YouTube: Κόβονται οι διαφημίσεις στα μικρά κανάλια

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
1
YouTube: Κόβονται οι διαφημίσεις στα μικρά κανάλια

YouTube: Κόβονται οι διαφημίσεις στα μικρά κανάλια

1.000 subscribers και 4.000 ώρες προβολής σε 12 μήνες. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 6/12/17] Το YouTube ανακοίνωσε αλλαγές που αφορούν τις διαφημίσεις στα βίντεο οι οποίες θα επηρεάσουν το monetization.

Το δημοφιλές site αναπαραγωγής βίντεο αποφάσισε να επιφέρει πιο αυστηρούς κανόνες που αφορούν το monetization. Με αυτόν τον τρόπο, το YouTube θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του advertising αποφασίζοντας ουσιαστικά ποια κανάλια και ποια βίντεο θα περιλαμβάνουν διαφημίσεις και monetization. Οι νέοι κανόνες αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα σε όλα τα κανάλια και ειδικότερα στα μικρότερα.

Όπως θυμάστε, μέσω του Content ID το YouTube έκοβε το monetization σε βίντεο που πιθανόν να περιείχαν οπτικοακουστικό περιεχόμενο που ανήκε σε κάποια εταιρεία. Οι YouTubers τότε έπρεπε να αποστείλουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι publishers είχαν παραχωρήσει τα δικαιώματα χρήσης των πνευματικών δικαιωμάτων στα εν λόγω κανάλια, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να βλέπουν τα βίντεό τους κόβονται από το monetization.

Τους προηγούμενους μήνες το YouTube αποφάσισε να κόβει τις διαφημίσεις και να απενεργοποιεί το monetization με το έτσι θέλω, ειδικά σε βίντεο που περιείχαν βία. Με αυτόν τον τρόπο, η πλειοψηφία των gaming καναλιών είδαν τεράστια μείωση στα έσοδά τους από το YouTube, με το τελευταίο να δέχεται μεγάλο κράξιμο από τους YouTubers σε ένα γεγονός που έμεινε στην ιστορία ως το πρώτο adpocalypse. Μετά τις αντιδράσεις των χρηστών, το YouTube αποφάσισε να προχωρήσει σε πλήρη monetization στα συγκεκριμένα βίντεο, παρόλα αυτά οι νέες αλλαγές θα φέρουν στο προσκήνιο ξανά το ίδιο πρόβλημα.

Όπως ανακοίνωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube Σούζαν Γουοτζίσκι, θα υπάρξουν νέοι κανόνες που αφορούν το monetization και τις διαφημίσεις με σκοπό να δημιουργηθεί ένας πιο ασφαλής χώρος για τους διαφημιστές και τους δημιουργούς. Η Γουοτζίσκι ανέφερε χαρακτηριστικά: "Σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε αυστηρότερα κριτήρια για να εξασφαλίσουμε ότι οι διαφημίσεις προβάλονται μόνο όπου πρέπει. Αυτό θα βοηθήσει τους δημιουργούς να έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα στα έσοδά τους. Είναι σημαντικό να υπάρχει σωστή διαχείριση τόσο για τους διαφημιζόμενους, όσο και για τους δημιουργούς".

Στόχος του YouTube είναι -όπως αναφέρει η ανακοίνωση- να προστατέψουν τους διαφημιστές από ακατάλληλο περιεχόμενο ώστε οι διαφημίσεις τους να εμφανίζονται σε βίντεο που δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στην εικόνα των εταιρειών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το YouTube θα έχει τον απόλυτο έλεγχο στις διαφημίσεις και θα αποφασίζει εάν το κανάλι και τα βίντεό σας είναι κατάλληλα ώστε να υπάρχουν σε αυτά διαφημίσεις. Οι αντιδράσεις των YouTubers μετά την ανακοίνωση είναι ιδιαίτερα αρνητικές και μένει να δούμε πώς το YouTube θα καταφέρει να εφαρμόσεις τους νέους κανόνες δίχως να τιμωρεί τους δημιουργούς βίντεο.

[UPDATE: 23/1/18 - Σταματάει το monetization στα μικρά κανάλια] Όπως μας ενημερώσατε πριν από μερικές ημέρες, όσοι διαθέτετε YouTube κανάλι λάβατε email από την Google που αναφέρει ότι το monetization στο κανάλι σας σταματάει από τις 20 Φεβρουαρίου. Το νέο μέτρο της Google επηρεάζει όλα τα μικρά κανάλια, δηλαδή την συντριπτική πλειοψηφία των καναλιών.

Συγκεκριμένα, η Google ζητάει μέσω email τα παρακάτω:
- 1.000 subscribers.
- 4.000 ώρες χρόνο παρακολούθησης μέσα σε 12 μήνες.

Από τις 20 Φεβρουαρίου και έπειτα, μόνο τα μεγαλύτερα κανάλια του YouTube θα μπορέσουν να έχουν έσοδα, σε αντίθεση με τα μικρότερα κανάλια που δεν καλύπτουν τα παραπάνω κριτήρια και δεν θα μπορούν να έχουν έσοδα. Η πολιτική αυτή της Google αρχίζει να έρχεται στα μέτρα του Twitch, ενώ παράλληλα θυμίζουμε ότι η σκέψη για subscribe button επί πληρωμή (όπως αυτό του Twitch) που είχε υπάρξει πριν ενάμιση χρόνο, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Όσα κανάλια θέλετε να έχετε έσοδα από τα βίντεό σας θα πρέπει να τηρήσετε τις παραπάνω απαιτήσεις εντός 30 ημερών.

 

Εσείς πώς βλέπετε τις συγκεκριμένες αλλαγές; Συζητήστε εκτενώς για το YouTube στο σχετικό forum topic. Δείτε ακόμη τα 10 δημοφιλέστερα gaming trailers για το 2017.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 07/12/2017 11:52
Μια απόφαση η οποία δεν θα βοηθήσει τα μικρά κανάλια.
#2 Efane (Level 24) 23/01/2018 21:25
Είναι ένας ανταγωνισμός που οι δυνατοί θα μείνουν. Δεν μπορώ να εκφράσω πλήρη άποψη καθώς εάν ήμουν "καναλαρχης" θα είχα διαφορετική θέση απο αυτη του θεατη. Η αλήθεια όμως να λέγεται, υπάρχουν κανάλια χωρίς να προσφέρουν κάτι, κυρίως στο εξωτερικό!
Notification