επίπεδο, όμως όπως οι περισσότεροι τίτλοι της σειράς, είναι φτιαγμένο για πολλά playthroughs.

Η First-person οπτική επιστρέφει και έχουμε και πάλι τον έλεγχο του καθημερινού ανθρώπου Ethan. Στο παιχνίδι θα βρείτε τα κλασσικά όπλα, όπως πιστόλι, shotgun, grenade launcher κλπ, όμως ο Ethan δείχνει κάπως πιο έμπειρος και προετοιμασμένος για τις μάχες μετά από όσα πέρασε στο Resident Evil 7. Επιπλέον το Resident Evil Village χρησιμοποιεί τα adaptive triggers του Dualsense και υπάρχουν αντιστάσεις στο κουμπί R2 όταν πυροβολάτε με οποιοδήποτε όπλο. Σαν σύνολο όμως δεν προσφέρει την εμπειρία που προσφέρουν μερικά PS5 exclusives, όπως το Returnal και το Astro’s Playroom. Το gameplay παραμένει σε γενικές γραμμές το ίδιο, με ελάχιστες αλλαγές. Στο χωριό θα κάνετε αρκετή εξερεύνηση χωρίς να υπάρχει ένα μόνο μονοπάτι, όμως θα κάνετε αρκετό backtracking καθώς θα υπάρχουν για παράδειγμα πόρτες για τις οποίες δεν θα έχετε το κλειδί την πρώτη φορά που θα τις δείτε. Γενικώς θα βιώσετε και σκηνικά απόλυτου τρόμου αλλά αρκετής δράσης.

Παρά την περισσότερη ελευθερία δεν μπορεί να βαφτιστεί Open-world. Γύρω από το χωριό βρίσκονται και οι περιοχές, όπου μένουν οι άρχοντές του. Οι περιοχές αυτές είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους, δίνοντας στο χωριό την εικόνα ενός θεματικού πάρκου. Δεν είναι όλες το ίδιο τρομακτικές ή καλοφτιαγμένες, όμως μία συγκεκριμένη έχει ίσως μερικές από τις πιο τρομακτικές στιγμές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Σε κάθε περιοχή θα κάνετε αρκετή εξερεύνηση, ενώ στο τέλος υπάρχει και από ένα boss fight. Ορισμένα bosses δεν έχουν όμως ιδιαίτερη φαντασία, με βάση την προϊστορία της σειράς. Βεβαίως υπάρχουν και αρκετοί εχθροί στο παιχνίδι, όπως λυκάνθρωποι, zombies, βρικολακίνες και άλλοι. Έτσι ένα από τα πιο έντονα προβλήματα του Resident Evil 7, που ήταν η ανύπαρκτη ποικιλία εχθρών, δεν υπάρχει στη νέα έκδοση. 

resident evil village 2

Το A.I. των περισσότερων εχθρών είναι τίμιο χωρίς να είναι κάτι σπουδαίο. Όσο εξερευνάτε θα βρίσκετε πυρομαχικά για τα όπλα σας, healing items, λεφτά, νέα όπλα και αρκετά υλικά για να τα κατασκευάσετε. Επιπλέον σε αρκετά σημεία του χωριού υπάρχει και ένας έμπορος, ο οποίος ακούει στο όνομα Duke και δείχνει να ταξιδεύει με τον ίδιο αστραπιαίο τρόπο που ταξίδευαν οι νάνοι στο God of War. Από τον Duke μπορείτε να αγοράσετε τις περισσότερες προμήθειες που χρειάζεστε, όμως υπάρχουν ήδη αρκετές, διάσπαρτες στο χωριό. Από ένα σημείο και μετά θα υπάρχουν σημάδια θησαυρών στο χάρτη και προαιρετικά θα μπορείτε να τα εξερευνήσετε για να τους αποκτήσετε.

