PlayCanvas engine

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
2
PlayCanvas engine

PlayCanvas engine

WebGL game engine με... ελληνικό χρώμα.

Η PlayCanvas είναι μια ισχυρή WebGL game engine σχεδιασμένη από την αρχή για το web. Με πολύ μικρό download size και advanced features, τρέχει σε όλες τις σύγχρονες desktop και mobile συσκευές που υποστηρίζουν WebGL. Με το Flash να εξαφανίζεται σιγά σιγά από το web, η PlayCanvas έχει στόχο να το αντικαταστήσει, παρέχοντας advanced browser tools για τη δημιουργία interactive 3D και 2D content, στηριζόμενη σε σύγχρονες τεχνολογίες. Η μηχανή είναι γραμμένη σε JavaScript και είναι open source στο Github.

Επίσης στο επίσημο site μπορείτε να βρείτε τον ισχυρό PlayCanvas Editor που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε περιεχόμενο γρήγορα και εύκολα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τον browser. Ο PlayCanvas Editor είναι collaborative που σημαίνει ότι μπορούν να δουλεύουν μαζί όλα τα μέλη μιας ομάδας στην ίδια σκηνή σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί κανείς να τον παρομοιάσει σαν συνδυασμό της Unity με Google Docs. Επίσης αφού λειτουργεί κατευθείαν στον browser σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τίποτα στον υπολογιστή σας. Τέλος, επειδή είναι cloud based μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα projects σας από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και από οποιονδήποτε υπολογιστή.

Η PlayCanvas προσφέρει πολλά advanced features όπως Physically Based Rendering, WebVR support, Texture Compression, Real-Time 3D Physics, 3D Audio, Lightmapping, Scripting σε JavaScript και άλλα. Επίσης με τον PlayCanvas Editor μπορείτε να κάνετε publish την εφαρμογή ή το game σας με ένα click. Η published εφαρμογή είναι απλά ένα URL το οποίο μπορείτε να το μοιραστείτε κατευθείαν σε social media, να το κάνετε embed σε δική σας σελίδα ή οτιδήποτε άλλο θελήσετε δίνοντας σας πρόσβαση σε εκατομμύρια χρήστες.

Η PlayCanvas αποτελεί την πρώτη επιλογή και για μεγάλες εταιρίες που φτιάχνουν 3D content για το web, όπως η Disney για το Hour Of Code, η King με το Shufflecats Mini για την καινούρια πλατφόρμα Facebook Instant Games και άλλες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η PlayCanvas engine έχει ελληνικό χρώμα, αφού τον ρόλο του Senior Engineer κατέχει ο Βάιος Καλπίας-Ηλίας. Ταυτόχρονα, τα μέλη της ομάδας έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε γνωστά games όπως τα Grand Theft Auto, Call of Duty, Max Payne και DJ Hero, ενώ ο συνιδρυτής της εταιρείας Dave Evans ήταν ο lead tools developer για το PlayStation Home.

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό και να χρησιμοποιήσετε την PlayCanvas engine μέσω του επίσημου site. Βρείτε επίσης tutorials κάνοντας κλικ εδώ.

Συζητήστε εκτενώς για την PlayCanvas engine στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification