Dark Souls 3: Build Guidelines

Hot
Dark Souls 3: Build Guidelines

Dark Souls 3: Build Guidelines

Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης.

Το πολυαναμενόμενο Dark Souls 3 της From Software κυκλοφόρησε πρόσφατα και φαίνεται ήδη να είναι η δημοφιλέστερη κυκλοφορία της σειράς. Κέρδισε τις εντυπώσεις των παλιών οπαδών του είδους και προσέλκυσε πολλούς νέους. Η βασική φόρμουλα όμως παραμένει η ίδια: δύσκολοι εχθροί, κίνδυνος που παραμονεύει σε κάθε γωνία και απαιτητικά bosses από τα οποία μπορείτε να περιμένετε να πεθάνετε αρκετές φορές.

Άλλο ένα μέρος που δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα είναι τα στατιστικά του χαρακτήρα σας. Το σύστημα χρησιμοποιεί 9 stats τα οποία μπορούν να φτάσουν μέχρι το επίπεδο 99, καθιστώντας τη διαμόρφωση του κάθε build μια πρόκληση, ειδικά για νέους παίκτες. Ευτυχώς, σε αυτό το άρθρο θα λυθούν όλες σας οι απορίες για να φτιάξετε το χαρακτήρα σας όπως ακριβώς τον θέλετε ώστε να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε στα πιο ενδιαφέροντα σημεία του παιχνιδιού, όπως είναι οι μάχες, χωρίς να ανησυχείτε αν ο τριακοστός πρώτος πόντος που προσθέσατε στο vigor ήταν σωστή επιλογή.

Dark-Souls-3-Character-Creation-Cleric

Γενικές παρατηρήσεις:
- Το αρχικό class που διαλέγετε έχει μικρή σημασία για το build σας και επηρεάζει κυρίως το πολύ αρχικό κομμάτι του παιχνιδιού. Οι διαφορές είναι κυρίως στον εξοπλισμό του class καθώς μπορείτε να βάλετε πόντους όπου επιθυμείτε και να κάνετε π.χ. τον warrior να χρησιμοποιεί αποκλειστικά μαγεία. Προτείνουμε τον knight διότι είναι πολύ δυνατός στο ξεκίνημα, ενώ παράλληλα είναι και εξαιρετική βάση για τα περισσότερα builds λόγω του χαμηλού faith, intelligence και attunement καταλήγοντας σε λιγότερους χαμένους πόντους

- Μπορείτε να κάνετε respec το χαρακτήρα 5 φορές ανά playthrough. Αυτό σημαίνει 5 φορές στο new game, 5 στο new game plus etc και γίνεται προσφέροντας Pale Tongues στη Rozaria, Mother of Rebirth.

- Στα περισσότερα stats το hardcap (εκεί που σταματούν να δίνουν όφελος) βρίσκεται στο 99 αλλά το softcap (Το ρεαλιστικό σημείο που δίνει αξιοπρεπές όφελος για τους πόντους) είναι στο 40. Εξαίρεση είναι τo intelligence και το faith, τα οποία φτάνουν μέχρι το 60 softcap ).

- Το πιο δημοφιλές SL (Soul Level) για PVP τη στιγμή που γράφεται το άρθρο είναι 120. Η φόρμουλα που χρησιμοποιεί το Dark Souls 3 για matchmaking είναι 10 levels +10% διαφορά από τον host. Αυτό σημάινει ότι το SL 120 έχει αντιπάλους απο 100 μέχρι 140 SL. Οπότε αν το build σας θέλει μερικους πόντους ακόμα, δε χάθηκε ο κόσμος, και το 130 είναι αρκετά ασφαλές.

- Fashion Souls! Φορέστε οποιαδήποτε πανοπλία η συνδυασμό θέλετε για να δείχνετε ωραίοι. Απλά φροντίστε να βρίσκεστε κάτω απο 70% carry capacity.

Stats-screen-ds3

Κοινά stats:
Vigor: Καθορίζει τα hit points του χαρακτήρα σας και προσθέτει και λίγο σε όλες του τις άμυνες. 

Προτείνεται: στο 27 για 1000 hp συνολικά, σε όλα τα builds. Αν ο σκοπός σας είναι το PVP μπορείτε να επενδύσετε εδώ κάποιους έξτρα πόντους.

Endurance: Επηρεάζει το μέγεθος του stamina bar σας. Καλό για τα builds που κύριος στόχος τους είναι να επιτίθενται από κοντά με melee όπλα. Περισσότερο stamina σημαίνει περισσότερα χτυπήματα και rolls. Επιπλέον βελτιώνει και ελαφρώς το lightning resistance.

Προτείνεται: στο 40 για melee/quality χαρακτήρες, αλλά εξαρτάται με πόσο νιώθει άνετα ο εκάστοτε παίκτης.

Αttunement: Καθορίζει τα Focus Points που είναι το mana του παιχνιδιού καθώς και τα attunement slots. Χρήσιμο μονάχα σε όσους θέλουν να χρησιμοποιούν spells, καθώς τα weapon arts καταναλώνουν ελάχιστο Focus.

Προτείνεται: στο 14-18-24-30, τα σημεία στα οποία παίρνετε 2-3-4-5 attunement slots αντίστοιχα ή στο αρχικό νούμερο για τους υπόλοιπους.

Vitality: Προσδιορίζει το carrying capacity και προσθέτει λίγο στο physical resistance. Σπάνια αφιερώνονται πόντοι εδώ εκτός αν θέλετε να φορέσετε συγκεκριμένη πανοπλία που είναι εξαιρετικά βαριά. Σε κάθε περίπτωση μείνετε κάτω από 70%, διότι αν το περάσετε θα κάνετε heavy rolls τα οποία κάνουν το dodging απίστευτα πιο δύσκολο.

Προτείνεται: Δεν προτείνεται καθώς υπάρχουν δαχτυλίδια (Havel's , Favor) που ανεβάζουν το carrying capacity χωρίς να χαραμίζουν πόντους.

Luck: Επηρεάζει τη πιθανότητα να βρείτε αντικείμενα όταν σκοτώνετε εχθρούς και ανεβάζει το damage από bleed και poison.

Προτείνεται: Μόνο στο Luck build.

Τα Builds:
Quality: Το quality είναι το πιο γνωστό και βασικό build στη σειρά Dark Souls. Ανεβάζει Str-Dex-Endurance και το κύριο του ατού είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα περισσότερα όπλα στο παιχνίδι. Είναι ο ορισμός του πολεμιστή.

Προτείνεται: 40 σε Strength, Dexterity.
Ενδιαφέροντα όπλα: Όλα!
Infusions: Refined.

ds3-quality

Buff Builds: Μια παραλλαγή του quality με μια μικρή αλλαγή. Αντί να ανεβάσει και Str και Dex διαλέγει το ένα από τα δύο και χρησιμοποιεί μαγεία για να κάνει τις επιθέσεις του πιο δυνατές θυσιάζοντας όμως ποικιλία όπλων.

Προτείνεται:40 Str ή Dex και 30-40 Ιnt ή Faith και τουλάχιστον 14 attunement.
Ενδιαφέροντα όπλα: Ομοίως με το quality, Saint's Talisman / Yorska's Chime για miracle buffs, Court Sorcerer's Staff για magic buffs.
Spells: Lightning Blade, Darkmoon Blade, Magic Crystal Weapon.

ds3-buff

Luck: Η νέα μόδα στο Dark Souls 3. Το build αυτό βασίζεται στο υψηλό luck για να ανεβάσει τη ζημιά που κάνουν τα bleed effects. Σκοπός του να κάνει πολλές επιθέσεις για να ενεργοποιήσει bleed το οποίο κάνει ποσοστιαίο damage. Απαραίτητο να ακολουθήσετε το questline του Yoel of Londor. Με max level hollowing το κάθε hollow infused όπλο που κρατάτε δίνει +5 Luck φτάνοντας σας στο softcap των 40.

Προτείνεται: 30 Luck (ή 35 αν διαλέξετε το Anri's Straight Sword σαν κύριο όπλο σας), 18 Strength, 40 Dexterity.
Ενδιαφέροντα όπλα: Warden Twinblades, Carthus Curved Greatsword, Anri's Straightblade, οτιδήποτε είναι infusable και έχει bleed. Manikin Claws ή Caestus για το αριστερό σας χέρι.
Infusions: Hollow στα όπλα και των δυο χεριών.
Consumables: Carthus Rouge απαραίτητα.

ds3-luck

Magic Build: Πρόκειται για τον κλασσικό μάγο. Προσοχή είναι αρκετά αδύναμος στην αρχή του παιχνιδιού και έχει υψηλότερες απαιτήσεις από τα υπόλοιπα build.

Προτείνεται: 60 Intelligence, 30 Attunement.
Ενδιαφέροντα όπλα: Scholar's Candlestick στο αριστερό, Court Sorcerer's Staff ή Sage's Crystal Staff στο δεξί, Moonlight Greatsword.
Ιnfusions: Raw. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε όπλα συμπεριλάβετε το Crystal Magic Weapon στα spells σας.
Spells: Crystal Soul Spear, Crystal Magic Weapon, Farron Flashsword, Farron Dart, Homing Crystal Soulmass.
Rings: Young Dragon Ring, Bellowing Dragoncrest Ring, Sage Ring, Magic Clutch Ring.

ds3-magic

Faith Build: Ομοίως με τον μάγο πρόκειται για δύσκολο build ειδικά για την αρχή του παιχνιδιού. Χρειάζεται τουλάχιστον ένα playthrough για να φτάσει τη πλήρη δυναμή του καθώς το βασικό spell φτιάχνεται από την ψυχή του τελευταίου boss.

Προτείνεται: 60 Faith, 30 Attunement.
Ενδιαφέροντα όπλα: Lothric Knight Sword, Dark Sword, Dragonslayer weapons με προσωπικό αγαπημένο το Dragonslayer Sword Spear. Yorshka's Chime. 
Infusions: Lightning ή Raw, μη ξεχάσετε να "buffάρετε" με Lightning Blade.
Spells: Sunlight Spear, Tears of Denial, Lightning Blade, Sacred Oath/Deep Protection, Sunlight Stake, Wrath of Gods.
Rings: Morne's Ring, Ring of the Sun's First Born, Lightning Clutch Ring, Sage Ring/Crown Dusk Ring.

ds3-faith

Pyromancy Build: Το pyromancy στο Dark Souls 3 εξαρτάται από το επίπεδο του Pyromancy Flame σας καθώς και από και το Intelligence και το Faith. Ευτυχώς δεν είναι τόσο αδύναμο νωρίς όσο τα δυο προηγούμενα builds.

Προτείνεται: 40 Intelligence, 40 Faith, 30 Attunement.
Ενδιαφέροντα όπλα: Οτιδήποτε μπορεί να γίνει infused, Pyromancy Flame (πρώτη προτεραιότητα για αναβάθμιση), Witch’s Locks.
Infusions: Raw, buff με Carthus Flame Arc.
Spells: Iron Flesh, Carthus Flame Arc, Sacred Flame, Fire Whip, Chaos Bed Vestiges, Great Chaos Fire Orb, Fire Surge.
Rings: Sage Ring, Witch's Ring, Great Swamp Ring.

BONUS: Το συγκεκριμένο build μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα spell του παιχνιδιού αν και όχι αναγκαστικά με την ίδια αποτελεσματικότητα με ένα pure Faith ή Intelligence build.
Χρησιμοποιήστε αντί για το Flame:
Sunless Talisman για Dark Miracles (Για όσους έχουν πρόβλημα με ένα boss με δυο σπαθιά που στριφογυρνάει – όλοι ξέρουμε για ποιο μιλάμε - δοκιμάστε το Dorhy's Gnawing).
Ιzalith Staff για Dark Sorceries.
Crystal Chime για Magic/Lightning spells.

ds3-pyro

Mε βάση αυτό τον οδηγό μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας build διαλέγοντας τα στοιχεία που σας αρέσουν περισσότερο. Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε τώρα που γνωρίζετε τα βασικά. Μπορείτε να επιτύχετε με οποιοδήποτε συνδυασμό σας περάσει από το μυαλό. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και απολαύστε το παιχνίδι.

Ελπίζουμε ο εν λόγω οδηγός να σας βοήθησε. Καλή τύχη στον βασίλειο του Lothric! Praise the Sun!

Διαβάστε το review του Dark Souls 3 από τον Παντελή Δασκαλέλο και μοιραστείτε το δικό σας build στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 ashbringer (Level 25) 01/06/2016 15:40
Πολύ αναλυτικός οδηγός ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τον συγκεκριμένο επικό τίτλο.
Notification