Η πολυαγαπημένη Lady Alcina Dimitrescu αναλαμβάνει στο Resident Evil Village το ρόλο που είχαν οι Nemesis, Mr. X και Jack Baker, στα προηγούμενα Resident Evil. Για ένα διάστημα θα σας ψάχνει και θα σας κυνηγάει μέσα στο κάστρο της και θα πρέπει να της ξεφύγετε. Τα όπλα σας, σε αντίθεση με τους προκάτοχούς της, δεν της κάνουν καμία απολύτως ζημιά και απλώς θα σπαταλήσετε τις σφαίρες σας, ενώ όταν σας βλέπει, βγάζει τα τεράστια μεταλλικά νύχια της, έτοιμη να σας τεμαχίσει. Οπότε αν θέλατε να σας κυνηγήσει, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Όσοι σκεφτόντουσαν να αγοράσουν το Resident Evil Village μόνο για την Lady Dimitrescu, ίσως απογοητευτούν, καθώς αποτελεί απλώς ένα κομμάτι του και όχι το επίκεντρό του. Σίγουρα όμως, δεν είναι ο πιο τρομακτικός stalker που θα συναντήσετε στο παιχνίδι.

resident evil village 3

Εκτός από την ιστορία του Resident Evil Village μπορείτε να παίξετε επίσης το γνωστό στους fans της σειράς The Mercenaries mode, όπου μπορείτε να ολοκληρώσετε διάφορα challenges σε συγκεκριμένους χρόνους με συγκεκριμένα πυρομαχικά, καθώς και το RE: Verse, ένα Multiplayer mode, όπου ελέγχετε διάφορους χαρακτήρες της σειράς και όταν πεθαίνετε, μετατρέπεστε σε Bioweapon, έχοντας έτσι μία δεύτερη ευκαιρία να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς σας. Το RE: Verse όμως δεν θα είναι διαθέσιμο με την κυκλοφορία του Resident Evil Village και θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2021.

Πολύ ρεαλιστικά τερατουργήματα
Τα γραφικά του Resident Evil Village είναι σίγουρα τα καλύτερα που μας έχει προσφέρει η σειρά και ίσως τα καλύτερα που έχουμε δει ποτέ σε Horror game. Η σειρά Resident Evil, ακόμα και στις χειρότερες στιγμές της, πάντα μας προσέφερε από τα πιο καλά γραφικά της κάθε εποχής. Η μηχανή γραφικών RE Engine της Capcom δείχνει να είναι από τις πιο ποιοτικές της βιομηχανίας, καθώς εκτός από φωτορεαλιστικά γραφικά με εξαιρετικούς φωτισμούς στοχεύει και σε υψηλό framerate, ακόμα και στις κονσόλες της προηγούμενης γενιάς. Το Resident Evil Village μπορεί να είναι cross-gen τίτλος, όμως σε ορισμένα σημεία δείχνει περισσότερο next-gen από αρκετά παιχνίδια που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες, Τα περιβάλλοντα έχουν μεγάλη ποικιλία και δεν θα νιώσετε εύκολα ότι κάποιο μέρος το έχετε ξαναδεί, ενώ σε κάθε δωμάτιο ή χώρο υπάρχει αρκετή λεπτομέρεια. Από το αριστοκρατικό κάστρο Dimitrescu, μέχρι και τους χιονισμένους δρόμους του χωριού, όλα τα περιβάλλοντα είναι αρκετά καλοσχεδιασμένα.

resident evil village 4

Οι χαρακτήρες είναι επίσης αρκετά ρεαλιστικοί με πολύ λεπτομέρεια από τα ρούχα τους μέχρι και το δέρμα τους. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Chris Redfield έχει επανασχεδιαστεί από το Resident Evil 7 όπου ήταν αγνώριστός και θυμίσει περισσότερο τον παλιό εαυτό του (ευτυχώς χωρίς τα υπερβολικά μεγάλα μπράτσα). Το lip-synching είναι επίσης αρκετά προσεγμένο. Τα animations των χαρακτήρων είναι επίσης αρκετά καλά όμως στους απλούς εχθρούς ίσως γίνουν λίγο επαναλαμβανόμενα. Ο φωτισμός του Resident Evil Village είναι εξαιρετικός και αποδίδει την ατμόσφαιρα του κάθε χώρου που θα βρεθείτε όπως πρέπει. Λόγω του ray-tracing θα βλέπετε σε αρκετά σημεία ρεαλιστικές αντανακλάσεις του φωτός ακόμα και επάνω στα όπλα που κρατάει ο Ethan. Το παιχνίδι στο PS5 τρέχει στα 60fps χωρίς framedrops, ακόμα και όταν υπάρχουν πολλοί εχθροί ταυτόχρονα στην οθόνη.

Από κάπου ακούγονται τακούνια
Στο τομέα του ήχου έχει γίνει επίσης αρκετά καλή δουλειά. Τα ηχητικά εφέ όπως για παράδειγμα όταν σπάτε κιβώτια είναι όπως πρέπει και τα όπλα έχουν αρκετά ικανοποιητικούς πυροβολισμούς. Το soundtrack είναι στα καλύτερά του όταν βρίσκεστε σε στιγμές που σας κυνηγάει κάποιος stalker και σας εντοπίζει ή τον βλέπετε, όπου μπορεί να γίνει ανατριχιαστικό. Επιπλέον υπάρχει 3D ήχος, πράγμα αρκετά χρήσιμο για να καταλάβετε προς ποια κατεύθυνση βρίσκονται οι εχθροί. Όπως και στο remake του Resident Evil 2 με τον Mr X, έτσι και εδώ θα ακούτε από ποια κατεύθυνση έρχεται η Lady Dimitrescu, αν χρησιμοποιήσετε ακουστικά. Βεβαίως θα ακούτε τον ήχο των τακουνιών της και όχι τις βαριές μπότες του Mr. X.

Οι ηθοποιοί δίνουν από τις πιο καλές ερμηνείες που έχουμε δει στη σειρά, η οποία δεν φημίζεται στον συγκεκριμένο τομέα. Ο Todd Soley και η Katie O’Hagan επιστρέφουν ως Ethan και Mia αντίστοιχα και κάνουν την ίδια καλή δουλειά με βάση το σενάριο που τους δίνεται. Ο Ethan αυτή τη φορά δείχνει να αντιδράει περισσότερο στα γεγονότα που του συμβαίνουν και δεν είναι όσο απαθής ήταν στο Resident Evil 7. Τον ρόλο του Chris Redfield ανέλαβε ο Jeff Schine, τον οποίο έχουμε δει και ως Carlos Oliviera στο remake του Resident Evil 3. Ακόμα και οι ηθοποιοί των κακών παίζουν πειστικά τους ρόλους τους χωρίς να υπερβάλουν. Αυτό ισχύει και για την Jeanette Maus, η οποία έφυγε από τη ζωή την Ιανουάριο και στο παιχνίδι υποδυόταν την Cassandra, μία από τις κόρες της Lady Dimitrescu, καθώς και μερικούς ακόμα NPCs.

resident evil village 5

Αξιόλογη συνέχεια της σειράς
Συνοπτικά το Resident Evil Village μπορεί να μην είναι το πιο τρομακτικό παιχνίδι που θα παίξουμε ποτέ καθώς έχει κάποια σημεία αρκετής δράσης, όμως έχει να προσφέρει και αρκετό τρόμο. Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι fans της σειράς θα μείνουν ευχαριστημένοι με αυτά που έχει να προσφέρει. Αποτελεί ένα πολύ καλό Resident Evil και ας μην φέρνει ιδιαίτερες καινοτομίες. Ο τεχνικός τομέας του είναι εξαιρετικός και το gameplay αρκετά ευχάριστο, ειδικά για όσους αρέσει η First-person οπτική. Επιπλέον συνεχίζει το σερί καλών τίτλων που έχει βγάλει η σειρά τα τελευταία χρόνια και μας αφήνει και αρκετά αισιόδοξους για το μέλλον της. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους fans των Horror games και ιδιαίτερα στους fans της συγκεκριμένης σειράς.

Θετικά:
- Εξαιρετικά γραφικά
- Διασκεδαστικό gameplay
- Ενδιαφέρουσα ιστορία
- Ποικιλία στους χαρακτήρες και στα μέρη που θα εξερευνήσετε
- Η επιστροφή του Mercenaries mode

Αρνητικά:
- Λίγες νέες προσθήκες στο gameplay
- Οριακά ικανοποιητική διάρκεια της ιστορίας

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9
Gameplay: 8
Σενάριο: 8
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 8.3

Η σειρά Resident Evil συνεχίζει ακάθεκτη, ακόμα και μετά από 25 χρόνια.

Ερμής Δερβίσης

NEWS   VIEW ALL

Η Ada Wong προοριζόταν να εμφανιστεί στο Resident Evil Village

Το Resident Evil Village έχει τον Ethan Winters και τον Chris Redfield, ωστόσο η Ada Wong, μια αγαπητή ηρωίδα της σειράς, επρόκειτο να εμφανιστεί και αυτή στο παιχνίδι. Το concept art περιλαμβάνετα...
Posted (08 May 2021)

Το Resident Evil Village σημείωσε ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών στο Steam για την σειρά

Το Resident Evil Village σημείωσε ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών στο Steam για την ομώνυμη σειρά της Capcom. Το νέο First-Person Horror ξεπέρασε τους 100.000 ταυτόχρονους χρήστες και είναι ένατο στο Steam...
Posted (07 May 2021)

Το κάστρο της Lady Dimitrescu στο Resident Evil Village περιείχε αρχικά δεκάδες κόρες της, αντί για τρεις

Το αρχικό σχέδιο του κάστρου Dimitrescu αρχικά περιείχε δεκάδες από της κόρες της Lady Dimitrescu, σύμφωνα με τον Tomonori Takano, art director του Resident Evil Village. Συγκεκριμένα ο Takano δήλωσε...
Posted (07 May 2021)

Παίζουμε το Resident Evil Village

[Αρχική δημοσίευση: 28/1/21] Η Capcom ανακοίνωσε το Resident Evil: Village και επίσημα, ενώ διέθεσε το demo αποκλειστικά για τους κατόχους PS5. Στα άλλα format, το demo θα κυκλοφορήσει μέσα στην άνο...
Posted (05 May 2021)

Το Resident Evil Village δεν θα είναι συνεχώς το ίδιο τρομακτικό με το Resident Evil 7

Ο παραγωγός του Resident Evil Village, Tsuyoshi Kanda, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Axios Gaming, ότι ένα πολύ κοινό παράπονο που άκουσε η Capcom για το Resident Evil 7, ήταν ότι ο τίτλος ήταν υπερβολ...
Posted (05 May 2021)

Mod μετατρέπει την Lady Dimitrescu του Resident Evil Village στον Thomas το τρενάκι

Ο modder Barney the Dinosaur δημιούργησε το mod Count Theodora για το demo του Resident Evil Village, όπου αντικαθιστά το πρόσωπο της Lady Dimitrescu με τον Thomas το τρενάκι. Το συγκεκριμένο mod χρε...
Posted (05 May 2021)

Resident Evil: Village demo

[Αρχική δημοσίευση: 22/1/21] Κατά την διάρκεια του Resident Evil Showcase,η Capcom ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, το demo του Resident Evil Village. Το demo, το οποίο έχει τίτλο Maiden θα έχει ξεχωριστό π...
Posted (03 May 2021)

Η Capcom έφτιαξε μια life size πετσέτα 3 μέτρων της Lady Dimitrescu από το Resident Evil: Village

Στην Ιαπωνία, η Capcom συνεχίζει να προωθεί το Resident Evil: Village μέσω της Lady Dimitrescu, καθώς τώρα παρουσίασε μία πετσέτα με το πολυσυζητημένο θηλυκό βαμπίρ, μεγέθους τριών μέτρων. Για λόγους...
Posted (25 Apr 2021)

Resident Evil Village Showcases

[Αρχική δημοσίευση: 14/1/21 - Livestream με νέες πληροφορίες] Η Capcom θα διοργανώσει ένα livestream για το Resident Evil: Village στις 21 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας. Σε αυ...
Posted (15 Apr 2021)

Resident Evil Village gameplay video

[Αρχική δημοσίευση: 11/11/20] Η Sony στην διαδικασία προώθησης του PS5 δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο η τενίστρια Naomi Osaka δοκιμάζει την καινούργια κονσόλα και κάποιους από τους τίτλους τη...
Posted (15 Apr 2021)

Φήμη: Τo Resident Evil Village θα έχει bonus mode με τυχαία τοποθέτηση των αντικειμένων και των εχθρών

Σύμφωνα με νέα φήμη γύρω από το Resident Evil Village, το επερχόμενο Horror της Konami θα συμπεριλαμβάνει ένα επιπλέον mode το οποίο θα μπορούν να ξεκλειδώσουν οι παίκτες μόλις ολοκληρώσουν το main ca...
Posted (13 Apr 2021)

Η Capcom ανακοίνωσε το μέγεθος παπουτσιού της Lady Dimitrescu από το Resident Evil Village

Η Capcom έχει συγκεντρώσει αρκετό ντόρο γύρω από το όνομα της Lady Dimitrescu, ενός εκ των bosses που θα αντιμετωπίσετε στο Resident Evil Village. Η Lady Dimitrescu έχει ύψος 2.89μ. όπως έχει ήδη δηλ...
Posted (11 Apr 2021)

Resident Evil Village

[Αρχική δημοσίευση: 12/6/20] Η Capcom ανακοίνωσε το νέο Resident Evil στο PS5 online event. Το Resident Evil Village (αντί για Resident Evil 8, όπως το αναμέναμε έως τώρα) θα ακολουθήσει το μο...
Posted (09 Apr 2021)

Resident Evil Village: Οι απαιτήσεις στα PC

Η Capcom ανακοίνωσε μέσω της Ιαπωνικής της σελίδας, τις απαιτήσεις που θα έχει το Resident Evil Village στα PC. Στην δημοσίευση αναφέρεται ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα fps και πως ακόμα και στα PC ...
Posted (22 Mar 2021)

Ψεύτικο email περιέχει πρόσκληση για δοκιμή της early access του Resident Evil Village

Η Capcom προειδοποιεί για ένα ψεύτικο mail το οποίο προσκαλεί τον κόσμο να δοκιμάσει την Early Access του Resident Evil Village. Η Ιαπωνική εταιρεία δήλωσε ότι το μήνυμα δεν έχει αποσταλθεί από κανέν...
Posted (10 Mar 2021)

Οι εκδόσεις του Resident Evil Village που θα κυκλοφορήσουν στην Ιαπωνία δεν θα περιέχουν αποκεφαλισμούς

Η Capcom ανακοίνωσε ότι η έκδοση του επερχόμενου Resident Evil Village που θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία δεν περιέχει θα αποκεφαλισμούς και θα δείχνει λιγότερο αίμα.
...
Posted (08 Mar 2021)

Το Resident Evil Village έχει εμπνευστεί αρκετά από το Resident Evil 4

Σε συνέντευξή του με το PlayStation Magazine, ο παραγωγός της σειράς Resident Evil, Peter Fabiano, o οποίος εμφανίστηκε στο Resident Evil 7, ως ο αδικοχαμένος παρουσιαστής Peter Walken, δήλωσε μεταξύ ...
Posted (15 Feb 2021)

Resident Evil Village art director: "Δεν περιμέναμε να αντιδράσετε έτσι για την Lady Dimitrescu"

Όλος ο κόσμος, είτε παίζει games είτε όχι, έχει τρελαθεί με την τεράστια Lady Dimitrescu που έχει ύψος 2,9 μέτρα, αλλά ο art director του Resident Evil Village, Tomonori Takano, δε καταλαβαίνει γιατί ...
Posted (11 Feb 2021)

Η Lady Dimitrescu του Resident Evil Village είναι βασισμένη στην Morticia Addams και άλλες μοχθηρές γυναίκες

Ο Tomonori Takano, Art director του Resident Evil Village, δήλωσε ποια ήταν η έμπνευσή του για την δημιουργία της 2.89μ. Lady Dimitrescu. Ο Takano είπε ότι η ομάδα του αρχικά δημιούργησε concept art ...
Posted (10 Feb 2021)

Resident Evil: Village: Πληροφορίες για το σενάριο και τον χάρτη

[Αρχική Δημοσίευση 4/2/21] Ο λογαριασμός του Resident Evil Village στο Twitter ανεβάζει κρυπτογραφημένες πληροφορίες για την ιστορία για όποιους μπορούν να τις αποκρυπτογραφήσουν. Με διαφορά μίας εβδ...
Posted (04 Feb 2021)

Capcom: "Η Lady Dimitrescu είναι 2.89"

[Αρχική δημοσίευση: 23/1/21] Μετά την επίσημη αποκάλυψη του Resident Evil: Village από την Capcom, πολλοί θα αναρωτιέστε πόσο ύψος έχει η Lady Dimitrescu, που θα αποτελέσει εχθρό σας στο παιχνίδι. Το...
Posted (02 Feb 2021)

"Έφυγε" η Jeanette Maus, voice actress του Resident Evil

[Αρχική Δημοσίευση: 28/1/21] Η ηθοποιός Jeanette Maus, η οποία υποδύεται διάφορους χαρακτήρες στο επερχόμενο Resident Evil Village, έφυγε από την ζωή. Η Maus έδινε μάχη με τον καρκίνο του εντέρου εδώ ...
Posted (01 Feb 2021)

Η ακριβή Collector’s Edition του Resident Evil Village περιλαμβάνει το παλτό του Chris Redfield

Η ακριβή Collector’s Edition του επερχόμενου Resident Evil Village θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το παλτό του Chris Redfield, έναντι της τιμής των 1.800 δολαρίων. Η παραπάνω τιμή ενδέχεται να αυξη...
Posted (25 Jan 2021)

Resident Evil Village Collector's Editions

Κατά την διάρκεια του αποψινού Resident Evil: Village Showcase, η Capcom πέρα από το πρώτο gameplay video και τις πρώτες πληροφορίες του Resident Evil: Village, παρουσίασε και τις συλλεκτικές εκδόσεις...
Posted (21 Jan 2021)

Resident Evil Village: Περίοδος κυκλοφορίας

Η πρόσφατη επίθεση στους servers της Capcom, στην οποία κλάπηκαν αρχεία μεγέθους 1TB έφερε στην δημοσιότητα, σημαντικά νέα για τις επερχόμενες κυκλοφορίες της εταιρείας.   Τις συγκεκριμένες πληροφορ...
Posted (18 Nov 2020)

Το Resident Evil Village θα αξιοποιεί τις δυνατότητες του Dualsense

Η περιγραφή του Resident Evil Village στο Playstation Store εμπλουτίστηκε με νέες λεπτομέρειες και λέει ότι το επερχόμενο survival horror game θα χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του Dualsense όπως και το...
Posted (03 Nov 2020)

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.0(1)
To write a review please register or
Άξιο συνέχειας προηγούμενων τίτλων.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.0
Το Resident Evil Village είναι ο απόγονος του αρδόδοξου 7 το οποίο λίγο η πολύ όλοι οι funs της σειράς το λιώσαν. Αρχικά το παιχνίδι χωρίς να χάσει χρόνο, μας δείχνει κατα πόσο οι προταγονιστές μας Ethan και Mia ξεπέρασαν τον εφιάλτη που έζησαν και έπιτα ξεκινάει η περιπέτια με μια έκπληξη και ανατροπή.
Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι καθαρά σε σημείο να ξέρεις που είσαι και που πάς χωρίς να έχει κάτι επιπλέον. Τα ωραία όμως ξεκινάνε απο δώ. Το περιβάλλον και η τοποθεσία των αντιπάλων σου είναι στιχισμένα με τέτοιο τρόπο που θα σου δώσει την αγωνία απο που θα σου έρθουν ειδικά στο πρώτο run. 
Όπως και στο προηγούμενο Resident Evil έτσι και εδώ η κάμερα είναι πρώτου προσόπου με έναν βολικό χειρισμό τον οποίο μπορεί να συνιθήσει και κάποιος που δν έχει αυτο του είδος παιχνίδια. Το μενού είναι ίδιο με το 7 όσον αφορά τα shortcuts. Το inventory όμως καθώς και ο τρόπος στον οποίο βελτιώνεις τις επιλογές σου ακολουθεί την συνταγή του Resident Evil 4 δηλαδή έχεις έναν Merchant που σιγά σιγά σε κάνει Θεό. Η γκάμα των όπλων είναι μεγάλη με αρκετό customization για πειραματισμούς.

Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 Kadaz (Level 19) 09/05/2021 00:25
Σε άλλες σειρες resident evil προσπαθούσαμε να κρυφτούμε απο Mr x και Nemesis. Εδώ, παίζει να θέλουμε να μας βρει η Lady και η παρέα της :P
#2 +1 apovag (Level 13) 10/05/2021 09:39
Σκηνικό τρόμου όπως έπρεπε να είναι. Έχω παίξει τα demo και θα το αγοράσω σύντομα. Τελικά η Lady Dimitrescu οπως εχω δει είναι απλά...ένα boss και μέχρι εκεί. Αλλα πραγματα αξίζουν.
Πολύ καλό review!
#3 +2 AntonKos (Level 17) 10/05/2021 11:17
Τελικά στο Resident Evil πάει καλύτερα η κάμερα πρώτου προσώπου έτσι για περισσότερο τρόμο ρε αδερφέ. Όπως η σειρά πήρε τα πάνω της με το Resident Evil 7 και άρεσε στον κόσμο έτσι το συνεχίζουν και τώρα. Θα το αγοράσω με την πρώτη ευκαιρία.
#4 +1 BigGreekGamer (Level 31) 10/05/2021 18:08
Μετά το Resident Evil 7 που έπαιξα (ήταν το πρώτο μου της σειράς) μου φάνηκε πάρα πολύ ωραίο. Σίγουρα θα το αποκτήσω κάποια στιγμή αλλά βρίσκομαι σε δίλλημα γιατί αν όλα πάνε καλά τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο λογικά θα έχω PS5. Σίγουρα θα το δοκιμάσω και εκεί. Όσον αφορά το review του Ερμή το βρίσκω πολύ καλογραμμένο και με έβαλε στο κλίμα του game.
#5 +1 vampirion78 (Level 2) 24/05/2021 01:01
Το τερματισα προσφατα σε PS5, αν κ αρχικα ενιωσα πως δεν με ενθουσιαζει στη πορεια κερδισε το ενδιαφερον μου, ειναι ενας πολυ καλος συνδιασμος action shooter με horror στοιχεια, θα μπορουσε φυσικα να ειναι κ καλυτερο αλλα εμενα δεν με κανε να κλαιω τα λεφτα μου, ειναι ευχαριστο παρολη τη darkιλα. υποθετω πως η τροπη της ιστοριας/gamepl ay δεν αρεσε σε καποιους σκληροπυρινικου ς φαν της σειρας , αλλα για το μεσο gamer ειναι λουκουμακι, 8/10 ειναι οντως πολυ αντικειμενικο Eρμη, αψογο review!
#6 panagis13 (Level 4) 25/05/2021 14:26
φιλε δεν θα μπω σε σχολιο για το game μια και δν το χω παιξει ακομη για να χω προσωπικη αποψη αλλα σοβαρα τωρα οριακα ικανοποιητικη διακρεια και αντοχη 7,5 ; ειναι απαραδεκτη η διαρκεια απο παιχνδιι που θελει να λεγεται ΑΑΑ. το παιχνιδι εχω διαβασει reviews και εχω δει youtubers που το τερματησαν σε 8 ωρες χωρις να πηγαινουν για speedrun! ολοι κλεινουν οτι για εναν casual gamer εινια περιπου 10 ωρες η 12 ωρες αν καποιος ψαξει πολυ. Για ενα παιχνιδι που κοστιζει 70€ στις κονσολες νεας γενιας και 60€ στης προηγουμενης δεν ειναι απλα απαραδεκτη η διαρκεια αλλα ειναι καθαρα ληστρικη απεναντι σε αυτον που θα δωσει αυτα τα χρηματα. οταν στα ιδια λευτα εδινε η rockstar το red dead redemtion 2 με 60 (!!) ωρες διαρκεια η 35 ωρες να δεν κανεις τα side quest , οταν στα ιδια λευτα εδινε η naughty dog uncharted 4 και the last of us 2! 10 ωρεςειναι διαρκεια για indie game. 8 με 10 ωρες ειχε το plague tale: innocence και το hellblade senua's sacrifice που ηταν indie games και ειχαν και καταπληκτικα γραφικα , σεναρια , μηχανικες και η capcom δινιε ενα παιχνιδι που δεν προσφερει τιποτα καινουριο και που υποτιθεται ειναι απο τις μεγαλυτερες κυκλοφοριες του 2021 και κραταει με το ζορι 12 ωρες. η διαρκεια του RE village το καθιστα ξεκαθαρα μη ΑΑΑ τιτλο και κανονικα θα επρεπε ολοι οι reviwers και οι youtubers να κραξετε ασχημα την capcom.
#7 Blood King (Level 25) 01/06/2021 12:36
Βλέποντας τον Ερμή να το προχωρά live και διαβάζοντας το review, δρομολόγησα τον τερματισμό του RE 7 γιατί πρέπει να ασχοληθώ με το νέο σκοτεινό έπος το συντομότερο!!
Score 8.3
8.38 User Score
(13 votes )
User Reviews 8
Genre: Survival Horror
Developer: Capcom
Publisher: Capcom
Διάθεση: Market24.gr (211-4114050)
Players: 1
Requirements: 8GB RAM, Επεξεργαστής: Intel Core i5-7500 ή AMD Ryzen 3 1200, Κάρτα Γραφικών: Nvidia GeForce GTX 1050 Ti ή AMD Radeon RX, Χώρος στον σκληρό δίσκο: 28GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Release Date: 7/5/21
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Prince of Persia   (8.7)
3
Crusader Kings III   (8.6)
4
Grandia II   (8.6)
7
F1 2021   (8.4)
9
Test Drive Le Mans   (8.3)
10
Monster Train   (8.3)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Dead by Daylight   (7.0)
3.
4.
Gran Turismo Sport   (8.0)
8.
F1 2020   (7.5)
9.
Cyber Shadow   (8.0)
10.
Notification